En sömnig dag

Åter i Leksand. Igår kväll var vi ut en sväng med Manges kompisar på stan och svirade. Blev dock inte alltför blött och sent eftersom Manges skulle jobba idag.
Vaknade strax före elva när Mange ringde och berättade att halva Dalarna hade strömavbrott och han satt på jobbet och spelade kort och åt godis och fick typ 500 :- timman, vissa har det jobbigt.
Tanken på ett mörkt och dött hem gjorde mig inte så sugen på att gå upp så jag somnade om och vaknade halv ett då jag tog mig i kragen och gick upp.

När jag hämtat Mange på jobbet bjöd vi över hans föräldrar på middag och sen gick vi allihop på bio och såg Göta Kanal 3. Filmen var precis så bra/dålig som jag trott. Man skrattade en hel del, men mycket pga att filmen och skämten var så dåliga. Mysigt var det hur som helst.

Sen har vi båda packat för Ramis. Jag åker imorrn på dan och Mange kommer på onsdag med resten av min familj.
Bloggandet kommer därför ligga på is en hel del de kommande 2 veckorna. Hoppas ni kan stå ut ändå!
Kika gärna in i Fjunes, Elins eller Andréas bloggar för lite skön vinteruppdatering!

Vill dessutom lite i förväg passa på att önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! :)

Kramar,
Gana

God Jul!

GOD JUL allihopa.



Jag hoppas ni har fått en massa fina paket av tomten och att dagen varit så mysig som den ska!!

Kram på er!

///Gana

Jul i vårt hus

Nu har jag klätt granen också. Årets gran är lite kort i rocken men har fin form, dock är han lite sned men men det är charmigt. Skulle inte vilja ha en julgran á la USA som är klippt till perfektion.
Såhär ser vår skapelse ut iaf.



Vi har aldrig haft glitter i vår gran och förr när jag klätt den har den endast innehållit röda kulor och halmfigurer, men i år smockade jag den full med röda o blå kulor, flaggor, silver och röda stjärnor, halmgubbar och garntomtar. Syns lite dåligt på bilden faktiskt. Mysig är den och den luktar gudomligt - precis som en gran ska!

///Gany

Vinterbilder

Det är sjukt vad snö det är i Stockholm. När jag kom ner i måndags kväll insåg jag att det var mer snö här än hemma i Leksand och sent igår kväll kom det ca 1 dm till. Myyys! För första gången på länge blir det en vit jul även här!! :)

Var ute och gick med Leni igår (f.ö. sjukt kul att träffa henne) och tog med mig lillebrors kamera, tyvärr dog batteriet men här är lite bilder.

     
Hemma på min gata.     Parkväg i vinterkläder.  Snöö.

  
En bäck.                       Utsikt över sjön.

///Gany

Vi komma från pepparkakeland

Idag började vi dagen med en promenad i vårt vinterland.

     

Vi gick förbi Micke o Nina och hälsade på dem lite spontant. Vi blev kvar på en fika där innan vi, via ICA, gick hem och bakade pepparkakor!
Så duktiga så vi gjort egen deg var vi inte, men när vi bakat en halvtimme och degen började ta slut tyckte jag att "vad tusan, bakar man så bakar man!" och tog en språngmarsch till konsum och inhandlade mer deg.



När degen så var slut provsmakade vi kakorna med lite Blossa Apelsinglögg. Sjuuuukt god den är!!!
Sen vart det en lite promenad igen till Manges pappa och hålla honom lite sällskap och äta middag.
Nu blir det snart film och popcorn! :)

///Gany

Klappjakt i Borlänge

Igår gick vi upp lite lagom runt nio, åt frukost med tomtegröt och macka och begav oss sedan till Borlänge i jakten på julklappar. Eftersom vi varit bortresta har vi inte startat med klappjakten än, förutom till varann.

Vi började med ett besök på Biltema för lite klappar till bilarna (läs spolarvätska, isskrapa och glykol) följt av en snabbis på ÖoB där det shoppades en julklapp samt lite rengöringsgrejer och en ny kökssax.
Sen åkte vi vidare till vårt stora mål - Kupolen.
Där var vi inte ensamma...
I en kvart letade vi parkering innan vi tillslut hittade en, längst bort vid ingången till Högskolan.
Vi började med ett besök på Stadium, där vi tillbringade en timme och lite drygt 5000 kronor (sådär ja) men jag hittade iaf mitt stora projekt, ny skidjacka ganska direkt.
Såhär blir outfiten i år:


Vi fick en hel del julklappar köpta på stadium också, och framförallt mycket varma kläder till Mange :)
Sen sprang vi vidare och hade riktigt flyt med allt, vi hittade det vi skulle och efter 3 timmar bland alla andra julstressade dalmasar o kullor var vi klara, ätna och allt.



Väl hemma släpade vi in alla påsar och sen var det bara att slå oss ner på vardagsrumsgolvet och slå in allt. Men nu är vi färdiga!
På kvällen bjöd vi Manges föräldrar på förstklassig lördagsmat (iaf om man varit i Egypten i en vecka!) - Stuvade makaroner & Falukorv!

:)

///Gana

Kyla

Ofta man ser ut som att man ska på polarexpedition när man ska till jobbet. (gäller INTE mina skidlärande vänner, ni ser alltid ut så)

:)

///Ganaa


En dag med svärmor

Imorse när jag satt och åt frukost ringde Manges mamma och frågade om hon fick bjuda på lunch på Sjövillan (läs: fin restaurang vid Siljan i Rättvik)
Såklart fick hon det.

I Leksand sken solen och himlen var ljusblå, luften glittrade av frusen fukt och termometern stod på -15. Men i Rättvik var det, visserligen, lika kallt, men ett grått lock låg över byn. Inge läge för fina vinterbilder!
Men lunch fick vi, som smakade kungligt men pepparsåsen hade absolut ingen brist på peppar.
Sen gick vi en sväng på byn i Rättvik, kikade på lite julklappar och efter ett kort stopp i Insjön for vi hemåt igen.

Väl hemma tog jag tag i vårt dammlager och dammsög, torkade golven och städade badrummet. Så nu skiner lyan i mörkret och det är fredagsmys med Stinas kyckling i ugnen. Kan det bli bättre?

///Gana

Hurghada i bilder

     


     


     


  

Vi lät en "Proffessional Photographer" ta bilder på oss och här är dom 2 bilderna vi köpte. Så värst proffessional var han väl inte men bilderna vart rätt tuffa.

  

///gana


Home sweet home

Nu är vi tillbaka i kylan i Sverige. Det vart verkligen stora kontraster i tisdags då vi låg vid poolen och svettades i ca 25 grader på förmiddagen, och på kvällen stod vi på en mack i Uppsala och bytte vindrutetorkare och frös sönder i 2 dm snö (eller Mange bytte och frös, jag satt i varma Fabian)

Resan har varit otroligt skön även om vi var riktigt omtumlade i början, främst av den stora kulturkrocken som blir när man åker till egypten. Det började lite halvdant när vi kom fram till vårt (tydligen) 5stjärniga hotell. Vi fick inte bära upp bagaget själva men väl uppe på rummet fick vi vänta nästan en halvtimme på det. Sen följde hela veckan med underlig service. På restaurangerna var dom riktigt dåliga och hade ingen känsla eller timing alls, medan vi knappt fick lägga ut handduken själva vid poolen.
Rummet städades 2 ggr om dagen, vilket inte riktigt passade oss som mest ville ha det gött för oss själva så lappen "Please do not disturb" blev flitigt använd av oss och hängde ute dygnets alla timmar, förutom mellan frukost och em. då dom kunde komma o städa när vi ändå bara låg o stekte.

Tur med vädret har vi verkligen haft. Första hela dagen var det mulet men då var vi på en stadstur i Hurghada så det gjorde absolut ingenting att solen inte syntes till. Resterande dagar har varit molnfria, med mer eller mindre vind men runt 25 alla dagar.
Våra planer på att åka på snorkeltur la vi dock på is till en annan gång, havet var inte tillräckligt varmt för att ligga i så länge.

Det tog även bra många dar (om vi ens nånsin vande oss) att vänja sig vid araberna på gatorna. Dom är hemskt påflugna och fysiska och jag skulle aldrig någonsin komma på tanken att gå ut och gå på gatorna utan manligt sällskap. Tyvärr är alla försäljare såhär, vilket gör att promenader utanför hotellområdet mest blir en kamp om att bli lämnad ifred och inte det njutbara strövandet som det skulle kunna vara.

Vi har hållit oss friska trots alla gliringar om "Jaså, ska ni åka dit och bli magsjuka?" som jag hört hela hösten. Till vår hjälp har vi ätit Trevis som är ett naturläkemedel med mjölksyrebakterier som finns på apoteket. Jag vet inte om det är dom eller bara tur som hållit oss friska. Maten i sig har varit helt okej fräsch men inget som fallit oss i smaken. Det är mycket tyska turister i Hurghada och menyerna är ofta tyskinspirerade. Ni som har erfarenhet av tysk mat håller kanske med om att de inte har det mest kulinariska köket i världen...
Men vi har varit mätta och belåtna och blivit bruna och uppvilade så vi är absolut nöja och hade nog kunnat stanna kvar ett par dar till :)

Det blir bilder i nästa inlägg.
///Gana


Nä nu drar jag!

Nu far jag och min skrutt till Egypte, kära vänner. Vi blir borta 8 dagar och kommer hem bruna, uppvilade och nytaggade.

Håll tummarna att våra magar håller sig som dom ska!

Puss på er!

Full fart - go cart!

det har det verkligen varit i helgen. Efter sjukhusbesöket igår (som resulterade i örondroppar 7 dar) och lite julshopping i mora city var det bara hem o duscha o ladda om fort som tusan.
Sen tog vi Fabbe till Sollerön och middag med grillning, glöggmys & spel hos Maria o Mange B. Kuuul!!!
Medan killarna fixade grillningen var jag hos Salong Maria och fick ögonbryn & fransar färgade. Mycket bra och fint!! :) Tack snälla!

Sent blev det och vi var inte hemma förrän halv två. Efter låååång sovmorgon har vi mest rusat runt idag och tvättat, packat och fixat. Vi hann med att ta hit Manges systerdotter och ge henne födelsedagspresenter & gå till Siljan och fika med henne. Åt middag hos svärisarna vilket var skönt och smidigt och sen var det bara hem o fortsätta. Nu, vid tio börjar vi få koll på läget, men lägenheten har vi inte hunnit göra så mycket åt. Den ser lite ut som kriget, men men.

Imorrn blir det jobb dagen lång i Insjön och direkt efter att vi slutat vid 5 drar vi mot Estocholmo! :)

///Gany

En tripp till Mora

Det är vad jag ska hitta på idag. Kände igår ett tryck innanför ingången till vänster öra. Blev värre under natten och höll mig vaken imorse.
Ringde sjukvårdsupplysningen då jag inte vet om det bara är typ en finne eller nåt inuti, eller om det är nåt annat. Är ju inte så sugen på öroninflammation när vi ska flyga på tisdag, men det är isf bara o gilla läget, hinner ju i sånt fall få medicin.

Så tjugo i tre ska jag vara på Mora lasarett. Sen blir det till att ila hem efter Mange och sen vidare mot Sollerön och middag hos Maria & Mange B. DET ska iaf bli himla trevligt!!

Wish me luck!

///Gana

Lars Winnerbäck

Blev väckt halv åtta imorse av Vikariecentrum som ville att jag skulle jobba i Djura hela dagen. Så jag var där och hade bild, förskoleklass & fritids till halv fem innan jag fick åka hem.
Var in på konsum o handlade middag  och nu är det FREDAGSMYS!

Det ska jag fira med att gå på Lars Winnerbäck på Arenan med Elinpelin. Det blir nog skojs!
Men först blir det mysmiddag (lövbiff, klyftpotatis & beasås) med min älskling!



Ha en trevlig kväll!!

///Gany

Shopping och biverkningar

När Mange slutade jobbet igår hämtade jag upp honom och så tog vi en tur till kupolen. Hans yngsta systerdotter fyller 6 nästa vecka så vi behövde en present. Sen hade Mange spanat in ett par pjäxor som han ville att mina proffessionella ögon skulle ta sig en titt på, haha.

  

Jag lyckades även komma över en topp till jul, så nu är det problemet löst. Sen köpte jag lite smågrejer till mina julkort jag ska göra.



Vi hade båda grymt ont i armen och var gravt handikappade med vänstern under kvällen. När vi kom hem kände jag mig riktigt hängig och frös så jag skakade. Tog en ipren innan jag somnade men sov jättedåligt. Vi var båda två vakna vid 6-tiden och jag låg bara och vände och vred på mig då allt i kroppen ömmade och kändes stelt.
Tog en ny ipren och vaknade igen vid elva. Ska bita ihop nu och åka till Insjön och jobba i tre timmar. Hoppas det har gått över nu, känner mig iaf lite piggare. Värken i armen har också försvunnit.

///Gana

Dåliga vuxna

En årskurs 6a ska välja lucia och alla tjejer som vill vara får anmäla sig. Därefter görs en öppen röstning med handuppräckning för att välja vilken 12åring som ska bli den lyckliga med ljus i håret.
En av flickorna, en helt vanlig ljushårig smal tjej, får inte en enda röst.

När hon kommer hem på eftermiddagen bryter hon ihop i mammas famn. Hon säger att hon är ful och äcklig och att ingen enda i hela världen tycker hon är fin.


Jag blir så arg av detta. Det har hänt. Mest arg blir jag på läraren i klassen. Här är hon, efter minst 4 års utbildning, föreställande kunnig på barns utveckling och pedagogik. Och vad gör hon?
En handuppräckning på den som, indirekt, är den populäraste, och den som är den minst populära 12åringa flickan i klassen.

12 år gamla. I början av sin känsligaste period i livet. Spåren sånt här kan sätta är en tokdålig självkänsla, känsla av ensamhet och mycket förnedring. Vill det sig illa kan det sätta spår i form av ätstörningar, psykiska problem och självskadebeteende.
Det finns så enkla sätt att undvika sånt här. Tjejer, och killar med för den delen, har det redan tillräckligt jobbigt i den här åldern. De ska "finna sig själva", brottas med ständigt dåligt självförtroende (hos många) och växa upp och börja ta ansvar.

Att inte en vuxen människa med ansvar för barnen kan inse detta, utan spär på allt.
Så arg jag blir!!

///Gany


Vintrigt

Kolla vad fint det är ute. Ser nästan ut som en svartvit film. Och när man tittar på Engelbrekt som ligger där med sin skorsten i vädret tänker jag alltid på Madicken!!

 

Uppdatering på armläget: Överarmen ömmar och jag kan lyfta armen i höjd med axeln och sen tar det stopp. Dock inbillar jag mig att det är bra att röra på sig så jag biter ihop o gympar så mycket jag pallar.

///Gany


Nya kläder

Såhär ser de nya skidskolekläderna ut i Ramis i år.



Herrjackan

Damjackan

Byxorna är visst vita. De är minst sagt uppseendeväckande. Dock faller de mig inte riktigt i smaken. Dessutom kommer det bli ännu svårare att synas att man är skidskola eftersom det inte lär synas nå vidare med tryck på. Jaja, 2 veckor står jag ut.

///Gana


Kaaaallt

Imorse när vi gick upp stod termometern på -10. MINUS TIO! Varmjackan åkte fram och så for vi iväg till VC. Sprutan gick fort o lätt o ta och än så länge känns det bra. Jag o Mange ska gå på Elins taktik och inte känna efter så mycket. :)
När Mange släppt av mig hemma tog jag tag i projektet Få liv i Fabian. Han har stått still ett par dar nere på parkeringen här utanför oss = ingen motorvärmare. Han var så kall stackarn!
Massor med frost utanpå såklart, men minst lika mycket inuti. Varmkörde honom en stund såpass så jag kunde köra upp honom till Manges carport. Där står han nu med motorvärmaren i och kupévärmaren på för fulla muggar. När han blivit varm o gosig igen ska jag köra upp honom till Norsgatan där jag har min plats med mv-uttag.

Har tvivlat lite under hösten om den verkligen funkar, och nu när jag vet att det inte är nåt i Fabian det är fel på ska det bli intressant o se. Vet att klockan i timern i min mv-stolpe går 45 min före men....

Har slagit in några små julklappar till min karl och gömt dom (han smygkikar så otroligt!) och så går tvättmaskinen för fullt. Ska även ta tag i några packlistor. :)
Jaa, så ser min dag ut. Hur har ni det själva i kylan? Lika kallt överallt?

///Gana

Sprutdags

Imorrn smäller det. Eller, det sticker iaf. Fick tid hos vårdcentralen för att hinna få Svinsprutan innan vi åker.
Får se hur man mår sen. En av personalen på jobbet har haft en riktigt elak förkylning och frossa o grejer som hållt i sig i snart 1 vecka o det vill man ju gärna slippa.
Hoppas jag har pappas & mormors gener i stora mängder, dom fick inte ens ont i armen.

Men men, den som lever får se. Är hellre lite halvhängig i några dar än hamnar på Egyptiskt sjukhus med svinis.



Ska ni ta sprutan?

///Gana

1 december - då kom vintern

Ååååh ÄNTLIGEN lite vinterkänsla. Gick upp imorse och möttes av ett strålande solsken!!! Det är klarblå himmel, kring 0 grader och frost på marken. Myyyys!

Ska snart gå till fritids och gå ut i skogen med 2-3orna. Det är kommer bli en bra dag! Är sååå glad att äckel-november är slut!! NU börjar vintern! Och om exakt en vecka vid den här tiden är vi bara en timme från semestern. Positivt. Dagens ord!

///Gany

RSS 2.0