Dagens citat

Jag och Linnea diskuterar varför vi kan alla svenska klassiker.

J: Ja men kollar man på Allsång på Skansen så lär man sig dom ju.
L: Men jag kollar inte på det.
J: Hur tusan kan du dem då?
L: Min pappa tycker om sån musik.
J: Kollar han på Allsång på Skansen?
L: Nej, men han tycker om båtar.

***

Dagens fråga som jag inte kunde svara på kom från Molly och löd:

"Hanna, hur blev luften till?"

Jag ska aldrig mer åka lift med en 5åring.

///Hanna


Lite gladare

Har ju som bekant ingen extern hårddisk längre (=inga bilder ingen musik) Men nyss när jag kollade in i papperskorgen i datorn (som jag brukar tömma ganska ofta) hittade jag en hel del kaprunbilder plus en bra massa musik. Så nu har jag lite iaf. Plus att jag ju brände lite skivor till bilen innan jag åkte upp. Så imorrn ska jag fylla min lil(l)a älskling! :)

Livets gåtor

Åkte som vanligt med Gustav och Molly idag. I skarsliften stod jag med Gustav och hans 5åriga hjärna gick på högvarv:
"Hanna, hur kom dom på el?"
"eeh....jaaa du....de gjorde nån slags hjul i vattnet som snurrade av vattnet och så hade dom en grej på den och så kunde dom få lampor o lysa typ." (mycket nöjd med min förklaring)
"aha...Men Hanna, hur blev det havre då?"
"Vadå havre? Hur menar du?"
"Ja, hur blev det havre?"
"Jo men du vet, som när man sår ett litet frö i jorden. Det får vatten och solljus och så exploderar fröet och växer upp och sen sprids dom och blir många" (Återigen mycket nöjd med min förklaring)
"Jag vet, men jag menar hur blev det första havrefröet?"
"Gustav. Jag vet inte det." (Slagen hjälte...)

///Gany

Jag behöver...

...en kram. Jag vill bara kramas. :( Ibland känns det så himla ensamt fastän man har massa folk runt sig hela tiden...

Husdjur

Här hittade jag under en stol. Och Elins syster dammsög häromdagen. EEiiiuuuu!



Nej nu ska jag sätta tänderna i den här! Mumma!



///Gany


Kladdkake-VM

Idag är jag dödligt trött. Var ju tvungen att jobba (!) riktigt hårt idag. Hela 4 lektioner hade jag!!! Huuaah!
På afterskin satt jag o sippade på min Festis och var allmänt trött. Tog mig hem först vid halv sju och rundade ICA. När jag kom hem tog jag en dusch och sedan åt jag lite. Sitter nu i min gosiga morgonrock och myser.
Elin är på kvällsskidåkning men hennes syster som är här har funnits till mitt sällskap. Och vet ni?
Helt plötsligt utbrister hon? Visst skulle det vara gott med kladdkaka nu?

Okej, kanske inte låter som en häpnadsväckande kommentar, men Elins syster råkar vara bäst i världen på kladdkaka. Och nu har jag för första gången i mitt liv iaktagit henne när hon tillverkar den. O fytterackarn vad man var tvungen att vara med i svängarna. Det tog seriöst henne MAX 4,25 minuter att göra klart den (minus gräddning såklart). Helt ur huvet bara slängde hon ihop allt skitafort o nu står den snart i ugnen (som inte hunnit bli varm än). Jag är impregnerad!!

///Gama (fick det nya smeknamnet idag av Gustaf och Molly som jag har privatlektioner med hela veckan)

Ångest

fy tusan vad jag börjar få ångest nu. Nu har jag i princip 2 månader kvar här. Sen väntar ungefär 6 till nästa säsong och vad tusan ska jag göra då?!
Det är verkligen jobbigt. Jag har inte en aning. Funderade på Norge men folk börjar lämna där så jag vet inte längre. Ville ju återvända pga av människorna. Annars har ju Norge pengarna jag vill ha..

Har inget boende någonstans utom i Sthlm och där vill jag inte vara. Jag vill ha ett jobb, ett liv vid sidan av jobbet och pengar som kommer in på kontot. Är det för många krav?

Åh jag blir galen!!
Ska flirta med familjen Gyllenhammar vars barn jag har på privatlektion hela veckan så kanske dom ger mig ett bra jobb. Pengar verkar inte vara en trång sektor där iaf och barnen älskar mig...

///Hanna

Bajs

Fy tusan vad jag är bitter nu!

Sitter och diskuterar det manliga könet med min bästaste bästa vän i hela världen och vi är less. Less på att inte förstå sig på pojkarna, less på att det alltid är nåt problem i vägen och allmänt less på alla skithögar.
Vad gör man?
Hur gör man?
Kan nån förklara hur dom fungerar?

Nej, jag fortsätter i min nya anda. Bara ha kul med flickorna. Usch vad karlar är jobbiga. Men skidskolepojkarna kan man iaf få lite kramar av så man inte känner sig så ensam :P Det är ju alltid något.

Usch.
///gany


Softdag och hjältedåd

Gud vilken semester jag haft idag. Betald alltså.
Har fått ha med mig en liten praktikant (typ lika gammal som jag) från Årelinjen i veckan och idag hade jag bestämt att hon skulle få ha hand om alla lektioner idag. Så jag gled bara med likt en skugga i bakgrunden. Ibland kunde jag ju såklart inte knipa ihop utan var bara tvungen att komma med ett litet genialt inlägg.

Men fy tusan vad nice det var. Bara åka runt och njuta av all nyfallen snö. :)

Igår lyckades jag lösa en emergencysituation på glidarlektionen. I måndags råkade en av barnen kissa på sig på lektionen och igår när vi kliver av Solliften (alltså högst upp på toppen = kalfjället = ingen toalett i sikte) säger ungen igen med panik i rösten "Jag är KISSNÖDIG".
Jag tror jag slutade tänka faktiskt. Handlade bara på instinkt. Jag praktiskt taget flög ut ur bindningarna, löste ut ungens skidor i ett enda skutt och slet bort honom till staketet några meter ovanför liftens slut. Där började kampen mot naturlagarna på riktigt. Ett barn i fjällen har många lager kläder på sig. Overall, fleecekläder, underställ, extra underställ, kalsonger. Sen sa jag bara "Akta kläderna" och sen var det lugnt. Vi klarade det.
Kvar i en liten grupp stod min praktikant och resten av gruppen med häpnade miner. Tror inte att de sett en sådan reaktion någonsin. Jag var som i trans. Men slutet blev ju lyckligt. :)

Idag tänker jag länka till en gammal instruktörs blogg. Snälla läs den. Den är ett snilles spekulationer om allt mellan himmel och jord som rör skidåkning! :) Här är den!

Imorrn kommer pappa o bror hit! (och moster morbror o kusin å) Det blir skoj!
///Gany


Äntligen!

Nu har jag ÄNTLIGEN beställt en ipod. BRL som jag först köpte den av ringde i fredags o sa att de minsann inte alls kunde tala om när de kunde skicka den. Så då fick jag pengarna tillbaka men ingen ipod.
Hittade den iaf på ONOFF nu så nu är den beställd och bör anlända ramis inom ett par dagar :) jippi!

Spelar ju iofs inte så stor roll eftersom jag ändå inte har nån musik när min hårddisk lagt av. Jaja, blir ju iaf en teknikgrej att stryka från "Att-köpa-listan".

///Gany

Jag blir galen

Detta har hänt:

December 2008: Min älskade ipod försvinner spårlöst bara några dagar efter min ankomst till Kaprun.
Februari 2009: Under banåkningen knäcker jag displayen på min fina rosa mobil.
Pågår ännu: Min sex år gamla dator börjar känna sig rejält trött och jag är lycklig varje gång han ens startar.

Fredag den 13 feb: Min externa hårddisk (som är enda stället där jag har all min musik och alla bilder från 2003 och framåt) vill inte starta.

JAG BLIR GALEN!!!!!!!!!

Tänk om allt på hårddisken gått förlorat. Ingen kan ersätta mina bilder som är 6 år gamla.

Min hårddisk är inte ens ett år gammal. Bra skit.

Jag ska börja hugga in saker i stentavlor istället.

///Gany


Pålitliga Måns!

Satt i soffan hos Jocke och suckade över Melodifestivalen. Jag beklagade mig på att det minsann var bättre förr och Peter blev riktigt orolig för jag var så nere.
Sen kom han.

Måns Zelmerlöw.

Och plötsligt blev allt vackert. Jag kom till insikt. Det är ju därför jag kollar.
Måns Zelmerlöw, liksom Linda Bengtzing är två schlagerrävar som liksom alltid levererar. Man kan lita på dem. De har fattat att det inte funkar med ballader. Iaf inte om man vill ha en radiohit/HannaElinHelena-dans-hit.

Åh vad glad jag blev.

Vår kväll fortsatte på Eriksgården där Magnus Bäcklund var gästartist. Han var jättegammal, sliten och kunde inte texterna i låtarna han sjöng.

Imorse när jag gick upp framåt tio bjöd Bruksvallarna på strålande solsken och cirka 20 minus.
Dagen var toppen, trots att jag fast jag var ledig fick hoppa in och jobba en timme. Vädret var kanon, snön helt fantastiskt bra och jag och Hedvig tränade till klockan var över sex.
Sen blev det björnbröder och chips hemma hos Peter och Hanna i Funäs.

Imorgon är det ny vecka. :)

///Hanna

2 backar läsk tack!

Och nej, jag har inte gått med i Nykteristförbundet.
Idag och imorgon gästas Ramis av världens bästa after-ski band. Två backar läsk heter de. Dom var här förra året med och de var så tusans bra!!
Så idag, efter att jag haft Elisabeth 60+ i fyra timmar under dagen och sedan haft städvecka med Sabine, bar det av upp på Rudolf för partey! Röj blev det och halv sju åkte vi hem. Kul som sjutton.
Ikväll blir det lugnt o skönt. Elin håller på o slänger ihop en kladdkaka som vi ska kalasa på till en film :)
Jobbar ju imorgon med så lika bra att ta de cool. :)

Det var allt intressant idag :)

///Gany

PS. nej fjune, bastun är inte mixad. :) ds.

Offentliga duschar

Idag var jag och tränade på gymmet på Fjällhotellet. Det slog mig i vilken udda situation man är i där. Man kan gå in i bastun, spritt språngande och sätta sig ner, tyst som en mus (man e ju svensk!) bland en massa främlingar.
När jag var yngre tyckte jag alltid att det var lite småjobbigt att vara i duschen på badhus o liknande. Det var ju så konstigt. Man var lika hemlig som vid busshållsplatsen och lika inne i sin egen värld som på ICA. Men alla var ju nakna och bara stod o delade med sig av sig själva. Kusligt!

Känner mig mer bekväm nuförtiden men slås som sagt fortfarande av tanken på vilken absurd situation det är.

***

Nu har vi haft tre dagar sviiinkallt. Idag var dock bättre men fortfarande minus 19 imorse. På dagarna har jag fortfarande helt galet mycket kläder på mig och välsignar mina pjäxvarmare varje dag.
Imorgon ska Hedvig få ta våra grupper alldeles själv eftersom Stefan (the boss) vill ha mig på en 8 timmars privatlektion över två dagar med start imorgon. Ska bli kul att åka med samma elev i två hela dagar. Blir lite som Österrike. :)
Kommer dock sakna min 5åriga danska Eigil. Han är så söt och har så mycket tokigheter i huvudet.
Fräsarna (Pontus och Lucas) är också roliga. De berättar den ena häpnadsväckande historien efter den andra och jag o Hedvig vrider oss av skratt i liften. Kul med underhållning när sittliften är så jääävla seg!! :)

Nä, sovdags!

///Gany


Vikarie

Imorse skulle jag ju äntligen få jobba o ha två privatlektioner. Icke sa Nicke.
Johan var sjuk o blev hemskickad och ersättare blev undertecknad. Jag kastades plötsligt in i barnskidskola och jisses, det var som att nån blåst ur min hjärna första lektionen. Hur gör man?
Lyckligtvis hade jag praktikant-Hedvig från SCoTT med mig så vi kunde slå våra huvuden ihop o lösa det hela på ett bra sätt :)
 
För första gången på 6 dar snöade det inte utan istället sken solen från klarblå himmel = SVIIIIIINKALLT!!!
Hade tre tröjor, 2 jackor, 2 par vantar, 4 par byxor, fleecekrage, pannband, hjälm, skidstrumpor & pjäxor (med värmare!!).
Överlevde dagen och som vanligt avslutade jag o Hedvig med puckelträning.

Tisdag som det är var det innebandy med liftgänget (läs: gubbar/killar) i Bruksvallarna. Kul som tusan men vi var bara 5 st. Jag, Hanna o Elin från skidskolan, Torbjörn i liften o Rolle som är pistör. :) Kul i jul men nu är jag TRÖTT!!



Typ såhär trött.

Nu blir det sängen.

///Gany

Mästerkocken i stövlar

Inspirerad av "Halv 8 hos mig" på tv4 (Helge Skoog är förresten kung som kommentator!!) så tog jag mig i kragen och slängde ihop (ja de va inte svårare) en bacon o purjolökspaj. Hade egentligen velat ha strimlad skinka i iställetr för bacon men plånbok och ICA Enqvists utbud fick bestämma. Gud ibland tror jag nästan att jag kan laga mat!



Bacon o purjolökspaj.



Tacopaj som jag gjorde förra veckan.

Svart bälte i glass

I Österrike sa dom att jag bara glassade runt. Det var ingenting mot nu.
Imorse på mötet fick jag inga egna grupper så när alla gick ut på första lektionen tog jag några Off-piståk i pudret.
Efter det fikade jag lite med StorJocke o SCoTTJohan och tittade på herrarnas första åk i kombinationen. Sen fick jag det storslagna uppdraget att låna chefens bil och åka till Toppsport i Bruksvallarna och i Funäs för att lämna 2 banderoller.
När jag kom tillbaks efter den hårda arbetsuppgiften tog jag lite mer friåkning, denna gång i puckeln.

Sen var jag värd lunch. Hamnade i superpaltkoma efter maten och satt o tittade på tjejernas störtlopp på tv. Efter det gick jag ut o åkte lite igen och när de andra slutade vid tre åkte jag puckel med Hedvig i en timme. Det var cirka en halvmeter lössnö i den och det var faktiskt (!) riktigt roligt att åka.

Är såklart supertrött efter denna stenhårda arbetsdag (fick sex timmar betalt ska tilläggas) är jag nu lite trött. Ska dock vara duktig o slänga ihop en purjolökspaj och ta en dusch innan sängen.
Imorrn bitti är det träning så bara o gå o sova tidigt. Men imorgon var jag visst bokad på 2 lektioner. Suck, hur ska det gå?

///Gany - nästan utarbetad

Girl's night out!

Åh vad jag har längtat efter min flickor. Men igår var det vi igen!


Men ursäkta mig...

...kära svenska folk. Men hur tusan tänkte ni när Caroline af Ugglas får massa poäng för en superkass låt och skumt framträdande och Marie Serneholt med värsta partylåten får åka hem...?

Vavavavava??

  

Jag förstår ingenting..
(Bilderna är lånade från Scanpix)

Jippi!

Jag har äntligen fått simma!!
Insåg till min förskräckelse för några dar sen att sist jag tränade var 2 veckor innan jul. Skandal!
Har ju åkt skidor men när man har det som jobb så är det inte direkt så att jag känner att det räknas.

Sen var jag ju sjuk ett tag också men idag fick jag äntligen hoppa i bassängen igen. O jisses vad härligt det var.
När jag kom hem fortsatte jag av bara farten och skottade hela vår stora parkering eftersom Fabjan nästan inte kom upp när vi skulle åka. Han har ju ingen vidare supermotor och all puffpuffsnö stoppade honom. Varken jag eller Elin lyckades backa upp honom men tillslut vände vi runt o kom preciiiis upp framlänges. :)
Men nu är det ju dansbana därute så nu ska han nog vara glad min lilla rejser.

///Gany

Vill ha 2!!

Har ju beställt ipoden jag vill ha, men eftersom den inte finns i lager än har jag inte fått den än. Har nu hittat en telefon jag vill ha nu när jag lyckades paja min. Kan dock inte köpa den än eftersom jag inte får lön förrän i slutet på mars.
Men såhär fin är den!



Fiiin va? 1339 på Netonnet och typ samma på Onoff.

För så här kan jag inte ha det:


Snorbård

Kräksnö dag 5. Jag fick äran att jobba idag. Det är straffet för att man är ledig i januari. Smög mig upp imorse och tog Fabjan till jobbet. Hade inga bokningar utan kunde bara glida runt i mitt underställ o mysa tills Sportinfo-Niklas kom in med lite småpanik i blicken och sa "Hanna, KAAAN inte du ta en snowboardelev som är JÄTTENYBÖRJARE!?"
- Jovisst, det är inga problem. Jag tar ju snowboard.
- Jahaa! :) vad bra! DÅ är det ju inga problem.

Så det var bara o klä på sig. Trodde det skulle vara kallt ute så jag tog varmvantarna. Hade dessvärre glömt bort hur svettig och tokvarm man blir av  nybörjarsnowboardlektioner.
Hade Martin, 10 år och det gick riktigt fint. Var lite rädd att jag glömt hur jag gör när jag lär ut, för jag har ju bara haft ett fåtal snowboardlektioner och det var ju en stund sen sist. Men det gick som på räls och han lärde sig.

Sen hade jag en timme med en skidnybörjare, Sarah 17. Åh fytterackarn va kallt det var! Så efter det vallade jag lite skidor, åt lunch och sen satt jag mest inne.
Vid tre hade jag gjort mitt för dagen och tog Fabbe hem igen.

///Hanna


Vitt vitt vitt

Alltså, nu har det snöat i tre dar...
Hade jag varit i Alperna hade de kommit typ 1 meter snö vid det här laget. Minst!
Nu är jag inte det, utan i Ramis (älskade Ramis, no hard feelings) men vi har väl sammanlagt fått 1 dm, optimistiskt mätt...
Igår var det iaf after-ski på nya toppstugan. Den är jättefin och bra mycket större än jag trodde. Kan nog bli en varm choklad eller 2 där under säsongen.

Idag var jag duktig och tog tag i puckeleländet. Puckel var ju det enda jag kuggade i på steg 4 och i år har jag gett mig faan på att klara den, så nu jävlar ska det tränas. :) Åkte fyra åk idag - utan att bli arg! Bra HANNA!!!
Ska nu införa "ett åk om dagen"-principen, plus lite heldagar under helger osv. Fan om jag inte klarar det. Imorrn blir det dock puder, men lite puckel med. :)

Nu har jag gurglat klart med floursköljet så nu ska jag bara smyga in till Elin som sover sött på sitt öra och sänka mig in i drömmarnas värld. Imorgon är en stor dag :)

///Gany

Pålitliga karlar!

Dessa tre gentlemän pryder skrivbordet på min dator.



Åh vad jag saknar er!

Kul i jul

Hittade med hjälp av Emma en kulig hemsida. Spana in gosedjuren som ser ut som mikroorganismer som sjukdomar. :D Jättesöta!

Teknikens under

Hur lyckas jag?
Känner att 2009 inte är ett bra år ur teknisk synvinkel för mig.
Blev ju av med min ipod i Österrike och har förgäves jagat en ny. Har nu beställt en via nätet men den är inte i lager och de vet själv inte när den kommer in, så just nu är jag fattig, men fortfarande utan ipod.
Igår efter banåkningen skulle jag ta fram telefonen och kolla klockan och vad nu? Den har legat med bilnyckeln i min byxficka och displayen är spräckt och visar en massa fina färger, så nu har jag ingen telefon heller. Som tur var hade jag med mig min norska upp, så jag kunde iaf flytta sim-kortet så jag har en telefon. Men faaaan!

Dessutom är min dator universums tröttaste. Jag hoppas med hela mitt hjärta att han tänker leva säsongen ut, för jag har definitivt inte råd att köpa en ny än.

Skit också.

Ramundberget

Hej igen!
Förlåt att jag varit världens sämsta bloggare. Men när jag kom hem från Österrike hände inget vidare intressant faktiskt. Var hos frisören, tog en sväng till doktorn för att se så jag inte dragit på mig nå dumt igen.
På lördagen tyckte min familj att det var så kul att jag var hemma igen så de åkte bort allihop. Jag tog en sväng till mormor för att få lite sällskap o vi satt och tittade på Körslaget och diskuterade hur snygg Snygg-Erik är. Jag tycker mest han är Aaaassnygg, men mormor tycker han är sååååå trevlig! (undrar om hon träffat honom)

I måndags tog jag lilla Fabjan och for upp till Ramis. Vädret var underbart och vägen torr och plötsligt insåg jag hur mycket jag älskar SVENSK vinter. Alperna må vara hur spetsiga, höga, snötäckta o vackra som helst. Men svenskt vinterlandskap i solsken - ååååhhh! :)

Hade med mig lite mysgrejer till min o Elins lägenhet så nu är det riktigt mysigt här med  filtar, ny bordsduk, ljusstakar och ljusslingor på väggen o i fönstret. :)
I tisdags hoppade jag in och jobbade i 1½ timme då det var lite körigt med lärare. I och för sig var eleverna danskar men det var så skönt att nästan kunna undervisa på svenska :)
På kvällen skulle vi ha personalkul, så vi möttes allihop från skidskolan, sportinfo och Lill-ramis i Funäs och tog bilarna till stormetropolen Hede.
Där spelade vi curling i 2 timmar och hade skoj. Tyvärr vart det lite sent och ingen av oss hade (på order) ätit middag så när vi väl spelat klart klockan nio och fick mat var alla utsvultna. Hade inte gjort nåt med middag lite tidigare. Men kul var det.

Igår var vi först på middag hos 2 killar från liften. Det är nån slags tradition de startat här, med rullande middagsschema som jag halkat med på. Vi fick paj och kladdkaka och det var mycket gott. Efter det var det nattskidåkning. Det är en gång i månaden och går till så att skidskolan sätter en bana, Elin sätter en tid och sen kör man "gissa din tid". Gick bättre o bättre för mig och jag sänkte mig för varje åk. Måste fan lära mig att göra bra åk från start. Sänkte mig totalt en sekund i en 22 sekundersbana och nog fanns det mer att ta. Får kika lite på VM så jag lär mig.
När det slutade var det after-ski på Rudolf. Jag körde så jag satt mest och njöt av att slippa tyska after-ski låtar men pinades istället av den urusla entertainern vi hade...
Fick även äntligen träffa Helena! :)

Igår på dagen tog jag dessutom tag i mitt liv och lagade mat. Gjorde både köttfärssås och korvstroganoff och frös in så jag har lunch framöver. Har ju i princip inte lagat ordentlig mat sen jag bodde i Orsa (läs: Augusti) så det var lite segt att komma igång. Kände mig dock duktig över dessa två kulinariska rätter :)

///Gany

RSS 2.0