Fartkamerahelveten

Började 7.00 imorse. Har ju ca 30 minuters bilfärd till jobbet längs Dalarövägen, som polisen tydligen högprioriterat med fartkameror på sistone. Sitter minst 5 stycken påväg ut.

Kommer ihåg alla men när den sista kommer så sitter jag o drömmer och tittar på den mötande bussen och är inte alls med. Poff! Blixt i ansiktet. NEJ!
Stirrar på hastighetsmätaren...strax under 70....det är 50 på vägen. Nej nej nej nej!!!

Så nu har jag gått runt hela morgonen med makalös ångest. Hittade en blogg med en person som åkt fast för att ha kört 21 km/h på en 50-väg förra året i april. Det kostade 3200 kronor. Känns okej med tanke på att min största ångest just nu är att bli av med kortet. Men min chef tror att man måste köra 30 km för fort på 50väg för det. Faaan så onödigt!

Nu ska jag städa rum och försöka förtränga ångesten. Finns inte mycket o göra ändå.

///Gana

mitt fel? ditt fel? vems fel?

Alltså. Ringde Handelsbanken idag. Har ett VISA-kort som går ut i juni (dvs på måndag). Undrade varför  jag inte fått något nytt när de sa till mig för tre veckor sen att det var påväg.
Han kollade i sin dator där och konstaterade att jag helt klart borde fått kortet, vilket jag ju inte har.

Men det var väl bara att beställa ett nytt. Inte mer med det. Tack och hej.

Han ringer upp efter fem minuter.
Det visar sig att enligt systemet så har jag ju redan fått ett ersättningskort utskickat (det som försvunnit) och han kan då inte beställa ett nytt.
För att kunna det måste han spärra mitt nuvarande.
Så nu sitter jag här, med spärrat bankomatkort till nångång nästa vecka (hoppas jag!) då mitt nya bör komma. Suck.

Vems fel är det att det blev såhär?

///Gana


Jobba jobba jooobba

Igår var det back on track. Efter i princip en månads ledighet var det dags o tjäna lite pengar igen.
Var ute på Dalarö Hotel Bellevue där jag jobbade sommaren 2007. Ska jobba lite veckorna fram till Gotlandssemestern & bankjobbet där.
Igår var det frukost och städ på programmet, kan tänka mig att det blir mest sånt nu.
Än så länge är jag den enda som jobbar som inte är ordinarie men senare ska visst Oskar som jobbade med mig för 2 år sen tydligen också tillbaks. Kul!

Såhär ser mitt jobb ut.



Precis på gränsen ut i skärgården. Supermysigt och dagar som igår med tokvärme och solsken är det underbart att få vara i den miljön. :)



///Gana

Duktiga jag

Idag har jag varit hemma och tagit igen mig efter nattens hemfärd. Vi fick inte biljetter från Visby förrän med sista båten igårkväll (?). 23.30 Avgång. 02.35 Ankomst. Sen 45 minuter bilfärd på det. Härligt!

Sov till kvart över 12 vilket iaf var skönt. Gick upp, åt lite frukost o tog en ipren mot mitt dunkande huvud.
Sen tog jag tag i livet. Detta klarade jag av innan klockan slagit halv 4.

- Duscha
- Byta lakan i sängen
- Tvätta en hel massa
- Boka service till Fabian
- Boka besiktning till Fabian
- Betala räkningar
- Koppla in stereon på rummet
- Packa upp allt jox
- Städa båda badrummen

Efter det lattjade jag med Helena. Vi åt korv med bröd & drack massor av vatten, pratade strunt och gick en lååång promenad genom skogås! :)

Nu ska jag sussa för imorrn ska jag upp o göra frukost till ett gäng bakistyper på DN som haft konferens på hotellet idag. Nice!

///Gana

Dagen efter igår

Japp. Vuxna människor som tror att de är 17 och har sin första fylla. Trevliga Blind-dates. Superdupergod mat. Kära återseenden. Ja, det mesta fanns det gott om igårkväll.
Vi var som sagt i Gammelgarns Bygdegård, blev bjudna på helstekt lamm och hade trevligt.

Nu har vi varit på lunch hos bonden och ätit rester. blev väl ungefär en halvtimme efter frukost så nu är man riktigt mätt och belåten.

Har gått och åkt på nån slags förkylning (måste vara det kalla klimatet i detta land) och har ont i halsen, sover halva dagarna och har nåt slags tryck i öronen. Stackars mig.

Ska nu gå ut och lägga mig i gräset och sova o lyssna på musik.

///Gana

Festdags

Efter en dag med festförberedelser, powernap (ovanligt...inte) och promenad med 3 galna hundar & pappa, börjar det nu dra ihop sig mot party.
Ska alldeles strax hoppa in i duschen och sen glida i min svarta klänning som jag fick i julklapp och som ännu är oinvigd.
Vi är ju på Gotland, jag, mamma & pappa och ska fira våra vänner här som ska ha gemensam 40årsfest.
Nej, nu har jag inte mer tid med det här.
Trevlig kväll!

///Gana


Saker man minns

På Kreta var vi med om en hel del underliga saker. Här kommer några saker som iaf vi kommer komma ihåg ett tag till.

Omaka Paret
Med på resan var ett par i vår ålder. Typiska etno-typer. Killen hade längre hår än sin tjej (som var långhårig) de var båda svart färgade och hade lite annorlunda klädstil. Jag döpte dem direkt till omaka paret. Inte för att de var omaka varann - tvärtom - utan för att det kändes som att var ett sånt par som åker på semester till Tyskland och inte Kreta. Jag är för övrigt inte ett dugg fördomsfull :P
Till råga på allt åkte de inte hem med oss, med andra ord skulle dom vara kvar i 2 veckor!! Världen är orättvis!

Ät lunch och köp 2 äckliga drinkar
Efter en lite sen lunch går jag fram till baren och säger på min inte alltför dåliga engelska: "Can we pay our lunch, please?" "Of course!" Svarar grek-bartendern och springer iväg. Han kommer tillbaka med 2 glas, blandar ihop någon slags drink (måste varit en 8a!) och svara "Six Euro, fifty please". Öööh okej?
Vi betalar för drinkarna och går in på restaurangen och får äntligen betala maten. Drinkarna (Obestämbar spritsort & apelsinjuice) smakar för övrigt skit. Vi sitter sedan vid ett bord och funderar på hur den, vanligtvis, så reko barkillen kan få ett enkelt "Can we pay our lunch please?" till "Can we have two disgusting cocktails and pay for them but leave the lunch bill?" 

Sexgalningen och hennes slav
Två dagar efter oss kommer två danskar till hotellet. Kvinnan är 55+ och mannen strax över 30. Jag börjar fantisera ihop att de med sitt mystiska beteende har en lite udda relation. Jag sätter genast myror i huvudet på Mange som inte kan släppa det för resten av veckan. På dagarna försvann de spårlöst in på rummet långa stunder och kom bara ut för att röka lite. Kvinnan var otroligt barsk i sin uppsyn och liknade mer en man. Lite creepy var det allt.

Grekisk kultur
På ett drinkställe kommer bartendern med notan. Jag tar fram mina pengar och betalar. Bartendern gapar av förvåning:
"She's paying!!?" "yes, its my turn" svarar jag.
Bartendern vänder sig mot Mange:
"Then you buy her gold tomorrow!"

Svart bälte i fjäsk
På restaurangen The Olive Tree (som Carro & Mange tipsat om) beställer vi mat och en flaska rosé. Vi pratar och har trevligt med kyparen. Efter varsitt glas vin kommer så en annan kypare ut med en exakt likadan flaska och börjar korka upp. Jag försöker hejda honom.
"No, my collegue said he's giving this to you"
"But we have barely started on the first one" protesterar jag.
"But you seems to be the type that can manage two bottles"
Hmm, tack? Gott var det iaf och nog dricksade vi för den där andra flaskan också.

Om det bara var därför
Sista eftermiddagen, som bjudit på en hel del regn, står vi och pratar med kyparen på hotellrestaurangen. Vi talar om att det är sista kvällen. Han blir alldeles bestört och utbrister:
"But why are you going home?! Is it because of the rain?"
Vi skrattar och säger, ja regn vill vi minsann inte ha så nu drar vi. Han försöker få oss att börja jobba på hans nya restaurang som de håller på o öppnar tvärs över gatan. Nog är det lockande, men inte blev vi kvar...

Problemgäster?
Vi beställer drinkar efter långt tänkande:
"2 Sex on the beach, thanks"
"Woow! Oh nooo!" Utbrister kyparen med spelad förfäran.

Betala & shotta tack!
Efter middagen i Chania ber vi om notan. In kommer, inte varsin shot Raki/Ouso som vanligt, utan en kvarting hemgjord Raki och två snapsglas. Efter två genomlidna shots var (smakar ju pest o pina!!) inser vi att vi lätt kan dricka 7 var till och ger upp.

Ett svar säger mer än tusen ord
Ute på piren står många grekgubbar och kastfiskar nånting. Inne i hamnen frågar vi därför en enveten inkastare vad det är de fiskar:
"Oh, we serve A LOT better fishes than the ones in here. Only Algerians and Tunisians fish inside here!!"
"ööh...okey.."
Bra att han förstod oss.

///Gana 

Kreta 2009

Nu så. En vecka på Kreta alltså avklarad. Det har varit helt otroligt skönt och mysigt. Vi har bott på ett hotell med kanonläge och precis så lugnt som vi ville ha det. Resmålet Agia Marina var helt lagom exploaterat. Inte värsta draget men många mysiga restauranger, trevliga greker och inte så mycket skit på gatorna (läs: gatuförsäljare som drar i en till höger och vänster).

Här kommer lite bilder:

     


     


     



     

///Gana


Dagens snille

Mamma:
"Det märks att vi är längre söderut nu. Klockan är nio och det är fullt dagsljus ute."

Jag tittar upp från datorn:
"Men mamma. Nu tänker du ju fel. Det är ju ljusare längre tid ju längre norrut du är."
Pappa mumlar något instämmande från diskbänken.

Mamma kommer på sig:
"Men det är iallafall ljust."

///Gana

Klart som tusan...

....att jag saknat min älskade bror. :)

Han tycker att bloggen innehåller för lite om honom. Så inom ett par dagar (en vecka?) kommer han tilldelas ett gästinlägg såsom Rickard kapade min blogg i höstas om ni kommer ihåg. Men denna gång under kontrollerade former från min sida :)

///Gany

Korkade människor

Alltså ibland blir jag så fascinerad och irriterad på människor som saknar ett enda litet uns av intelligens.
Igår/Inatt på flyget hem sitter 2 mammor (troligen systrar) med sina fyra döttrar framför oss. Den ena mamman blir efter en liten "nap" tokpigg och kan inte hålla käften sista 2 timmarna.
Detta är några axplock på de fantastiska kommentarerna hon kväkte ur sig:

"Västindien. Dit vill X åka. Visst ligger det i västra Indien?" Systern protesterar och förklarar läget.

"Vet du vad älg heter på engelska? Moose" "Mmm..." mumlar systern.

"Thaifolk vet tydligen vad en älg är, för det är så typiskt svenskt. Visst har dom ett liknande djur?"

Efter att ha tittat på en reklamfilm för Thomas Cook:
"Är det alltså ett Thomas Cook-plan vi åker?" (My Travel stod det på planet, för intresseklubbens anteckningar)

"Alltså, bor man i skåne så kapar man ju restiden med en timme." Jaa, och bor man i Aten blir den kort som fan, mumlar jag.

"Bagdad...Dom har börjat bygga upp det har jag hört. Det är tydligen jättefint och folk lever loppan." Var det verkligen Bagdad, undrar systern.
"Hmm...det var kanske Beirut"

Från att det är 1½ timme kvar (av totalt 3½) tjatar hon om, både för sig själv, systern och barnen att vi snart e framme.

Under hela denna "konversation" försöker hennes syster läsa.
Mellan intelligensspyorna frågar hon plötsligt:
"Är boken bra!?" "Vad heter den?"

Som att hennes syrra hade en chans att hinna tänka om boken var bra.

///Gana

Hej hej!

Sol sol sol har vi haft. Men nu pa eftermiddagen hande nagot efter att vi atervant fran staden Chania till hotellet (som for ovrigt ar jattefint o mysigt).
Molnen tornade upp sig fran alla hall o askan mullrade pa avstand.
Sa nu har jag spoat mannen i biljard o hittat en vardelos dator.

Hoppas vi hinner fa lite mera sol imorrn. Bussen hamtar oss inte forran fem i nio pa kvallen sa vi har hela dagen att steka lite mer.

Rekommenderar varmt att aka till Chaniakusten denna tid pa aret iaf. Sa himla mycket blommor o jattefint!

Hors hemma!

///Gana

Semester!!

Om cirka en halvtimme beger jag mig mot Arlanda. :)
Flyget går 17.40 i em så vi kommer ha gott om tid på oss innan att få ordning på livet.

27-29 grader utlovat torsdag fredag. Känns heeelt okej!

Får se hur det blir med internetmöjligheter därnere. Snubblar jag över nåt så skriver jag nog ett inlägg men det är inte direkt högsta prioritet!
Ha det kanon alla hemma, jag lovar att sola och bada lite åt er!

Puss o kram
Gana

Inget kalas...

...utan kras. Heter det.
När vi har kalas är det snarare "inget kalas utan knas". Som vanligt spårade det ur lite hos oss igår när vi hade stora (9 pers) släkten på middag här. 14 personer och världens liv. Och då är den yngsta personen 15 år så vi kan inte skylla på nå småttingar.
Vi åt grillad lax och hallon/blåbärspaj till efterrätt.
Idag är det kalas igen. Hos Siri som  blir 18 imorrn. Det går inge bra för mig med min "Bli-smal-plan". Var iaf ute o sprang lite imorse.

///Gany - 2 dar till semester på riktigt!

Kul att bo i en bunker

Är Sverige i krig? Behöver du en stund för dig själv? Välkommen att bo hemma hos Ehlins.

Här i betongbbunkern fungerar ingenting av teknikens alla under.
TV'n blir lite grynig och sprakig utan digitalboxen, internet fungerar när det själv vill och mobiltelefoner inomhus kan man glömma.
Igår låg internet nere i princip hela dagen. Idag kom jag in, och började skriva mitt livs längsta inlägg (läs föregående). Trycker på publicera. Internet har dött. Allt försvinner.
Hämtar min pålitliga 3-dongel. 1 plupp mottagning av 10. Går ut på balkongen. 3 - Jippi!! Här bör tilläggas att i skogen i Härjedalen - på Flon närmre bestämt. Där hade jag mellan 6 och 7 pluppar. Spännande.

///Gana

En riktig 08a

Hur mycket galla jag än spyr på Stockholmare o hur mycket jag än blir galen på det mesta kring vår huvudstad så kommer jag antagligen aldrig komma ifrån att jag faktiskt är en av dem.
Efter 18 år som inbiten "Söder-om-Söder"-tjej sitter allt i ryggmärgen. Märker det när jag i fredags beger mig in till stan.

Egentligen börjar det nog redan tre steg från sängen när jag står vid garderoben, i extas över att få välja och vraka på allt därinne. Det som är bra med Stockholm i modesyfte är att du faktiskt i princip kan se ut hur som helst.
För att citera min skidskolechef Stefan "Tänk dig det värsta du kan komma på, multiplicera det med tio. Du är inte ens i närheten..."
Med andra ord. Om jag så tar på mig en av mammas gardiner, spänner åt med lite eltejp i midjan och stoppar fingrarna i ett eluttag så kommer det ALLTID finnas någon som är värre.

Nåja, tillbaks till ämnet. Gick ner till tåget och här kommer väl det minst Stockholmiga idag. Jag säger "Hej! Södra tack!" till spärrvakten. För det första, ingen säger Hej! och ler mot en spärrvakt (de ses mest som nån slags inredning på stationen). För det andra, ingen riktig Stockholmare åker med remsa.
Upp på tåget. Det är fredag morgon och klockan är 9.06 (vem tusan kom förresten på att göra om tågtidtabellen efter tio år!?)
Det är lugnt och skönt på tåget. Nån gubbe sitter i telefonmöte, någon annan läser för sista gången igenom någon slags avhandling/läxa/mailrapport, några tittar bara förstrött ut genom fönstret och ser förorterna avlösa varann.
Och så jag och min Ipod (som förresten fått namnet Lillemor).

Jag går av vid Södra station, får upp farten till det obligatoriska Stockholmstempot. Går (!) i rulltrappan, är för tidig till frisören (lantisfasoner!)
Efter några minuter kommer min urgulliga (vilket uttryck!) frisör Kajsa och sedan har hon o göra med min kalufs i 2 timmar.
Vi hinner prata om allt mellan himmel och jord och här inser jag också hur Stockholmsk jag är när vi kan sitta och diskutera hur storstadsmänniskor förändras så fort det blir vår (blir ett annat kapitel).
Skyndar vidare från frisören, ner till tåget och åker in till City. Småspringer, mest för att hålla takten med resten av Stockholmarna nere under jorden på Centralen, bort till tunnelbanan.
Nytt storstadssyndrom: Kommer ner till tunnelbanan. Mörby Centrum 5 minuter. 5 minuter!!! Faaan. Då missade jag alltså just den förra. Skit.
Tunnelbanan kommer och alla ska på först. Helst innan de stackare som ska gå av hinner det.
Jag ska åka en station och tar såklart en sittplats. :)

Går av vid Östermalmstorg och skyndar upp på BirgerJarlsgatan. Totalignorerar nån som står o delar ut nåt slags flygblad (Förlåt alla som tycker att det är otrevligt, men helt ärligt. Om jag skulle ta mig tid till dem skulle jag faktiskt inte hinna nåt annat när jag var i stan. De är överallt!)
Springer bort till banken. Tar på mig en lite irriterad "åh, hur svårt är det att sköta sitt jobb"-min och går in. Funkar sådär. Gubben bakom disken är alldeles för trevlig. Antagligen är han inte en riktig Stockholmare? Fast alla andra kunder står ju också och ser trevliga och ler ut. Hmm....
Möter Sabine och vi går och äter nere vid Stureplan. DÄR kan man se både det ena och det andra vill jag lova. Mest av Stockholms gräddhylla.

Sen blir det shoppingtur. Vana Stockholmare som vi är lägger vi upp rutten Biblioteksgatan, Norrmalmstorg, PK-huset, H&M Hamngatan & Gallerian. Avverkas snabbt och effektivt.
Möte på SEB. Plötsligt känner jag mig lite lantis igen. Här har vi inbitna Stockholmare 50+. Förutom Lotta som är Göööööör-Göteborgare och skitrolig.
Går vidare till Wasavaccin och förbereder mig på en kö på nån timme. Kliver in i ett tomt väntrum. Har dom stängt? Skriver in mina uppgifter i datorn och så fort jag är klar ropar en dam bakom en disk "Ja, då kan du komma fram hit"
Plötsligt har jag en spruta mot TBE (fästingvaccin) i vänster arm och en Havrix (Hepatit A) i höger. Klar!

Chockerad över hur effektivt allt flöt på skyndar jag vidare  mot tåget. Armbågar mig fram bland ungefär HELA Stockholm på Drottninggatan. Går förbi en städare och tänker lite argt att han väl kan städa bort dom jävla pipande kattungarna o kaninerna som en gatuförsäljare står och plockar ihop efter ytterligare en dags (hur många års?) försäljning (?).
Vid övergångsstället precis innan  Åhléns City gör jag som  resten av alla människor. Jag går. Kvittar vad rödljuset visar eller om det är bilar på g. Här är det folket som bestämmer. Och dessutom, skulle nån få för sig att följa trafikreglerna trots människohavet är det ändå typ 50 pers innan mig som drabbas.
Fortsätter i slalom bort längs Klarabergsgatan till Centralen. Tränger mig fram till hon i luckan, fyrar iväg ett leende som inte besvaras en gnutta ens och småspringer ner på perrongen. Ser rumpan av mitt tåg men ser att det går ett nytt om 2 minuter.
Men vad nu? Stannar INTE i Farsta Strand, Trångsund, SKOGÅS (!) & Jordbro. Vadå, är det ett snabbtåg? Vem tusan har kommit på nåt så dumt en fredag när alla vill hem fort?
Jag får med andra ord vänta i en kvart!!

Ombord på tåget. Fullproppat.... och knäpptyst. Några slumrar lätt, andra sitter med ett nöjt "ännu en arbetsvecka avklarad"-leende på läpparna. Två ovanligt fräscha (behandling?) Skogås-alkisar småpratar tyst. Mannen framför mig plockar upp en medtagen bok men när han inte vänt sida på tio minuter inser jag att han sover.
Rundar ICA och missar således bussen som är en minut för sen. Svär tyst för mig själv över ytterligare 13 minuters väntan.
Hemma igen 18.07 och efter kinamat intar jag soffposition för resten av kvällen.

Intressant här är hur jag förändras beroende på vart jag åker. I Orsa hade jag blivit överlycklig om jag bara behövt vänta på bussen i en kvart. Här blir hela dagsplaneringen förstörd.

///Gana

Home sweet Stockholm!

Jag är nu hemma i Stockholm.
Skriver mer inom kort. Kan bara inte koncentrera hjärncellen i allt basljud från brors taggade högtalare :) Men jävlar vad Coldplay blir ÄNNU bättre i dom!

///Gany

Oroa er inte...

....Jag lever....

RSS 2.0