Shoppingfynd

Detta var vad jag hittade idag.

        

Till lägenheten köpte vi



Och häromdagen fick vi denna av mamma från H&M



///GanA


En kort och underbar helg

Jobbade i fredags. Min uppgift var egentligen att räkna bestick och glas det stora bröllopet vi skulle ha på lördagen. Men, det blev som vanligt inte riktigt som jag tänkt mig. Fick ta hand om ett begravningssällskap som krävde lite mer än nödvändigt och allt tog lite extra tid.
Hann iaf duka upp 72 platser med glas innan jag kastade mig in i Fabian för att hinna till stan och möta upp Mange och min galna gbg-vän B och hennes karl R.
Väl inne på Söder med parkerad bil fick jag inte tag i Mange, men hittade tillslut iaf B & R. Efter stort detektivpådrag fick jag tag på karln som bara fastnat i rusningstrafiken.
Men ujujuj vilka skräckscenarier jag målade upp framför mig innan det!

För att lugna mina nerver blev det en öl på Snaps på Medis innan vi (med Mange bakom ratten) styrde ut till landet. Där blev det halvmiddag med mamma & pappa, mys framför tv'n och kvällspromenad i beckmörker.
Efter ordentligt sovmorgon i lördags åkte Mange och pappa till golfbanan och jag och mamma tog Fabian hem. Där blev det en dusch och allmän uppfräschning innan jag drog mig ut till Dalarö, som varje lördag de senaste 5 veckorna (förutom en).
Var som sagt ett tokstort bröllop. 96 gäster och vi slet till sena natten.
Strax före halv fem kröp jag ner i min säng bredvid min sovande man.

Naturligt blev det en låååång sovmorgon idag med. Efter frukost föreslog jag en dags shopping som Mange såklart gick med på! :) Vi åkte till Nacka Skorem och mös runt i några timmar.
När vi kom hem gick vi en promenad i kvällssolen innan vi avnjöt tacos med familjen. Sen var det dags för den vanliga färden till tåget som idag gick fläckfritt (heja oss!).

Och nu är man själv igen. :(

///Gany

New look

Var ju hos min trevliga frisör K i torsdags och fick till en liten uppfräschning av slitet sommarhår.
Här är före och efter bilder.

FÖRE
  

EFTER
  

Schysst med lite nytt. Och Fjunis, ja, klackarna ska slås i taket på lördag!

///Gany


New Babies

Dessa underbara införskaffades åt mig själv idag när jag var o lunchade med Herrlena. Ett för övrigt förträffligt sätt att avverka en dag på!



///Gana

Lägenhetsköp

Igår när jag var in i stan hittade jag dessa "hänga-på-dörren-krokar" på Lagerhaus. Passar utmärkt till min o Manges morgonrockar i badrummet!



Sen kom denna från H&M idag. Ny badrumsmatta som kommer vara som gjord för vårt badrum!



///Ga

Förvuxna små pojkar & flickor

Det var konferens på hotellet häromdagen. Varje gång jag städar efter en konferens och plockar bort gamla anteckningsblock så chockas jag över hur folk beter sig precis som när de var små och gick i skolan.
Klotter. Inte på något som helst olagligt sett, nejdå, på papper som ska antecknas på.
Men vi snackar vuxna människor som låter sin, till vardags uppenbart begränsade, kreativitet flöda på de randiga papprena. Här är några verk jag fann idag. Observera personen som övat skrivstil. Den gillar jag nästan bäst!

     

  

///Gany

Muffins och tjejsnack!

I tisdags träffade jag min eminenta underbara gamla vän L hemma hos henne. Det var ungefär tre miljoner år sedan vi sågs så naturligt fanns det en hel del att prata igenom.
För att inte trötta ut oss, började vi med att baka muffins som vi sen avnjöt på uteplatsen i sol & skugga med en läskeblask med sugrör. Där satt vi sedan tills vi med L's syster S's hjälp fått i oss alla muffins. Då gick jag hem igen.
Kul var ordet sa Bill!



///Gany

Skogens skafferi

Med tanke på min ekonomiska situation med jobbkris och utgifter så beslöt jag mig i fredags för att gå ut och se vad naturen har att erbjuda. :)

Detta blev resultatet:


Kantareller och blåbär, som blev paj.


Dom här ska jag inte äta, men dom var fina ändå.

///Gana

Köpstopp!

Efter min städning i badrummet häromdagen fann jag dessa, och införde genast köpstopp för min man gällande deodoranter. Jag tror vi har en årsförbrukning. :)



Men, namnsdag som han hade fick han blommor av mig för en gångs skull!



Sen köpte vi rostbiff, potatissallad och asti, tog en filt och satte oss och åt och myste
i solnedgången på bryggan. Mysmys! :) ♥

Så sant så sant!

Min bror kommenterade just inlägget om mäns badrumsvanor med ett mycket välriktat citat-skott.

Så för att citera min bror, som i sin tur citerade ord som en gång i tiden yttrades på en känd brandstation:

"Det finns lika många definitioner av män som det finns män."

///Gany

SGkD

Idag måste det vara Stora Gräsklippar Dagen i Leksand. Just nu befinner sig 3 åkgräsklippare och en handjagare med chaufförer utanför vår balkong. Dessutom hör jag en på baksidan. Kan ju vara för att det är första soliga dagen på ungefär ett halvår här. :) Så nu ska jag baskemig hänga tvätt och sen gå ut och titta på solen! :)

///gangy

Män är från Mars & kvinnor från Venus..

Idag efter min lika långa sköna sovmorgon och lite telefoni beslöt jag mig för att ta mig an smålådorna i badrummet och slänga deras tygpåseinnanmäte i tvättmaskinen. Alltså jisses!
Vad har killar i sina badrum? Jag hittade bland annat:
- Ett gammalt trasigt körkort
- En golfboll
- Clas Ohlson-kvitton (dom hittar jag f.ö. överallt)
- Blockljus
- Blyertspenna

En massa bra-att-ha-i-badrummet-grejer helt enkelt. Fniss.

Nu ska jag söka ett jobb.

///Gana


Hemmafru

Ja, arbetslös som jag är (ingen som har ett jobb åt mig?)  har jag idag tagit mig an vårt hem.

Började med att ta en ordentlig sovmorgon till kvart i elva ungefär. Varmvattnet skulle ju ändå vara avstängt till 12 och regnet smattrade på fönsterbrädan så vad 17 skulle jag gå upp för?

Gjorde min dagliga check på AMS för att se om mitt Jobb (Obs! Stor bokstav!) dykt upp. Icke.
Sen segade jag mig in i duschen och tog tag i mig själv. Ringde Orsa Bostäder och bokade lgh till Aqua Jam för mig och mina vänner :), bäddade och satte upp krokar i badrummet, som såklart vart litelitelite snea. Skit också.
Sen tog jag mig an Köket (Stor bokstav). Mange har ju, som ungkarl på 64 kvm, haft alldeles för mycket plats för sitt eget bästa. Detta har resulterat i sparade saker sen Hedenhös (läs Biltema-katalog från 2006, hockeybiljetter från minst förra säsongen, reklam, ouppackade kastruller (!) och en massa annat underligt).
Tänkte att när han nu är på jobbet så kan han ju inte ha några som helst invändningar (Läs: säga "Älskling, Kaaaan vi inte ha kvar den där?)
Började med att rensa bland glasen. Där finns snapsglas som varken jag eller Mange gillar (eller använder), Champagneglas med texten "Gott nytt år 2000" och några drinkglas som min kära "råkat" få med sig från krogen.. Dessa, samt öl-glas med LIF-logga åkte ner i min flyttlåda där även hans beiga porslinset hamnade till förmån för min svarta (Vi har behållit hans stora fina vita tallrikar)
Sen gick jag lös på de andra skåpen och allmänt organiserande.
Hade velat ta bilder på alla dessa fantastiska bra-att-ha-saker som min kära sambo sparat ihop, men jag har glömt kameran i Sthlm och hans hade inge batteri.

Vid halv 5-tiden åkte jag och handlade och sen lagade jag en husmoderlig middag bestående av korvstroganoff och ris.
När mannen så kom hem från sitt efter-jobbet-möte gick han husesyn i köket och insåg att jag eliminerat hans bra-ha-låda. Då jäklar vart det liv i luckan :) Men nu har vi fredsförhandlat och kommit till lösningen att jag fixar honom en liten låda med massa småfack så kan ha få ha kvar sitt skräp. :) Och jag får använda huvuddelen i bra-ha-lådan till mina post-it-lappar och pennor.

Slutet gott allting gott!

///GANA

Upp-piffad dator

Hittade en extra musplupp när jag städade så nu har jag bytt ut den som satt på datorn. Guuuud alltså! Den är ju som NY!



///gany

Klistermärken

Rensade i mina skrivbordslådor idag (tror man kan lägga ihop allt innehåll från 4 lådor till 1 ungefär) och hittade alla mina gamla klistermärken. Pysslig som jag är så ville jag ju spara en del, och en massa andra la jag i en mapp till Manges systerdotter. Men så hittade jag några som bara var roliga och jag började fundera på min barndom och hur dessa klistermärken hamnat bland mina fjärilar och disneyfigurer.


Några fula dockor i kläder från olika tidsepoker (barock, rokoko, renässans) som
dessutom är ifrån Riksföreningen Blinda Barns Utveckling!!


Hälsomärken från ett känt försäkringsbolag...


Fler friskvårdsprojekt samt Söder 700 år & Rädda Naturskogen (Vadå, Hej Trädkramare?)

///Gana

Vart faan ligger Vingåker?!

Under kvällen och dagen har det diskuterats flitigt här om vart Vingåker egentligen ligger. Man har ju liksom hört talas om det, men kan verkligen inte placera det.

Mange gissade på Småland eller Skåne.
Alle gissade på trakterna kring Göteborg.
Själv tippade jag på norra Uppland.
Med andra ord hade vi då markerat av i princip hela Svealand & Götaland. Men fanskapet ligger mellan Katrineholm och Örebro.

HÄR:



Dags för en geografilektion?

///Gana

Utryckning!

Jag och Sabine sitter på jobbet och myser lite i all trevlighet. Så kommer L & presenterar sin man som är här lite hastigt för att hämta nåt. Hon visar honom runt och helt plötsligt hör vi mannen säga inifrån postrummet:

"Nej L, låt det vara"

Våra nyfikna huvuden höjs över skrivborden för att se vad som händer. L håller på att öppna det handtagslösa fönstret med en brevsprättare.
Hon öppnar och stänger igen och sen säger hon:

"Nej, nu går vi och fikar"

Så försvinner de. Efter en stund kommer en man med mycket bestämda steg mellan skrivborden. Det är en vakt. Han går in i postrummet och ser sig omkring. Jag fnissar till.
Han vänder sig om och frågar:

"Har det varit ett fönster öppet här?"
"Ja, vår kollega öppnade ett för en stund sen och stängde det igen"
"Jaha..." Han inspekterar fönstret för att se att det verkligen verkligen är stängt. "Ja, dom här fönstrena får man inte öppna. Då går larmet"
"Okej, fnittrar vi. Vi ska hälsa henne det."

Vakten försvinner och vi dör i skratt. Efter en stund kommer L och vi gratulerar henne till bravaden. Samtidigt diskuterar vi huruvida vakten trodde på att det var en "kollega" eller om han är helt övertygad om att det var en av oss. Haha.
Ja ni ser ju, det händer mycket här om dagarna!

///Gana

IKEA - igen

Måste innan jag skriver vad jag tänkt bara förundras över vilken fantastisk chat min blogg verkar blivit? Spännande. Hoppas ni läser inläggen också, men mer troligt att det bara är en "mini-twitter". Men det är skoj! Fortsätt ni!

Igår var jag iaf på IKEA igen för att köpa lite saker som jag och Mange bestämt att vi minsann behöver. Tyvärr så verkar ju hela södra Sthlm, plus ett stort antal turister, gått man ur huse för att plundra IKEA sen vi var där för 1½ vecka sen. Detta resulterade i att merparten av sakerna jag skulle ha (strykbräda, diskställ, förvaringsmojäng, gardiner) var slut.

Tröstshoppade iaf lite annat smått och gott som vi också behöver.


Diskborstar - givetvis dom rosa. Dom ska Mange också diska med!     

Lådor till förvaringsmojängen. Den svartvita på bilden är dock i fel strl.

Toaborste (Lj. blå), ljuslyktor till balkongen (2st) & fönsterskrapa (ROSA!)

Sådär ja!
Nu ska jag gå och äta lunch.

///Gany

Dementering

Och för att ingen ska missuppfatta föregående inlägg (som Mange är lite orolig för) så ska jag bara tala om att han HAR en massa trevliga vänner, jag är alltså inte hans enda vän.

Men dom andra gillar antagligen inte glass....

///Gany

Glass med en vän

"Vi måste äta glass på byn! Jag har aldrig en vän att äta glass med."



Så sa Mange. Och då var man ju så illa tvungen. :)
Fast det var jättemys. Mitt i Leksand med en smaskig glass i handen.
Och sen åkte jag hem... :(

///Gany

Sommarland

I lördags åkte jag upp till Mange och så gick vi på Sommarland. Massa kuliga vattenrutschbanor åkte vi och hade jättekul. Självklart glömde jag kameran så nå bilder vart det ju inte...


Bild: sommarland.se

På kvällningen blev det grillning o parmiddag hos Manges syrra. Trevlo.

///Gana

Mysfredag

Ikväll när karln är på golftävling i Fagersta hade jag ju inte speciellt mycket alls för mig, så jag bjöd hit mormor på middag. För att vi skulle kunna dricka lite vin får hon sova kvar tills imorrn när jag ska norrut och pussas.

Slog på stort med trerätters, även om den inte alls var särskilt fantastisk. Toast skagen, grillad fläskkotlett med potatis, grönsaker & tzatziki och så hallon och jordgubbar till efterrätt.



Mat på balkongen i kvällsvärmen och efterrätt i soffan till filmen "Vägen ut". Perfekt fredag!
Nu ska jag packa min kappsäck och sen sova sött på örat!

///Gany

Anna Andersson

Ni vet när man får se prototyper på olika kontokort. Då har de alltid hittat på en person, typ Anna Andersson 70-01-01 och med kortnummer 5218 0012 3456 7890.

Idag hittade vi en prototyp på ett Eurocard-kort i posthögen. Och vet ni vad deras visningsperson heter?!

Eric U Rocard!!!!!!!

hahahahaha!

///Gany

Sommar!

Kom just hem, svettig, dödstrött och med svart navelludd av linnet.

Det enda jag vill nu är att gå längs bryggan på landet och bokstavligt talat ramla i vattnet.

Men icke. Inte har jag en badvän och inte är jag på landet...
Istället ska jag sätta mig i bikini på balkongen, läsa min bok (till jag somnar, troligen ca 2½ min) och smälta bort.
Åh vad sommaren är härlig! Synd att jag måste jobba bara... I helgen blir det iaf bad, visst???


De här är fortfarande underbara iaf.

///Gana

Hemliga läsare?

Var just inne och kikade på min läsarstatistik på bloggen. Den har stigit i snitt. wowawiwa!

Tänkte göra en repris mot förut och fråga er vilka ni är som läser. Några har jag koll på, er som kommenterar, men er andra? Vilka är ni?

Sitter annars här på jobbet och har lite tråkigt. Ska väl göra ett ryck snart så jag kan gå hem runt tre. Skönt!

Pusspuss
///Gany


kväll med Bettan

När jag nästan smält bort på balkongen hämtade jag Fabian och åkte till Bettan där det vankades slingning. Det var så varmt och mysigt att vi kunde vara ute på altanen till efter 8.

Såhär vart resultatet:

     
Innan.                                   Slingdragen.                      Insmetad.

  
Färdig!                                  Färdig (sur?)

Alltid kul att träffa mitt lilla Hallon. Men på måndag flyttar hon hem till Örebro igen. Buhu!
När jag kom hem blev det en dusch och lite avslappning på den här:



///Gana

Eftermiddagsmys

Igår eftermiddag lyckades jag komma ifrån jobbet redan vid kvart i 4. Tog tåget hem och parkerade mig på balkongen med lite mys:



Varmt så in i bomben var det. :-) Men ÄNTLIGEN är det sommar igen!

///gany

Helgresumé

Förutom jobb i lördags och underbart pojkvänsbesök så har vi faktiskt gjort en del annat nyttigt.

I fredags möttes vi vid centralen och gick till Friday's där det blev en After-work drink och lite mat. Efter det var det dags för Bio. Förväntningarna var skyyhöga men oj, kul var den! Om man inte är så feministisk som DN's recensent så är filmen skitakul!
När bion var över och vi tagit tåget hem slängde vi in Manges väskor hemma och sen gick vi till mina gamla vänner E, C och M som var hemma hos M och hade grillat lite. Efter helt galet mycket tjejsnack (som min underbaring stod ut med) gick vi hem och sov gott till 10 i lördags.

Sen var det som sagt jobb jobb jobb hela lördagen.

Imorse sov jag naturligt superlänge och när vi ätit frukost och fräschat till oss åkte vi till IKEA för att kika på saker vi tänkt styra upp vår (!) lägenhet med. Idag blev det bara lite småplock.

     

Åsså disktrasor, men dom finns tydligen inte på bild :P

Efter IKEA åkte vi till Kvantum och köpte en bull-längd och så sladdade vi in hos lilla mormor och namnsdagsfikade. Vi klippte gräs, fikade, plockade vinbär och tittade på kort.
Sen åkte vi hem och åt lite middag på balkongen innan jag körde iväg min snutt till tåget. :(

///Gana - "Var rädd om sjökorten!" "Jadå, min kamera är vattentät!"

Underbara älskling!

Tänk er att man jobbar och sliter på ett bröllop från klockan 14 till klockan 02 och det enda man sitter ner är ca10 minuter då man slänger i sig lite hjortfilé och rostad potatis.
Sen, mitt i natten helt utpumpad, kör man hem i mörkret, blir insläppt hemma av sin snutt och ska gå upp och borsta tänderna.

13 trappsteg...

Hinner 10. Sen ser jag detta framför mig.



Världens bästa sötaste undebara. Man blir ju inte annat än jättejättejättekär!

///Gana

RSS 2.0