Världens bästa pojkvän!

Mange är världens bästa.

När jag kom hem igår hade han pyntat hemma med stjärnor och ljusstakar. Han hade köpt en extra stjärna till sovrummet och ljuskulor som han visste att jag ville ha till hallen.
Sen hade han satt upp ljusslingan på balkongen. Ååh det är så julmysigt nu! Bara lite snö så! Ska köpa en hyacint och kanske en amaryllis också så man får lite julblommor.

     
Vardagsrummet            Köket                          Balkongen

  
Sovrummet           Hallen

Fast det bästa av allt tror jag han hade gjort i klädkammaren. Jag har fått krupp på den hela hösten för det sett ut som ett bombnedslag där. Vi har försökt få lite organisation men det har inte riktigt blivit som jag tänkt.
Nu har han förvandlat den till ett nytt rum! Så om nån vill hyra 2 kvm uppvärmt o klart så varsågod!

  

Bästa han!

///Gana


Småshoppat

Hann med en snabbis på Ikea i lördags och igår fick jag några små ärenden uträttade på stan inför resan. En tripp till apoteket och lite så.

Här är vad jag erövrat i helgen:



- Ett diskställ, en stekspade, paketsnöre, stearinljus & 2 krukor från IKEA.
- Våtservetter, reseförpackningar, handsprit & bomullsrondeller från Apoteket.
- Handkräm & skrubbhandskar från H&M.

///Gany

Julkänslan börjar smyga sig på

Idag hade mamma sin årliga adventskonsert i Storkyrkan i Stockholm. Det är en sån lång tradition att den verligen är lika med att det börjar bli jul.
Vi kan kalla det startskottet. Vi var på julmarknad på stortorget innan och trots att vädret är allt annat än juligt så börjar man ändå känna av det.

Hemma igen drack vi glögg och adventsljusstaken åkte fram.

Imorron ska jag och mamma till Centralbadet o få lite thaimassage. Är lite nervös inför den.. Man ska ha "lätta kläder" på sig och man minns ju hur det gick till i Robinson för massa år sen på massagen....
Sen ska jag försöka hinna med lite snabbshopping av grejer vi behöver för resan och växla pengar.
Tar bussen hem imorrn.
Tåget ner igår var ju ingen hit. Skulle åkt 13.09 från Leksand. Men tåget gick sönder och efter 2 timmar var jag kvar i Leksand. Lyckades boka om biljetten till tåget från Falun  och hann precis fram till Borlänge med ett fullproppat regionaltåg för att hinna med det. Från Borlänge och neråt vart vi sedan 30 minuter sena pga massa tågmöten. Så jag var framme i Stockholm strax innan halv 8. Resan hade då tagit 6 h 40 min dörr till dörr, bara 2 h 30 min längre än vanligt.... Suck på SJ.
Så imorrn blir det baskemig buss. Kostar hälften så mycket, håller alltid tiden och tar bara tjugo minuter längre än tåget (som ju alltid är sent)
Ha nu en trevlig lördagkväll allihopa!

///Gana

Moot sherwoodskogen

nej, nu far jag till huvudstan ett tag.

Vi hörs säkert under helgen!
Trevlig helg!

///Gana

Drömma sig bort

Idag har regnet strilat precis hela dagen. Självklart hade F-klasserna utedag så det var bara att klä sig så gott det gick och traska ut i skogen.
Har dessutom fått ont i halsen och hade helst legat hemma med en film idag.

Får iaf en skön kväll idag och har än så länge inget mer jobb den här veckan. På fredag åker jag ju en sväng till stockholm så då blir det nog inget jobb hursomhelst.

Har skickat iväg Mange på hockey nu och själv har jag försökt få ordning på en e-faktura som rymt sedan igår. Känns lite halvkul att inte veta vart den tagit vägen, om den är betald eller inte. Telia (som fakturan var ifrån) visste iaf inget förutom att den inte var betald. Får ringa banken imorrn o höra om dom vet vad som hänt. Annars blir det till att gå tillbaks till pappersfakturor. Jag som tyckte jag var så miljömedveten och bra med mina e-fakturor.

Nu blir det snart en magnumglass för halsen, te, mys i soffan med "Arlanda - Stockholm" & "Grey's Anatomy".

///Gana

Ola, hockeybögar och en del vin



Vilken kväll det blev i lördags. Vi tog hundra år på oss att komma fram till vad vi skulle ha på oss (slutade med att vi bytte kläder med varandra), hur smink och hår skulle bli, vilka skor etc etc.
Vi lyckades iaf vara klara när Elins kompisar hämtade oss strax efter halv tio.
Då åkte vi bort till Sommarland till nå hockeynördar som bor där som hade förfest. Och förfest ja, det var knäpptyst, Paradise hotel stod på utan ljud och vi kom fram till att det var mer drag på strandvägen trots att vi bara var 2 där.
Hur som helst styrde vi upp lite musik iaf och efter nån timme gjorde vi oss klara för avfärd mot rättvik.
Där var det lite mer folk och lite mer röj. Ola spelade och det var grymt! Hockeynördarna bjöd på drinkar (som dom inte fick mycket för)
Vid strax före 2 åkte vi hem till Leksand allihop och skildes på olika ställen. Jag hittade min man utanför Sibylla och tog hem honom.
I söndags var det bajsväder ute och vi mådde inte kanon så vi gick inte upp förrän halv tre. Elin kom förbi vid halv två och hämtade sin kanonstora väska och talade om att hon kommit fram lugnt o säkert (och att hon betalade vår chaufför med ett paket tuggummi, generös tjej! haha)
Vid sex tog vi bilen till Amore (upp för en backe bara) och köpte kebab.
Efter maten tittade vi lite på Shooter på tv och sen somnade vi som två stenar vid halv elva.

///Gany

Prommelördag & Ferre

Äntligen sol! Idag sken solen från en klarblå himmel.
Efter frukost åkte Manges systerdotter L, som sovit hos oss inatt, hem och då klädde vi på oss promenadkläder o tog bilen till Limsjön. Sen gick vi runt sjön och hittade massa skoj påvägen.

 
Ett gömsle i vassen...


En lååång enslig väg... 

  
En liten sten som ville bli vänd på.


Söta kor (eller vad det nu var)


Vi fikade. Varm choklad, mackor & choklad.


Här satt vi o fikade.

När vi kom hem dog vi ett tag innan Mange började göra sig i ordning för Clas Johnsons julfest (i november!) medan jag städade lyan. När han gått till förfesten började min egen fixning. Nu har Elin just kommit hit och nu ska vi bli snygga och dricka lite vin innan vi ska till Rättvik och partaja. Gissa vem som ska spela? OLA! :) DET blir coolt!

///Gany

Inte så kul start

Imorse väcktes vi kvart över åtta av teleinstallatörerna som knackade på dörrn och ville in. Lika bra att gå upp. Vi ska få nåt nytt bredband/tv/telefon och idag skulle dom in hos oss och dra kablar. Så vi åt frukost med 2-4 extra personer runt oss, samt bank och borrljud. Himla kul.

Vart så himla sur av att ha en sån morgon istället för det mys vi brukar har.
Stack iväg och jobbade på dagis och vart lite gladare. Stannade en timme extra då det var lite kris så jag fick ta stängningen. Kastade mig hem igen, via ICA, och lagade mat. Nu är klockan 4 minuter i 7, hantverkarna har lämnat kaos i lägenheten, jag har mat upp i strupen och om 4 minuter ska jag på vattengympa. Pust!
Sen blir det te och macka när jag kommer hem! Och så grey's förstås! Det är ju onsdag.

Hoppas er dag varit softare, eller iaf att ni fick vakna i lugn o ro.

///Gana

Var är snön?

Ååh, det åkte just förbi nån liten traktor/grävskopa/vad-tusan-dom-nu-heter och jag fick en sån känsla av att det var en plogbil.

För seriöst. Kan det bli lite snö och fint nu eller? Det är bara regn och rusk och grått och trist och 5 plusgrader. Jag vill ha snö nu!

///Ganaaa

Grattis!

Idag fyller världens bästa älskling år!




Älskar dig!

6 månader

Igår hade jag och Mange halvårsdag. Det firade vi i lördags kväll med mysmiddag hemma i leksand efter hundra års bilfärd hem från sthlm.

Först vart det kärleksdrink. Manges till vänster var lite mer manlig smak på..


Och sen middag. Bakad potatis och frukt & grönsaker. Osså vin såklart.


///Gana

I den stora staden

NU har jag och prinsen kommit till sthlm. imorron blir det vaccination nr 2 inför resan och frisörbesök.
Till kvällningen vankas kalas för Mamma, Janne & Mange som alla fyllt/fyller år nyligen.
På lördag hinner vi förhoppningsvis med lite shopping (mest för mange..) och sen bär det av hemåt igen.
Återkommer under helgen.

///Gany

Revansch

Moahaha!

Vad sa ni nu då?



Just det!

///Gana

Back on track

Under höstens all bakning har jag varje gång fascinerat förvånats över hur bra det går. Jag, köksmisslyckandet själv, har egentligen inte gjort bort mig en enda gång. (Kanske när jag gjorde lasagne utan ost som i princip flöt ut i älven...)

Men idag har jag visat mitt rätta jag. Skulle kasta mig över kakbaket inför helgens födelsedagskalas. Tänkte börja med att göra knäck-kakor idag och sen Lenis maryland imorrn.
Knäck-kakor var typ det första vi gjorde på hemkunskapen i åttan, och jag har gjort dem många gånger, men nu var det ett tag sen.
Beslöt mig iaf för att göra en dubbel sats, då det var så mycket margarin jag hade hemma, samt att det skulle ge lite fler kakor såklart.
I samma ögonblick som jag bestämde mig för detta var det någon (antagligen min kloka sida) som sa "När man dubblar en sats är det större risk att allt går åt pipan" inne i mitt huvud. Men med tanke på att receptet är busenkelt och innehåller typ 4 saker så ignorerade jag detta.
Gjorde allt enligt beskrivning men när första plåten bara varit inne i ugnen i halva sin gräddningstid såg jag med en stor suck vad som hänt. De som var med på hemskunskapen förstår följande: Jag hade fått Elias- och Andreas Rönn-resultat. Dvs, en enda stor kaka över hela plåten.
Fan, man skulle inte platta ut dom så mycket tänkte jag irriterat och försökte rädda någon liten kaka.
Snyggade till den ogräddade andra plåten och ställde in den.
Den skötte sig bättre men hade bara varit inne 2/3 av tiden när samma sak hände. I samma ögonblick som jag surt och besviket tog ut plåten insåg jag. Jag hade inte dubblat mjölmängden!!!

Faan vilken nybörjartabbe alltså! Så här hamnade mina kakor: (Och som ni ser liknar de mest havreflarn, fast utan havre då...)



När jag sen blev fullkomligt duschad av vattenkranen när jag diskade la jag ner köksaktiviteterna. Ska åka och jobba ett par timmar snart och sen får jag väl göra ett nytt försök, med mer mjöl, ikväll.

///ganan


Barnsliga strumpor

Jag har tvättat min strumpor. Påminner de inte lite väl mycket en femårings strumpor?



///Gany

Bullbak, igen

Idag har jag varit 6 timmar på Åhls Barnakademi. Dom har barn 3-8 år typ dagis/skola.
Såklart var måndagar deras utedag och 3 timmar ute var jag inte riktigt klädd för. Visst jag hade varm jacka, vantar, mössa, halsduk o långkisar men frös ändå som en tok när jag kom in.

Hur som helst var vi inne från lunch och framåt. När jag kom hem fyllde jag på spolarvätska som tog slut för ett par dar sen, men det verkar inte finnas nån botten och nu är dunken slut så jag får fortsätta nån annan dag. Man kan säga att det var fett tomt i tanken. :)

När jag kom in satte jag igång o baka kanelbullar. Mange fyller år om en vecka o vi lär ju ha släkten på fika här i helgen så då måste man ju bunkra upp. Nu har vi iaf både kanel- och vaniljbullar. Gottis! Imorrn blir det kakbak!
Manges mormor satte ju liksom ribban när vi var där på kalas för några veckor sen, det var tårta, tosca, bullar och iaf 6 sorters hembakta kakor. Pust!

Nu ska jag göra lite köttfärssås och sen blir det en sväng till gymmet också.

Tjing!

///Gana
För övrigt är jag inte ett dugg avis på Helena som är i Funäs. Inte ett dugg!

En helg med bästaste

Igår efter jobbet och en snabb dusch och lunch gick jag till stationen och tog tåget till Uppsala där min bästaste bästa vän bor och pluggar.

Igår tog vi det lugnt eftersom hon var tvungen att skriva klart en uppgift och skicka in. Vi drack vin, åt lite god mat och pratade skit länge.

Imorse sov vi länge som 17 fast vi bestämt att vi skulle upp i tid.
Det blev först fika på hennes nation med lite kompisar och sen 3 timmar på stan med shopping. Hittade lite finfina saker som jag bärgade hem. Lägger upp bilder när jag kommit hem.

Nu ska vi duscha och äta lite och sen blir det korridorsfest hos en av Pinnens kompisar.
Hoppas ni alla har en bra helg såhär långt.

///Ganan

Ödets ironi

Så bara för att jag satt och beklagade mig hann jag inte mer än in på dagis så började de snöa. Det har nu snöat i drygt en timme och jag såg på min väg till ICA att det faktiskt är vitt på marken på vissa ställen. Naaajs!

///G.

Ruskväder o kvällsfika

Det händer verkligen inte mycket här nu. Molnen trycker sig ner över hela Leksand och man ser mest grått överallt. Snön som dom tjatat om i fyra dar har vi inte sett röken av. Däremot hörde jag nyss att den tydligen nått Sthlm. Hmm...besynnerligt.

I måndags var jag ute och åkte hela dagen och gjorde prisundersökningar i Djurås, Mockfjärd och Borlänge. Det tog som vanligt hela dagen, utan rast och jag var rätt slut när jag kom hem. Trots allt släpade vi oss iväg till gymmet, liksom typ alla andra i hela kommunen. Det var helt packat med folk, så jag körde 15 min crosstrainer och lite magträning. Sen åkte vi hem och åt mat.

Igår jobbade jag ett monsterpass på dagis. 14-16.30. Var INTE helt slut när jag kom hem. Provade att göra Bettans Vitlökskyckling. Vart jättebra och jättegott! :) Sen skulle vi egentligen till M & N och fika men dom ställde in precis när vi skulle gå. Så vi ringde M & M istället och efter att jag slängt ihop en sockerkaka med apelsinsmak (den vart riktigt god!) på ungefär 5,76 minuter kom dom till oss på en fika istället.
När dom gått låg vi bara i soffan med en kopp te och pratade och myste. TV'n var inte på på heeela kvällen och det var sååå skönt!

Nu ska jag strax iväg till dagis för ett likadant inhopp idag igen. Sen blir det handla lite på hemvägen, äta nåt och gå på vattengympa. Sen är det såklart Grey's ikväll och DET tänker jag inte missa! :)

Ha det bra med er!

///Gana


Trevlig helg

Har haft en jättetrevlig helg.
I fredags som sagt, tjejmiddag.

Igår gick mycket av dagen åt att hålla Mange vid liv. Vi sov länge och sen tog vi en lugn myspromenad till kyrkogården och tände ljus på Manges farmors grav. Jag tände ett ljus i minneslunden för morfar.
Han fick sitta vid massa andra. Kändes rätt att ha honom där.

  

Påväg hem fick vi införskaffa varsin kebab och trycka i oss, också för Manges fortsatta överlevnad.
När vi kom hem var det bara att ladda om med en dusch och smink igen. Vi blev hämtade av M & D och så åkte vi till Rättvik och bowlade. Efter det åt vi en fantastiskt god middag på restaurangen vid bowlingen.
Vi blev kvar till halv elva när vi betalade och for hem och stöp i säng. Fullständigt slut.

Karln fick inte vara med på kort. Han var fotograf :)

Idag efter 11 timmars sömn gick vi upp och åt frukost och åkte sen på en lite husvisning i Tällberg. Vi har inte som plan att köpa hus än på ett bra tag, vi stortrivs verkligen i lägenheten. Men mest på kul för att huset verkade fint och nåt i stil med vad vi kan tänka oss så småningom. Dessutom säger många att det är bra att ha varit runt på lite visningar när man väl bestämmer sig för att köpa. Så man vet hur det går till och blir bättre på att titta och sånt.
Huset var iaf 1½ plans rött timmerhus i ett jättemysigt område med liknande röda hus nära Tällbergs skola. Boytan var inte så jättestor med 97 kvm men den var bra planerad. Skulle vi köpa det skulle vi dock byta golv och tapeter överallt och totalrenovera båda badrummen och jämna den fruktanvärda uteplatsen med marken. Sen behövde fasaden målas om och elvärmen inne var väl inte hundra. Men den hade en fantastiskt fin kakelugn och stor tomt med vedbod, garage, förråd och lite sånt.
Men som sagt, blir inget husköp än på ett tag :)

Nu ska vi ta en promenad till svärfar och bjuda på bullar. :)
Puss på er!



///Ganan

Tjejkväll

I fredags hade jag en efterlängtad kväll. Tjejkväll!

Jag bjöd hem E på middag och idol. Vi drack lite drinkar, jättegott vin och pratade och skrattade. Vi hade tänkt ta oss ut på byn, men vi hade så trevligt så vi blev kvar i soffan hela kvällen.
När Elin liftat hem med sin pappa som jobbat på Ladies Night gick jag iaf ut en sväng och hämtade hem min lätt berusade karl som varit ute med en jobbarkompis.

Var så skoj att bara vara tjejiga i fredags. Vi satt och diskuterade snygga killar, bra musik och annat som inte riktigt funkar lika bra att diskutera med Mange :)

///Gany

RSS 2.0