Sötnosen

måste lägga upp 2 bilder på sötis-William från i fredags. Jag skulle kunna äta upp honom! :) Kolla kinderna liksom!!

  

///Gany

Julmarknad!

Igår var vi på Leksands julmarknad. Det var sviiiinkallt ute så vi typ sprang genom marknaden, och sen satt vi på Siljan i 1½ timme innan vi sprang genom marknaden o hem igen. Jag hann iaf med mitt marknads-mission att hitta en krans till dörren. Nu blev det iofs ingen krans, men det vart fint!!



På kvällen tog vi med oss Micke o Maria till vår favvo-restaurang, Bruntegården i Rättvik. Superdupergod tapas och trevligt som alltid!

Idag var vi i Rättvik igen då Mange skulle få sin födelsedagspresent. Det blev frukost, bubbling och massage på Hotell Lerdalshöjden. Riktigt mysigt var det!
Efter promenad och påhälsning hos Bettan, Hanna och Lilly samt Manges föräldrar ska vi nu ha en lugn o skön kväll i soffan. Ny vecka imorrn!

///Gana

Långhelg!

Hej hopp!
Sitter i min soffa på fredagskvällen/lördagsnatten och arbetar med att vara vaken. Mange är på julfest och jag har lovat att hämta honom. Blir om cirka en timme, men jag känner mig pigg så det ska nog gå bra.
Den här helgen har vi långhelg och det är såå skönt!

Mange var ledig både igår och idag och jag idag. Med tanke på allt nytt som sker på jobbet är det skönt med lite extra vila och bara stänga av huvudet.
Idag har vi tillbringat dagen till stor del i Moratrakten. Jag fick tag i en tid hos naprapaten där och sen blev det ett besök på ICA Maxi samt fika hos Maria och William på Sollerön. Mys!

Ikväll har jag varit hos Elin och ätit mat och kollat på film och catchat up en hel del. Hon har ju varit sjuk i cirka 3 månader så det var hundra år sen vi sågs! Bli frisk nu skruttan! :)
Imorgon är det julmarknad här, ska bli sååå mysigt! Dom har tänt all julbelysning på gatorna idag och det så himla fint! Ska försöka ta lite kort imorrn!

Godnatt på er!

Smygstart

Jag har väntat o väntat o längtat o längtat o idag smygstartade vi lite adventsstök.
Micke o Nina o Hugo kom hit efter middagen och så bakade vi pepparkakor och drack glögg. Hugo (4år) sa bestämt till om att man visst fick smaka på degen och åt sen upp en halvt paket deg själv. :D

Tre paket deg blev kakor och det var så mys! Nu tror jag att jag kan klara mig till lördag då det är julmarknad i Leksand!
Köpte iofs en amaryllis idag, men det måste man ju typ göra nu om dom ska hinna börja blomma till jul! :) Nästa vecka blir det nog en hyacint också. Då luktar det jul också.

Hur går det för er med julförberedelserna? Eller är jag fööör tidigt ute nu? :)

///Gana


Hjälp

Nu behöver jag o Mangelito er hjälp. Vi planerar att åka en sväng till Thailand i början på mars. 2-3 veckor. Vi är lite inne på Phuket men har absolut inte bestämt oss.
Dock, så kan varken jag eller han speciellt mycket om reguljärbokningar. Vi är ju charterfantaster. Så vi behöver hjälp från dem av er som är bra på sånt här. Var hittar vi billiga flygbiljetter. Antingen kostar de typ som att åka charter eller så får man åka nåt jäkla ryss-bolag med en restid på 1½ dygn, inte okej.
Vi vill åka stora flygplan, med bra service och så snabbt som möjligt.
Sen tänkte vi boka boende hemifrån för iaf de första 4-5 nätterna. Var gör vi det enklast? De jag har hittat är inga vrakpriser direkt 700-1500 kr/natt. Typ som hemma alltså.

Så hjälp oss! Annars blir vi tvungna att åka charter :P

///Gana

Dagens klantarsel

....Går till.....MIG!!!!!!!!!!!!

Helt ödmjukt tar jag på mig titeln som dagens största klant. Herregud, jag har gjort en sån sak som mina kunder gör o ringer till mig om. Suck. Såhär var det:

Igår kom fakturan på min fackavgift. Mange la kuvertet i vår räkningshög utan att jag öppnade det (OBS! Jag skyller inget av detta på honom!). Jag brukar alltid öppna räkningarna när dom kommer bara för att veta när dom ska vara betalda och om det är nåt särskilt.
Idag fick jag syn på kuvertet igen och öppnade det.
Där låg, som väntat, fakturan för november, men även en påminnelse för oktoberfakturan. Jag blev fundersam. Jag VET ju att jag betalat förra månaden. Den gamla räkningen ligger o skräpar här med förkortningen Bet. skriven på inbetalningskortet, så som jag alltid gör efter att ha betalat en faktura.
Dessutom minns jag hur jag o Mange satt en kväll några dagar innan vi skulle till Sthlm för att gå på mammas fest och betalade räkningarna.

Så jag gick in på internetbanken för att kolla ifall jag verkligen inte betalat min gamla faktura. Tittade under "utförda betalningar", men där låg bara en lite a-kasseavgift från oktober...
Så jag tänkte, fan, jag har verkligen glömt den och gick in under fliken "betala". Då såg jag det. Alla mina (4) räkningar från förra månaden låg ju kvar där!! Jag måste glömt o skicka iväg dom.
Shit shit shit!

Som tur är var ingen av dom andra förfallna. Mobilen betalar jag alltid en månad innan ffd, HM var det heller ingen fara med och den sista var e-fakturan på denna månads akassa. Pjuh!
Nu har jag iaf skickat iväg dem allihopa, inklusive fack-avgiften för denna månad.

Haha, jag som var så nöjd med att jag hade så mycket pengar kvar på kontot häromdagen fastän det är slutet på månaden. Så går det när man inte betalar sina räkningar.

///Gana - O den där ska jobba på bank....


Ramisvänner på kändisbloggarna



Så sitter jag o läser Katrins blogg, nördfollower som jag är. Och vem dyker upp då på en liten banner? Jo, Johan Berglund minsann. Min vän och kollega från Ramis. O I förra veckan läste jag om chamonix I aftonbladet och "vips" så var där en bild på en av mina gamla instruktörer. Och I somras var en artikel I samma tidning om sommarskidåkning I Riksgränsen, och där var min kära klasskompis Jon tillsammans med sin bror, huvudperson.

Må jag då säga!


Packa pappas kappsäck

Nåväl, iaf min egen. Pappa packade nog sin igår hoppas jag, eftersom de åkte till Gotland idag för att titta till huset. :)

Själv ska jag fiska upp karln när han slutar jobbet och fara ner till storstan igen. Vi måste hämta mina vinterdäck så jag får på dem nån gång. Har varit fullkomligt livsfarligt att köra min bil den här veckan, så den har mest stått i sitt nya garage. =)

Men innan vi far måste jag packa och diska och bädda.

Åh jag längtar tills vi är framme. Kul att åka bil en fredagkväll... Men men, vi får köpa lite bilgodis så ska det nog gå bra! :)

Gör ni roligare saker ikväll?

Kram Ganis

Då var det klart!

Idag har jag skrivit på kontrakt för ytterligare 6 mån på försäkringsbolaget med Sveriges mest nöjda kunder. :)
Känns så himla skönt att jag har saker o ting klart för mig ytterligare lite. Har nu anställning t.o.m. sista juni. Gött!!

Jag förtidsfirade lite i fredags o köpte hem "färska" blommor. Dom är superfina nu, en vecka senare. Titta!!



///gana


SATC!

Idag trillade den här ner i brevlådan! Trevligt! Sex and the city samlingen är nu fulländad! :)



Som ett tillägg till detta tv-serieinlägg vill jag bara säga att Grey's igår var sämsta nånsin. Vem tusan hade kommit på det där avsnittet? Här väntar man en hel vecka, och vad händer. Nån jäkla prao-elev har fått skriva ett avsnitt. DÅLIGT!


///gana

Ljus i mörkret

Har jag sagt att vi har köpt en ny kökslampa. Vi (läs: jag) har letat ganska länge efter en ny då jag ansett att vår gammal var allt annat än snygg. Efter incidenten med pärlorna har jag intensifierat jakten ytterligare, men utan speciellt stora framgångar.

Men så ett par dagar innan sthlm-trippen för mammas fest, hittade jag en på en butik på Tradera (eklunds metall tror jag dom heter)
De hade en jättefin som de sålde både till fast pris (500+frakt) och några till auktion. Eftersom det var ett företag var ju lamporna sprillans nya.

Så på tåget ner till Sthlm satt jag o Mange som klistrade (jag höll på att gå upp i molekyler) för att vinna auktionen. Det var ju inte speciellt spännande då vi var de enda som bjöd och vi fick lampan för utgångspriset (375+frakt)
Mycket värt! Den sitter nu på plats sedan en vecka och jag bara äääälskar den!





Tyvärr gör sig bilderna inte rättvisa som vanligt. Den är mycket finare och mysigare på riktigt, kom hit o kika vettja!

Kram
Gana

Bajslukt och bebismys

Medan ni andra ojar och häpnas av att snön vräker ner söderut (den har precis börjat fara runt här) så har vi en annan ännu mindre angenäm situation i Leksand.
Bönderna runtikring här har, troligen gemensamt, beslutat att den här veckan, då jäklar ska det gödslas. Och som dom har gödslat. Hela leksand stinker baaaajs!
Men om det nu fryser till lite och kommer lite snö så ska väl lukten försvinna hoppas jag.

Snö ja, har under dagen uppdaterat mig om "Snökaoset i södra Sverige". Woow, vilken grej man kan göra av nåt som händer varje år. :) Men jag var inte mycket bättre, satt o läste aftonbladets live-chat om vart det kommit, hur mycket, vilka bussar som var sena etc etc. Mycket intressant.

Mange jobbar kväll, så jag tänker nu trotsa ovädret och gå hem till Manges syster o gulla med bästaste Lilly. Hon e så kul nu, skrattar o har sig. 4 månader blir hon på lördag. :)

Om någon för övrigt har missat det nya programmet Pensionärsjävlar på kanal5 så beordrar jag er ögonblickligen att se det!! Så himla roligt!! Jag dör varje gång!

Trevlig kväll kära vänner!

///Gana


Bloggfri helg

O så var helgen förbi. Den har mestadels ägnats åt att inhalera så mycket frisk luft och ljus som möjligt.
I fredags jobbade vi bara halvdag på mitt jobb, det var ju dag FÖRE röd dag. Haha, försäkringsbranschen alltså...

Jag började med att äta lunch på Siljan med Manges syster, Lilly och Oliver. När Mange slutade gick vi till Gårdscaféet för att ta en after work-öl. En öl/vin blev två och sen kom vi på att vi behövde middag, så då beställde vi in mat också. =) Gott var det!

I lördags var vi på två promenader och slutade dagen med middag och myskväll hos Manges syster med familj.
Söndagen ägnades åt att byta däck på Manges bil och byta mammas några av mammas presenter. Till middag blev det kebab och sen var det Beck och sova.

Kändes dock att helgen var ett par timmar längre än vanligt. Härligt! Känner mig ovanligt utvilad för att vara måndag! :)

Så, ny vecka! Nu kör vi!!

///Gana

Höstmörker

Nu är ju i alla fall hösten här på riktigt. I och för sig fick vi ett smakprov på vintern för några veckor sen, men nu är det höst höst höst, med allt vad det innebär.
Vi vred ju tillbaks klockan i lördags natt och det gjorde att mornarna är lite ljusare igen, men kvällarna. Huuh!!
Idag kändes det som att det aldrig blev ljust.

Blåsigt och regnigt och ruskigt är det också. Det började regna när jag gick från jobbet och har hållit i sen dess. Var så himla slut efter jobbet idag. Körde non-stop hela eftermiddagen, håller på med lite proaktivitet och fånga in lite nya kunder.
Men vi tog oss i kragen och släpade oss iaf till gymmet en sväng.

Blir dock en tidig kväll idag. Imorrn är en ny dag. Hoppas på lite mysig höstsol. :)

///Gana

partyhelg

Japp, helgen försvann som vanligt, trots att den var en dag (och en timme!) längre än vanligt.

Efter frisören i lördags var jag lite taxi innan jag svidade om till, håll i er, glitterklänningen. Den gjorde succé såklart, jag menar hur snygg är den inte!?
Dessutom fick i princip samtliga gäster souvernirer i form av glitter på alla möjliga och omöjliga ställen.

Festen var trevlig och vi var inte hemma förrän klockan var kvart i fyra. Men då fick man ju vrida tillbaka klockan thank god, o så fick vi ganska bra med sömn ändå.
Nu spelade ju det mindre roll, för gammal som jag är mår jag ju alltid skit nuförtiden dagen efter. Fick i mig lite macka hemma och sen var jag o Mange in på McDonalds och bunkrade inför tågresan hem.
Där boffade vi i oss mat och somnade.

Väl hemma i Leksand blev det makaroner o korv till middag, för att citera Mange "Det är ju ganska nyttigt". Allt är relativt.
Men trötta var vi, och när vi satt o åt middag och Mange höll på o somna över tallriken utbrast han förfärat: "Va?! Är klockan bara halv 8!?"
Jag sneglade upp mot köksklockan, ställde mig upp tog ner den vände på den, vrid vrid, satte tillbaks den och sa: "nej, hon är halv sju."
Då höll Mange på o dö. Men vi sov gott och det var ljust när vi vaknade. Tack för vintertid!!

///Gana

RSS 2.0