Dag 40

Hej hopp!

Nu börjar det verkligen lida mot sitt slut så jag o Carro avslutar med lite sjukdomar igen :)
Vi har nå jäkla skit som vi aldrig blir av med så nu har vi bara legat hemma o dragit oss i två dar. Imorrn börjar ju veckan om men är tveksam om det blir nå mer jobb för mig. Isåfall imorrn eller måndag.
Har varit ledig hela denna vecka. I onsdags hade jag kraschar-dag. Lyckades först korsa skidorna i kortsväng och landa på staven (=blåmärke & snö innanför alla kläder) därefter ramlade jag av ren klantighet ett par gånger till innan jag gav mig in i banan i Kitz (en stor nice backe) Allt gick bra men plötsligt i ingången till en högersväng var jag utan vänsterskida. Eftersom jag bara hade innerskidan att luta på plus att farten var rätt hög kraschade jag och tappade även skida nr 2. Slog huvet i backen och gled en 20-25 meter. Channou (som trodde jag dött) kom med skidorna och lite huvudvärk var allt. Men i torsdags kunde jag knappt röra huvudet. Hade nackspärr i samtliga muskler i hals och nacke och ifall ni inte vet det så använder man dessa muskler till ALLT! Från att gå, hosta, äta till att smörja in ansiktet, skölja håret, skratta och såklart vrida huvudet.
Fick dock massage av Matthijs och efter det blev det bättre. Visade iaf med min krasch att hjälm är en bra grej så igår köpte både Channou och Sanne varsin :) Inget ont som inte har nåt gott med sig!
Missade tyvärr grymt puder i torsdags eftersom jag var invalid men på kvällen åt jag o carro middag hos Matthijs och Nout och sen var det karaoke dags igen!
Det är väl typ det som hänt.Nu finns bilder i bloggen så kika tillbaks på tidigare Kaprun-inlägg så får ni se :)
Pusspuss

///Hanna






Dag 36

Hej igen!

Här bara snöar det och snöar, sa nan gogglesbränna verkar det inte bli. Men vi har kul ända. Har akt med Channou, Sanne och Nout idag och vi tre tjejer är tillsammans Ski Team Barbie med vara svarta jackor och rosa byxor.
Igar pa skidlärarträningen ägde vi rejält när vi visade upp nästa ars uniform (?) och akte med flexi-sticks, Det är typ böjliga käppar som man tydligen kan göra massa övningar med (saklart!). Men det var himla kul o vi skrattade mycket.
Nu ska vi snart iväg med chartrad buss till Saalbach Hinterglemm och kvällsaka! Hermann Oberschneider (big big boss) betalar allt inkl. ölen sa det blir nog himla skoj det med!


Såhär vilt blir det hemma hos oss ibland när vi har tråkigt. Nienke och Channou visar dans.

Har bara nagra dagar kvar nu och det ska faktiskt bli himla trakigt att aka, har verkligen börjat trivas. Men klart jag vill till lilla Ramis!! :)
Ha det bra tills vi hörs igen!

///Hanna

PS. Mamma, du kan fa en lektion gratis sen hemma, när tummen är hel! :) DS.

Dag 32

Sitter pa Inter Sport igen med Carro. Vi ska fika lite o ha de nice, eftersom lördag här är lika med söndag :)
Har haft tva superkuliga dagar o kvällar. Var dag med puderakning, shopping och karaokeparty i torsdags blev bättre än perfekt, det var bara jättekul o vi hade sant flyt hela dan, ALLT gick var väg!

     
Carro.                                 jag.                            Manges brinnande pizza.

     
Eljse & Carro.                    Vi äger till "Summer nights" Matthijs & Nout försöker...
Igar var vi upp i backen vid tio och gled runt till framat lunch. Efter det var vi trötta sa vi akte ner i dalen och jag o Carro handlade mat till kvällen. Tog bussen hem och vilade o sag lite film innan jag tog en dusch o gjorde mig vacker. Sen at jag , Carro, Mange, Thomas och Flo middag hos Carro o Mange o Thomas och sen akte vi till Zell där det var ngn slags Beach Party. Vi var dock inte beachklädda och tröttnade ganska snabbt pa stället som BARA speelade Holländsk superkonstig musik. Sa vi tog med oss alla roliga människor (bara holländare, de är överallt!) och gick till stället vi varit pa förut. Där blev det en lang o rolig kväll. Bade jag o Carro var stand-by pa glaciären idag men det var lugnt som i graven och det enda vi gjort idag är ett ak puder, ett ak pist och en herrans massa solande. Ett tag somnade vi i varsin strandstol. :)
Ikväll ska jag se klart filmen jag började pa igar och imorrn är det ny "arbetsvecka". Lär dock vara minst lika lugnt denna vecka, sa jag hoppas mest pa sol och stand-by pa glaciären.

     
Mange.                     Låga moln.                         Nienke har badringen med!
     
Carro i läckra brillor!           Frank posar.                      Elsje med.
Just det, igar gjorde vi faktiskt nat som inte var sa kul men väldigt rörande. Upp till glaciären här gick tidigare ett tåg inne i berget. Ar 2000 var det en stor brand i tunneln och 150 människor brann inne paväg upp till glaciären. Till deras minne finns ett monument vid dalstationen och vi hade fatt tipset att ga dit. Det var ett mycket enkelt hus. I princip bara en betonglada. I väggarna är det som langa fönster i olika färger och i varje fönster sitter en bild pa varje död. Det flesta hade blommor, fotografier och andra saker hos sig, men nagra av dem var helt tomma, med bara en namnskylt. Sorgligt.
Det var hemskt att se alla födelsetal, det var väldigt manga barn och tonaringar samt manga äkta makar. De sista 4 bilderna var dessutom en hel familj, mamma, pappa o tva barn.
Taget används inte längre sa istället finns här nu tva gondoler. Är mycket glad för det, skulle aldrig i hela livet aka med det. Letade lite mer fakta om olyckan idag och fann denna artikel om man vill läsa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/0011/12/alp.html


Där är tågrälsen där det gamla tåget gick. Nu är där en ny gondol istället.

Nä, nog tragiskt nu. Ha en underbar kväll alla!
Puss o kram
Haney

Internet! (dag 29)

Sanne hittade internet hemma! Nån granne verkar ha nåt som vi tjuvsurfar på nu :)
Ascoolt! Nu kan jag nörda lite framför datorn innan jag ska krypa ner i sängen med en av Sannes sjumiljarder filmer som hon har :)
Imorrn har jag o Carro stora planer på G! Först blir det först i backen för att njuta av all snö som föll idag (iaf en dm o fortsätter det som nu har vi minst 2 till imorrn!)
Vi skidar till lunch (hon är antagligen stand-by men jag är ledig) o sen åker vi snabbt hem o duschar fort som galningar. Sen tar vi bussen till Zell för att undersöka köpcentret och H&M (!) där! :)
Efter det hem igen, till Palettis (skidlärarhaket) för lite drinkar och sen är det Karaoke på ett ställe här. Vi är hur taggade som helst! :)

Hörs sen då!
///Gany

Dag 29

Ny dag nya äventyr. Vaknade klockan 8 och ringde Ski Dome 1. Fick veta att jag var stand-by mellan 10 och 12 på glaciären, så jag gick upp o tog en segmorgon.
Brukar vanligtvis blir klar hemma på en halvtimme men idag hade jag en timme på mig så det var skönt.
Ute snöade det och sikten är inte hundra så jag  skyndade mig inte alltför mycket. Kvart i tio var jag iaf uppe halvvägs upp på glaciären och har sedan dess inte haft mycket alls att göra. Var dock smart nog att ta med mig datorn, för det har inte vart superväder för friåkning.
Nu klockan ett har jag iaf en ny påbokning med min rumänska Carmel och tolken Tina. Ska bli intressant o se om hon kan hantera all snö som är i pisterna nu. :) Hoppas på ny lektion imorrn.
Har lärt mig säga Plogo (plog) iaf. Duktigt va!?

Har sett en hel del riktigt bra filmer på sistone. Häromdan såg jag Last king of Scottland, som är en verklighetsbaserad historia om Idi Amine. Se den! Mycket bra, men lite äcklig ett tag. Idi Amine var ju inte riktigt den mysigaste presidenten nånsin...
Sen igår såg jag "the Freedom Warriors" (tror jag den hette). Också verkligehetsbaserad om gängkultur i USA på 90talet. Riktigt bra film som man blev glad av. Se den också! (+ att Dr. McDreamy är med i den!! Wiie!)

Nu är det hög tid att ta på pjärrorna o ut i busvädret!
Ha det bra!
Puss o kram!

Dag 28

Hej alla!

Börjar ha det riktigt gött här nu! Solen skiner dagarna i ända och det är lagsäsong sa det är nästan inge jobb alls. Lyckades dock fa en lektion igar som jag fixade förlängning pa och även idag en till, sa nu har jag tre dagar med betalt för halvdag även fast jag bara jobbar 1 timme. :) Resten glider jag runt i solen o njuter.

Imorse hade vi skidlärarträning, och som vanligt fick jag massa skit. Tyvärr e Carro sjuk sa vi kunde inte dela pa kritiken. Vi tycker verkligen inte riktigt lika, öterrikarna och vi...
men men, vi akte runt med en ballong mellan knäna för att underlätta  parallell-positionen. Dic har ju ofta sagt att vi ska tänka oss att vi har en ballong mellan knäna men jag Höll pa o fnissa ihjäl mig när kraus tog fram dem och ville att vi skulle aka med dem pa riktigt!

Övningen var dock bra pa lägre niva men den sög när vi började aka stora skärande svängar...shit va sur jag blev.
Var trots allt stand by pa glaciären sa jag tog bussen dit och akte mina egna svenska svängar för mig själv till lunch i underbara pister! Sen var jag glad igen.
Sedan hade jag min rumänska elev dag 2. Eftersom min rumänska inte är hundraprocentig (maste träna mer...) sa aker vi även med min elevs kompis som kan engelska sa hon översätter allt. Men idag blev hon riktigt duktig sa det funkar att ha det sa ocksa!

Nu sitter jag pa InterSport Brundl (fem vaningar stort Intersport, helt nytt o flashigt) och använder deras datorer. Blir galen pa tangentborden.
De har till och med översatt "Delete" till tyska, flyttat pa bokstaven y och pa snabel-a. Dessutom saknar dom ju "aa" (a med ring pa) och har ü där istället. Mycket intressant. Allt tar hundra ar att skriva.
Nu ska jag hem o ata nat!
Ha det bra!

///Gany


Mina najsiga tracks!

PS Till NATHALIE! Vada Thailand? DS

Dag 25

Lördag igen.
På lördagar är ju de flesta här lediga men eftersom jag var sjuk så länge så önskade jag lite jobb idag.
 Fick en lektion klockan halv ett med en italienare (!). Helt ärligt så är ju min italienska lite knackig just nu, men med hjälp av Google Översätt som jag fick av Andy, kunde jag översätta lite användbara ord som jag sen stajlade med.
Efteråt after-skiade jag lite med han o hans flickvän så allt gick finemang.
Nästa vecka är det lågsäsong igen och risken är att jag inte får nå jobb på hela veckan. Men men, det blir nog bra ändå. Vädret är ju topp så en vecka med friåkning på glaciären i solskenet vore inte helt fel.

Har även hittat en älskling jag ska köpa. Rea på computer City o allt :)
Ha en go kväll!

///Gany


Såå fin!

dag 24

Idag har jag busat. Tog ledigt idag och mötte mina israeliska elever klockan 11 utanför skidskolan. Vi åkte deras hyrda Audi a4 (karln var bland de sämsta bilförare jag stött på) till Zell am See och åkte upp med liften. Förhandlade mig till en timlön på 40 Euro (cirka 400 sek) och åkte sedan med dem i två timmar. Sedan åt jag lunch i solen 80 Euro rikare och sen åkte jag upp till toppen och tog ett bautaåk hela vägen ner till bussen.

Väl tillbaka i Kaprun mötte jag Ralph som ansvarar för våra löner.
Eftersom jag bara är tillfällig lärare får jag min lön i cash så med mina totala 6 jobbdagar, 6 sjukdagar, 1 bardag, 112 Euro för accommodationbonus (eller nåt) och lite stand-by dagar fick jag med mig 708 Euro! Så nu är jag rik. :)
Mycket bra! :) Trodde inte jag skulle tjäna såå bra så nu är det mycket gladare.
Nu ska jag och Carro bädda ner oss i sängen med massa ljus, choklad och en film! :)

Puss o kram
///Gany

Dag 23

Idag är jag less. Dåligt väder, stand-by utan nåt o göra. Antagligen utan pojkvän. Det mesta suger faktiskt. Ikväll ska vi iaf äta gratis pizza på Baum bar och glömma allt skit.

Eftermiddag:
Fick en lektion till slut. En israelisk kvinna som åkt upp högst upp i barnområdet och fått kalla fötter och satt sig på backen där. Åkte med henne i en timme och tillslut tog hon hela backen ända uppifrån. Hennes man var så nöjd så han ville hyra mig privat imorgon för att åka i Zell Am See. Skrev upp mig som ledig på skidskolan eftersom mannen erbjudit mig 60 Euro i handen för två timmar istället för att betala 60 Euro för en timme i skidskolan.
Så gör nu en riktig fuling men kommer ju tjäna storkovan på det och dessutom åka i Zell där jag inte varit än. Blir nice.
Solen kom på eftermiddagen också, men singel verkar jag vara. Så nu blir det snart dunder after-ski o kanske pizza!

///Haney - lite gladare iaf...

Dag 21

Idag är jag halvvägs.
Om exakt tre veckor är jag på hotellet i Innsbruck påväg hem.
Har börjat jobba igen iaf. Skulle egentligen bara haft en eller max två timmars jobb igår, men det var ont om folk så jag åkte på en heldagslektion med två kroatiska tonårskillar.
Dom hade aldrig åkt skidor men efter drygt en timme åkte dom hela barnbacken.
Idag var vi på Schaufelberg och de åkte från toppen i slutet av dagen så imorrn bär det av till Glaciären.


Här är en bild på mig o mina tappra elever.

Hade idag även nöjet att träffa på en svensk familj där jag åt lunch. Hörde en pappa säga "Här kommer lite korv till er, kan du hoppa in lite." Blev jätteglad så när jag skulle gå på toa stannade jag hos dem och frågade om allt smakade bra. Pappan blev lite paff men vi prata lite. De hade bott ett halvår i England och testade nu att resa "på engelskt vis" med reseföretaget Esprit som anlitar oss i skidskolan. De var ganska förvånade över hur deras "all-inclusive"-paket kidnappar barnen.
Enda gången som de egentligen träffar sina barn är vid frukosten. Sen tar reseledarna barnen till skidskolan, är med dem där, har typ "fritids" efteråt, fixar afternoon tea, lagar middag åt dem och ser till att de äter. Sen är det i princip godnatt.
Verkligen ett udda koncept... 
Hursomhelst så hade den här familjen gått ifrån detta lite så efter skidskolan tog de sina barn och åkte med dem. Lite mer "the swedish way".

Imorrn är tredje och sista dagen med kroaterna. Blir kul iaf. Roligt att de blivit så duktiga på så kort tid.
Ha de bra allihopa!

Puss o kram
///Haney


Såhär blir det förresten om man går till doktorn i Österrike..

Dag 18

Lördag igen. Har nu varit hemma i sex dagar. Igår var jag i alla fall hos doktorn. Fick diagnosen lunginflammation. Mycket kul...

Han snålade inte med medicinen iaf utan jag fick 2 sorters läskiga tabletter som jag sammanlagt tar fem ggr om dan och en hostmedicin som smakar satan som jag tar tre ggr om dan. Tur man inte ska hem nu, då hade jag väl fastnat i nån narkotikakontroll.. =)

Mår iaf mycket bättre och idag tror jag att jag ska ta mig till affären och fylla på skåpen lite.

Ska även ta bussen till Ski Dome nån dag och kolla mailen.

Det mest tråkiga med att vara hemma såhär är att jag inte har något som helst att göra. Tänk er att vara sjuka hemma. Men totalt så har ni 1½ bok att läsa, det är det enda läsvärda som finns på ert språk. Dessutom en tv med typ 30 kanaler där du inte heller fattar vad dom säger, och det lilla på engelska är dubbat så såvida du inte är grym på läppläsning är det kört med tv. Inte heller något Internet. Baka går inte (när man mår bättre alltså) eftersom vi inte har någon ugn. Kvar finns nu Harpan på datorn, vanlig patiens med kortlek samt virka. Har gjort en mössa och ett och ett halvt pannband. Det är ju inte heller så att man gärna ringer hela världen eftersom det verkligen kostar skjortan. Ringer nästan billigare med min svenska telefon här än med den Österrikiska.

Förhoppningsvis kan jag börja jobba i början på nästa vecka. Hoppas iaf att det fina vädret kommer tillbaka så att man kan gå ut lite iaf o sitta i solen och så.

Trevlig helg allihop!


///Gany

Mina droger (och lite godis som jag var värd)


Mmm!!


Dag 16

Fy fan vad detta suger nu alltså. Fjärde dan hemma och idag känns det som jag är sämre igen. Näsan och halsen är ok, men jag hostar som en galning och Eucalyptus-grejen hjälper inte längre. Dessutom tror jag att jag har feber igen.

Imorgon blir det doktorn för diagnos och ordentlig medicin. Som tur är ligger doktorn bara rakt över gatan så det är i alla fall nära. Första gången man bor på rätt ställe..

Gårdagen blev ju inte direkt superlyckad. Sov på eftermiddagen för att orka med kvällen och tog mig ut vid sex för att se på skidskolans fackeltåg. Efter det gick vi till ett hotell och drack lite öl som chefen bjöd på. Då mådde jag helt ok (typiskt, huh?)

Sen gick vi hem och duschade och åt lite och skulle sedan bli bjudna på mat av Flo, men han var borta så vi hamnade på en bar vid torget där alla väntade på tolvslaget. Själv satt jag på en pall mesta tiden och drack inte en droppe.

Vid tolv var det helt galet. Det kändes som om man stod mitt i raketuppskjutningen. Jag såg till och med en raket som for längs marken och exploderade längre ner på gatan invid en husvägg. Crazy!

En stund efter tolv gick jag hem och la mig, kände mig då rätt risig men sov till två i eftermiddags. 13 timmar typ...!

Nu hoppas jag verkligen att den här skiten går över för såhär hade jag inte tänkt att min alpresa skulle vara!

Gott nytt år till er alla hur som helst!


///Gany

     
Fackeltåg a lá skidskolan   Carro med fackla     Walter på bordet.

     
Carro o jag fular oss.         Kati & Annuska.        Gott nytt år!


Kärleksparet!


Dag 15

Nyårsafton. Idag är det tredje dagen jag är hemma från jobbet. Verkar vara en bautaförkylning jag åkt på för jag hostar som en galning och snoret tar aldrig slut.

Igår när jag varit och handlat mötte jag tanten (läs hyresvärden) när jag kom hem och som vanligt frågade hon hur det var och så. Såhär blev typ vårt samtal:

Tant: Hallo! Wie geht es dir?

Jag: Servus! Nicht so gut.

T: Nein! Bist du krank?!

J: Ja, ich bin.

T: Hast du Tee?

J: Ja, ich habe grün Tee.

T: Das ist nicht so sterk. Hast du honnig?

J: Nein, dass habe ich nicht.

T: Komm hier!!


Så jag följde med tanten in i köket där hon var i full färd med att baka sju sorters kakor. Fick smaka några som var som nutella. Smakade alltså choklad och hasselnötter. Mums!

Fick sedan en skål "pure honey" och jag fick stränga order om att den här honungen skulle jag inte ha i téet utan den här skulle jag äta en sked morgon och kväll.

Sedan gav hon mig något slags Eucalyptus-extrakt som jag skulle droppa över bröstet innan jag ska sova, ska tydligen lugna ner så man inte hostar så förskräckligt.

Körde kuren igårkväll och inte hostade jag värst mycket inatt inte. Vaknade dock vid tre och hade väldigt ont i halsen, så jag tog ytterligare en sked honung (smakar pekka!) och nog lindrar det faktiskt. Coolt med hokuspokus-kurer.

Ikväll blir det sedermera en lugn kväll för min del. Vi ska äta middag tillsammans ett gäng eftersom Flo ska laga Kaisersmarre (nån slags tysk pannkaksspecialité) till oss. Sen är det tydligen nån träff på torget med raketavfyrning och så och kanske om jag orkar att jag hänger med på det, men annars är det sängen som gäller. Kul...!

När jag ringde Kraus igår lät det typ såhär:

Tom: Ja, bitte!

Jag: Hello Tomas, its Hanna.

Tom: Oh hello Hanna. How are you today.

Jag: Well, its a bit up and down. Better in the afternoons.

Tom: Yes, you certainly don't sound too healthy.

Jag: Uhm, no, everything is now up in my nose.

Kändes lite udda att inte "låta helt hälsosam". Kul uttryck.


Idag tror jag att jag ska försöka tvätta lite i vårt fina badkar. Ska nån dag ta mig över till Mange o Carro och låna deras tvättmaskin, men det kan nog bara bli en maskin, så underställen kan jag ju handtvätta.

Igår vände jag utochin på alla mina saker i jakt på min ipod, utan gott resultat, så nu är det bara att gå o köpa en ny när jag kommer hem. Sådär kul...

Gott nytt år allihopa!


Pussokram

///Hanna


Dag 13

Idag är jag sjuk. Började väl igår på dagen när jag satt uppe på glaciären med att jag inte kände mig helt hundra. När jag suttit av mina timmar (33 Euro på att inte göra nånting, nice) åkte jag ner och hem och lämnade skidorna.

Därefter tog jag bussen tillbaks till skidskolan och satt där och väntade på scanningen (då vi scannar in dagens jobb i datorn). Började då känna mig riktigt risig, hängig och kroppen gjorde ont i alla leder typ. Var dock tvungen att stanna kvar ändå till sju för att ringa och när jag skulle gå hem sen tog det typ en halvtimme (brukar gå på knappt en kvart). Hade typ sandpapper i luftrören och det gjorde jätteont när jag hostade. Uppe på glaciären kändes den höga höjden och tunna luften för då var det jättesvårt att andas stundtals.

När jag kom hem tog jag en varm dusch, åt lite och somnade innan klockan slagit halv nio.

Hann även skicka ett mess till Kraus o varna att jag nog inte skulle jobba idag. Han ringde tillbaks och hörde hur det var och hamnade lite i skiten eftersom han tydligen satt mig på en grupp som började idag.

Satte ändå klockan på ringning imorse men kände att även fast det var bättre skulle jag aldrig orka åka skidor.

Så jag sov till tio ungefär (13½ timme!) och sen har jag ätit frukost, diskat, letat efter min virknål, virkat och packat upp ryggsäcken från igår.

Nienke är också hemma för andra dan i rad, men hon har mer ont i magen och spydde även igår så jag hoppas verkligen inte jag får hennes åkomma också.

Nu blir det nog lite filmtittande och Ahlgrens bilar tror jag.

Ha en bra dag!


///Gany


Just det! Bokade flygbiljett igår, så nu kommer jag hem den 28e januari klockan 14.00. Skriv in det i kalendern allihop! :)

RSS 2.0