Laddat o klart!

Nu har vi minsann fyllt kylen inför helgen.



Som ni kanske ser har vi väääldigt mycket grillkorv. Det beror på att vi fått ansvar för vickningen.
Vi ska vara hos Manges syster precis som förra året och vi beräknas bli 32 st. Kommer bli lajbans!
Vad gör ni på midsommar?

//Gana

Hur ska dom ha de?!

Alltså, ta en kik på det här!


Aftonbladet 23/6


Klart.se 23/6


yr.no 23/6

Alltså, hur kan det skilja så? Igår var det ännu värre. Då hade aftonbladet samma bild som nu ungefär, till och med snäppet bättre. Men Klart och Yr hade BARA regn fre-lör.
Jag undrar hur?

///Gana

Bröllop

Okej jag ska inte tjata så mycket om bröllopet. Men ni som såg det kan ALDRIG, ALDRIG säga annat än att det var alldeles alldeles underbart. Var ju tvungen att vara fin för kronprinsessan så såhär såg jag ut under dagen:


Vet att jag inte riktigt följde Dresscoden med "Aftonklänning" men det gick bra ändå. Jag var ju trots allt bara nästan där. :P

Mina favoritdelar från helgen var konserten i fredags, Kristian Luuk i SVT-studion, Vigseln och Såklart såklart talen på middagen.

Jag kan inte tala om hur många gånger tårarna trillade nerför mina kinder. För jag vet inte. Det var för många.

Och hittills har dom kommit tillbaka varenda gång jag hör de där sista orden av Daniels tal.

Hur har tittar henne djupt djupt in i ögonen. Hon ler o kärleken svämmar över. Tårarna bränner bakom hans ögonlock, och han säger, med en lätt skakig röst:

Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar Dig så.

Dom är bara för fina! Och jag önskar dem all lycka i livet! Och en underbar smekmånad i Franska Polynesien, dit det ryktas att kosan styrt.

///Gana

Galna fåglar

Är det bara i Leksand som måsarna blivit fullständigt förbytta!?

Häromveckan hade Manges syster problem med en måsfamilj (och har det fortf för den delen) som bosatt sig på taket till grannhuset och inte tillät någon passera på gården nedanför utan att gå till attack.

Sen blev min lilla Elin utsatt för ett överfall som resulterade i måsskit på huvudet när hon promenerade på strandpromenaden.

Därefter var det min tur. Jag springer ju längs strandpromenaden ett par ggr i veckan. Inget undantag häromdagen. Min runda går längs promenaden ca2km och sen tillbaks samma väg. Utvägen gick finfint. Såg några cirkulerande måsar men inget allvarligt.
På tillbakavägen passerade jag stället där dom brukar vara värst. Inga problem då måsarna låg o vaktade sin bäbisar ute i vattnet på en sten.
Men så kommer jag till ett helt annat ställe, med 2 jäättehöga tallar där det flyger runt 2 måsar o skriker, fast högt upp. Jag springer i godan ro och vrider huvudet åt vänster. Då ser jag hur den ena måsen gör ett störtdyk mot mig!!

Usch, jag trodde jag skulle dö!
Jag skrek, kröp ihop och sprang ännu fortare.

Alltså seriöst! Hur länge ska dom hålla på såhär? Vet någon hur fort måsbarn lär sig flyga? För efter det borde dom väl lugna ner sig?

Huva!
///Gana

Kärlek i massor

Kommer ha fullt upp ikväll och imorgon hela dagen med detta!



Jag frossar just nu i ALLT som har med bröllopet att göra. Det är fullkomligt underbart. Har redan gråtit en skvätt, och det är inte ens bröllopsdag!
Var vänlig ring inte och stör imorgon, om vi inte ska diskutera klänningar eller kärlek vill säga!

///Gana

Akassan. Vilket skämt!

Minns ni att jag för ett par veckor sen, när jag inte hade nåt fast jobb utan bara vikade på dagis, beslöt mig för att utnyttja akassan som snor en sisådär 500 kronor i månaden av mig?

Jag la ner minst 10 timmars effektivt jobb på att få alla papper ifyllda och inskickade till akassan. Alla utom 2 av mina fd arbetsgivare hjälpte mig, och tack vare att dessa 2 inte hjälpte till fick jag en glipa på 3 månader när akassan inte tror att jag gjort nånting.
Detta i sin tur resulterade i att deras uträkning gav att jag jobbat 15h/vecka det senaste året....

Som i sin tur kom som ett brev på posten idag. Ersättning att utbetala: 0.00 kr.

TACK!
Fyfan vilken jäkla onödig skit.
Så fruktansvärt onödigt.
Lägg ner skiten!

///Gana

Vår fina balkong

Såhär himla mysig är vår mysiga och fina balkong nu, med nya dynor, blommor, jordgubbsplanta och hylla by Mange!

 


Ni är välkomna förbi på fika eller middag!

Helgen

Det blev en helg i Sthlm trots allt. Dock en mycket lugn och oplanerad sådan. Det var såå skönt att åka ner och för en gångs skull inte ha tusen saker att göra.
Snabbt som sjutton gick det att åka ner i fredags också. 3h20 min Leksand - Nacka. =) Där var det kalas för kusinen som tydligen inte är så liten längre (16!). Jisses vad barnen växer nu för tiden!
På lördagen tog vi lite välbehövlig sovmorgon och hade tänkt ägna dagen på Djurgården med picknick. Men vädergudarna ville annat så vi ställde in det. Istället for vi en sväng till IKEA och hittade en hel del smått o gott.
Som Mange så fint uttryckte det "tänk att lite värmeljus o en skärbräda kan kosta över 1500kr..."
Men lite mer än just det hittade vi allt! Framförallt blev det en matta till vardagsrummet som vi tittat efter under vintern och våren.
Såhär ser den ut!



SUpernajs med lite färg tycker jag, så nu vet jag vilken färg på kuddar jag ska leta efter! :)
När Mange varit så duktig och gått runt på IKEA i över 1½ h fick han som belöning gå in på Media Markt och kika. Oh jisses vad dom hade grejer. Vi bestämde oss för att räkna hur många Kaffeapparater (alltså vanliga för bryggkaffe, inte kaffemaskiner) som dom sålde. Svar: 94. Fast sen hittade vi en hylla till med ännu fler!
Mange försökte räkna antalet olika tvättmaskiner men slutade nånstans kring 80.
Sen lusläste vi mobil och kamerautbudet och sen hade jag fått nog av teknikprylar. =)

På kvällen snikade vi in oss på lyxmiddag hos mamma o pappa som firade en kompis som fyllde 50. Det blev Jätteräkor, sparris, lammfilé, jordgubbar och kladdkaka. En riktig 5rätters. Mumma!
När vi var mätta o belåtna åkte jag o Mango in till Söder och körde en liten barrunda. 54, Malmens pianobar och Snaps fick besök.
Efter lagom många (eller för många) glas åkte vi hem o dog och sov till halv tolv i söndags.
Dagen vart lugn o seg med lite sol på balkongen. Vid halv 4-tiden for vi hemåt och var hemma lagom vid sju.

///Gana

Torsdagsfix

Klarade provet i Falun idag lätt som en plätt. Hade visserligen 2 fel men det gav 89% rätt och 80 var vad som krävdes.
Efter testet hängde jag på låset till H&M för att köpa hårspray till Mange. Fick se en massa fina kläder och hade gärna stannat i storstan o shoppat. Dock kallade plikten så det var bara att bege sig hem till kontoret.
Men dagen gick fort tackvare starten i falun och vips var klockan halv fem och jag fick gå hem!

Väl hemma har jag tagit tag i lite hemmajoxifix. Vatnnat blommorna, för en gångs skull bäddat sängen, städat badrummet, diskat och satt igång en tvättmaskin.
Nu kom min kärlek hem så nu ska vi göra kycklingsallad.
Sen tror jag nästan att min hylla är klar! :)

Vi har ännu inte bestämt oss ifall vi borde tillbringa helgen i sthlm eller ej, men den som lever får se! :)

puss på er!
///Gana

Tentamen

Okej, tentamen är att ta i, men jag älskade känslan av att låta "studiehäftig".
Imorgon ska jag till falun (igen..!) för att göra ett test om penningtvätt. Har gått en e-utb på jobbet i ämnet och ska nu testas för att få göra kassakörningar själv.
Provet är 3 timmar långt vilket konfunderar mig då själv utb tog ungefär 45 minuter att göra (noggrannt!) men jag hoppas att allt ska gå finfint!

Har ni inget bättre för er får ni gärna hålla en tumme eller två..

Ikväll blir det grillat, en springtur och Grey's för min del. Mange ska måla på hyllan han snickrat till mig. Ska ha den på balkongen med en liten blomma i som jag planterade igår. I söndags var vi på Blomsterlandet så jag fick handla för presentkortet jag fick av Manges mormor o morfar.
Så det blev en liten svart kruka och en stor svart kruka till balkongen, båda med röda blommor i (den ena är en ros o den andra en dahlia)
Kommer nog hursomhelst bli trevligt. =)

///Gana 

Myskväll

Förra måndagen hade vi balkongmiddagspremiär (äntligen)!
Efter maten tog vi en sväng ut till Gamla Åkerö och satte oss i gräset vid strandkanten. Solen sken och det var bara sååå mysigt (bortsett från att jag påmindes om sommarens plåga - myggen)
Vi tog en del fina bilder och dom kommer här:



     

   

Åh jag älskar sommar!


Middag på långbryggan

Veckan efter att vi varit i Göteborg var vi ju som bekant ute med Manges föräldrar och åt middag på Sjövillan i Rättvik. Här är lite bilder från den kvällen:

  





  

///gany


ojoj

Ja jag säger då det. Jag lyckas inte få timmarna på dygnet att räcka till. Och det blir bloggen lidande för. Sitter man vid en dator hela dagarna är man sådär sugen på att data ännu mer när man kommer hem. Särskilt när sommaren är på intåg. Då finns roligare saker att fördriva kvällarna med. Här är lite saker vi sysslat med den senaste tiden.

RSS 2.0