Längdtur

Igår sken solen och alpintrötta som vi är bestämde jag och Betty oss för att gå på tur.
I helgen har längdsverige haft avslutningstävlingar här och när vi var uppe på fjället fick man kasta sig åt sidorna för att inte bli överkörd av nån taggad tävlare.
Längs spåret stod Anders Södergren (läs: svensk landslagsåkare i längd) och när jag och Betty i sakta mak gick förbi den lilla folksamlingen så sa jag "Men heja lite då!" Anders Södergren var den enda som hakade på och log och applåderade oss.
Skönt med lite stöd från publiken!

Vid Össjöstugan hade vi spänkat in oss på våfflor men eftersom de hade problem med elen fick vi nöja oss med varsin varmkorv. Vi skidade vidare till Bruksvallarna och fortsatte sedan tillbaks till Ramis, fast längs dalen.
När vi kom till osthang tog vi sittliften upp och åkte ner till restaurang Tusen så att Betty fick se vår nya stolthet.
Efter en liten förfriskning där var det dags att ta sig ner mot afterskin. Men efter dagens 2milare ville vi ha snabbast möjliga vägen ner. Vilket blev skidbacken.
Och som vi skrattade! Det måste varit det fulaste som setts i Ramis på länge. Två galna figurer i färgglada skidkläder (inga trikåer för oss idag inte!) som i världens största plog gör en 8a över HELA backen skrikandes och skrattandes. "Länge leve stålkanten" skrek jag när vi möttes på mitten och sekunden efter dyker Betty rakt fram och gör Sälen ner för backen, säkert 15 meter. Tillslut var vi nere. Det tog säkert en kvart innan vi lugnat oss så mycket att folk förstod vad vi sa när vi mellan skrattattackerna försökte få fram vad vi gjort.

Sen blev det After Ski. Tokhäftiga David från i fredags var med igen. Efter sitt framträdande fick man ge honom en liten slant om man ville och killen fick ihop 1070 kronor! :) Så himla rätt!
Bra var det och kul som fasen hade vi!

     
Det började bra!                 En liten bro.                        Galna Gana.

     
Betty har åkt på magen.     Betty & jag.                        Johan & Elin.

     
Hanna & Peter.                   Hedvig & Elsa.                   Erik - sångaren.

     
Summer of -69!                 Jocke drar upp brallorna.       Cool-david!

///Gany

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0