Hemmafix

Igår ringde Manges pappa mig och sa att han ville ge mig/oss en inflyttningspresent. Något han hört att jag ville ha. Jag förstod inte alls vad han menade. Men så sa han "nåt du kan ha vid sängen"
Sängbord?
Japp. Så nu har vi fått 1000:- att köpa sängbord för. Wiho!! Blir Borlänge senare i veckan eller nästa vecka och scanna marknaden. Roooligt!!! Tur att man har en sån himla himla himla snäll svärfar!

Såhär vart resultatet av helgens hemmafix. Nu är vi nästan klara med det mesta. Vardagsrummet är det stora som är kvar. Där vill vi ha ny TV, ny soffa, en tavla och nya gardiner. Men det blir senare. Tavlan (och den vi vill ha till sovrummet) önskar vi oss förresten i julklapp. :)

Såhär är köket nu.

Nyplanterade blommor som kommer växa neråt och liksom hänga över krukorna.
Kökslampa ska vi hitta en ny. :)


Nyinförskaffad tavelhylla. Mange har hittat en väggklocka på Clas som
är svart som ska sitta ovanför.

Sovrummet

Nysydda gardiner. Här inne vill jag ha sängbord & så har vi hittat en tavla
som vi vill ha ovanför sängen. OBS! Tänk bort vår provisoriska "rullgardin",
filten som hänger mitt i fönstret. Haha.

Hallen

Ny myspyslampa i fönstret (som såklart även är kopplad till vår fantastiska
fjärrkontroll som styr lamporna i köket & sovrumsfönstret)


Så snart så! :) För övrigt har vi kommit fram till att vårt hem håller på att bli världens mysigaste!
///Gany


Grey's!

Yes! Ikväll börjar säsong 6. Jag har visserligen lyckats missa hela säsong 5, men ska försöka se ikapp i höst. Får bli lite dubbelt.
Jag har aldrig varit mycket för tv-serier eftersom det är jobbigt att bli så bunden till något. Jag följer i princip bara idol, som man dessutom alltid kan kolla på i efterhand. Nu senaste veckorna har jag även tittat på TV4's Kändisdjungeln, men det har känt ok eftersom det bara var 16 dagar och allt gick att se i efterhand på TV4Play.

Grey's Anatomy är dock ett undantag. Medan jag bara lite sporadiskt följt andra serier, och missat många av de mest populära, har Grey's följt med mig under åren.
Jag är så imponerad av regissörerna då de har en talang att lyckas skapa sjuuk spänning gång på gång i serien. Ofta tycker jag att det blir väldigt krystat och man sitter i soffan och tänker "men hallå. Lägg av nu!" Men inte med Grey's. Vet inte hur många gånger tårarna runnit på mina kinder när jag sett avsnitten, eller hur många gånger man svurit över att det är en hel vecka till nästa avsnitt.
Så nu kör vi igen!

/Gany

Sann lycka

Jag har fått en vän!

En alldeles egen kompis som Mange inte ens känner. Träffade henne på ett dagis förra veckan där hon också var och vickade. Hon är 2 år yngre än jag och född i Leksand.
Vi klickade väldigt bra så på torsdag ska vi gå på vattengympa. Det blir skoj!

///Gana :) Jag har en kompis!

Konstiga drömmar

Det är så himla underligt vad mycket konstigt man drömmer.
Förra veckan vaknade jag till av att Mange pep i sömnen och drömde nåt hemskt. Jag fick ur honom senare att han drömt att nåt hemskt hände mig. Det skumma var att samtidigt (antagligen pga hans oroliga pip) drömde jag att han o jag var någonstans och jag körde fel och hamnde lite åt skogen. Minns att jag tänkte när han vaknade alldeles kallsvettig, "men vad tusan. Jag körde ju bara fel, det var väl inte hela världen."

Läskigt att man kan drömma typ samma sak samtidigt. Är det det som gör en till äkta själsfränder?

Inatt, eller iaf på morgonkvisten, drömde jag så att min bästaste bäste vän Alle gick och ställde till med bröllop. Alla var där, mina SCoTT-kompisar, våra gemensamma och lite äldre personer från vår Stockholmsförort. Dessutom hade hon typ 100 släktingar där. Nu är hennes släkt extremt stor så det var väl inte så konstigt, men jag vet att det är på pappans sida den är stor och nu såg jag kopior av hennes mamma överallt. De kunde ha olika hårfärg och kroppshydda men alla bar Alles mammas drag. Det var lite läskigt.
Dessutom gifte hon sig utomhus i en stor gräsgrop. Det var läktare nerför ena slänten och sen ett altare längst fram. Jag hade sjuk otur och halkade i en slänt och trillade på ändan, klev rakt ner i en lerig djup grop brevid altaret och halkade slutligen med nå slags skidor som jag åkte i leran.
Det hela slutade med att jag knackade på ett hotellrum på jakt efter Alles syster. Den första chansningen gav hennes mor- och farföräldar där hennes farfar vänligt bad mig att dämpa mig då farmor sov i en fåtölj.
Hittade tillslut Alles syster i samma rum som hon själv och jag fick låna lite nya kläder. Alles brudklänning gick från småblommigt i en massa färger i början av rumsvistelsen men efter en stund var den en mörkt lila som påminde skrämmande mycket om mina och Manges sovrumsgardiner....

Själva vigselakten kom jag aldrig fram till.
Men kära bästis, här har du ju iaf ett litet förslag på bröllop. :)

///Gany

Lunchpaus

Pust.

Har precis kommit hem och satt mig med en matlåda i köket. Har varit på dagis med minstingarna sen halv åtta imorse och efter lunch ska jag till en av skolorna och vara på fritids i 4 timmar.

Hann förbi Leksandsbostäder och klaga på målarna som målat om våra hus i sommar. Färgen har blåst och satt sig på min fina fina Fabian! Efter Manges pappas tvättning av bilen förra veckan var fläckarna kvar så det behövs nåt starkare och dessutom en hel del gnidande skulle jag tro. Lämnar hellre in bilen och får det ersatt av förövarna.

Efter jobbet blir det träning med min kära sambo. :) (På gymmet alltså och inget annat)

///gany

Allmän ursäkt

Jösses. Tiden bara springer iväg och plötsligt var det över en vecka sedan jag sist skrev. Ber om ursäkt!
Förra veckan var smockad med dagisjobb (infaller på min vanliga bloggtid), kontraktsskrivning på nya jobbet, barnvaktssittning, middag borta och en massa sånt.

Helgen var iaf den första som både jag och Mange var lediga och i Leksand på hur länge som helst.
I fredags var Mange ut o träffade några kompisar efter hockeyn och drack lite öl. Jag stannade hemma eftersom huvudet dunkade efter alla timmar på dagis. (jobbigt när man inte är van)
På lördagen tog vi sovmorgon och sen ägnades dagen åt en massa fix och plock hemma. Jag planterade om blommor i köket medan Mange skruvade upp en hylla vi köpt på IKEA förra helgen.
Så var vi och handlade mat och tog en svängom förbi Systemet. Tvättade, dammsög och städade en massa.

På kvällen var våra vänner M & D här på middag och det var mycket trevligt. Då M är gravid åkte de hem vid 11 så jag o min karl gick ut på byn o tog en öl o pratade en massa innan vi gick hem o sov.

Söndagen var ännu lugnare med sovmorgon och en tur till sommarstugan.
Efter det tvättade jag lite mer och tittade ikapp lite idol o Kändisdjungel som jag inte hann se förra veckan.
Sen åkte jag till Manges mamma och lånade symaskinen och fick äntligen upp våra sovrumsgardiner!!!!
Efter middag hos Manges syster med sambo blev det tidig läggdags och jobb idag.

///Gany

Tjockholm

Idag ska vi bege oss neråt för en helg i (håller för näsan) "Den kungliga hufvudstaden".
Mange ska sluta jobbet och så ska vi få med oss vännerna M & N och deras son. Idag har jag hunnit med en morgonpromenad innan frukost (var dock lite tjurig att vädret inte var så vackert), städat badrummet, bäddat, städat, duschat och målat naglarna.
Har dessutom fått ta del av vårt nya stjärndansband från Oskarshamn: MATZ PALOMAZ!
Gå in HÄR och lyssna. Tror tyvärr inte att ett medverkande i Dansbandskampen blir aktuellt.

Kyss på er!

///Gany

Djungel, idol och värk

Har ägnat förmiddagen idag till att kolla ikapp idol och kändisdjungeln på tv4Play. Så skönt att kunna se  programmen efteråt och dessutom slippa reklamen!
Har träningsvärk idag efter gympasset igår men jag ska baskemig dit idag med. Ska släpa med mig mannen också. :)
Nu blir det uppryckning och en tur på byn! :)

///gany

Picknick

När Mange kom hem från jobbet igår tog vi Swingis (Manges bil) och for ut till Hjortnäs brygga. För mina ej dalabevandrade läsare är det en gammal typ ångbåtsbrygga där det (mest förr) arrangerats massa danser och svärmerier.
Det är poppis att bada o besöka bryggan på sommaren men nu när hösten är här och turisterna flytt var vi alldeles ensamma.

Kvällen var jättefin och vår traditionella picknick lika smarrig som vanligt.


     

     

  

///Gany


Egypten update

Häromdagen bokade vi förresten om vår Egyptenresa. Vi åker samma vecka men bytte upp oss lite hotellmässigt. Mange hade hittat ett med bättre standard och fler matalternativ och större hotellområde och prisskillnaden var inte speciellt stor, så vi bytte.

Här ska vi bo nu:





(detta tror jag dock är en suite och inte ett rum som vi bokat)

Bilder från ving

///Gana


En solig tisdag

Gick upp vid 9 idag och duschade och blev snygg. Klockan tio var det jobbintervju på Hotell Leksand. Kändes bra och där skulle jag nog vilja jobba. Arbetstiderna verkar bra och lönen är nog som jag haft i Stockholm, vilket inte är fy skam. Ägarparet verkar också medgörliga och trevliga, så nu är det bara att hålla tummarna.

Handlade mat och lite apoteksgrejer påväg hem och sen var det mina vanliga vardagliga hemmafrusysslor som jag ägnat mig åt. Diska, bädda, hänga tvätt samt lite mer uppackning. Nu är allt uppe :)
Klockan 16 är det ny intervju på Hotell Moskogen. Känner mig inte lika sugen på det, då jag inte hört så bra saker om det som arbetsplats, men vi får se. :) Ryktet är kanske fel.

Idag har jag och Mange haft 4 månader kärlek och det ska vi fira (haha) med picknick. Antingen blir det vid BuffilsAnna i Siljansnäs eller på Hjortnäs Brygga. Mysigt kommer det blir iaf för solen gassar och sjön ligger spegelblank. :)

///Gany

Prinsess-behandling

Var ju på aromabehandling i Orsa igår. Hade fått en rest-tid på deras första behandlingskväll. Jag var inte ett lika jobbigt fall som M (första kunden nånsin, kunnig i ämnet & GRAVID, vilken drömstart..). Vart ompysslad som bara den! Först blev jag skrubbad på hela kroppen och insmord med nåt gojsigt.
Sen inpackad i handduk, plast och med duntäcke ovanpå.
Under tiden fick ansiktet sig en rejäl omgång med djuprengöring, ansiktsmask och återfuktning. Det var sååå skönt!

Nästa vecka ska dom träna lerinpackning och jag ska baskemej försöka komma dit då med! 100:- är det lätt värt!
Väl hemma väntade min skrutt med middag och kvällspromenad. Myys!

///Gany


Riktig Hemmafru

Kom upp till fina Leksand igårkväll och fick genast middag hos Manges föräldrar.
Imorse låg telefonen tyst, vilket betydde ledig dag och sovmorgon. Har såsat i soffan och kollat lite repriser på tv. Nu ska jag fixa fint i lyan och klockan 15.15 blir det aromabehandling i Orsa på SCoTT! :)

Imorrn blir det två jobbintervjuer och på onsdag mera dagis! :)

///Gany

Vintersemester

Satt och letade resor till mig o kärleken igår.
Fann detta hotell i Hurghada i Egypten och när mannen godkänt bokade vi!



8 December åker vi, en vecka. Åååååh ska bli så himla mys o skönt!! :)



Avis?

///GANY

Inredningsdregel

Och så kom det ju ett häfte från JYSK idag. Hittade massa roliga saker som jag ska ta upp för diskussion på familjerådet.

      
Soffa med divan             Rullgardin                     Lakan

     
Handdukar               Sängbord        Pedalhink

Ååh det är kul med husgrejor.

///Gany

Clas Johnsson

Vårt hem och våra liv är präglade av Clas Ohlson. Mange jobbar ju där och mycket i vårt hem kommer såklart därifrån. Jag menar, DOM HAR JU ALLT.

Idag kom, för tredje dagen i rad, en Clas-katalog hem i brevlådan.
Mange sa igår att han beställt hem en för att, i utbildningssyfte, se hur fort det gick. Men nu sitter jag här, och högen växer. Spännande. Så om någon undrar så är det Spikpistoler på sidan 432 och inget annat.

///Gany - Tyst och stör inte, jag läser CO-katalogen


Hemmadag

Hej hå!

Imorse fick jag sova. Min man lurade med mig på hockey igårkväll. Efter middag hos hans föräldrar hade han sagt att vi skulle på långpromenad. I bilen? tänkte jag.
Parkerade utanför Ejendals. ÅÅååhhh.... tänkte jag.

Vi gick hem efter 2 perioder och drack te och såg "You, me and Dupree" istället.

Idag sov jag som sagt till halv 11. Har ännu inte, över 2½ timme senare, gjort mer än ätit frukost. Men nu jäklar ska det bli fart. Jag ska nu:
 Få ordning på mig själv
 Ta ner tvätten
 Bädda
 Diska/ta undan den torra disken
 Dammsuga
 Städa badrummet
 Mäta gardinlängd
 Köpa gardinlängd
 Inhandla mat
 Tvätta sängkläder
 Söka jobb
Så nu har jag fan inte tid o sitta här mer.

///Gany

Jobba på dagis

Var ju i torsdags och skrev in mig som vikarie i Leksands barnomsorg.
Skulle igår, måndag, efter den vilda helgen få sova ut och vara ledig.
Trodde jag.

07.34 Väcks av telefonen
"Hej Hanna, detta är C från vikariecentrum. Kan du jobba på XX mellan nu snarast och 16.30?"
"Hej, jo, det kan jag. Men jag måste få hinna duscha först"
"Det går bra. Dom vet att du kommer så fort du kan"

SÅ, 8.17 kliver jag in på dagis. Sen är jag på 4-5åringsavd. hela dagen. Är ute och gungar, inne och viker pappersrosor, lunch, sångsamling, mellis, handtvätt och spritning.

Kul var det och söta barn.

Nu ska jag dit på ons o tors med fast då är det med minisarna. 2 av dem kunde knappt gå :)

///Gany

helgen i korthet

Vilken helg i Orsa alltså.
FREDAG
När Mange slutat jobbet i fredags for vi iväg norrut. Strax ovanför backen i Rättvik frågade jag Mange om det gick bra med öldrickande (jag hade lovat att köra så han fick ta en öl). Han tittade länge på mig. Sa inget, så jag fyllde i.
"Du har glömt ölen?"
Fortfarande tyst. Jag kör in i en parkeringsficka. Mange ut ur bilen. Bakluckan öppnas. Hör honom rota runt. Bakluckan igen. Sätter sig i bilen. Smäller igen dörren lite för hårt.
"Du HAR glömt ölen?"
Mmmm....grymtar han.
Trots fadäsen fortsätter vi, sena som vi är. Kommer ändå fram till Orsa innan våra lägenhetskamrater och hinner sno dubbelsängen och bädda den.

Sen blir det BK. Pluto Special såklart. Efter det hem en snabbis för att hämta lite dryck och sedan letar vi oss alla sakta ner till campingen för att hitta stugan där det tydligen är fest.
Efter en hyfsat lugn kväll går vi hem i regnet runt tolv och somnar bums.

LÖRDAG
Upp vid halv elva. Sjukt skönt att sova ut båda två. Samlar ihop våra roomies och tar oss via frukostshopping på Konsum till Vattenhoppet. Där hoppas det för fullt i ur och skur hela dagen.
Efter prisutdelningen går vi hem, duschar efter schema och blir vackra.
Kring halv sex går vi bort till hotellet. Hänger hos några kompisar i deras hotellrum innan vår käre L bjuder på så kallad "Spritbuffé" i källaren i timmarna två för gamla elever och respektive.
När klockan slår 8 flyttas kalaset upp en våning och vi gamla rävar blandas med skolans nya förmågor.
Där vankas tacobuffé och festen kör igång. Fullt ös Medvetslös. Champagneskålningarna löser av varann för att fira att våra kära vänner A & M ska få tillökning.
Hemma vid 2 somnar.

SÖNDAG
Huvudvärk, orolig mage, bykrogen, sitta på stranden, lugn hemfärd, ryggläge i soffan, korv & pulvermos till middag klockan 9. Sooova!

///Gany

Gana i P3

Ja, ensam och uttråkad som man är så ringde jag in till P3's program Christer. De hade efterlyst att få höra vad lyssnarna gjorde precis just nu ute i landet.
Jag berättade att jag satt och sydde i min klänning jag ska ha på mig ikväll och de ringde upp efter en stund. Så var lilla jag i etern.

Tror att ni kommer kunna lyssna i efterhand på P3's hemsida.

Nu ska jag hoppa in i duschen.

///gany

Det går bra nu

Kom alltså till leksand i tisdags. Bilen full med grejer som jag än idag, fredag, inte helt och hållet packat in.
Var på möte för alla som vill vara vikarier. Igår gick jag så till Vikariecentrum och anmälde mig där. Imorse väcktes jag av 2 sms som undrade om jag kunde jobba på förskola nästa vecka. Skojs!
Sen fick jag hotelljobb 2 dar nästa vecka också, i Sthlm, så då blir det till o fara dit igen. Himla rännande fram o tillbaks. :) Men det är skoj. Bra att man får jobba.

Idag gick jag upp till ett hotell med en ansökan och dom hade minsann redan hört talas om att jag skulle komma. Schysst.
Sen gick jag förbi sy-affären för att ännu en gång leta efter mörklila panelgardiner till sovrummet. Knasigt nog HADE dom ett tyg med färdigfållade sidor på löpmeter, så jag tog med mig en tygprov för att se om det var rätt nyans. Och kors i taket så VAR det det! :)
:) Så nu ska jag låna svärmors symaskin och visa mina skills....

Men först - kanonsuperduperhelg i Orsa!

Ha det fint mina vänner!

///Gana

GRATTIS GANA!

He-Rre-Gud! Här springer man runt o lever livet och så fyller bloggen ett år! Jisses vad tiden går fort när man har kul!
Då kör vi! Ett år till!

///Gana

Back in business

Ankom kära Dalarna och underbara älskade Raring igår kväll. Rusade direkt på ett möte om vik. i barnomsorgen i kommunhuset som gick fint.
När jag kom hem igen hade Mange grillat och gjort klyftpotatis. Jättegott!
Efter maten tog vi en skön promenad. Det var så härligt varmt i luften igår. Tjocktröja och shorts gick utomordentligt bra.

Idag var jag tillbaks i Housewife-lunken. Sov länge, diskade, tvättade och handlade. Nu ska jag ställa mig vid spisen och laga mat och baka sockerkaka.
Ikväll blir det nya Beck på bio. Mysigt!

Har för övrigt en helt galen resfeber till helgen! Ska bli så HIMLA kul!!!!

Puss på er!
///Gana

RSS 2.0