Hejdå Norge!

Det var i princip mörkt hela resan inom Norges gränser men i Oslo beskådade jag en vacker soluppgång innan jag somnade om. Den gjorde sig dock inte jääättebra på bild.


Sista kvällen

Här är bilder från sista kvällen. Jens och Lill-Klimpen var de enda två som uthärdade och väntade uppe med mig. Alla andra svek :P

     
Sista kvällspasset    Mitt avskedsbrev    Linn & Jamila

     
Bettan, Jag & Sara!           Nils har lagt håret...            Norsk julmjölk

Sista turen

Ligger ju lite efter med inläggen nu, och för att inte vara en dålig bloggerska och lämna er läsare utanför mitt liv (vore ju hemskt :P) så kommer här de senaste dagarna i bilder och bildtexter.


Jag o Sara var på min sista längdtur. Snön var super-
ihoppackad av blåsten men vi hade mysigt ändå.

 

Isen låg snötäckt och frusen


Vi hittade spår av ett farligt fjälldjur.


Och vi funderade mycket på vem som skulle få för sig att köra här...

Tusen takk!

Goa söta Jamila. Tack, snuttan! :) Det går ju inte att kommentera på din blogg, så du får ett eget inlägg här istället.
Du är iaf för rar!

Vackra Jamila

sista fellesvasken

ja då var den sista fellesvasken avklarad. sjukt vad många saker man va tvungen o göra när vi va sådär få som vi är nu!
Själv vileda-de jag golven, städade "mitt" badrum, torkade borden i fellesrummet och ställde tillbaka lite möbler.
Nu är här fint iaf. O badrummet är ju fixat nu och eftersom det bara är jag som bor kvar i min korridor nu så kan jag ju hålla det fint tills jag åker. :)
Nu ska vi visst ha film o popcornkos!


Trötttrötttrött

Usch, har råkat ut för en fantastisk schemaläggning mina sista dagar. Jobbade kväll igår, frukost imorse, kväll imorrn och frukost på onsdag. Gick och la mig direkt när jag kom hem från jobbet igår för att upp o gå till jobbet halv sju imorse.
Nu är jag ju iofs ledig till imorgon eftermiddag, men sen blir de samma grej igen.

Men helt ärligt, vad spelar det för roll? Jag ska ju fara min kos på onsdag natt.
Näe, snart blir det middag och sen lite kos tror jag. Kallt som tusan idag. Cirka tio minus och snålblåst i full fart. Det susar i väggarna igen!

Ännu mera skidor

Imorse var det uppstigning nio, frukost och sen färd till backen igen. Det var 11 minusgrader när vi kom fram och det kändes rätt bra. Solen hade inte orkat upp över bergen än så det var riktigt kallt.
Men framåt tolv var det riktigt skönt, bättre snö och jag och Otto hittade lite orörd offpist. Då gick det såhär:


Han tyckte tydligen detta var ett bra ställe att stanna på. Tur att bäcken var frusen...

Nu ska jag jobba lite. Fyra pass kvar.
Puss o kram
///Gany

Stulen 3rätters

Igår skulle jag och flicksen här äta min sista trerättersmiddag. Vi hade ju värmt upp med skidåkning, bastu och popcorn men blev snuvade. Plötsligt, mitt i döda november, hade vi igår massa gäster och maten räckte inte till oss (dum regel de där med gästerna går före personalen!). Istället fick vi äta mat från cafémenyn. Vart helt ok ändå, men vad är en fjällburgare med tyttebaersdressing och potetbåtar mot oksefilet med chevrepuré? Inte mycket.
Trevligt var det iaf och efter lite Backgammon och Sex and the city var det sova. Vi var inte jättekaxiga igår, vissa av oss slitnare än andra. Haha. (Jamila och Jasmine drack juice till maten, veklingarna)

  
Sara & Bettan i min soffa.                        Snygga Jamila - lite sliten
  
  
Bettan & Jasmine i restaurangen.            Varm sjokolade á la Hanna.

Skidåkning

Här är lite bilder från dagen i backen. Myspys!
                      

Spontaneous party

Ja...gårdagskvällen blev inte riktigt vad vi planerat. Jag och Jamila skulle ta det mycket lugnt, se idol, på sin höjd surpla på ett glas vin hela kvällen och sova tidigt.

Men så blev det ju inte.
Bettan, som flyttat från vägg i vägg-rummet till övre våningen (och fått eget badrum o sån lyx), hade en spontan inflyttningsfest på sitt nya rum. Det var jag, Jamila, Bettan och Jasmine (senare anslöt även Sara, då hon slutat jobba, men då var alla utom hopp)

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men det blev rätt ösigt. Det var inget fylleslag att tala om, men det var sång och dans och drinkar...
Var dock duktig och gick och lade mig klockan 12 (skidåkning idag ju!), men var ändå inte hundraprocentig vid uppstigning. Kvicknade hur som helst till efter lite frukost och så for vi iväg till Haukeli Skisenter, ungefär en kvart bort. De hade sin första öppningsdag idag och förhållandena kunde knappt varit bättre. Inte vädermässigt iaf. Runt tio minus, strålande väder och vindstilla. Snön var inte tipptopp, tror de raceat med pistmaskinerna imorse för backen var full av köttbullesnö och med offpistskidorna blev jag inte överdrivet kaxig.
Hade dock sjukt kul och fick dessutom skidlära lite när både Vladimir och Jasmine ville ha tips. Så skoj det var!!

Imorgon blir det mer skidåkning och sen har jag fyra dagars jobb (inkl. imorgon kväll) innan det är dags att bege sig på nya äventyr!

///Gany

                    

Brunch



Imorse hade vi sovmorgon hela högen (utom Yi, Erik och Jamila förstås som jobbade) Så när vi gick upp vid halv elva ordnade vi en riktigt mysbrunch.
Våfflor, hembakt bröd, te, yoghurt och gottis.
Ute var vädret fint men med en sjukhelsikes vind. Jag och Sara skulle ta en promenad och tog på oss tusen lager kläder, men vi gick sammanlagt kanske 200 meter och på hemvägen var det inte ett dugg mysigt då vi hade all vind i ansiktet.
Nu har Bettan bjudit in till "fest" på hennes rum, ska bli intressant. Tar med min kameran för dokumentation iaf.

Ni kära läsare (som fortfarande verkar vara samma tappra skala), jag tycker ni blivit dåliga på att kommentera... =(
snart kommer bloggen göras om från Norgeblogg till Sverige/Österrike eller nåt. Har en liten idé iaf.
Trevlig fredagkväll på er!

///Gany

Jag fryser!!

Usch vad det blev kallt idag. Var helt okej imorse, men sen har det bara blivit kallare o kallare.
Nu är det säkert neråt tio minus och inomhus har det också vart pisskallt. Var tvungen o gå o lägga mig under täcket efter middan för o hålla värmen.
Men sen slog jag och Felicia på bastun och satt där ett tag, så efter det och lite myskläder och gostofflor är jag nu normaltempererad igen.
Ska dricka lite te strax också och äta Bettan och Saras supergoda bröd för o krydda till det hela ännu mer.

///Gany

and so it begins...

Ikväll har jag sagt mina första hejdå. Stor-mackan och Oskar ska hem på ferie och ger sig av i Mackans lilla assnygga Audi A3 inatt och kommer inte tillbaka så länge jag är kvar.
Lite knasigt känns det att ha sagt hejdå och veta att man kanske aldrig ses igen. Men nu känns det nära ändå. Har fem jobbdagar kvar. 2 vask, 2 kväll, 1 frulle. Börjar med nedvask imorrn hela dan, sen 2 dar ledigt. Förhoppningsvis blir det skidåkning då, eftersom iaf Rauland öppnar. Vet dock inte riktigt hur långt det är dit. Haukeli och Rölda kan nog inte öppna tyvärr.. Det är helt klart närmst men de ligger lite lägre än vi och har fått mer regn än vi, plus att det töat som tusan idag. (snöade dock från ca 15.00 och pågående)

Nu ska jag sova.
Fellesfrukost klockan halv nio imorrn.

///Gany

Pistvakt

Igår satt vi o kikade på youtube hela kvällen. Vi kom in på pistvakt och plötsligt fick Jens eld i blicken och for iväg ett tag. En stund senare hoppade han in i rummet  - Helt utklädd till pistvakt. Guud vad vi skrattade.
Sen körde han hela pistvaktsdansen, som nu ligger uppe på facebook för allmänt tittande.
Här är i alla fall hans outfit.


olika referenser

Samtal mellan mig o Bettan i soffan i eftermiddags:

B: "Gud vad de blåser ute. Det är sånt där väder så man vill ligga o se på film."
Jag (lite drömskt): Aaa....eller ligga under en filt framför brasan o kramas med Kirre"
*tystnad*
B (eftertänksamt): ...eller se på film...

HIhi

Jiiihhooo!

Jag har köpt min hemresa!
Blir buss till Oslo på onsdag natt nästa vecka. Buss till Karlstad och sen x2000 till El Stocholmo!
Upptäckte något mycket kul när jag köpte biljetter.

På Nor-Ways hemsida stod all info på svenska, medan den biljett jag köpte på Säfflebussen beskrev allt på norska. Ytterst märkligt.

Missar dessutom mina gosevänner som ska till Vemdalen med EN dag! :( Annars hade dom ju fått dras med mig! :) Hoppas dom får skoj iaf....
Är lite bitter nu...

///Hanna

Tur i skidor

Vaknade halv elva av att Kirre ringde o väckte mig. Gick upp o åt frukost i solskenet (fast ja satt inne). Sen beslöt ja o Linn oss för att gå på tur en sväng. Ja lånade Haukeliseter-skidor och pjäxor och så gav vi oss av. Det toksnöade hur mycket som helst igår så idag var det full vinter och jättefint väder. Vi fick en fin tur och när jag kom hem körde jag ett bålpass i gymmet. :)
Nu blir det Snowroller och sen söndagkväll :)

///Haney

Shopping

Vem säger att man inte kan shoppa fastän man sitter på en fjellstue mitt ute i ingenstans?
Har länge spanat in lite smått från Forever21 men inte velat beställa själv. Sen igårkväll så frågar Alles syster om jag inte vill ha nåt därifrån för att hon o Alle ska beställa. Jippi!!
Har nu suttit och finkammat deras hemsida i jakt på små fynd och hittat lite smått o gott. Lite synd att dollarn gått upp så mycket på sistone men det är fortfarande långt ifrån dyrt. :)
Så nu får man en trevlig välkomstpresent när man kommer hem! Bäst att ta tag i det själv, så man är säker på att få nåt ;) haha.

Nu ska jag duscha och gå till jobbet. Ska bara råna Bettan på lite rabarberpaj. Inte bra att hon varit sjukskriven så länge, hon bakar för mycket gott!!!

///Gany

Fredagkväll

Idag är det fredag (se vad jag vet!) Har jobbat 9 timmars frukostpass idag och hållt mig i farten. Har (ännu en!) ledig fredagkväll att se fram emot. Blir nog kanske ett glas vin i peisestuen med Bettan dagen till ära.
Jobbar kväll imorgon så är ledig i ett helt dygn! :)
Nej, ha en fin kväll!

///Gany

Hur går det till?

För nån vecka sen hade nån tvättat en kanin i min svarta tvätt. Det visade sig sedan vara en pappersbit som hamnat i maskinen, så okej, jag tar på mig den.
Men idag tvättade jag en maskin med bara vita kläder och ut kommer mitt vita JC-linne med något som liknar gräsfläckar på hela framsidan. Hur går det till!?
Provar just nu att tvätta det igen, separat och i en annan maskin så får vi se om dom försvinner...Annars får jag väl köpa ett nytt sen när jag kommer hem.
Fan. Inte min kväll det här.
Får blir sängen nu.

/Gany

Skit piss faan

Först överger Fjune oss och vad händer nu? Andréas har dragit av ledbandet i knät och kan inte åka skidor förrän tidigast i början på februari. Så nu är det bara jag kvar av de tre musketörerna.
Men men, inte mycket att göra alls. Jag får väl försöka hitta en liten tysk vän eller nåt :P
Och så har jag ju Mange och Carro, ska inte glömma dem.

Sån sjuk otur för Andréas bara. Stackars!
Men det kommer fler vintrar och vi får busa en annan gång.

///Gany


Att det ska vara så krångligt!

Sitter och tittar på hemresealternativ. Slutar jobba den 29e och hade planerat att ta bussen till Oslo 16.30 då. Men självklart går den turen varje dag utom på lördagar, då jag såklart ska åka. Så isf får jag ta den förpillade nattbussen och byta till tåg på morgonen på söndagen i Oslo. Men då är såklart alla tågbiljetter hela den dagen slutsålda.
Istället verkar det som att jag får lämna Haukeliseter klockan 12.30 på söndagen, komma till Oslo 19.20. Sitta där i 4½ timme med mitt bautabagage och sedan ta nattåget som avgår 22.48 och då är framme måndag morgon.
Dessutom kul eftersom nattågen kostar ungefär dubbelt så mycket, trots att man inte sover i liggvagn....drygt.

En bil hade vart skönt. Eller en privatchaufför. Eller bara en väldigt smidigt kommunaltrafik...

Enkel Lycka

Har suttit och rensat lite filer i datorn nu på förmiddagen. Hittade min mapp med "Fina bitar", dvs alla inspelningar som Fjune, Mange B och jag gjort plus lite andra inspelningar med Andréas och Bandygossarna och sådär.
Lyssnade på några och fick en massa kärlekskänslor i hjärtat. Guu va jag saknar er!

Avslutade det hela med att spela What a feeling för Jens som låg i soffan. Han kom helt av sig i sitt tidningsläsande och låg tillslut och lyssnade med öronen på helspänn medan skrattattackerna haglade.

Citat Jens
"Nej, det här gjorde hela min morgon!"

Ibland krävs det minsann inte mycket...

Langrenn

Vi har fantastiskt vinterväder här idag. Strålande sol, vindstilla och ett par minusgrader. Efter frukost lånade jag Linns längdskidor och begav mig ut på en liten tur i en timme. Finns såklart inga spår men det gör inget när snön är lätt som luft.
Måste seriöst inhandla längdgrejer till vintern!

     

  

Nu ska jag rusa till jobbet!

Trevlig kväll!

///Gany


utvecklingsstört språk?

Detta är nu inget allvarligt påhopp eller någon slags trakassering av våra närmsta grannar i väster. Men efter att ha levt i Norge i två och en halv månad nu börjar jag faktiskt fundera på språket...
Alla vet ju att norska är världens sötaste språk, men också att ord som guleböj och tallefjant inte är på riktigt. Men jag och Johan hade en liten diskussion häromdagen om att språket nog ändå är en latare version av svenska.
Det är som en person som pratar grammatisk och korrekt dålig svenska.

Exempel: - Toalett heter på norska Do. Det måste ju kommit av nån som antingen inte kunde eller orkade säga Toa?
- Meningen "Eg lurer litt på..." används i tid och otid. Lurer på? Hur nonchalant låter inte det?
- Eg, som förövrigt är någon slags förkortning av Jeg (Jag). Vem förkortar ett ord som är tre bokstäver långt?
- Ord som dåligt böjs Dåligt, dåligare, kjempedåligt...

Sen igår kom diskussionen upp igen. Jag satt och läste Dagbladet (Aftonbladet på norska typ). Norrmän har dille på att översätta. Serier som Sex and the City, Desperate Housewives, Extreme Home makeover och Let's Dance heter rätt och slätt Sex og singelliv, Frustrerte fruer, Ekstrem oppussing USA och Skal vi danse? Samtidigt i det vardagliga språket, stjäl man en massa ord från andra språk.
Häromdagen var det en hemsk villabrand utanför Drammen där minst 5 personer dog. På löpsedlarna stod det typ "Nachspielet sluttet i död". Nachspielet? Det är ju tyska! Efter lite efterforskningar kom vi fram till att Nachspiel är det norska (?) ordet för Efterfest.. Alltså... Kom igeeen!
Jaja, hursomhelst. Jag tycker om norska ändå :)

///Gany


Äckliga barnfamiljer

Alltså, nog för att jag tycker om barn. Men barnfamiljer! UÄÄÄÄHHH!
Barnfamiljer är den absolut, utan undantag, drygaste gästkategorin. Dom är sjukt krävande typ "Jag skulle vilja beställa en lax, en köttkakor, en barnportion karbonader fast bara med ris och sås och inga karbonader. Sen vill jag ha en barnhamburgare, med bröd, kött, fast gärna en halv bit, sen ingen sallad men extra gurka.
Grrr!

Sen när de får maten är det ändå något som är fel och man får världens "Försöker-du-förgifta-oss-blick". Sen äter de. Eller, rättare sagt. Föräldrarna äter och barnen springer runt i hela restaurangen och stör alla andra gäster, sätter sina kladdiga händer på fönsterrutorna jag just putsat och sprider ut hamburgarens innehåll på hela restauranggolvet.
När de gått ifrån bordet ser det ut som sju svåra år där.
Mat överallt (ibland undrar man om de fått i sig nånting över huvudtaget), äckliga blandningar av Gud vet vad i glasen och en bit halvtuggad matbit.

För att inte tala om att städa ett rum där en barnfamilj varit. Jag och Otto diskuterade idag varför det alltid ser värst ut på rum där barnfamiljer bott (till och med ett rum där det festats vilt är fräschare att städa!). Vi kom fram till att det måste vara så att när de för en gång skull slipper städa efter sig så lyfter de istället inte ett finger för att göra fint.
Kom in i ett rum idag där en barnfamilj bott. Två vuxna, en typ fyraåring och en bäbis. Så fort jag öppnade dörren slogs jag nästan baklänges av blöjlukten (förlåt, blöjstanken), sängarna var ett enda virrvarr och den sängen de inte använt hade de ändå haft som nån slags studsmatta eller nåt så den var ju bara att fixa också...

Behövdes en halv sanering för att få rummet fräscht igen. De dryga är att exakt samma rum städade jag, efter att exakt samma familj bott där i helgen och då såg det exakt likadant ut. Tror ni de va kul?

Nä, nu har jag fått klaga av mig lite :) Dags för lite te och en macka. Sov mig förbi middagen förut.

///Gany

Dagens dilemma

Alltså. Idag har jag stött på något för mig alldeles främmande tankesätt.
Ponera detta: Du tar din tvättkorg till tvättstugan för att du har tvättid. Du tvättar din tvätt, torkar den och bär tillbaks den till ditt rum. Här inser du att en av tröjorna du tvättade inte följde med tillbaks till rummet.
Vad gör du?

Alternativ 1 (här skulle nog de flesta jag känner, utom kanske Andréas, svara ja): Du blir lite fundersam, men säger till dig själv att tröjan har ju inte precis gått upp i rök. Den befinner sig ju helt klart någonstans mellan ditt rum och tvättmaskinstrumman. Du går tillbaka och tittar och hittar den i maskinen/torkskåpet/torklinan/på golvet.

Alternativ 2 (här är det skrämmande många på Haukeliseter som borde svara ja): Du rycker på axlarna och tänker inte mer på den tröjan. Nästa gång du kommer in i tvättstugan och praktiskt taget snubblar över ditt glömda plagg verkar du helt ha glömt bort att du är dess rättmätige ägare/ägarinna och låter det ligga.

Idag på Fellesvasken städade jag vår tvättstuga. Helt SJUKT vad mycket kvarglömda kläder det låg där. Slängde typ allt. Som att någon nånsin kommer hämta tillbaks sina kläder?!

/Gany

Blä för lördagkväll!

Usch, så kommer man hem från jobbet, uthärdar fram till middan och sen börjar det igen... Den hemska kvällstristessen som infinner sig, hela tiden!
När man sett på film varje kväll i två månader orkar man inte det längre. Inte kul. O man orkar inte sitta o prata med folk, för man gör det hela tiden. O man orkar inte sitta vid datorn, för inget har hänt där sen sist man var inne...
Blä!

Myser lite i mitt rum just nu med tända ljus o så... o sen ska jag se på film med Bettan. Så ja, denna kvällen blir som alla andra; Datanördande följt av film, föjt av häng tills man ska sova...
kul..

Är dessutom lite orolig för att ja fått en allergisk reaktion mot nickel på örsnibben. Tog av örhänget häromdan och hela örsnibben är som ett enda skrapsår, Läskigt. Fick låna lite alsolsprit av otto iaf så de inte blir värre...

/Gany

Ommöblering

Kolla! Jag har möblerat om och fått en jäääättestor säng! :D
Bettan gav mig idén när jag såg att hon gjort såhär. Så nu har jag en stooor säng, en soffhörna och sminkbordet på en ny vägg.
Utanför snöar det, Calle flyttade ut ur mitt rum imorse och nu ska jag träna!
Ikväll blir det trerätters för första gången på länge. Goott!

///Gany




Dagen efter

Ja, igår var det ju då Halloweenfest. Var inte världens drag direkt. Vi kom igång sent och slutade tidigt. Passade mig bra, eftersom jag var sjukt otaggad och tänkte in i det sista strunta i alltihop!
Men tog mitt förnuft tillfånga och fulade till mig tillsist.

Vid midnatt skulle vi ut på nån slags tipspromenad, men chicken och sjukt mörkrädd som jag är vågade jag inte följa med. En av grupperna pallade inte gå ut överhuvudtaget så vi stannade inne och fortsatte festen.
Innan jag gick och la mig fick jag för mig att tvätta håret, vilket med facit i hand var mycket duktigt av mig, då det var fullt av svart hårspray.  
Sov gott och vaknade vid tio, utvilad och lättad över min första lediga dag sen ferien.
Tog en lång frukost, även om jag bara åt en tallrik yoghurt, och sen såg jag en film på Canal+ med några av de andra.
Candy hette den och var faktiskt riktigt bra, om än lite konstig.
Efter lunch städade vi i Nansen efter festen allihop och sen tog jag mig ut på en promenad.
Insåg på utvägen att det är sjukt jobbigt att gå i oplogad snö. Så på hemvägen gick jag längs stora vägen. Den är ju inte jäättetrafikerad men lite läskigt är det allt när bautalångtradarna kommer, så då hoppade jag ner i diket :)

imorrn ska jag möblera om o tvätta lite :)
///Gany

  
Städa, städa!

Partybilder

Ja såhär vackra var alla snyggingar igår. Några var sjukt bra så man blev rädd på riktigt (jag är ju dock sjukt lättskrämd!)

Markus   Johan   Bettan, Linn & Rickard  
2 face                       Ismannen                 Onda dockan, hängd & halshuggen

Jens   Jag   Calle & Nils
Jokern                      Vålnadstjej                          Kedjad & Mumien

Sara & Jamila   Alla flickor
Hulken & Hajen                  Alla snygga flickor!

Lappar

Kolla!
Linn visar oss norsk matlagningskonst och lagar lappar till oss.

Lappar är som plättar typ, fast lite onyttigare. Mer socker i och tjockare. Men dom va sjukt goda. :)
Jag frågade lite på skoj om alla i norge har ett stekbord hemma (hon använder ett nu när hon gör dom), "nej, var bestemor har de"
haha!

Tur man åt lite middag, så kan jag smaka lite mera :)


Linn lagar lappar och Johanna och Bettan mumsar!


Goootti! Här med Bringbärsyltetöy!

Halloweenpartey

Idag smäller det. Klockan nio börjar Haukeliseter skräckfilmshalloweenpartey. Ska bli lite roligt iaf. Inte jättesugen men det kanske kommer. Har tränat lite nu efter jobbet så jag förtjänar lite fest.
Men nu måste jag springa till maten. Jag o Rickard var tio minuter sena till lunchen och då hade folk ätit upp maten. =( tjaskon!

Hej hopp!


Turk-brat

Jag har just infört ett nytt uttryck.
Satt o pratade med min bror och insåg att han är en riktigt TURK-BRAT.
Han är bratig i sin stil och till viss del beteende, men ändå så "turkig".

Ja du lillebror. En turk-brat är du allt.

Puss!

hemma

Idag längtar jag hem. Massor..

Har nedvaskat idag med och det gick väl okej, förutom att jag tappade ett fönster i marken så det gick lite sönder....
Men efter jobbet har jag bara varit ledsen o varit på mitt rum. Gick o åt efter de andra för att få vara ifred o sen tog jag en dusch i typ en halvtimme. Vill bara ligga hemma i min säng hos mamma o pappa o se på tv.
har iaf fått popcorn idag...

///Gany

ååh!!

♥ Mina fina flickor ni gör mig alldeles varm i hjärtat!! ♥






jaha?

Känner mig sjukt rastlös om kvällarna. Har nu jobbat tio dar i sträck och det börjar faktiskt kännas lite. Är rätt slut i huvet och orkar verkligen inte träna efter jobbet.
Dessutom känner jag hur mycket jag  saknar alla. Alla som känner mig, som vet hur jag är, vad jag skulle få för mig att säga och inte säga, dom som jag kan prata med och som jag har  sjukt kul med. Ni är inte här... =(

Ikväll har vi dock, förutom fellesvasken, klarat av att spela Maffia i cirka 2 timmar. Kul att vi gör nånting sånt allihop ibland, även om det inte riktigt är spelet för mig.

Idag körde vi även igång nedvasken med buller och bång. Klockan 8 startade vi med fellesfrukost och nio delade vi in oss i 2 lag där jag var ansvarig för det ena, som skulle nedvaska 200-korridoren.
Sen har vi städat och fejat och skrubbat så händerna nästan blödde hela dagen och framåt fem så var alla våra rum tipp topp fina. 2 dar kvar till ledigt!

På onsdag har vi Halloweenfest. Temat är skräckfilm. Bad er ju förut om lite tips. Har fått hela NOLL förslag (dåligt) så jag har tagit saken i egna händer. Fått lite hjälp med sminktips av Pinnen också, så jag hoppas jag lyckas med min outfit.
Ni kanske får se nångång.

Ha't bra!

///Gany

Svart bälte i tvätt

Idag hade jag vask. Vi skulle förbereda inför nedvasken som startar imorgon så jag har under hela dagen plockat ner och tvättat gardiner, madrassöverdrag och madrasskydd. Femton maskiner tvätt har jag klarat av och nu hänger det på tork både högt och lågt lite varstans.

Igår var det full fart. Vi har haft Dance Camp här i helgen med cirka 70 pers som kursar i Lindyhop. Coolt att se och mysigt med musik i restaurangen på dagarna (de har tränat i peisestuen, vägg i vägg med restaurangen) men segt på kvällarna då vi pga kvällslektioner haft öppet till klockan 1.
Jag har inte drabbats hårdast, har slutat som vanligt vid halv 12 både fredag och lördag, men de som haft stängning har inte kommit hem före 2.

Idag har det varit plusgrader och nästan lite vårkänsla ute. Men har nu tagit min obligatoriska låååånga söndagsdusch och peelat mig och sånt (så det luktar MASSA frukt på toaletten!) så nu känner jag mest för en film och popcorn.
Synd bara att jag inte har några popcorn... Poppade ju den sista påsen i onödan i fredags då jag trodde jag skulle vara ledig men fick hoppa in för Jens, utan att ha fått äta mina popcorn.
Nån kanske har så man kan låna en påse :D

Trevlig kväll!
///Gany - supertvättaren

jevla skit

tusan också.
Det var nån som hade tvättat ett får eller nåt i tvättmaskinen. Självklart i den som jag hade min svarta tvätt också, så nu är alla kläder alldeles luddiga. Tror ni att nån har en klädroller? inte då.
Så nu måste jag leta rätt på en tejprulle och tejprolla alla kläder.
baajs!

Skidglädje?


Vi hade i alla fall tur med vädret....


En stighud var...


Calle! Vänta råååå!


Här ska jag åka!


Se upp i backen tusen hål i nacken!


Banking är min nya grej!

Fredagsäventyren

Så, nu har jag hämtat mig lite efter gårdagens strapatser. Känns dock som att någon slagit på mig medan jag sovit. Har världens blåmärke på höger knäskål efter ett fall på en sten, ett antal bulor i huvet efter skidorna då jag ramlade och hade dem på ryggen, svullna vrister och stela axlar. Men va tusan! INGEN TRÄNINGSVÄRK!! Moahaha!

Hade ju lyckats byta bort min kväll igår, sovit en timme, poppat popcorn och preciis tänkt sätta mig och titta på idol. Då kommer Malin in från restaurangen och frågar hur trött jag är om jag inte kan jobba åt Jens som mår illa.
Så there I went, på med jobbkläderna och in och jobba några timmar ändå. Firade min ledighet med en drink sen iaf. Och sen blev det sängen.

Men tillbaks till tidigare på dagen. Det var helt underbart väder igår, inte ett moln i sikte, ingen vind och några minusgrader. Jag och Jamila tog en promenad i snön (rättelse, vi pulsade runt på en lite plätt i en timme och gjorde kullerbyttor och snöänglar).
När vi kom tillbaka var det lunch men jag var fortfarande mätt från min sena frukost så jag struntade i den. Tänkte träna lite i gymmet och sen äta nåt innan jobbet klockan fem.







Men så kom Calle och lockade med skidåkning.
Han skulle upp på ett berg på andra sidan sjön och på nåt himla vis (ingen aning hur) fick han mig att vilja följa med. Jag, som hela tiden varit emot att gå och gå och gå i flera timmar för att åka skidor i tio minuter, följde med.
Vi fixade fram ett par turskidor och jag tog mina pjäxor och skidor på ryggen och så gav vi oss av.
Vi tog bilen halvvägs till dammen (så långt vi vågade med tanke på att det var ca 40 cm lössnö och oplogat, samt uppförslut på hemvägen). Sen började vi gå över stock och sten upp och ner. Lite gnällig var jag nog, men jag gnällde iaf med ett leende hela tiden. Skidorna på ryggen var inte så tunga som jag trott det skulle vara, men åka turskidor är verkligen inte min grej. Ramlade ett antal gånger och varje gång fick jag alltså utförsskidorna i bakhuvet. Mycket skönt och många svordomar. Vi hade ett par stighudar att dela på så taktiken blev "i uppförsbacke står vi på höger, i nerförsbacke står vi på vänster". 

Väl framme vid bergets fot, en timme senare insåg vi att vi aldrig skulle hinna, eller orka, gå upp för det stora berget. Vi hittade ett litet berg till höger som var helt vitt och såg jättegosigt ut så vi bestämde oss för att gå upp där.
Vi tog varsin väg eftersom Calle skulle reka lite vid en klippa. Vi besteg kanske femton höjdmeter på 45 minuter och väl uppe var det riktigt kallt eftersom vi nu var i skugga av det stora berget. Här skulle jag alltså byta pjäxor. Skalen, som hängt utanpå Calles ryggsäck, var totalt stenhårda och jag höll på att bryta fötterna när jag skulle få på mig dom. Sen skulle vi äntligen åka. Åket tog max sju sekunder och var visserligen helt enormt mysigt och skönt. Men med skidor på ryggen och vetskapen om att vi hade en timmes gång tillbaka var det nog inte helt värt det.
Vi skrattade av utmattning och sa bara "Fan vad värdelöst åk" när vi kom ner.
På vägen tillbaka tror jag att vi sammanlagt sa en mening till varann och när en snöripa hoppade fram ur ingenstans och skrämde livet ur båda två, rörde vi inte en min utan fortsatte bara gå.
Min stighud blev blöt och byggde en halv dm snö under skidan vilket gjorde att jag fick gå även i nerförslutningarna. Mycket skönt och kul.
Halv fem svängde vi in på parkeringer utanför personalhuset och sen kunde vi knappt gå ur bilen.

Herregud vad det är ovärt att gå på tur!

Glad och pigg efter cirka fem minuters tur.

RSS 2.0