Home sweet home

Nu är vi tillbaka i kylan i Sverige. Det vart verkligen stora kontraster i tisdags då vi låg vid poolen och svettades i ca 25 grader på förmiddagen, och på kvällen stod vi på en mack i Uppsala och bytte vindrutetorkare och frös sönder i 2 dm snö (eller Mange bytte och frös, jag satt i varma Fabian)

Resan har varit otroligt skön även om vi var riktigt omtumlade i början, främst av den stora kulturkrocken som blir när man åker till egypten. Det började lite halvdant när vi kom fram till vårt (tydligen) 5stjärniga hotell. Vi fick inte bära upp bagaget själva men väl uppe på rummet fick vi vänta nästan en halvtimme på det. Sen följde hela veckan med underlig service. På restaurangerna var dom riktigt dåliga och hade ingen känsla eller timing alls, medan vi knappt fick lägga ut handduken själva vid poolen.
Rummet städades 2 ggr om dagen, vilket inte riktigt passade oss som mest ville ha det gött för oss själva så lappen "Please do not disturb" blev flitigt använd av oss och hängde ute dygnets alla timmar, förutom mellan frukost och em. då dom kunde komma o städa när vi ändå bara låg o stekte.

Tur med vädret har vi verkligen haft. Första hela dagen var det mulet men då var vi på en stadstur i Hurghada så det gjorde absolut ingenting att solen inte syntes till. Resterande dagar har varit molnfria, med mer eller mindre vind men runt 25 alla dagar.
Våra planer på att åka på snorkeltur la vi dock på is till en annan gång, havet var inte tillräckligt varmt för att ligga i så länge.

Det tog även bra många dar (om vi ens nånsin vande oss) att vänja sig vid araberna på gatorna. Dom är hemskt påflugna och fysiska och jag skulle aldrig någonsin komma på tanken att gå ut och gå på gatorna utan manligt sällskap. Tyvärr är alla försäljare såhär, vilket gör att promenader utanför hotellområdet mest blir en kamp om att bli lämnad ifred och inte det njutbara strövandet som det skulle kunna vara.

Vi har hållit oss friska trots alla gliringar om "Jaså, ska ni åka dit och bli magsjuka?" som jag hört hela hösten. Till vår hjälp har vi ätit Trevis som är ett naturläkemedel med mjölksyrebakterier som finns på apoteket. Jag vet inte om det är dom eller bara tur som hållit oss friska. Maten i sig har varit helt okej fräsch men inget som fallit oss i smaken. Det är mycket tyska turister i Hurghada och menyerna är ofta tyskinspirerade. Ni som har erfarenhet av tysk mat håller kanske med om att de inte har det mest kulinariska köket i världen...
Men vi har varit mätta och belåtna och blivit bruna och uppvilade så vi är absolut nöja och hade nog kunnat stanna kvar ett par dar till :)

Det blir bilder i nästa inlägg.
///Gana


Kommentarer
Postat av: Fjunka

Så där ja.. ni verkar ju haft det kalas ju!! Låter skönt som attan.. själv har jag inte kännt min röv på en vecka pga kyla=)..

2009-12-17 @ 17:45:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0