Slå den om ni kan!

Spana in min Amaryllis som jag köpte på ICA på annandag jul.
7 blommor, en månad senare. Slå det om ni kan!!


Veckan som gått

I söndags när mamma och pappa åkt hem tog jag och Mange det lugnt. Vi spelade spel, åt middag (bara lite soppa efter allt fika dagen lång) och såg tredje Johan Falk filmen.


Vi spelade "Nya kryssarspelet" i söndags. Så värst nytt är det ju inte,
det har stått hemma hos mormor i ungefär 400 år. Jag vann såklart.


Måndag-Fredag var det bara jobb som gällde. Onsdagen var min lediga dag men då ringde dom från vikariecentrum och så var det bara att åka till jobbet igen.
Blev en hel dag på Djura skola med idrott, förskoleklass, fritids samt stängning på dagiset bredvid.

Tillbaks på hotellet var det några lugna dagar innan helgen.

I fredags kväll blev vi bjudna till Manges syrra på middag tillsammans med hans andra syster och sambo. Mycket trevligt var det!

Igår (lördag) hade vi tänkt åka på minisemester till Romme över dagen men när vi vaknade var vi helt slut efter arbetsveckan, förkylda och termometern stod på minus 24. Med nyårsåkningen i färskt minne valde vi en lugn dag hemma istället. Vi gick till Siljan och fikade mitt på dagen och på kvällen var vi bjudna till våra höggravida vänner Daniel och Maria.
Kvällen där blev lugn, lång och jättetrevlig, som vanligt!!

Idag var det bara att bita ihop och kliva upp och jobba igen. HV71's J20 lag var på besök i Leksand och hade ockuperat hela hotellet. Dom kunde äta frukost kan jag lova!! Jag sprang som en skållad råtta hela morgonen och sen var det bara att börja städa.
Halv 4 fick jag så gå hem och nu har jag och Mange bara söndagsmys. Vi köpte hem pizza och ska se film nu.
Ha en bra kväll!!

Gana

I'm back!!

Blogg.se har muppat sig i flera dar för mig och sen har jag bara varit upptagen med massa jobb och lat så det har inte blivit av med några nya inlägg.
Men nu kom jag äntligen in, så nu hoppas jag att jag kommer tillbaka och bloggar vidare! :)
Hoppas ni haft en bra vecka!

Kram

Jag och mina jobb

Hej hopp!

Har nu haft två dagar ledig från hotellet i brist på arbetsuppgifter. Januari är vår lugnaste månad och vi har knappt haft några gäster under veckan, vilket gjort att jag fick vara ledig om jag ville.
Valde först att ta ledigt med betalt och att jag sen "blir skyldig" chefen att jobba igen timmarna gratis vid valda tillfällen. Så kallad "undertid".
Men så fick jag vik på dagis i Insjön i 2 dar och plötsligt hade jag fått 14 h jobb ändå och kunde alltså vara ledig utan lön från hotellet. SKÖNT!

Men nu är jag bra jäkla trött och imorrn är det bara upp o jobba igen, fast på hotellet. Dessbättre är det ju sista arbetsdan för veckan men det blir ändå 11e dan av 12 som jag jobbar. pust...
Imorrn kommer även mamma och pappa hit så det blir ju trevligt!

////Gana

En timlön för Haiti

Aftonbladet har, tillsammans med Läkare utan gränser, tagit initiativ till insamlingen "En timlön för Haiti". Insamlingen går ut på att skänka en timlön till de drabbade i Haiti. Officiellt infaller denna timme på torsdag mellan klockan 14 och 15.
Jag tycker detta är ett mycket bra sätt för det visar att var och en gott o väl kan skänka en timmes jobb. Alla tjänar vi ju olika men vi har allihopa råd med en timlön.
Själv kommer jag absolut att delta och det tycker jag att alla ni också ska göra!!
Ni kan läsa mer om insamlingen här.

///Gana

Dagens citat

Mange och mormor får dela på priset för dagens citat.

Först ut är mormors bidrag:
"Ja, och när det är så här kallt och man måste klä på sig så mycket då ser man ju ut som en...som en...vinping (pingvin) när man går ut!"

Och så Mange:
Jag: Köper du gurka och sallad när du åker hem?
M: Javisst, ska det vara plommon eller vanliga?
Jag: Vadå?
M: Ja, plommon eller vanliga?
Jag: Haha vadå? Plommon-gurka.
M: Plommongurka, vad e de? Plommontomater menar jag ju.
Jag: Men du ska inte köpa några tomater. Du ska köpa GURKA och SALLAD.



Ja, jag säger då det. Det är inte lätt när det är svårt!

För fler priser rekommenderar jag starkt Idrottsgalan ikväll på SVT kl 20.00. Den kommer iaf jag sitta bänkad framför!!

///Gana

Hotellfrukost!

Idag har vi varit och ätit hotellfrukost på Dalecarlia i Tällberg. Det är typ det finaste hotellet här i krokarna, störst är det iaf.
Gott och mysigt var det, med storslagen utsikt över Siljan.

   

Vädret var ju inte det bästa, men man kan ju inte få allt!
Nu blir det innemys ett tag och sen ska vi ut och känna lite på längdspåren. :)

///Gana


Helg!!!

Nu har jag tagit helg.
Efter att ha gått upp strax före sju imorse för att jobba frukostpass är jag nu hemma igen och slappar i soffan.
Sitter nu o tittar på damernas Storslalom från Maribor. Får se hur det går men hoppas kan man ju alltid!
Sen får det bli en tur med snabeldraken för att snygga till lite härhemma. Ikväll kommer M & N o Hugo hit o ska äta middag och se på film med oss. Det blir trevligt!

Ska försöka hinna med en vilostund i soffan med Sex and the city också. Det var längesen och man måste passa på med sånt när inte Mange är hemma (han jobbar idag han med)

Imorgon är vi iaf lediga! Ska bli så skönt! Vår enda lediga dag denna vecka. Välbehövlig!
Ha en trevlig eftermiddag och kväll kära vänner!

///Gana

Kvällskul



Mange tog en rolig bild på mig häromdan. Det var skoj! Nu blir det gymmet.

Storstadskänsla...

...Fick jag förvisso inte riktigt, men ändå en bit på vägen. Efter jobben idag hämtade jag upp Mange i Insjön och så begav vi oss till metropolen Borlänge för lite shopping. Jag gjorde slut på mitt H&Mpresentkort jag fick i julklapp och hittade ett par fina strumpbyxor på rea på MQ. Det var väl ungefär det. :)
Efter lite middag på TacoBar åkte vi vidare och sladdade in med Fabian på ICA Maxi. Där var det, precis som i Kupolen, inte en människa, vilket var superduperskönt.
Dock handlade vi galet mycket så nu hoppas jag att vi inte behöver köpa nåt på lääääänge. (Kanske gul lök då, för den var inge fin..)
Jag passade även på att smyga ner ett nytt påsklakanset och lite fina vintriga tulpaner när Mange tittade bort.

Fattiga, trötta men med en trygghet i att inte behöva gå hungriga det närmaste decenniet begav vi oss sedan hemåt. Nu blir det en kopp persikote och sen sängen. Imorrn är jag ledig men då är det fritids som gäller!! :)

Natti!




///Gana


En liten hund!

Jag och Mange har vid ett par olika tillfällen pratat om att vi kanske skulle ha en liten hund. Jag har tyckt det verkar jobbigt att gå upp ÄNNU tidigare på morgonen eller ut i ur o skur för att motionera den lille rackaren. Vi har bara pratat om mindre hundar för att man ska slippa gå en mil varje gång man går ut för att hunden ska bli nöjd. O sen är ju små hundar hundra miljoner gånger sötare! :)
Dock har vi inte hittat nån speciell hund som vi känner WOW för, men å andra sidan kan vi ju ingenting om nå raser alls. Men nu tror jag att jag hittat en jag kan tänka mig. Mina chefer har en Bichon Havanais (måste det vara, för den ser ut så) som heter Imse och är världens sötaste.
Har läst lite om den på nätet och den låter perfa! Snäll, liten, barnvänlig, bara en sällskapshund (dvs inga jakt- eller vallningsinstinkter), bra för allergiker, hårar inte. Och så är den ju helt bedårande underbart söt! Med tanke på hur söta dom "vuxna" är kan jag bara drömma om hur en liten valp skulle va! :)
Så om vi nångång får för oss att faktiskt skaffa en liten jycke, så vi jag ha en sån här!

     

///Gana


Bilderrr


Våra tjusiga hus.


Så fint var det.


Älsklingen frös.


Vintriga träd.


Älven.


Vinterland.


Solen sken så allting glittrade.


Älven håller på att frysa men är inte helt stilla.


Mitt hår blev frost. Änglahår heter det säger mamma.

///Ganaa.


Dålig!

Ja, det är vad jag är! Mycket dålig på att uppdatera. Ska dock försöka göra mitt bästa här framöver för att ta er tillbaka till nutid i mitt liv.

Sedan jag sist skrev har jag klarat av de sista dagarna i Ramis för denna gången. Sista dygnet vart jag själv i stugan då även resten av släkten gav upp för kylan och åkte hem. Konstigt när man faktiskt känner att man hellre åker hem till Sthlm och åker längd än är kvar i längdparadiset i Bruksvallarna och åker. Men, jag hade verkligen gjort likadant!

Sista kvällen spenderades med underbara Helena som först bjöd mig på en av sina utsökta måltider. Efter middagen blev det bowling med hennes skidskolegäng och sen godis och let's dance i mitt chateau. Så trevligt att ses igen!!

På lördagsmorgonen packade jag in alla mina (och Manges miljoner) tillhörigheter i Fabian. Fick ta hjälp av stavarna för att hålla upp bagageluckan där hydrauliken gett upp.
Sen började färden hemåt Leksand. Och vilken färd sen!!!
Naturen och utsikten i skogarna ovanför Orsa och Noppikoski var inte av denna värld! Snön hängde som stora tjocka tunga klasar på träden och glittrade i det klara solskenet. Allt var helt orört. Blev nästan lite religiös!
Tyvärr hade jag packat ner kameran på ett ej lokaliserat ställe så det blev inga kort, men fytterackarn vad fint det var!
Anlände Leksand klockan 3 och överraskade Mange hemma hos hans föräldrar, då han inte visste att jag skulle komma hem (nej, det visste du inte!).
Kvällen blev ett evigt uppackande, tvättande och slöande. Men vi (Mange) gjorde lite nytta och frostade av frysen. Middagen intogs hos hans föräldrar.

I söndags efter en lååååång sovmorgon tvättade vi lite mer innan vi tog oss ut i den vackra vintersolen på en promenad. Fortfarande bister kyla härnere men skönt var det!
Vi avslutade med en fika på Siljan tillsammans med Manges kompis M och hans son H. Mysigt som tusan!
På kvällen såg vi första sagan om ringen-filmen då vi just köpt trilogin på dvd (inte så snabba vi inte)

Kommer lite bilder från promenixen iaf!

///Gany

Isande kyla

Hej iskalla vintersverige!

Nu gör jag ett litet inlägg här från Frippes dator på skidskolan. 1½ vecka har förflutit i Ramis, mest kantat av omänsklig kyla.
Igår morse var termometern nere på -36,8 hemma och liften var stängd till klockan 11.
Jag hade som tur var bara en lektion men det känns ändå omänskligt att vara ute och jobba i den här kylan.
Risken att förfrysa nåt är jättestor och man behöver inte många minuter ute innan näsa, fingrar och tår försvinner.
Nu är det iaf torsdag och jag har bara ett par dagar kvar här, som jag faktiskt hoppas inte kommer innebära alltför mycket jobb och kyla. Man är ju inte jättesugen på att ut och åka själv heller när det är så kallt.
Mange åkte hem igår efter en vecka här och mamma, pappa o lillebror gav upp idag och åkte hem. Kvar är nu jag & min moster med familj.

Ta hand om er och håll er inne så hörs vi snart igen!

///Gana

RSS 2.0