Hej o hå jobba på

Ledsen att det varit dåligt med uppdateringar på sistone men jag har verkligen inte haft nåt kul o berätta.
Dagarna har bara försvunnit i moln av dagis, fritids, telefonköer och kvällspromenader.
I onsdags hade jag bilvård hemma hos Manges föräldrar. Jag tvättade hela Fabian, ute och inne. Snygg som en dröm är han nu.
I tisdags var Maria och William förbi på en fika och det var minsann ett trevligt avbräck i vardagen. O i måndags var vi i Insjön o spanade in lilla Edvin. :) Mysiga bebisar!

Är inne i en liten svacka annars. Är less på att våren aldrig verkar vilja komma på riktigt. Jag vill sitta på balkongen och dricka rosé, ha picknick ute och slippa alla varma kläder. Snön är ju tackolov borta men temperaturen kommer sig liksom inte för att stiga. :(
Sen känner jag pressen över att skaffa ett ordentligt jobb och att få klarhet i vad jag vill göra i livet. Hoppas att några bitar trillar på plats nästa vecka.
Jag har iaf haft tur med vik. Har haft jobb alla dar sen jag kom från Ramis. Skönt det.
Och idag fick jag en bra mycket bättre lön än jag trott så nu kanske jag äntligen kan betala ordentligt för mig här hemma. Dessutom får jag ju en slant till på tisdag när kommun-lönen kommer.

Jag och Mange håller på att planera in en weekend i Göteborg i mitten på maj. Egentligen skulle vi åkt med mamma o pappa till Gotland men avgångarna på båten var så knasiga tider, så vi har ändrat oss lite.
Vi åker den 12 maj till Jönköping och hälsar på Manges kompisar där. Sen blir det Göteborg den 13 till 16. Hoppas på fint väder och underbart! :)
Jag fyller ju år den helgen och så har vi vår 1årsdag då. Mycket som ska firas.
Nu ska jag snart till fritids för ett långt pass där. Är tokförkyld så jag hoppas ungarna håller sig lugna. Sen blir det fredagsmys! :)

Ha en bra kväll!

///Gana


Städa städa

Nu skiner vår lägenhet som en sol. Det gör det däremot inte ute idag, för omväxlings skull. Hade vant mig vid det varma sköna vädret så jag gick hemifrån utan tjocktröja imorse. Inte smart!
Var rätt kallt när vi var ute på fm. Idag har jag nämligen varit på dagis igen. Heldag igår, idag och imorrn. Klirr i kassan. Eller iaf lite. Hann dessutom med en jobbintervju på Systembolaget på rasten idag, det kallar jag effektivt! :)

Tog som sagt och städade lägenheten när jag kom hem. Jag är en typisk torsdagsstädare. Jag vill ha nystädat innan helgen men inte ägna en fredageftermiddag (som jag klassar som helg) åt eländet. Alltså blir det allt som oftast städat på torsdan om jag får bestämma.
Mange han städar lite hipp som happ, när det behövs helt enkelt, och så kan man ju också göra. Men det är inte rätt. :P

Om en timme ska jag bege mig till Näckens väg och middag hos Manges föräldrar. Imorrn jobbar jag till halv 2 och sen bär det av mot Stockhölm. Måste ju få på sommarsvålarna på Fabian (jag veeet det ska göras idag, fy fy) och eftersom dom råkar befinna sig i just Stockholm lär jag ju packa mig dit. Och eftersom jag inte gärna åker nånstans utan Mange får han snällt följa med :)

Trevlig kväll kamrater!

///Gana

Arbetsförmedling och A-kassa

Igår var min första officiella dag som arbetslös. Jag är ju inte speciellt orolig att jag kommer förbli det någon längre stund, men är man med i A-kassan ska man väl få de pengar man förtjänar därifrån. Så jag gick till Arbetsförmedlingen för att anmäla mig som arbetssökande (tjusigt ord..!)

Att anmäla sig där tog cirka 45 minuter, inte av köande utan av ifyllande av blanketter på nätet. Smidigt. Dessutom fick jag ungefär 2000000 papper med mig hem, som jag ABSOLUT skulle läsa! Det var minsann viktiga grejer.
För att få A-kassa måste jag ordna fram Arbetsgivarintyg från samtliga arbetsgivare de senaste 12 månaderna.
Summa: 7 st.
Men inga problem, tänkte jag, jag ber ju alltid om ett intyg när jag slutar nånstans. Nähädu, sa hon på AF, för det måste minsann se ut på ett speciellt sätt. Det måste vara ett speciellt, av A-kassorna godkänt dokument. Summa: 1st korrekt 6 st felaktiga.
Okej, får väl kolla på det sen då.
Ja, det kan vara bra att skynda sig med att skicka in papprena, sa AF-tanten, för handläggningstiden ligger på runt 22 veckor. Ursäkta?
Det är ju för fasiken ett halvår!

Dessutom var jag tvungen att gå hem och lägga upp samtliga anställningar jag haft i AF's databas och sedan, inom en vecka, komma in med betygen därifrån så att AF kan verifiera att jag faktiskt har jobbat där. Okej...Nu började jag lessna ur. Sen fick jag 2 möten inbokade med min handledare för att vi ska se hur det går för oss.
"Men jobb går före AF-möten" sa tanten. NÄHÄ? Säger du!?
En handlingsplan utformades där både jag och AF blir skyldiga att göra ditten o datten för att jag fortfarande ska få vara inskriven...
När jag kom hem började jag titta på allting men ganska snabbt la jag ner.

Jag har bara varit medlem i A-kassan i ett par månader och känner inte att jag har asmycket pengar att hämta där..Så började jag fixa med grejerna i AF's databas istället och det enda jag känner är:

Nu går det åt jääättemycket tid åt att göra en exakt likadan CV som jag har på datorn, fast i deras databas, för att jag ska kunna söka exakt samma jobb från exakt samma ställe som jag själv brukar kolla. Alltså, dubbelt jobb för samma träffar? Jävligt logiskt.
Dessutom höll tanten på AF på att svimma när jag svarade på frågan om jag sökt något själv? Ja, sa jag. Jag har en intervju imorgon, en på torsdag, en på torsdag nästa vecka och ett provjobb den här eller nästa vecka.
Så fick man tyst på henne.

Så fort jag får ett jobb nu ska jag ringa AF och be dom dra nånstans, sen tänker jag aldrig mer använda dom. A-kassan har jag inte bestämt mig om än, men inte tusan ligger dom på plus heller. Känns som det dummaste jag nånsin gjort i mitt arbetsliv att gå med där... Man ska betala en massa pengar, men när man behöver dom då gör dom allt i sin makt för att man inte ska få nån pissig ersättning alls...Nej fy!
Inte konstigt att folk är arbetslösa när det är ett heltidsjobb att fortfarande få klassas som arbetslös hos AF samt försöka få ersättning hos A-kassan. Då har man ju inte tid o kolla efter jobb!

///Gana


Frivillig barnvakt

Igår jobbade jag några timmar på det fritids där Manges systerdotter går. Hon var mäkta stolt över att ha nån hon kände som fröken.
Hon skulle vara på fritids ända till kl5 och jag slutade redan halv 4, så efter en snabb kontakt med Manges syster tog jag med henne hem när jag slutade. Jag tycker alltid så synd om de ungar som måste vara kvar på dagis/fritids längst. Kan inte kännas kul...

Men vi gick hem till oss o satte oss på balkongen o drack saft. Sen ritade Klara och jag satt o läste. Det var så himla himla varmt. :)


Coolingen fick låna mina längdsolisar, det var dom minsta jag hade.

Vi halv sjutiden körde jag hem henne, då hade Manges syrra hunnit städa o fixa maten till tjejkvällen hon hade igår.
Själv åkte jag hem o stekte pannkakor som jag och min prins åt. Sen såg vi på film o efter det var det gonatt!

///Gana

vååår

Vilka lyckorus som drabbat mig efter att jag kommit hem från Ramis.
Det är ju vår här!

När jag åkte härifrån låg snön envist kvar och dagar o nätter var kyliga även om solen värmde då den tittade fram.
Men nu, i princip inte en snöfläck kvar, sopa-sand-bilen har fullt upp, solen fullkomligt steker på dagarna och fåglarna skriker. Åh vad jag älskar våren!

Häromdagen när mange var på hockey gick jag på jakt efter tussilago. Få vårtecken värmer så mycket i hjärtat som blommorna. Och se:



Årets första tussilago!
Doch hittade jag bara en, men snart så, snart kommer dikeskanterna lysa gula! O då ska jag vara där!

///Gana


Roligt

Niklas visade just en sjukt rolig liten film från Expressens hemsida som jag tycker ni ska titta på. Den heter Facebook i verkligheten. :) den piggade just upp min fredagsmiddag bestående av nudlar, köttbullar och wokgrönsaker.

Ni hittar filmklippet här.

///ganaa.

3 små söta ting

Idag har jag tre små saker som jag sitter och drömmer om...

   

 

Tänk...vad fint det passar ihop. Och så kunde jag ha mina vita skor och min kille i handen. Och så går vi i solnedgången längs strandpromenaden...
Kan det bli sommar snart?

///Gany


Välkomna & ovälkomna gäster

Nu är det påsklov i ungefär hela Sverige. Mycket välplanerat att alla skolor har samma vecka i år (noot). Detta leder såklart till mycket folk här. Dock har det hittills inte varit så mycket som jag trott.

Har haft en hel hög härliga ungar idag med en hel hög mindre härliga föräldrar på köpet. Hoppas dom lugnar sig ett par hekto tills imorrn annars blir även denna vecka jobbig.
Solen har iallafall visat sig! Hela 3 dar i rad har den lyst från en klarblå himmel. Sjukt nice! :)
Många gamla trevliga stamgäster har hittat tillbaka igen och sånt är alltid roligt!

Imorse när jag skulle göra frukost stötte jag däremot på en mindre trevlig gäst. Efter att jag härjat runt i köket en stund gick jag ut i "stora rummet" och hämtade en kopp te i kaffeautomaten (stort plus att ha en sån hemma!). När jag kliver in i köket igen springer nåt snabbt som fan över golvet och hoppar in, över en ca 1dm hög plåt, under frysen. EN MUS! =/ Uuuäääähhh!!

Jag skrek ett hjärteskärande skrik men mina sambos låg alla o sov och ingen kom till min undsättning. Under kvällen har Niklas sett musen också, även om hans var mycket större än min och vi undrar därför om dom är fler. Dessutom undrade Anna vem som  satt och åt chips när det bara var hon hemma, och när hon gick för att titta såg hon inget alls. Säkerligen musen!
Så nu är jag ju sådär halvtaggad på att gå o sova.
Huva!

///Gana

Natt afterski

NU blir det natt afterski med Sabban. Hade tänkt åka skidor å men det har idag 1.Toksnöat 2. Blivit sjukt uppkört 3. Ösregnat 4. inte pistats om i slalombacken. Så underlaget lockar mig inte.

Två backar läsk ska spela också så jag hoppas det blir dragit värre! :)
Imorrn är sista dan i skidskolan denna vecka. Skönt för jag har inte haft de roligaste barnen denna vecka.

Ville och Gam-Jocke gjorde världens roligaste 1a aprilskämt idag. Dom satte fyra små käppar som en ruta och sprayade blått i snön i rutan. Sen skrev dom en skylt med texten "Gratis valla!" och satte brevid. Och SOM folk "vallade" sina skidor. HAHAHA! Mycket roligt! :)

Hoppas er första april varit bra och att ni inte lurats/blivit lurade alltför mycket!

Puss o kram
///Gany

RSS 2.0