Filmmaraton

Igår hade vi en riktig fimdag. Under dagen hann vi med 4 filmer i princip i rad.
Det som sågs var:

¤ Peter Pan
¤ Seven years in Tibet
¤ Hotet
¤ Kopps

Sen var klockan mycket och alla trötta efter denna slitiga dag. Vi hade  middagspaus i mitten då Helena bjöd på en fantastiskt god kycklingrätt. Hon kan hon!

Idag skulle jag se på Hitta Nemo som jag och Fredrik ju satt o citerade häromdan. Hyrde den på OK/Q8. Men vad sker? Den hackar som en tok efter typ en halvtimme så vi gav upp nu. Ska vänta på min tvätt och se hem o äta lite lunch.
Ikväll har vi avslutning med skidskolan. Undrar jag var Steffe kokat ihop.

///Gany

Hur fan tänkte du nu?

Vi har skrattat och skrattat och skrattat idag. Allt kretsar kring vad som egentligen hände igårkväll när vi (Jag, Helena, Pavel, Mange & Carro) var i Hamra på den årliga sommarfesten.

Helena ska ta ut kyckling ur frysen och börjar tokskratta.
Alla sega i soffan lyfter undrande på huvudet för att se vad som nu är på gång.
Ut ur frysen lyften hon kepsen som Pavel hade på sig igår.

Helena: Men, vad gör den här härinne?!
Mange: Det kan ha varit så att jag la den där igår...
Allmänt skratt.
Helena: Vad var meningen med det?
Mange: Jomen, den var ju så himla blöt...

///Gana - träningsvärk i magen

En riktigt bra helg

Nu känner jag att livet ordnar upp sig.
Har inte samma bitterhet kvar i kroppen. Även om jag klagar lite väl mycket ibland.

I fredags var det full dag. Snögubbar, sen 2h med en grupp nybörjare från Swedbank, lunch, 1h privat bräda med storesyrrorna bland de 4 barnen jag hade i början på veckan, 1h skidor med Petter från liften.
Sen åkte jag med Hanna & Peter till funäs med snabbt stopp på Flon för att hämta duschgrejer.
Efter det var jag och Hedda en sväng på byn och letade lite grejer till vår geniala utklädnad till personalfesten. Hittade inget. Men jag hittade ett par trosor som jag behövde :)
Sen var vi på ICA och köpte grillmat och så bar det av till Hanna & Peter och deras underbart fina lägenhet för grillning!
Var sinnessjukt gott och mycket trevligt. Efter att middagen sjunkit ner lite längre i magen gick vi ner till Vera's och tog ett glas.
Hemma igen vid 12. Sova.

Igår hade jag tänkt ta sovmorgon. Halv 8 tyckte våra grannar under att det var lagom att börja festa. Det grillades skaldjur och dracks rödtjut och spelades helt galet hög musik.
Halv tio gav jag upp mina somna-om-försök och gick upp.
Solen lyste och det var väl en 12-13 grader.
Jag och Elin åkte upp till Ramis. Där träffade vi Hanna, Helena och Hedda och tillsammans åkte vi ett åk upp till Tusen. Där satt vi sen, på nollen av ett bigjump och solade i linne.
Efter fantastiskt god laxsallad á la Tusen tyckte vi att eftermiddagsbrisen var lite fööör mycket. Så vi åkte ner till Rudolf och satte oss i lä mot husväggen. Där satt vi sen i flera timmar och myste och fick läckra brännor av våra linnen. Snyggt!
Körde hem Jocke i hans bil och rundade Funäs på vägen. Inhandlade mer grillmat och sen var det grillning på Pojkflon i kvällssolen.
De andra gick på Eriksgårn men jag var stark och stannade hemma. Satt kvar med Jocke, Stefan & Mikaela till 12 men gick sen hem och sov.

Upp imorse, pigg som en lärka. Underbart att åka till jobbet i t-shirt kl.9 på morgonen.
Hade 1+2h privatlektioner och sen slutade jag. Lite lunch på Rudolf och sen hem och sova/sola/mysa/ha det allmänt gött på Pojkflons trapp.
Nu ska jag äta lite middag och ta en dusch och sen ska jag till Helena & skoja till det. Det är sommarfest i Hamra idag som jag ännu inte har bestämt mig för om jag ska beära med ett besök. Men till Helena ska jag iaf!

///Gany

Sol, kärlek & skidglädje

Lovande rubrik va?

Dagen har varit solig rakt igenom. Sjukt varmt har det varit och sjukt kul har jag haft!
Började som vanligt med snögubbar. När vi står vid polkagriskudden frågar jag dem vad den smakar (själv tyckte jag köttbullar)
3åriga Hedda smakar och funderar länge. Sen säger hon: "Den smakar kärlek."
Det var så fint. Solen lös och 8 underbart fina små ögon tittade på mig som att allt jag sa om snömaskar var helt självklart. Blir man helt genommysig i hjärtat eller blir man?
Sen hade jag en privatlektion med en fd. brädåkare som satsat på skidor efter att ha blivit pappa. Även den lektionen var sjukt kul då han var väldigt duktig och hade många bra & relevanta frågor. Alltid roligare om det blir dialog istället för att jag håller föredrag :)

Slut på arbetsdagen. Åt lunch och satt sen på Fjällgårn och tog en kopp te. Helylle-Fredrik och jag börjar prata om när han och Fredrik (nr2) var i Funäs häromdan och hur bra det var.
- Men ska vi inte åka dit då? säger jag (häpnad över att JAG föreslår skidåkning)
- Fast jag tror att alla miljarder SCoTTare är där idag?
- Nej, dom är i Hamra, svarar jag.
- Är dom!? Men dåså! Vad sitter vi här för?!

Vi packar ihop skidor, pjärror och sånt o slänger in i Fredriks bil. Sen bär det av mot Funäs. Vi får ca 2½ timmes grym vårskidåkning i orörda pister innan vi sätter oss på topprestaurangen och dricker varm choklad i solen.
Där försöker vi bräcka varann i Disney-citat och skrattar gott.

Väl hemkommen från backen gick jag ut på ängen bakom huset till nåt litet ruckel där Elin, Jocke, Tone, Linus & Malin satt på en liten trappa. La mig högst upp i solen, tvärsomnade och sov i typ 40 minuter.
Nu fortsätter snart kvällen med middag med Larsson & Dic från SCoTT tillsammans med Elin, Helena, Jocke, Mange B, KR & Aron från min gamla Skid8-klass. Ska bli sjukt trevligt och lyxigt med lite restaurangmat :)

///Gana - En riktigt bra dag!
 

Den här kammen...

...som både mamma och mormor snackar om att jag ska pilla loss pinnar på. Jag har ju ingen sån. Då är det mycket svårare att se att det är få dagar kvar. :(
Idag sken solen från en klarblå himmel på morgonen så jag bestämde mig för att ge järnet på mina två lektioner. Sagt och gjort. Skattjakt med 5 superglada och mysiga snögubbar & därefter 2 timmar privat med de 4 barnen jag haft under veckan.

In på lunchen. Tog på mig Jockes JÄÄÄÄTTESTORA jibbkläder, Frippes hörlurar, Gogglar & mössa. På med twintips och ut och shredda ett åk bara för att jag var så ful (läs: häftig)
Dic och Larsson (läs: Lärare på SCoTT) tyckte iaf att jag var ashäftig - och jag med.
Anammade hela skidåkningsstilen till punkt o pricka. Hade stavar som var typ 80 cm långa hängades utefter kroppen, körde utanför pisten så mycket det gick. Bakvikt. Passgång. I princip bara rakt ner.
Ja, som jibbers gör med  andra ord.

Sen in på lunch. Och då tror jag att jag slog i nån slags vägg. Det mulnade ute, ögonlocken blev bly och världen svart.
Har fortfarande inte hämtat mig helt. Men ska snart iväg och basta och grilla korv hos Hennie som jobbade på LillRamis förra året. Sen ska vi på 720. Men jag är chaufför så det blir lugnt. Tror inte jag är en lika pepp chaufför som i fredags heller, så antagligen lär jag tröttna.

Nä! Nu räcker det! Nu ska jag sluta vara en sån jäkla Bitter***** och skärpa till mig!

///Gany

Skidskola

Jag har gått i skidskola!

När jag köpte längdgrejer för nån månad sen så fick jag en gratis lektion med vår längdfröken Mikaela. Bokade den till idag och det var jättekul!

Så himlans roligt att själv få vara eleven nån gång! Vi åkte 2 varv på 2,5km slingan och hon finslipade min egenlärda teknik. Dessutom stekte solen, kroppen värkte inte för en gångs skull och vi såg tussilagosar :)

Efter lektionen fick jag äta glass med Jocke på Rudolf.
Skippade dock innebandyn idag för jag orkar inte. Blir sova tidigt idag. Efter imorrn är halva veckan klar!

Jag och Hedvig har även kommit på vad vi ska vara på avslutningsfesten 4 maj. Årets tema är Sjukhus/Sjukhusserier (aptråkigt!). Vi vill inte vara sjuksköterskor i små supersexiga klänningar så nu har vi kommit på en asbra grej :)
Tänker dessvärre (för er) inte avslöja det än. Ni får snällt vänta :)
En ledtråd är iaf att vi kommer vara starkt beroende av varann!

///Gana

Slappvecka o svajande humör

Har en sjukt skön vecka nu. Såhär såg min måndag respektive tisdag ut på jobbet:

Måndag:
8.30-9.00 Morgonmöte
9.15-10.15 Snögubbar
10.30-11.30 Privat 4 barn
11.45-12.45 Privat 1 mamma 1 barn
SLUT

Tisdag:
9.15-10.15 Snögubbar
10.30-11.30 Privat 4 barn
11.45-12.45 Privat 1 vuxen
SLUT

Så himla skönt. Likt förbannat är jag så less så jag nästan började grina innan första lektionen. Jag orkar inte mer. Det är inge kul att åka skidor längre. Det är typ sand i backen och inte ens sol (okej, efter lunch vart det skitfint)
Nu vill jag åka hem!

///Gany

Hit!

Ska jag åka!

12 maj. Kreta & Chaniakusten :) Sand mellan tårna och klänningar. Alldeles alldeles underbart!



Här kan ni läsa mer och bli ännu mer avis!

///Gany

Pannknack

Idag har det varit en tung dag.

Men oj så kul vi hade igår. Efter afterskin var det lite mat o förfest hemma på flon. Sen bar det av till Ramis för längdåkarparty på Rudolf.
Har kvicknat till nu och ska ta mig en sväng till Funäs och köpa kebab :) goott!
Och Betty har lämnat mig. Ikväll blir det kladdkaka & film :)

///Gany

Längdtur

Igår sken solen och alpintrötta som vi är bestämde jag och Betty oss för att gå på tur.
I helgen har längdsverige haft avslutningstävlingar här och när vi var uppe på fjället fick man kasta sig åt sidorna för att inte bli överkörd av nån taggad tävlare.
Längs spåret stod Anders Södergren (läs: svensk landslagsåkare i längd) och när jag och Betty i sakta mak gick förbi den lilla folksamlingen så sa jag "Men heja lite då!" Anders Södergren var den enda som hakade på och log och applåderade oss.
Skönt med lite stöd från publiken!

Vid Össjöstugan hade vi spänkat in oss på våfflor men eftersom de hade problem med elen fick vi nöja oss med varsin varmkorv. Vi skidade vidare till Bruksvallarna och fortsatte sedan tillbaks till Ramis, fast längs dalen.
När vi kom till osthang tog vi sittliften upp och åkte ner till restaurang Tusen så att Betty fick se vår nya stolthet.
Efter en liten förfriskning där var det dags att ta sig ner mot afterskin. Men efter dagens 2milare ville vi ha snabbast möjliga vägen ner. Vilket blev skidbacken.
Och som vi skrattade! Det måste varit det fulaste som setts i Ramis på länge. Två galna figurer i färgglada skidkläder (inga trikåer för oss idag inte!) som i världens största plog gör en 8a över HELA backen skrikandes och skrattandes. "Länge leve stålkanten" skrek jag när vi möttes på mitten och sekunden efter dyker Betty rakt fram och gör Sälen ner för backen, säkert 15 meter. Tillslut var vi nere. Det tog säkert en kvart innan vi lugnat oss så mycket att folk förstod vad vi sa när vi mellan skrattattackerna försökte få fram vad vi gjort.

Sen blev det After Ski. Tokhäftiga David från i fredags var med igen. Efter sitt framträdande fick man ge honom en liten slant om man ville och killen fick ihop 1070 kronor! :) Så himla rätt!
Bra var det och kul som fasen hade vi!

     
Det började bra!                 En liten bro.                        Galna Gana.

     
Betty har åkt på magen.     Betty & jag.                        Johan & Elin.

     
Hanna & Peter.                   Hedvig & Elsa.                   Erik - sångaren.

     
Summer of -69!                 Jocke drar upp brallorna.       Cool-david!

///Gany

Fredagsmys

Såhär roade jag och betty oss i fredags. Vi hade ju såååå mycket att ta igen. Insåg att vi inte setts sedan hon flyttade från Orsa i början på juni. Shit vad tiden går fort!



///Gany


Torkrum?

Såhär ser det ut när jag och Elin har tvättat. Fantastiska torkmöjligheter vi har!







///Gany

Kul...

...att det snöstorm ute!

Fan.

After ski or before sleep?

Nyss hemkommen från dagens after ski. Måste vara nytt rekord. 5 minuter i 8.
Sjukt bra after ski-band. Fejk hette dom.

Sjukaste o coolaste idag var ju helt klart en liten kille med downs syndrom som gick upp på scenen o körde en Iron Maiden-låt. Han var helt sjukt häftig!!!! Alla på Rudolf stod upp på borden o jublade. Helt galet!
Efteråt skrek alla "fri läsk i baren" och Barchef-Jonas tog grabben o gick dit. Sen var han allas idol (ungen alltså!)

Nu kommer Apan! :)

///Gany


Apan!

Imorgon kväll kommer Apan på besök till sin Afrikan! :)



Jag har laddat idag med inköp av ost, kex, melon, vindruvor & mangosorbet.

///Gana

Dream a little dream

En dag kvar på denna vecka. Sen är det lååååg säsong. (så vi får stå på knä och undervisa, pappa!) Kommer bara jobba halvdagar som det verkar plus nån stor grupp nästa fredag & söndag som chefen tyckte att jag och Sabine skulle ta hand om. Har skämt bort fötterna med snowboardboots i 2 dar. Men kände idag på brädlektionen att knäna inte orkar längre de heller.

Fick mina skor från HM igår. Mina svullna vinterfötter tyckte de var lite fööör trånga, men förhoppningsvis kommer jag i dem bättre sen. Annars får jag ge dom till Alle med minifötterna :)
Satt i bilen påväg hem idag med Jimmy och fantiserade om sommaren.

Tänk när jag har sand mellan tårna istället för strumpludd. När benen är bruna och fina istället för prickiga av hårsäcksinflammationer och röda av pjäxplösen. När håret är nytvättat längre än en dag, eftersom jag slipper mössa/pannband/hjälm.
När kroppen får vila och leka varierad träning istället för samma monotona rörelser dag ut och dag in.
När jag får öppna garderoben på morgonen och bara välja och vraka istället för att trött titta ner i underställslådan och komma på vilket som är bäst idag, ull (varmt) eller polypropylen (svalt).

Men solen sken iaf och barnen var glada och duktiga.
Och imorgon tar den här veckan också slut.

///Gany


Roliga barn

Elin satt just här och berättade om sin lektion med sina level 3 pojkar idag.
Hon hade tagit dem till Västhang (svart puckelpist) och stannar högst upp. Den ena pojkvaskern tittar med stora ögon mot den skrämmande pisten:
"Jag kommer dö. Den där Domedagen dom pratar om...Den är idag"
"Nej då det här går bra" säger elin.
Ungen fortfarande som i trans: "Den där greken som sa att människor inte kan flyga...Jag ska visa honom att det kan dom visst"
Elin undrande: "Var det en grek?"

De tar sig hur som helst ner för första tredjedelen. Elin försöker ingjuta hopp i gossebarnet.
"Men det där gick ju jättebra!"
"Elin, är jag försäkrad ifall jag dör nu?"
Nu brister det för Elin som börjar skratta.
"Haha, ja det är du, men du kommer inte dö."

Hela historien slutade lyckligt. Alla tre var vid liv vid lektionens slut. Men fy tusan vad dom små liven kläcker roliga kommentarer. Haha, det är då man kommer på hur kul man har på jobbet!

///Gany - cirka 650 års livstid framför mig med tanke på allt skratt

Det som kunde slutat i katastrof

Herregud. Dagen kunde börjat med en katastrof.
Har ju sedan ett par veckor haft en rosa fin tofs fladdrande i hjälmen. Jag har blivit mycket fäst vid den och fått mycket beröm för den. Den har alltid suttit som gjuten och aldrig ens tenderat till att hänga löst.
Idag var jag så påväg ner för Slalombacken för att avsluta första lektionen med Fräsarna. Stannar till lite vid målhuset alldeles i slutet på backen. Sigrid bromsar upp brevid mig och säger lite försynt "Hanna, din rosa tofs ligger i mitten på backen"
En panik utan dess like sprider sig i kroppen på mig och jag känner snabbt efter bak på hjälmen. Ingen tofs.
"Va!? Varför tog du den inte!!!????" (stackars unge, men har man panik så har man)
"Men jag hann inte...jag hade redan åkt förbi..."
"Vi måste upp igen!"

När vi så kör in i liften (4min tills lektionen slutar) åker jag med Julia och hon undrar lite försiktigt:
"Men Hanna, vad är det som är så viktigt med den?"
Jag tittar storögt på henne.
"Vadå!? Det är ju en DEL av mig! Som en arm typ!"
"Haha okej. Om jag hittar den ska jag gömma den."
"DET SKA DU INTE!"
"okej...det ska jag inte. Men vad händer om vi inte hittar den"
 "Då kommer jag börja gråta."
"ÅH coolt! Kan du inte göra det!? Jag har aldrig sett dig gråta!"
"Nej, vanligtvis brukar jag inte gråta när jag har lektioner."
"Haha, nähä. Okej, nej men jag hoppas vi hittar den"

Vi slängde oss av liften, jag, mina tre elever och min praktikant Victor. Sen var det till att lägga en 11 fram till kanten på backen. Tvärnit. Vänder mig till Sigrid.
"Okej, den låg alltså i backen?"
"ja...på nån kulle tror jag."
"Var i backen? Till höger?"
"I mitten tror jag..."

Jag skiter i eleverna och kör världens aggressivaste kortsväng ner. Och DÄR, där ligger min älskade tofs. Lysande rosa i den vita snön (tror bestämt solen sken också).
Tjejerna och Victor kommer ikapp. Nu är jag normal igen.
"Så, hörrni tjejer. Nu kör vi ner o säger hejdå".

Slutet gott, allting gott!

Löptur & vårstädning

Idag har det varit en ny kanondag. Vädret var väl ungefär 1000 gånger bättre än vad prognosen sa och det var inte helt fel. Det blir så mycket lättare att hitta en sista gnutta energi till att vara världens bästa skidlärare om solen skiner. :)

Blev tyvärr uppbokad sista timmen så mina planer om en ny fjälltur gick i stöpet. Istället åkte jag hem med Elin och fyllde på vätsketanken (jag dricker alldeles för lite vatten på dagarna!)
Sen bytte jag om och slängde mig ut på vårens/säsongens första springtur på Flon's grusvägar. Efter 23 minuter var jag döende och passerade då helt lägligt pojkarnas hus med en MYCKET lockande stentrappa där Jocke, Jimmy och Johan satt o myste i solen. Gjorde dem sällskap och när Johan och Jimmy svek för grillning i Ramis satt jag och Jocke kvar och bara hade det härligt i typ en timme till.

Sen kände jag att det var dags att göra lite nytta igen så jag gick hem och tog tag i grustaget vi hade i vårt hus. Är så skönt att städa när det inte är någon annan hemma. Då kan jag bara röja bort allt och göra tokfint. Och det blev det vill jag lova. :)
Nu har jag mumsat på mitt påskägg och fixat lite med jobben inför sommaren. Ska nog kika på norska deklarationen också så har man en sån klar iaf.

///Gany - Vart kom energin från nu då?

Värdsatvätten

Har en enda liten 4årig snöstjärna sista passet den här veckan och slutar alltså redan kvart över 2 på dagarna. Idag var vädret alldeles fantastiskt och jag beslöt mig för att efter att ha slängt upp Alle på bussen vid kvart i tre dra ut på en ny tur på fjället. Körde samma väg som vi åkte i lördags men typ på halva tiden.
När jag kom tillbaks till Ramis satt hela skidskolan (typ) uppe på balkongen på Rudolf och myste i solen. Det var helt sjukt underbart.

Vid fem tröttnade vi och Jocke bestämde sig för att han skulle åka och tvätta sin bil. Jag tänkte i typ 1 minut och kom fram till att det behövde jag med, och när passar det bäst om inte när man har en karl med sig?
Jimmy följde även han med så då hade jag TVÅ karlar att ta hjälp av. Men jag gjorde faktiskt nästan allt själv. Jimmy fick köra i lite mer luft i mina däck och så fick han övervaka mig när jag fyllde på spolarvätska :) Sen kollade vi oljan ihop och så vart fabian dammsugen, tvättad och putsad. Guud vad jag kan :) Skurade golvmattorna (nöjd nu, pappa?) och slängde ut allt skräp som samlats i min lilla snutt också. Vissa  verkar tro att bil och skräpkorg är samma sak...?

Kolla iaf hur fin han blev!


Gå på tur

När eftermiddagen kom bestämde jag, Alle och moster oss för att gå på tur på fjället bort till Bruksvallarna och ta skidbussen tillbaks till Afterskin. Vädret var fortfarande underbart fint, bara en lätt fläkt uppe på kalfjället. Men det gjorde inget för man blev ordentligt varm av att åka. Extra varm blev man på slutet då vi fick väldigt bråttom att hinna med bussen. Men vi hann med tre minuters marginal och sen satt vi utanför Rudolf i solen och njöt och lyssnade på afterskibandet Happymakers som var riktigt bra!



Taggade? Undrar vem som gjort säsong i solen & vem som pluggar..?



Min lilla moster har bra glid?



Vackra svenska natur!

///Gany

Korvlandet

Förra året fick jag äran att ha hand om Mickelinas Korvland på Påskafton i Mickelinaskogen. Samma sak i år. Måste vara för att jag är en jäkel på att grilla korv! :)

Vädret var helt fantastiskt, varmt som tusan att grilla korv och Alle var Mickelina. Hon var så söt och så duktig. Men så fick hon ju gratis liftkort också :)

Många korvar åt jag och många glada barn och vuxna besökte oss och fick lilla magen mättad. Blev proffs på att snirkla ketchup o senap i fina åttor och strö rostad lök över det hela. Supersnyggt!



Johan och Jimmy i korvgrillartagen.



Och vad vill du ha på?



Mickelina *host*Alle*host* utanför sitt gryt.

///Gany

Påskhelg!

Ojojoj. Har varit jättedålig på att uppdatera men Alle har ju varit här o då hade jag inte tid o blogga. (hon kräver ju så mkt uppmärksamhet, haha)
Förra veckan var grymt körig. Plötsligt var det smockat med folk överallt. I onsdags eftermiddag åkte jag in till Funäs och storhandlade, gick på Systemet och tankade Fabian. Kön på ICA var horribelt lång men jag tog mig igenom den.

Torsdan o fredan flöt på som vanligt. Fredag kväll var det nattklubb på Solbrännet. Tjejflon var sjukt taggade och vi hade en mycket rolig kväll.

Bilder från resten av helgens händelser kommer!

///Gany

Pulkaskoj!

Igår hade vi en så himla himla rolig kväll!
Jocke och Eva i Tänndalen bjöd alla i skidskolan hem till sig på lite kvällsmys i solen. Tyvärr försvann solen framåt kvällen men vi åkte dit ändå.
Så satt vi, jag, Tone, Elin, Linnea, Hedvig, Emma, Eva och Jocke i soffan och funderade på vad vi skulle hitta på för kul. Så kom vi på det. Pulka och Snowracer! Eva o Jocke har 3 barn tillsammans och det blir en hel del pulkor och snowracerar.

Vi satte allt på en lång rad bakom skotern och så körde vi upp mot tänndalsvallen. Sen åkte vi ner. Så jäääävla kul! Det gick så fort och det var becksvart men fy tusan vad vi skrattade!

Kolla!






Vinkväll

Såhär mysigt hade jag och Sabine det i fredags på vår andra vin/middagsdate. Var dock VÄLDIGT mycket äta och väldigt LITE vin den här gången. Kul som tusan var det iaf!


Att känna sig klar

Idag kände jag det igen. Faan, vad jag börjar bli klar för i år nu.
Första lektionen har jag Smygare (6-9åringar nybörjare) och det är rätt segt för de är inte lika söta som 3åringarna. :) Däremot har jag en tjej i gruppen som har Blödarsjuka och hon måste ju ha 100% uppsikt så Frippe åker med henne. Enligt hennes pappa är det okej att hon ramlar men det farliga är ifall hon skulle bli påkörd. Inre blödningar syns ju inte...
Sjukt läskig sjukdom det där.

Andra lektionen gick bra. Fick plötsligt tillbaks min annars bortsprungna fantasi och lekglädje. Kan ha berott på att det är tredje gången jag har en av ungarna och andra gången jag har ett annat syskonpar. Sånt e roligt.
Den lektionen gick hur som helst bra :)

Hade lunch och sen Alpin Level 4 (asgrymma åkare 10-13 år)
Men tamejtusan. Jag orkar inte mer. Till råga på allt fick jag en privatlektion med en femårig nybörjare. Upp och ner, upp o ner på Lillramis. Bläää! Men fejkleendet var på nästan hela tiden.

Har nu vart o simmat iaf. Tusen miljoner ungar i bassängen. Jag som är van o simma själv. Blev bara 1 km eftersom det kändes som att man simmade på öppet vatten.
Har nu avnjutit ytterligare en, i Elins ögon, exotisk middag. Idag blev det korv med bröd, ananas o kiwi. Inte ascoolt om ni frågar mig :)

Blir sängen tidigt idag igen. Clinic imorrn bitti och så ska jag ju ta mig igenom en vecka till. FULL med 08or!
Den här veckan trängs ungefär 20 000 personer i Funäsdalsområdet. Det märks. Helt sjukt mycket folk, och helgresenärerna har inte kommit än...

Dagens ljuspunkt (förutom att Pinnen kommer på torsdag såklart!) är att Betty smsade idag och talade om (ingen som frågade mig inte) att hon minsann kommer hit nästa fredag. :) Kul i jul men bättre i påsk!! :)

///Gany

Underbara vår

2½ mil på sand-väg med tjällossning. Sen var Fabian inte blå längre. Han var vit.
Sladdade in på OK o gjorde en snabb lat-tvätt. Nu är han blå men randig :) en kraftig regnskur eller ett pappabesök vore på sin plats.

Vädret i helgen har varit HELT amazing! Varmt nå jävulskt o stekande sol. Helt underbart! :)

Hoppas de håller i sig! Vår vår vår!!

///gany

Armar och bio

Idag känner jag mig överkörd av ett tåg. När jag vaknade imorse och skulle ur sängen var jag stel typ överallt.
Under dagen har dock vänster arm/axel varit värst. Är ingen fara men musklerna har fått sig en smäll och är stela så jag har lite problem (okej, ganska stora) att lyfta armen och ta i med den. Tur att jag har 2. :)
Rolle villa iaf kolla allt imorse igen men ingen fara på taket. Jag får leva med detta några dar så går det nog över sen :)

Ikväll bjöd VD-Anders oss på bio. Eller, nerladdad dvd-film på bioduk för att vara exakt.
Filmen var hur som helst Slumdog Millionaire och var bra. Utspelas i Indien med en kille som är med i "Vem vill bli miljonär". Medan han får frågorna får man flashbacks till hans inte jättemysiga uppväxt i kåkstäderna utanför Mumbay.
Rörande och rätt hemsk men bra.

Nu efter lite te blir det sängen. Måste bli klar med Flyga Drake-boken också.

///Gany

Kul med regn o jord..

Inatt när vi åkte hem från afterskin så ösregnade det. Idag var det 6 plusgrader och snön var så sjuuukt seg. Inte kul alls. Upptäckte dessutom jordfläckar i Kvarnbäcksleden. INTE kul, det ska ju vara öppet länge till och jag orkar inte att det snöar mer. Men det behöver ju för tusan inte regna bort!

Bajsklimat!
///Gana

Parkhäng utan hopp

Idag på eftermiddagen skulle vi ha "parkhäng" för personalen efter stängning.
Jag och Sabine fikade och åkte sen upp, tog brädan eftersom jag  haft brädlektion sista timmen. Men nåt kändes konstigt fast jag inte vet vad, och när vi åkte 2 gången ner mot liften fick jag ett jävulskt tåhugg och det tog tvärstopp (Skyller absolut inte på brädan, jag var sopan). Landade på axeln och knycklade ihop överkroppen ovanpå.
Blev rätt skärrad och kunde inte riktigt tala om för Rolle om jag hade ont eller ej. Så han körde ner mig på skotern till läkarrummet o gjorde en undersökning av axlar, rygg o armar. Var lugnt men känner mig rätt groggy och mörbultad.
Sjukt jävla onödigt.

Åkte med Hanna o Peter hem vid 6 o ska vila upp mig  lite i några timmar. Tror inte jag åker nå skidor ikväll på nattskidåkningen men visst får man gå på afterski ändå? Har ju ändå åkt hela dagen :)

///Gany - ibland får man känna att man lever

Jiihooo!

Nästa vecka på torsdag kommer världens bästa bästis i hela världen och hälsar på mig och förgyller min tillvaro. ÅH vad det ska bli skoj! :)
Saknar henne hela tiden ju (nästan iaf).
Men nu e de bara en vecka kvar! :)



///Gany

RSS 2.0