snöpremiär

idag har jag gjort säsongens första åk på skidor, i en halvmeter puder.
Tyvärr är jag så trött så Bettan fick jobba åt mig och nu ska jag sova lite innan idol.
Blir bilder o mer berättande sen.

gonatt.

Luugn igen!

Faran verkar över. Jag (Gany) har nu lyckats ta tillbaka makten över min EGEN blogg. Lite läskigt hur det där "gästbloggande" urartade. Jag trodde faktiskt att vi skulle få ett harmlöst inlägg om lefsor och turbindningar eller skånska eller nåt.
Tyvärr missbedömde jag, men ni kan vara lugna. Han är nu fångad i Pokerträsket tillsammans med övriga kapare.

Till Blomman vill jag bara säga att du varit exemplarisk ikväll och stått ut med det mesta och ändå fortsatt försvaret och inte tappat tron på att jag inte gått förlorad! I love you!

///Gany

VI blir så trötta.

VI, som självklart är manliga män, kan inte förstå den motsträvighet som finns i dagens unga tjejer. Nu sitter Hanna här i soffan mitt emot och har mage att vägra blanda saft när VI, manliga män, vill ha vår jordgubbssaft halvt genomskinlig med isbitar i. Tror kvinnan att saften kommer blanda sig själv?

Ytterliggare personer, kommer inte nämna namn eftersom vi är gentlemän [se kommentarer], har hört av sig via msn, som vi också självklart kapat, och vågat påstå att kvinnan inte endast finns till för att tillgodose mannens behov. VI ställer oss frågande till detta. Dock skyller vi inte på dagens unga tjejer utan mer på dessas föräldrar som skulle tagit sitt ansvar i tidig ålder och präntat in i sina tonårsdöttrar att mannen är den som SKA lydas, utan att ifrågasätta.

Nu sitter VI här i soffan, svettiga, manliga, fortfarande i jobbe-kläder och inte ens en fotmassage kan hon den dära ställa upp på. Det är beklagligt, ytterst beklagligt måste VI säga.

VI kommer återkomma under kvällen om inte upprättelse sker. Och det måste ske, vart är vår värld annars på väg? Svara på det om ni kan. VI kan då definitivt inte.

// De besvikna kaparna.


förresten...

.. vad är det för tjejer som vågar kommentera samt påstå att det SKA lukta frukt på toaletten. Det mest fruktansvärda påstående VI någonsin hört. Tro inte att ni ska komma undan så lätt.

Alla män som läser denna blogg (ja du, Hannas pojkvän) kan fylla i vad ett badrum ska lukta. VI börjar:

Svett - Detta beror självklart på att fotbollströjan vi använder för att spela korpfotboll ligger otvättad längst ner i tvättkorgen för att det är helt omöjligt att matcha den röda färgen till de 2 maskiner vi tvättar varannan månad (vit 40˚ och svart 60˚).

AXE - Det är inte VI som använder AXE, det är vår lillebror... vi använder bara det när vi ska spela korpfotbollen, så klart.

Ostmackor - VI äter dem medans vi badar och kollar sporten, varför frågar du ens?

Kräk - Bara en liten hint av förra söndagsbakisen. Mest för att man ska hålla sig nykter måndag och tisdag. På lill-lördag (onsdag) är det ju dags igen.


Kapad blogg!

Äntligen har den galna Gana övermannats och VI har tagit kontrollen över hennes blogg och på så sätt hennes liv.

VI kommer från och med nu att styra denna blogg (och hennes liv). Alla kommentarer kommer raderas och den som försöker inkräkta på denna kapning kommer arkebuseras. Eller något värre. VI kan i dagsläget inte säga när den galna Gana (luremusen) återfår kontrollen över dennas blogg. Nu till viktigare saker.

Sune-Macks [Suuune-Max] har på sista tiden visat sig oftare och oftare. Den allmänna uppfattningen är att han har blivit modigare men enligt säkra källor har han käkat en ansenlig mängd Dubbel-Dusch (grön) som kan ha muterat Sune-Macks till något mycket mycket värre. Vad detta kan vara återstår att se.

Dagens mysterium!
Varför tinade ingen muffins idag? Det levererades helt underbara "choco choco"-muffins som nu ligger i frysen och skriker efter att få hamna i VÅRA magar. Självklart är det luremusens fel. Vem annars? Hoppas det blir bättring imorgon annars får VI säga till Direktör Åslund.

VI har hört att bilder är populärt på bloggar men kommer inte att falla för grupptrycket. VI står upp mot patriarkatet. Just say NO.

Detta får vara allt för idag men det kan vara så att VI är tillbaka imorgon om inte husmusen fått kontroll över sin blogg igen. Vilket är högst osannolikt om hon inte drar till med nåt högfrekvensskrik som spränger samtliga trumhinnor i bygget.

Förresten, någon läsare som kan förklara vad "SKOTT" är föt nåt som Hanna babblar om dagligen? Verkar vara ett läroverk av någon sort men ingen här förstår vad den lilla blonda flickan menar... // frågande.

Tack och hej, leverpastej.

//Kaparna (ja, i plural)


Alltså, vilken dag är det?

Har nu gått en vecka sedan jag kom tillbaka från ferien och redan har känslan av dagsvildheten kommit över mig. De senaste tre dagarna har jag funderat säkert tio gånger om dagen på vad det faktiskt är för dag idag.
Men idag är det torsdag, det vet jag. Tror jag.

Är klar med allt skrivjobb till nedvasken iaf, så nu blir det inge mera övertid för den sakens skull iaf. Idag var det dock ett pulver som rökt på sitt rum så jag fick ställa mig och sanera hela rummet, och tvätta allt från sängkläder till gardiner. Inte kul. Det var liksom inte med i min dagsplanering.

Nu till dagen kuligaste! Håll utkik i bloggen ikväll, för det kan bli så att en sedan länge bloggnegativ men nyfiken halvläsare dyker upp med ett gästspel under kvällen.....vem vet?

///Gany

Jag hitta den!

Mössan bara hoppade på mig när jag kom hem från jobbet idag.
De skumma är att den låg helt synlig i min rosa tjocktröja som jag letat igenom typ tre gånger OCH som jag DESSUTOM haft på mig EFTER att mössan försvann. Koooonstigt vaaaa?

Tänkte gå ut med en ny efterlysning.
På onsdag nästa vecka har vi Halloweenfest här och temat är Skräckfilm. Men vad TUSAN ska jag klä ut mig till, och hur ska jag lyckas med min outfit när jag bara har lite kläder här? HJÄLP MIG!
Alla tips är bra tips så kör hårt nu! Själv ska jag googla på skräckfilm o se hur det går.

Natti!
///Haney

Motion

Idag ska vi till Edland och leka i skolans gymnastiksal. :)
Skojs ska det bli! Leka med en boll o min klubba!

Har jobbat frukost idag. Det var skönt, hann med massa extra vask og har nu fått tilltalsnamnet Arbetsnarkomanen eftersom jag tack vare att jag bytte bort mina lediga dagar och fick 12 dar i rad, plus att jag jobbat över alla dagar och sitter i detta nu med lite jobb från igår som jag ska skriva rent på datorn.
Men det är bra för min timlista :)

Hej då alla glada!
///Gany

Dagens kommentar

"Hanna, har du duschat eller?"
"Aaa..."
"Okej, så det är därför det luktar frukt och massa trams på vår toalett!"

Rickard verkade inte uppskatta att man gör sig lite fin :)

Vem!?

Har snott min mössa!?

Antagligen ingen alls. Jag har antagligen lagt den på ett bra ställe och sen har nån flyttat den, eller så ligger den kvar på det braiga stället.
Hittar den hursomhelst inte och dag är det verkligen sviiiinkallt! Typ minus hela dan. Buuuuurrrr!!!!!!

Resultatet

Här är min ena kreation från igår när ja lattja ute en stund. De dumma var att det inte var tillräckligt bra kramsnö för att rulla en snögubbe, så jag fick liksom krama ihop en. Han blev liten, men söt :)
Russinögon och morotsnäsa såklart. Det får Stavanger bjuda på, trots dålig ekonomi :)



Snölyktorna gjorde sig inte så bra på bild mot den vita snön. Får se om jag får eld på dom ikväll kanske :)

ledighet som främjar jobb

Eller hur man nu ska se på dessa två dagar. Var ju som sagt ledig måndag tisdag, mot min vilja eftersom jag vart ledig så länge nu. Fick ju trots allt jobba lite för Jamila igår och sen skulle jag ju ta en halvtimme åt Calle - som blev 7 timmar.
Idag skulle jag ta 3 timmar åt Bettan, men jag och Malin höll på med massa planering inför nedvasken som startar nästa vecka så det drog ut en del på tiden. blev tillslut 6 timmar drygt.
Så totalt på mina 2 lediga dagar har jag jobbat 17,5 timmar - vilket är typ 2,5 timmar mer än när jag faktiskt jobbar. Intressant!
Men så hittade jag och Malin en oöppnad flaska vin i snön utanför ett rum som övergavs igår, så då har vi lite mys ikväll :)

/Gany

Vitt vitt vitt

Inatt har det snöat massor. Calle, Otto och Lillklimpen är och åker skidor. Eller, korrigering, det går i fyra timmar för att åka skidor i några minuter. Så är livet utan liftar :)
Är iaf mellan 1½ och 2 dm snö :) gött gött!
Skulle egentligen vara ledig idag, men känns jättedumt att börja med 2 dar ledigt efter min ferie så jag fick jobba lite av Jamilas pass, samt att Calle blir lite sen hem från fjället så jag ska ta ungefär en halvtimme på hans kvällspass också. Skönt med lite fler timmar. Blir ingen fet lön den här månaden direkt...

///Gany - ska ut i sina rosa skidbyxor och bygga en snögubbe :)

Må-bra kväll

Efter en hel dags vask bestämde ja mig för att ta en lång dusch, göra hårinpackning och prova min nya body scrub som jag köpte i oslo häromdan.
Så nu sitter jag här i H&M-pyjamas och duntofflor från mormor och luktar papaya om huden och ananas i håret. Som en riktig fruktbomb! :) Nu blir det popcorn och film tror jag. Gött!


Finfina ansiktsmalinger

Mariehöne

Löve

Prinsesse


Lekledardag

Väcktes imorse av Lillklimpen som stod o knackade på dörren. Visste inte alls var jag var men efter några sekunder löste det sig. Det var telefon till mig inifrån restaurangen och Rickard i andra änden:
-Gomorron Hanna. Jag har ett uppdrag till dig. Du tycker ju om barn, visst?
-Ja, jaha, jaaa!
-Det är så att jag har massa barn här (visade sig vara fem barn) och du ska få underhålla dem i några timmar. Oskar har ställt fram så ni kan måla på t-shirtar och ansiktsmålning och så.
-ÅÅÅÅÅÅHHHH!! JAA!! jag kommer om en stund!

Så jag har jobbat i fyra timmar och i princip bara lekt :) Först målade vi på tröjor och efter att jag målat en prinsessa på min fick barnen fria händer på resten av tröjan. Mycket vackert resultat. Visar upp det senare.
Därefter hjälpte jag till med luncherna en stund och sen stod ansiktsmålning på tur. Det var bara de tre minsta pärlorna som ville bli målade, men vi hade kul! Det blev en prinsessa, ett lejon och en nyckelpiga.
Sen fick dom måla mig. Tyvärr vet jag inte riktigt vad dom målade mig till...mest nåt läskigt.
Sen blev det nagellacksmålning till prinsessan och sen fick även jag mina fingrar målade.

Hjälpte Johanna lite med vasken sista timmen och nu sitter jag här hemma i sängen. Röd/brun/Orange i ansiktet efter våldsamma försök att tvätta bort ansiktsfärgen och naglar som ser allmänt skabbiga ut av alla färgmixar under dagen. Har iaf bjudit på en hel del skratt idag när jag strosat omkring helt utspökad och gjort de vanliga sysslorna bland gästerna.
Ikväll jobbar jag 2½ timme och då blir det disk och kvällsrutiner på min lott. Känns som en skön dag att starta med!

///Gany


Mina små underbaringar! Alla med konstiga norska namn!

Dagens...

...Resa: Hemsedal - Haukeliseter
...Sämsta: Här slåss "lämna Kirre" mot "pajad dator" men det senare får nog vika sig pga Dagens bästa.
...Bästa: Datorn gick igång igen när han väl var hemma.
...Mysigaste: Fredagsstämningen på Karl Johan!
...Mesta: Cubus. Verkar finnas en butik i varje håla i hela Norge.
...Sötaste: Butiken "Lillegull" i Bö.
...Radiokanal: Radio Norge - Stasjonen med variert musikk fra de siste fire tieåren.
...Norska: Svordom på norska heter helt superfint "Fyord" :)
...Äntligen: Krama mina snuttar Otto & Andersson
...Oväntade: Känslan då jag insåg hur mycket jag saknat Haukeliseter och alla här.
...Hjälte: Vladi som trotsade snöstormen för att hämta hem mig.
...Sanning: Att nu MÅSTE jag sova!


///Gany


Oslo i bilder

Karl-Johans gate

Folketinget?

Fint hus

Mysig gata

Natsjonaltheatret

Slottet!

Jag vid slottet

Marabou på norska

Hem ljuva Haukeliseter

Idag var så min sista lediga dag. Började faktiskt få lite sug efter o jobba, men ville såklart inte åka från Kirre. Men måste man så måste man.
Han och Andy körde mig iaf till Gol vid elva i förmiddags. Innan det hade min dator gått ut i strejk, stängt av sig och vägrat fungera. Så nedslagen av sprucken it-bubbla och påtvingat särbo-förhållande satte jag mig på tåget till Oslo. Tyckte dock att resan, som tog tre timmar, gick smidigt. Sov, lyssnade på musik, tittade ut, lyssnade på musik, åt en macka, sov, lyssnade på musik.
Väl i Oslo insåg jag att jag hade tre timmar att slå ihjäl innan bussen skulle gå och letade förgäves efter förvaringsboxar åt min ryggsäck. Hittade inga och beslöt mig för att träna bål o ben och ta med mig packningen på upptäcktsfärd.
Hade Karl Johann som mål, och behövde inte mer än gå utanför dörrarna på sentralstasjonen för att hitta den.
Strövade mellan H&Mar och Indiskor upp för en backe, gick in på Panduro för att se om jag inte behövde nåt pyssel, hittade inget och gick ut igen. Passerade ett skyfall och flydde in på H&M, köpte en svart mössa eftersom jag lyckats glömma kvar min i Sthlm. (man kan ändå inte ha för många mössor)

Kom ut i solsken och gick över ett krön. Och där var det. Oslos paradgata låg för mina fötter, solen sken, folk var fredagslyckliga och längst bort låg slottet!
Bestämde mig för att traska dit. Sagt och gjort, det tog inte alls lång tid och snart satt jag på en bänk i en park nedanför ett av Mette-Marits många fönster.
Jag slogs av vad praktiskt litet Oslo är. Längs Karl-Johan ligger inte bara slottet, alla butiker man vill ha, hotell, fina restauranger, uteställen och en mysig park utan även Nationaltheatret, Domstolen (tror ja det va) och något som skulle kunna vara Folketinget (Riksdagen). Smidigt att ha allt samlat.

Begav mig sedan tillbaks mot stationen, åt på McDonalds (blä!) och hade sedan 25 minuter till bussavgång. Hittade såklart oppbevaringsbokserne det sista jag gjorde, men nu vet jag ju till en annan gång...
När jag så kommer ner till Bussterminalen inser jag att bussen jag tänkt ta bara tar mig till Haukeli - 20 minuter för kort alltså. Blir helt less vid tanken på att behöva hänga på oslo bussterminal till kl 22.30 en fredagkväll men efter att ha ringt min kära chef och fått klartecken att någon ska hämta mig i Haukeli går jag på bussen.
Resan är riktigt trevlig, lyssnar på radio och ser mig omkring i landskapet utanför. Busschauffören är duktig och kör inte som en idiot för en gångs skull.
Väl i Åmot ska en mindre buss hämta oss sista tappra kämpar för att transportera oss sista biten. Duktigt nog är han en kvart sen och pratar dessutom i telefon 80% av resan vilket medför att han släpper på gasen.
Så i Haukeli en halvtimme försenat hämtar Vladi mig och kör mig genom snörusket hem till Haukeliseter.
Umgås, stämmer av jobb och tar ett glas vin i peisestuen innan sängen kallar (som jag f.ö. ännu inte tagit i besittning).

Natti! 

Att vara blond.

Idag på lunchen fick vi lite stopp i avloppet i vasken i köket här. Kirre tog bort alla rör o ställde en hink så vattnet skulle rinna ner i den. Jag o Anna fick stränga order om att inte spola i kranen (hallå! vad tar han oss för?!) eftersom det inte fanns något rör.
Dock var diskmaskinen full, så när pojkarna åkt tillbaka till jobbet så funderade jag på om det ändå inte gick att köra diskmaskinen fastän röret var borta.
Vi undersökte lite (vi ställde oss o glodde på rören) och kom fram till att diskmaskinsrören nog går ihop under golvet....
Så vi körde igång maskinen och satt i sofforna med varsin dator. Ibland skvalade de lite i hinken men jag gick o kikade och såg förnöjt att vattnet i hon rann sakta, men att det inte skulle bli mer än hinken klarade av.

Efter ett tag skvalade det som tusan och Anna sa "Ja, nu låter det som att det lossnat i alla fall"
Efter ytterligare ett litet tag gick jag dit för att se om hon var tömd än och insåg med ens att diskmaskinsrören nog inte gick ihop under golvet utan ovanför....typ vid det borttagna röret. Det var nämligen fyllt över ytspänningen i hinken och vi hade vatten i skåpet och på golvet... Oj då...

Efter att ha hämtat två trasor och torkat upp vattnet samt tömt hinken sa Anna nöjt:
"Så, nu får killarna göra resten". Så här sitter vi igen, med datorerna och väntar på pojkarna. :)

Hjääälp

Nu känns det verkligen på riktigt. Jag har just köpt en flygbiljett till Österrike. Åker den 17e december med SAS. Måste mellanlanda i Oslo och byta plan där. Detta gör alltså att jag måste landa TVÅ gånger!!!
Sökte stöd hos Andréas men allt han hade o säga var: Ja, med tanke på att du höll på o krossa min hand när vi flög till Italien så kommer du vara jätterädd.
Han vet hur man peppar....=/

Uuuusch! Ja vill inte!!!

Såhär

Ser det ut här. Lite spetsiga bild har dom allt! :)

         
Skidanläggningen.           Här bor vi.
   

Piggtrött

Jag är piggtrött. Jag sover för mycket. Jag är ju tillsammans med universums absolut tröttaste människa - alla kategorier. Igår gick vi och la oss o kollade på film klockan kvart över sju. Den var med andra ord slut strax efter halv nio. Och då ville han sova!!! Kontenta: Jag vaknar kvart i sex imorse - en kvart innan hans väckarklocka. Pigg som en lärka och inte alls sugen på att sova mera. Kirre - totalt väck - sover som en stock.
Så jag gick upp med dom andra och satt o kollade på när dom åt frukost. Sen blev det lite Sex and the City (3 avsnitt) och sov lite till (vad skulle jag annars göra?).
Idag måste jag träna lite eller nåt så jag blir trött.
Sen ska jag o Kirre ut o äta idag, så då kanske vi går o lägger oss efter klockan halv åtta...

Lyxhustru

Ja, på söndagen hände inte mycket alls. Kirre o Andee var rätt däckade så jag o Elin var på långpromenad på eftermiddan. På kvällen skulle jag, Elin o Kirre se en film som han fick bestämma men efter att ha sett en halvtimme lämnade jag och Elin in en protest och vek som han är slog han på the Holiday åt oss. :o)

Nu är vi ju mitt i veckan och eftersom Andee, Elin o Kirre jobbar från 7 på morgonen till typ 4 får jag och Anna roa oss bäst vi kan. Börjar känna mig som en riktig lyxhustru. Ligger kvar i sängen o sover till elva-snåret, går upp äter frukost, sitter vid datorn (nån av de 4 som står framme), tar eventuellt en promenad, handlar lite mat. Är det dåligt väder ser vi en film. Som i måndags. Vi tänkte, efter att pojkarna åkt tillbaks till jobbet efter lunchen, att vi skulle se en riktig Feel-Good-film. Jag hade en som heter Sweet November på datorn som jag hört var en riktig Hanna-film.
Vi såg den och visst var den jättesöt och bra, men den var så sorglig så att vi satt här som två miserabla förstörda människor efteråt. Så när arbetarna kom hem strax efter satt vi i soffan med tårar på kinderna och åt kladdkakesmet ur varsin kaffekopp. Gissa om vi blev utskrattade..

Senare på måndagskvällen spelade vi ju som sagt innebandy tillsammans med resten av Hemsedals arbetsliga. Kul som tusan var det - och nu kommer Kirre få höra resten av säsongen att han har en tjej som är bättre än honom på innebandy. Moahaha!

Spöken på Drottninggatan?

Måste göra en ytterligare längre tillbakablick då jag nu äntligen fått in mina bilder i en dator.
När jag och Pinnen var ute o åt i torsdags upptäckte vi att det tydligen spökar på Drottninggatan. Interesting...

Spooky! (Lägg märke till skylten "förälder-får-inte-hålla-barn-i-hand" till höger)


Men lika glada för det var vi! (och mätta)

Lördagen

Okej, för att uppdatera er, mina kära läsare om vad jag sysslat med de närmaste dagarna så går vi tillbaka i tiden.
Halv nio i lördags gick tåget åter mot Oslo. Hade ingen el, och datorn låg långt ner i ryggsäcken så det blev sova och lyssna på musik i sex tröga timmar.

Kom så fram till Oslo S vid tvåtiden, lite försenad såklart (det var ju SJ!). På centralstationen var det full lördagsrusning och jag tänkte gå på jakt efter ett par fingervantar eftersom jag inte var säker på om jag fått med mig mina. Men ryggsäcken var så tung så när jag inte hittade några efter ett varv på stationens köpcenter gav jag upp, köpte en yoghurt och satte mig och tittade på alla människor. Det är så mysigt med flygplatser, tågstationer och sånt - en massa möten och en massa kärlek.


Oslo Sentralstasjon

Efter två timmar gick nästa tåg. På min biljett stod att jag skulle sitta i vagn 5, men då tåget bara hade vagn 1-4 blev jag lite osäker och gick för att dubbelkolla med en personal. Jag var rätt och gick tillbaks till min plats. Plötsligt hör jag ett BÖÖ! och lyfter blicken för att se vad det är för idiot jag sprungit på. Och dra på trissor om det inte är TONY MONTANA! (tony från min klass på SCoTT reds. anm.)
Han skulle till Geilo på intervju till skidskolan och hade dessutom platsen brevid mig fast på andra sidan gången! Gissa om vi blev glada att få lite sällskap!



Tony Montana.

Väl framme i Gol hämtade Kirre mig och körde i ett jehu till Hemsedal, cirka 20 minuter (med Kirres fart) bort. Här var det middag med Elin (kramkalas först!) och Andy. Myspys!
Efter det var det lite fest och vi gick ut på utestället Garasjen. Blev skapligt uttittad av allt folk som jobbar här, som tydligen bara känt mig som en hörsägen. Trevligt var det iaf!


Jag och min mys.

Hemsedalen

Ojoj, massa dar sen ja uppdatera. Ska bli bättre. Har ju faktiskt just ingenting alls för mig om dagarna eftersom Kirre o Elin jobbar. Men eftersom det är måndag kväll och klockan drar sig mot nio så är det innebandy som gäller. Så tyvärr tar jag tag i allt imorgon istället. Nu ska det köttas!
PussoKram

jaha, dags igen...

fan... nu ska jag packa igen. BLUÄÄÄ!!
Kan man anlita folk att packa åt en? Det är jag riktigt intresserad av annars....
Har en hög kläder och saker som egentligen bara ska ner i ryggsäcken...men det är ändå så jobbigt. jag orkar inte!
jaja, har väl inte så mycket val gissar jag.

Idolfredag o mys

Kul familjemys kväll. Här ligger jag på mitt rum i min ensamhet o ser på idol o dricker vin :)
Mamma o Pappa envisades med Dobidoo så det blev idol hos mig på våning ett. Ligger här o hejar på Anna o Alice o hoppas dom äger som förra veckan.
Snart är Stockholmsvistelsen slut i alla fall. Imorrn bitti bär det vidare mot Hemsedal o fest o kramar. :)
Hej hopp! 

Dagens Mange B!

Är helt enkelt Mange B, för den underbara video han lagt upp om Skid 8 på Facebook.

Så fin!

Dagens skratt!

Var på ICA Kvantum och köpte lite grejer till folket i Norge. Andee hade beställt en Moore-tidning. När jag satt hemma o studerade kvittot lite så ser jag att jag köpt "Världens mat" 39.50 och ingen Moore....
Intressant....

Hahaha!

Nya pjärror!



Idag var jag på pjäxjakt med Herrlena! Det hela slutade lyckligt på Alpingaraget och ett par fina Salomon Instinct CS blev mina, för en inte lika fin summa....
Nu är iaf pjäxångesten för vintern löst.
Blir mest intressant att se hur lång tid det tar att vänja fötterna med dem den här gången. Hade skapliga krampkänningar i foten när jag tog av dom efter en kvart..Usch, aldrig kul med nya pjäxor. Fast lite kul ändå. Dom är ju fina och luktar inte apa än! :)

Världens bästa barnbarn

Det är jag!

Idag åkte jag till lilla mormor. Gick av i Fruis och köpte lunch på Ersson's och så köpte jag fyra små rosor till henne för att hon är så söt :)
Sen åt vi lunch och bakade en sockerkaka. Medan den stod på svalning gick vi en promenad i det fina höstvädret. Så mysigt att få se lite fina höstlöv och fint!
Efter mormor fortsatte jag mot farsta centrum där jag mötte Sandra. Vi gick runt o kikade i affärerna och hittade lite fina saker. (som vanligt rätt lika varandras :P)
När jag skulle ta bussen hem ringde jag pappa för att höra var han höll hus, och dra på trissor om han inte var i farstakrokarna påväg hem från jobbet!
Så hannapanna fick skjuts hem o nu sitter jag i soffan o kollar på House med papi som gjort te.

Annars har jag även under dagen ägnat mig åt pillerknaprande då jag åkte  på VÄRLDENS förkylning inatt. Har haft sjukt ont i halsen hela dan. Mamma tvingade i mig massa förkylningsmedicin som smakar bajs men Sandy sa att det hjälper så jag fortsätter väl då. :)

Nä hoppas ja mår bättre imorrn!

/snorungen

Att göra i Stockholm

Detta blir veckans schema i storstan. Ovanligt lugnt för att vara jag när jag är hemma.


Måndag:

  • Komma hit
  • Köpa present till bror
  • Bio med mamma

Tisdag:

  • Träna
  • Lunch o mys hos mormor
  • Träffa Sandy


Onsdag:

  • Träffa Michele
  • Frisören
  • Leta pjäxor med Helena


Torsdag:

  • Träna SATS + träffa Erika?
  • Träffa Pinnen


Fredag:

  • Shopping - Sickla?
  • Familjemiddag

Blir nog en trevlig vecka. Och, den kommer gå fort o då får man pussas o kramas :)        


Semester etapp 1:2

Goddag! Nu är jag i Sverige!
Det har varit en lång natt, sov väl 2½ timme på bussen. Vaknade kvart över sex och tänkte att det är väl lika bra att försöka se lite av Oslo nu. Gick sådär för det var fortfarande mörkt...
Kom till Oslo busstasjon fem i sju, alltså en kvart tidigare än tidtabellen och hade gott om tid att leta upp min perrong och köpa en liten frukostyoghurt.
Jag skulle till perrong 6 och hittade direkt perrong 7. Problemet var att nästa till vänster var perrong 4. Någon hade gömt min perrong!!
Lyckades tillslut leta på den pyyyyttelilla skylten som visade vart den låg.
Har nu lyckats sova sammanlagt tre timmar på tåget. Hade inte samma tur som på hitvägen med el, så tyvärr kan jag inte ha sladden till datorn i. Hade tänkt se på film men det sket sig. Hinner kanske ett SATC avsnitt dock.
Har dessutom planerat in date med mormor imorrn på dan och sen ska jag till frisören (jippi!) på onsdag em. Blir en bra planerad vecka det här!
Ikväll blir det bio med mamma o pappa. Myspys!

Hörs lite senare då!
/Gany

Semester etapp 1:1

Ja, sitter här i fellesrummet och tittar på klockan. Sjukt vad tiden går sakta. Ryggsäcken är packad, nisten gjord, teet drucket och tandborsten laddad. Ska snart borsta lite på tänderna och sen vänta sista timmen. Haukeliekspressen stannar här några minuter efter halv två och tar mig till Oslo på fem timmar. Hoppas att turen blir lite behagligare än hit då de körde som idioter...
Fortsätter såklart min resa på bloggen så fort jag passerat svenska gränsen och kan plocka fram min lilla dongel igen! God natt på er alla, gissar att jag är bland de sista uppe...

/ Gana - pausar i sin galna resa för 2 små galna resor :)

(skriver på chefens liiiillla liiiilla MSi Wind Notebook dator, den är pyyytteliten och jag trycker på fel tangenter HELA tiden! Men ååå så söt den är)

Ryggsäck och svensk radio

Usch vad jag avskyr att packa. Det är ju så himlans svårt att veta vad man kommer behöva eller vilka kläder/grejer man kommer vilja ha.
Måste dessutom packa för att vara hos Kirre i nästan en vecka också och då vill jag ju inte behöva ta med mig grejer från sthlm eftersom då får jag ju dubbel uppsättning här sen... Trixigt...
O så måste ju datorn få plats så jag klarar 7 timmar tåg x2.
Blir iaf bara stora ryggsäcken, varken mer eller mindre. Tillräckligt att släpa på den faktiskt...

Slogs förresten, appropå ingenting alls, att jag ju faktiskt kan lyssna på svensk radio på nätet. Varför har jag inte kommit på det tidigare? De dryga var ju mest att internet är så segt o dumt idag att jag inte riktigt får saker o ting att fungera, det är till exempel tredje gången jag skriver detta inlägg...

Nej, en dusch på det här, sen packa klart, gå till repan och ta ut pengar till bussen samt göra sig ett litet nistepakk (matsäck).
Tur att bussen går om 6½ timme så man har tid på sig. Kanske ska ta en liten lur också. Vi får se...

Peace.

Dagens norska

Idag har jag lärt mig att kortspelet "Finns i sjön" på norska heter "Hoppa i havet".
Det var sjukt sött :-)

Dagens to do

Blev, dagens did do.

Var duktig och gick upp klockan 9 fastän jag hade sovmorgon. Tog en promenad med Malin i regnet i en timme och sen åt vi frukost. Efter det vart det träning i gymmet, med Coach Johan som ledare.
Tränade massa överkropp och på lunchen kunde jag knappt äta för jag var så trött. Vi fick dock kycklingwraps så det gick ner lite ändå.
Tog en dusch efter maten och kröp tillbaks ner i sängen. Sov en timme och det var såååå skönt! Kändes som en hel natt! Sen var det bara att stryka en jobbskjorta (eftersom jag såklart smutsade ner den andra på EN kväll)
Och ja, nu är det jobb 8 timmar som gäller. Sista kvällen med jobb på länge! Göött!

Ha en mysig lördagkväll. Här har det regnat HELA dan!

///Gana (Och Helena, dom ÄR mina! :P)

Vill haaaa!!!

Ge mig! :)


Fredagsmys!

Idag ska jag äntligen få ha fredag! I den här branschen ter det sig ju ofta så att helgerna är våra mest arbetssamma dagar och våra egna "helger" inträffar nån gång måndag-torsdag.
Men idag har jag jobbat vask och  har alltså hela kvällen ledig, plus att jag jobbar kväll imorrn så jag har sovmorgon!
Igår jobbade jag kväll och det var jääättemycket att göra så jag kom inte hem förrän halv ett, somnade runt halv två. Sen upp imorse och städa städa städa.

Ikväll blir det iaf Popcorn och Idol (för vi har ju svensk tv i personalboendet).


Vem har tagit våra bergstoppar?

Tva?




Promenad i spegellandet

Såhär fint var det igår när bergen speglades i det blanka vattnet.



Tog med mig flickorna ut och posade vilt!


åh, vårt julstök

Kommer ni ihåg älskade SCoTTisar? När vi hade julstök? Ååh va mysigt det var.
Jag fick glacyra på peppisarna :) O Larsson tyckte ja va världens största nörd :P


Skriv på!



Här är ett uppmanande som inte alls hör den här bloggen till. Men jag anser detta vara så pass viktigt och seriöst att jag tycker ni genast ska skriva på.
Det är en namninsamling som VeckoRevyn håller i gällande våldtäkter och hur folk i allmänhet ser på dem. Det hela handlar om att ändra synen hos samhället att det aldrig är offrets fel att en våldtäkt begås.
Denna namninsamling ska in till Beatrice Ask (justitieminister) nästa vecka och jag hoppas då att mina tappra läsare finns med på listan.

Puss på er!

Länken är -----> http://www.veckorevyn.com/skrivpa/

Jag har fått ett nytt smeknamn

Husmusen.

Har ännu inte bestämt mig för om jag tycker om det eller inte. Det lutar åt inte men jag har uppenbarligen inget att säga till om i fallet.
Det hela kommer av Oskars (O) plötsliga kommentar vid frukosten häromdan:

Jag: Ååååh, tiiiiiitta!!!
O: Ja, det blåser! Man kan kite'a!
Jag: Neej! Det är snööööö!!
O: (går bort till diskbänken och utbrister) Om jag ska göra en disneyfilm nån gång, då ska du få vara musrösten.
Otto: Ja! Du är en mus Hanna. Liten, barnslig och piper.
Fellesskratt.

Igår utkom så första numret av "Fellesbladet", utgiven av Johan "Hierta" Hårderup. Där finns incidenten med Rickard på personaltoaletten med. Dessutom står det officiellt att Hanna "Husmusen" Ehlin, erkänt brottet men tillägger att det inte var med uppsåt.

Intressant.



Jag?

Nedvask

Igår när jag jobbade vask hade vi extremt lite att göra. Den här veckan har lågsäsongen smällt till på allvar. Det var fem hotellrum, ett 300-rum och två 200-rum. Vi var tre som städade.
Så, eftersom det är lågsäsong, tog vi tag i så kallad nedvask. Det innebär att allt ska vaskas hypernoga. Vi tog två 100-rum (inga badrum i dem, men små kokvråer) och rev ut allt.
Gardiner, lakan (det är lakan som folk trär sina egna lakan över), madrass-skydd åkte i tvätten. Tak skurades, liksom väggar. All köksinredning åkte in i stora diskmaskinen och vi putsade och fejade.
Allt som allt tog det cirka 3 timmar att städa dessa två rum. Men trots det var det ganska roligt att städa så. Det var skönt att vara i samma rum hela tiden, kunna lyssna på musik och bara hålla på o skrubba och skura.
Det drygaste var när jag på eftermiddan skulle lyckas trä på madrasskydden som skyddar själva skummgummimadrassen (den sitter med andra ord svintajt) Hade sex sängar att göra detta på och varje skydd tog i snitt tio minuter. Drygt!
Vi hann även med de vanliga rummen samt att jag och Sara fick oss lite styrketräning när vi möblerade om i brusförrådet (brus=läsk)
Slutet gott allting gott! Nu vet jag och ni hur man nedvaskar. Lär bli en del sånt under hösten.

///GanA

Felleskväll

Igår var en mycket koselig kväll på Haukeliseter.
Varje vecka har vi 2 stycken Ukesansvarlige som ska se till att Fellesvasken blir av samt att kylen och torrvaruskåpet är påfyllt så vi har mat. Denna vecka är det Nils och Oskar som är ukesansvarlige och de ville göra nåt särskilt. Så igår började kvällen med den vanliga fellesvasken vid sjusnåret. Efter det hade vi Felles-friskis och svettis. Gud vad kul det var! Hela gänget trängde ihop sig i vårt lilla lilla träningsrum, inledde med en vanlig "springa-runt-i-ring-uppvärmning" och fortsatte sedan med cirkelträning tills alla höll på att dö.



Efter behagliga duschar var det dags för Felles-fika. Felicia och Johanna fyllde båda år igår och Jamila och Sofie hade bakat två jättesmarriga tårtor. Tjock chokladbotten och hallonfluff uppepå! (bild kommer)

Idag har jag träningsvärk i magen och låren och jobbar kväll. Ganska skön dag! 

Att vara en hemsk kollega

Imorse hade jag städat personaltoaletten i hotellkorridoren och lämnat den med nyckeln i dörren för att gå bort cirka 20 meter i korridoren och hämta en soppåse. När jag sen går förbi toaletten låser jag och tar med mig nyckeln igen.
En timme senare kommer Felicia och undrar om vi (jag och Sara) vet vem som låste personaltoaletten, för Rickard har suttit inlåst i 45 minuter.
Haha!
Alltså, under mitt soppåsehämt har han gått in på toaletten, sedan har jag låst den yttre dörren (som inte har något lås på insidan) och gått min väg. Kvar blev lilla Rickard.
Lyckligtvis blev han tillslut funnen av en gäst som hörde hans bankningar på dörren.

Ännu roligare i sammanhanget är att han, innan han gick på toa sa lite skämtsamt till övrig frukostpersonal, "nu går jag och gör min morgontoalett, är tillbaks om 45 minuter sådär". Tänk vad rätt han hade!
Själv har jag idag varit hatad av honom, men han ska få en öl till bastun så sen är vi vänner igen :D

SNÖ!!!

Kolla hur det såg ut här imorse (fast bilden ljuger, det ser mindre ut än det var tack vare all blåst):

  

Snöade hela natten o halva dan. Pulsade mellan husen i cirka 2 decimeter snö när jag hade vask. Alla små barn gjorde snögubbar o sprang runt i små söta overaller o jag längtade jättemycket till skidskolan. Ååh det var så mysigt! :)
Såhär såg det ut när jag kom hem från jobbet. Då hade solen lyst o smält en hel del, men nu snöar det för fullt igen.

   

DET är värt ett blogginlägg!!

Kolla vad Jasmine och hennes kompis Veronica gjort! Bakat BULLAR! Jippi!




Kan man ha för många underställ?

Satt nyss inne i Fellesrummet och diskuterade underställ.
Victor sa att han hade ett underställ och det räckte minsann. Nils höll med.
Jag och Oskar utbröt i kör: ETT!? och började sedan tyst räkna hur många vi själva hade.
Han kom fram till tio och jag tror jag ligger strax under det.
Men för tusan, man klarar sig inte med ett underställ! Okej, om man bor på Grev Turegatan och är hos mormor i Södertälje som mest nån vinter så kanske man klarar sig med ett, men nu talar vi om folk som bor här på vintern också. Där det är mest snö i hela Norge. Där det faller cirka 11 meter per säsong. Ett underställ? Skämtligt!

Nej, själv har jag ju spänkat in mig på årets inköp så nu hoppas jag bara att det finns hemma i storstan :)

Opplaering

Imorgon ska jag ha opplaering av vask med Sara som är ny här. Detta innebär att jag helt enkelt ska lära henne vaska. Ska faktiskt bli jätteroligt att lära nån annan. Känns extra kul när man inte vart här så länge. :)
Dessvärre är det i princip alla rum att vaska imorgon och Calle som också ska hjälpa till vilar upp sig från ryggskott och ska alltså inte bädda, dammsuga eller städa toaletter (kan inte böja sig ner). Så vad jag ska sysselsätta honom med vet jag inte riktigt.
Jaja, det blir nog bra, men risk för övertid, vilket ju iofs inte gör nåt eftersom jag då får lite extra lön. :)

Var ute och gick en timme nu på eftermiddan. Det var så skönt för det är kallt så det biter i kinderna när man kommer in och dom är alldeles rosiga. Märks att vintern är påväg. Hurra!
Ska strax ta en dusch och sen äta middag. Börjar jobba klockan 19 igen och jobbar 4 timmar eftersom jag har pool. Ganska drygt att jobba pool eftersom man inte känner att man är ledig nåt under dan även om man bara jobbar de schemalagda 7,5 timmarna. Började 11 idag och vaskade till halv 3 och nu är jag alltså ledig fram till 7 igen.
Ha en trevlig lördagkväll allihopa!

///Gany

Svar till kommentarer:
Till Helena: - Självklart ger jag dig snö om du ger mig en bulle!
Till Fjunis: - Nej, den nya given av SLAO har inte nått Haukeliseter än.
Till Mamma: - Nej, vi skriver inte dikterna själv.

Kanelbullens dag...

Är det ju idag. Hur många bullar har jag fått?
INGA!
Det får bli en lefsa sen, det är väl det närmaste kanelbulle jag kommer... =(



Det kräksnöar förresten just nu.

Se så fint!

Hittade en ram ovanpå min garderob igår så idag har jag satt in lite foton i den o gjort fint på min lilla hylla.


Undrar bara vart fotot på mig o flicksen är, samt Fjunisbilden..? Hem o leta!
Har förresten sjuk resfeber! Längtar massor. Igår bokade jag tåg till oslo och hemsedal också. Blir i Sthlm måndag 13e till lördag morgon 18e :o)
Som "tur" är jobbar jag 9 av de 10 dagarna som är kvar tills jag åker så förhoppningsvis går tiden fort! :)

Är jag skadad?

För att jag inte kan titta i Lion Alpins vinterkatalog utan att förundras över vilka skidtekniskt dåliga bilder de använder..?






till min underbara bror

GRATTIS!!!!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Den lediga dagen som försvann

Är ledig idag. Eller, jag var ledig idag...
Sen gjorde ja en lista (typiskt mig). Då var jag inte ledig längre. Detta ska jag göra på min lediga dag:

- Fixa naglarna (minsta utväxt och dom går i tusen bitar när man har vask)
- Fixa ögonbrynen (inga kommentarer, det behövs helt enkelt)
- Tvätta (som alltid när jag är ledig)
- Laga byxor (en liten uppläggning som gått upp)
- Virussöka datorn (den är knäpp som vanligt)
- Träna (Passa på när man inte ska jobba)
- Gå en promenad (Lite luft skulle inte skada)
- Ringa mami (jadå)
- Ringa Alle (som jag skulle gjort igår)
- Boka tågresor till Hemsedal
- Betala mitt huskonto (annars åker man väl på ränta?)
- Fixa musiken på min dator (som plötsligt inte finns?)

Tur att man ska jobba imorrn så man kan vila upp sig....

Mitt jobb

När ja ändå hade kameran i fickan på jobbet passade jag på att fota min arbetsplats lite. Såhär ser det ut:



Köket. Sofie och Lill-klimpen diskuterar kvällens meny.



Nils plockar upp glas. En konjak?



Peisestuen - rakt översatt - spisstugan



Restaurang + gäster. På bordet till höger har vi frukostbuffén och på helgerna
även soppa och römmegrötbuffé på dagen.



Cafédisken. Här handlar folk, för närvarande av Nils.



Vårt budgetrum.

Följ med på vask

Idag var det lite lugnare på vaskfronten. Jobbade visserligen alla timmar men hade lite skönare rum att städa idag så jag är inte fullt lika slut.
Tänkte att ni skulle få se bilder från vask av ett 300-rum här i bloggen. Då kommer också bilder på ghostbuster-dammsugaren!
Häng med!



Ganska städat rum faktiskt



Mindre rent badrum, jag misstänker hundbesök.



Steg 1. Riva lakan



Bädda nytt. Gillar inte riktigt hur det ska bäddas här. Finare på Bellevue



Badrumsspray och rosa klut = badrumsklut (klut är norska för trasa)



Sådärja, blankt o fint ska det va.



Dags för ghostbuster!!! :)



Finputs med el moppo


Slutfinish; dikt och signatur!


RSS 2.0