Utarbetad...

...blir man inte här iaf.
Nu är det sådär sjukt mycket o göra igen. Sen halv 11 har jag skickat ett mail, scannat 2 A4 och letat upp en faktura. (total arb.tid ca 10 minuter)

Men vi har kul här i vårt lilla hörn. För att citera L:

"Vi sitter ju här och skrattar oss harmynta hela dagarna."

Vi har ju roligare på svenska sidan än på utländska iaf. Dom sitter knäpptysta och jobbarjobbarjooobbar och vi sitter och skrattar och skämtar och har kul.
L är förövrigt kul. Hon kläcker den ena kuliga kommentaren efter den andra. Igår på fikat sa hon angående joggning/löpning:
"Nej, jag behöver inte springa efter bussar och karlar, så här springs inget!"

Dessutom har hon världens roligaste skratt. Nyss kallade hon Sabine "lilla skitunge" och brast sedan ut i världens gapskratt över vad hon just sagt. Så då skrattade vi åt henne. Haha.

2 timmar tills Karln kommer!

///Gana

Biomys!

I eftermiddag kommer min älskling hit precis lagom tills jag slutar jobba.
Då ska vi hitta nåt gott att äta och sen blir det BIO!!!

Denna film ska ses (på premiär dessutom!):



Jag och Sabine har suttit och garvat åt trailern hela veckan. Mina förväntningar är SKYYYYHÖGA!

///Gana

Ha-hard work work

Ja här blir det inga barn gjorda. Och det är ju tur.
Har inte bloggat på länge för det händer som inte så mycket.

Snabb update.
Måndags, jobb. Därefter hem, springa, tvätta, packa upp etc.
Tisdags, jobb. Därefter hem och hämta Fabian & Bettan, bio på Heron, hem, sova.
Onsdags, jobb. Därefter hem, springa, tvätta, ringa Alle, Mange & Mormor som var på vift.
Sooova.

Idag blir det After Work med Sabby i Kungsan och kolla på Pridearna. Coolt!

///Gana


Skiiiiiit

Satt ju på Manges dator och skrev jobbansökningar så tangentbordet glödde halva helgen. Hans supermoderna dator är dock inte utrustad med Microsoft Office, så jag skrev allt i Works, som påminner väldigt mycket om Word. Mina gamla Word-dokument gick finfint att öppna i Works så jag tänkte att det blir väl samma sak omvänt.
Icke.

skulle skriva ut en ansökan på jobbet nu och inser att det inte går att öppna dokumenten. Får en hemsk tanke att alla jag skickat till antagligen inte heller kommer kunna öppna dem. Svischar in på mailen fort som attan. 1 nytt.
Från borlänge där jag sökt 5 olika tjänster.

"Hej Hanna. Vi har tagit emot din ansökan men kan inte öppna filerna. Var vänlig försök igen. Mvh X"

Faaaan!

Så nu blir det till att rusa hem ikväll och ha telefonkonferens med karln för att få över allt i Word. BAJS! Kul att det dessutom var sista ansökningsdag idag.

///Gana


Regn i Rättvik

Imorse sov vi ut till tio. Det var sååå skönt! Efter en seg frukost och stirrande på regnet bestämde vi oss för att hitta på nåt. Vi började med att gå upp på byn o köpa Manges veckoliga trav.

Sen bestämde vi oss för att åka till Rättvik och gå på konditoriet Fricks som ligger där. Det blev prinsessbakelse och Sockerdricka. Supermys.



Efter fikat gick vi bort på gågatan och kollade cyklar på Team Sportia. Sen gick vi in på Randiga Rutan och hittade 2 koftor till míg. Är i ett stort behov av en svart kofta då min är full av hål så när den kostade 99:- var det inte mycket att tänka över. Sen blev det en mysig höstkofta också för 200. Värt!



När vi kom hem skrev jag jobbansökningar och Mange städade och rensade i walk-in-closet-en. Det kommer blir bra om vi bara får lite ordning på förvaringen.
Har tvingat honom att rensa för annars får jag inte plats med mina kläder sen. :) Och då vart det minsann fart.



Nu ska vi gå o handla mat och sen senare kommer Manges föräldrar förbi och får ett glas vin eller nåt.
Ha en bra kväll!

///Gana


Shopping!

I torsdags när jag kom hem från jobbet tog jag pappas racer och hämtade Alleballe. Sen for vi till nyrenoverade Nacka Forum för lite kvällsshopping. Jag som inte är stormrik hade ju tänkt chilla lite med handlandet. Men när min kjol jag hittat förra veckan bara hängde där med en 50%-lapp på sig så var jag ju tvungen.
Jag har ju haft samma väska sedan gymnasiet eftersom jag aldrig hittar någon bra. Men inne på H&M hängde den. Helt perfekt och 149 :-. Dessutom blev det en tunika och ett par tjocka leggins. Så för 570:- cirka var detta mina fynd:




///Gany

Jag är KÄR!

Och inte bara i Mange. Förlåt raring.

Men häromdagen när Sabine satt och beklagade sig över att hon inte hittat nån klänning till bröllopet hon ska på i augusti/september nångång så hittade jag en sida på nätet.

Modegallerian

Deras klänningar är TO DIE FOR! Åh  vad jag önskar att jag hittar ett par tusen extra på marken när jag åker hem.
Askungen-suck.

///Gany

Snabb kommentar

Fjune! DRA! Usch, nu tycker jag inte om dig längre. Fyyyyy!

Nu ska jag vräka choklad och annat gott och dricka drinkar med Bettan. SÅDESÅ!

///Tjockis-Gana

Pannkaka

Gick igenom påminnelser från igår. Inser att jag makulerat (tagit bort ur systemet och gjort ogiltiga) 2 fakturor som vi fått påminnelser på. Utan att jag märkt det. Hur lyckas man?
Tror iaf jag rett upp det hela nu.

I övrigt är det galet lugnt på jobbet. Nästa ingen post, typ tio eftersändningar och än så länge inga nya påminnelser.

Bläbläblä.

Nu vill jag gå hem, har ju inget o göra.

///Gany

Gör mig villig!

Jag har försökt och försökt och försökt hela sommaren att bli lika träningsnarkomanig som jag var i höstas. Då höll jag på nästa varje dag och gjorde nåt och jisses vilken skillnad det blev. Piggare, starkare, bättre flås, snyggare. Suck! (Askungen blick)
Men det går bara inte! Jag finner ingen motivation. Den här sommaren har jag tagit mig ut och sprungit 4 ggr.
Skäms när jag tänker på det, så jag tänker inte på det.

Har blivit expert på bortförklaringar: "Jag är lite lite lite lite förkyld. Kanske?" "Jag måste tvätta och städa hemma" "Jag ska träffa ***" "Det är för varmt" "Det regnar" "Det är för kallt"
Hjälp mig rå!

///Gana - Turning into this soon:


Telefonkö

De senaste 2 dagarna har jag haft svart bälte i telefonkö. Det är alltid drygt att bara sitta, särskilt som de hos ett företag spelas musik i bakgrunden. Vanligtvis brukar det ju vara typ hissmusik, men inte här. Tänk dig istället att du har ett keyboard med såna där färdiga melodier. SÅN musik är detta. Efter ett tag igår kom jag på mig själv med att sitta och nynna melodin. Man blir helt galen!

Men idag tog det ändå priset. I ett annat företags telefonkö möts jag av följande röst:

"Hej och välkommen till *****. Ditt samtal är placerad i kö. Du har just nu nummer ETT i kön."

*tomma signaler går fram*

"Det är fortfarande kö. Vi tar strax emot ditt samtal"

*tomma signaler*

"Ditt samtal är placerat i kö. Du har just nu nummer ETT i kön."

HALLÅ!!!?? Borde jag inte fått nån att prata med om jag har nummer ett i kön?!

Fick tillslut komma fram iaf. Där blev jag bortkopplad i ungefär 7 minuter. Höll på att somna. Efter 4 minuter kom hon tillbaks och sa "Hallå? Ja, hej ursäkta. Dröj kvar ett litet tag bara." Väntade 3 min till.
SEN fick jag iag hjälp. Tack tack.

///Gany

Ta hand om mig själv

Efter att ha lämnat av mannen vid tåget åkte jag hem och hade lite egentid.
Det vill säga.

Lång dusch med hårinpackning, skrubb och ansiktsmask.

 

Därefter upp-putsning av naglarna och tedrickning. 





Har nu kikat lite på kvällens långfilm på TV3 - Walk the line. Skönt att jag sett den så jag får sova ändå. Den är sjukt bra!



Sov gott!

Puss
///Gany

Myshelg

Blev ingen bio i fredags. Vädret var så himla fint så vi åkte ut till landet istället. Där tog vi med oss lilla mormor och badade kvällsdopp i det 23gradiga vattnet. Sååå mys! :)



I lördags gick vi upp tidigt och for ut med båten, jag, mamma, pappa & Mange. Till en början var det ganska mulet men kring lunch försvann alla moln o det blev tokfint. Badade i havet som var strax över 20 grader.

  
Racer-pappan                 Stekarmamman    Kärleksparet                    Galna Gana

Påväg hem stannade vi i Strömma bland bratsen och fick oss ett glas rosé! Sommar sommar sommar!!



///Gana

Söta man

Igår skulle min karl överraska mig och komma en dag tidigare. Men SE det gick INTE! Gana anade ugglor i mossen och ställde honom lite försynt (som bara hon kan) mot väggen.
Hämtade honom klockan 18 vid tåget och sen åkte vi ut till landet.

Men fy 17 vad det var svårt att komma upp imorse när han låg kvar och sov och var alldeles alldeles söt och mysig!

Idag blir det shoppig, picknick och bio efter jobbet!

///Gana

BLOGGTIPS!

En på jobbet visade nyss en blogg som en bekant har. Bloggen handlar om den bekantas arbete i Thailand om att ta hand om föräldralösa apor.
I Burma (norr om Thailand) äter folk apor, vilket gör att när mammorna skjuts blir bäbisarna ensamma. Han tar då hand om dem. Gå in och titta!! Aporna är helt fantastiskt söta!!! De är som levande mjukisdjur!

Här är länken: http://thaikalle.blogg.se/category/apor.html
Jag vill ha dom där 2 som leker kurragömma!!!!

///Gana


Exotiska Stockholm

Här följer ett inlägg till mina lantisvänner som bara tycker det är betong och att vi saknar levande natur i Stockholm.

Igår när jag åkte tåget hem och precis lämnat Älvsjö tittar jag ut genom fönstret. Jag ser Huddingevägen, Älvsjövägen, tågspåret och Älvsjö AIK's tre eller fyra fotbollsplaner. Vad skuttar omkring mellan dessa?
Jo en HARE!

Och häromkvällen ute på landet (även det en förort) sitter vi och äter middag. Först kommer en hare, sedan mamma råddjur, följt av pappa efter en stund. Efter ytterligare ett par minuter kommer de gående tillbaks över grusgången. På dagen har mamma dessutom varit nära att klippa en harunge när hon gick lös på Spirea-häcken med häcksaxen.

Så det finns VISST djur i betongen!

///Gana

Why men?

Satt på tåget hem idag och lyssnade på radio i min nya älskling (rosa telefonen jag visade i våras). såg mig omkring i min del av tåget och ser att alla vi i mitt lilla hörn sitter med hörlurar i öronen.

Mycket lustigt.
Hursomhelst. Efter en stund börjar 2 män som sitter brevid varann att jämföra telefoner. Jag tror (hörde ju inte direkt samtalet med radio i öronen) att det började med att den ena frågar om den andra har en iPod. Svaret blir att det är en iPhone. Plötsligt är de två främlingarna som uppslukade av varandras teknologi. Det jämförs, diskuteras och pratas tills den ena plötsligt inser att han ska gå av.
Varför är killar så himla nerkärade i allt som har med prylar att göra? Jag menar, tjejer må gilla smink, kläder etc. men vi börjar knappast diskutera det så fort vi ser nån annan tjej. Så gör ju killar med teknikprylar. Plötsligt är alla vänner.
Kanske en tanke att sända FN...?

Håller iaf på att ladda min kära iPod nu för att den ska ta mig på en springtur. Den har nu laddat i 7 minuter. Tror ni det räcker? Jag tänkte inte direkt löpa långt, bara döva mitt dåliga samvete en smula.

TjInG o pLiNg! (haha, tänk när vi sa så Bettan!)

///Gana

Hjälp!

Jag behöver snabbt titta på en faktura för att se vilka grejer som finns på den. Vilken som helst. Och jag och Sabine börjar fullkomligt spotta ur oss fakturanummer. Alltså det är tiosiffriga nummer vi talar om.
Vi har jobbat här i tre dagar. 3 DAGAR!

För att citera Sabine:
"Nej, nu går jag till min plats. Hanna jag vill inte vara den här personen!"

///Gana

Gårdagens STORA händelse

Igår när jag gick hem från jobbet hände det. Jag har länge funderat på varför jag aldrig sett Blondinbella i verkligheten på stan. Hon är ju alltid ute.

Tog upp mitt fina lila SL-Access kort ur väskan och blippade i spärren. Gled igenom smärtfritt lyfte blicken och....DÄR! öga mot öga med Sveriges största bloggerska i en hundradels sekund.
Haha.

Gick förbi och tog rulltrappan ner. När jag står i trappan (på höger sida såklart) kommer hon och skyndar förbi. Nere på tunnelbaneplattformen slinker hon in i en tunnelbana och försvinner. Vilken upplevelse!

Så, hur VAR hon? Jo, lite för blekt hår, vardagsklädd, snygg väska, pipig röst och otroligt dålig hy. Hon brukar ju diskutera sina akneproblem i bloggen och ibland när hon är osminkad på bilder så ser man ju att hon har lite problem. Men i verkligheten var det faktiskt mycket värre än jag trodde. Sen kanske hon hade en dålig period nu eller nåt.

Låter jag som en stalker? :D

///Gana

"Mitt i skogen kom det en båt"

Tätt följd av ovanstående uttalande från älsklingen ger jag mig själv titeln "dagens kommentar":

"Fan, jag tömde 10 mm ur regnmätaren. Det måste ha regnat rätt mycket.."

///Vad får jag allt ifrån?

Svensk sommar...

Japp, det var den fina dagen det. Idag var det molnigt till en början. Jag var trött som en sengångare men släpade mig upp efter att min man gjort frukost åt oss. Sen segade vi lite till innan vi tog Fabian och begav oss mot Ljugarn. På vägen passerade vi Sjaustru där vi stannade till o kikade lite och sen hos grönsakstanten och köpte jordgubbar.
Älskar att bara gå in i en tom lada, ta en ask jordgubbar och lägga 25 kronor i en skål. Jag tror nästan inte att det är någon som inte betalar. :)

Väl i Ljugarn tog vi en sväng på byn innan vi for ner till Folhammar och klättrade på raukar. När vi var trötta på det och regnet hotade mer och mer så vi åkte till Espegards och fikade.

När vi var upptankade med bullar och MER åkte vi till Herrvik och vidare ut på Kuppen, en liten grusväg som slingrar sig längs havet. När vi hittat rätt och inte kört fast med vår nya terrängbil Fabbe åkte vi till Enge där det var Öppen Lantgård. Vi hälsade på alla vi känner och stöttade glasskassan.

Sen har vi legat hemma och försökt komma på vad vi ska hitta på imorgon när regnet tydligen ska ösa hela dagen. Och så kom vi på det. Vi spelade strandtennis igår och har pratat om att vi borde åka o spela tennis eller badminton eller så för att vi nog skulle vara rätt jämna. Så vi googlade fram Visby Rackethall och ringde och bokade bana. Så imorgon kl.12 går Gotlands open av stapeln. Kommer bli en sjukt hård match.
Mange vann ju i bowling i måndags med ungefär tusen poäng så jag är sjuuuukt revansch-sugen.

Återkommer med matchreferat.

///Gana

Efter regn kommer sol

Igår sa väderleksrapporten att soligare väder var att vänta. Vi gjorde världens chansning och åkte upp till Fårö på förmiddagen. Påvägen upp stannade vi till vid Cementas giganto-stenbrott i Slite o kikade.
Väl uppe på Fårö letade vi upp "Sylvis systrar", ett jättemysigt hembageri där vi köpte bröd och bullar. Dom hade till o med Pinuppor (kakor som mormor alltid gjorde åt mig när jag var liten)!! Det har jag aldrig sett någonstans.

Med fikakorgen bunkrad åkte vi till Sudersand där vi anlände samtidigt som solen. Några hotande jättemoln kom glidande men fortsatte ut över havet. Vi fick sol och till och med bada i de höga vågorna. Max 19 grader, troligen 18.

Vi 4 packade vi ihop oss och åkte hem till stugan och blev vackra. Sen körde M oss ner till Herrvik där vi avnjöt en mycket god middag i solnedgången i havet. När vi var mätta och belåtna och lite fattigare ringde vi B som kom och hämtade. Vi bjöd honom på en öl när vi kom hem så klockan sprang iväg.
Dagen innan var det ju med M vi satt uppe halva natten, så även igår blev det sent.
Men det var trevligt och vi fick ju lite sol!

///Gany

Regn

Bajsväder som förstör min semester. Idag bara ösregnar det. Så därför ville vi inte gå upp utan frukosten intogs inte förrän strax efter 12. Nu sitter jag och försöker fundera ut vad tusan vi ska göra idag i regnet.
Gotland är liksom mest gjort för fint väder, och det brukar ju inte vara nå problem eftersom det alltsom oftast ÄR fint väder. Men nu ser prognoserna allt annat än positiva ut så jag vet faktiskt inte alls vad vi ska göra.

Imorgon verkar bli en mellandag med solsken så antingen blir det Fårö eller nån strand här hemma då.

///Gany

Gåttland

I lördags anlände jag och karln underbara gotland för en veckas semester. Det började bra med rökt fisk från Sysne på en klipphäll i solnedgången. Varmt i vattnet men för mycket mygg o kylig luft för bad.

Igår började dagen mulet så vi tog en tripp ner på södra delen o spanade vindkraftverk och annat intressant.
Sen hittade vi solen i Sandhamn där vi picknickade i lä bakom en buske. Vi åkte vidare upp mot turistfällan Tofta där jag faktiskt aldrig varit under mina hundra gånger på ön.
Där låg vi tills solen gick i moln och då åkte vi hem igen. 

Mange tvättade Fabian och jag gjorde middag. Efter det spelade vi kubb med ungarna och sen gick vi en kvällspromenad med hundarna.

Trevlig start!

///Gana


RSS 2.0