nyfriserad

Har nu börjat partydagen med 2½ timme hos Johanna på Estetique.
Min bästa Kajsa är i Egypten och vilar upp sig, men eftersom jag vet att Johanna är superbra också så fick hon förtroendet =)

Hon slingade, klippte och stylade.
Så nu slipper jag förhoppningsvis fixa håret nåt speciellt ikväll. Tyvärr blåste det ju storm påvägen hem och promenaden från centrum var ju inte direkt bra för glamlockarna hon gjort.
Men fint vart det! Så skönt också med folk som förstår mig och mina hårkrav till 200%!

Nu blir det till o putsa ögonbryn, måla naglar och fila fötterna så dom inte repar upp strumpbyxorna!

Ha det!

///Gana

beslut

Jaa...jag har onekligen beslutsångest. Tack för alla era tyckningar.
Det framstår vara så att alternativ 1 leder följt av 3. Det finns två klara nackdelar med båda två som gör att jag har svårt att bestämma mig:

Alternativ 1: Den här klänningen har jag använt vid en liknande tillställning för nåt år sedan, dessutom liknar den klänningen som mamma ska ha.

Alternativ 2: Helt klart min favorit. MEN! Den består av små små glitterpaljetter som tenderar att inte sitta kvar på klänningen. MMan blir täckt av dem när man tar den på sig och man måste definitivt ha mössa när man trär den över huvudet, annars har man svarta flingor i håret i en vecka. (jag hade mössa när jag tog bilden)

så. Vad sa ni nu då! Precis! Skitsvårt är det ju.

///Gana

Smakråd!

Åh, hade en helt underbar dag igår med mina bästa tjejer. =) Nu blir det nyårsplanering <3

Idag behöver jag er (läsare)'s hjälp. På lördag så ska jag på en trevlig tillställning för min kära mor som fyller 30 o lite till.
Jag är dock lite osäker på mitt klädval, och där kommer ni in i bilden. Vilken tycker ni?

Alternativ 1.



Alternativ 2.



Alternativ 3.



Alternativ 4.



Tack ska ni ha!
///Gana

Uppsala!!

Imorgon mina vänner, då ska jag fara till Uppsala över dagen.
Där ska jag träffa inte mindre än TVÅ av mina favorittjejer!! Tänk att dom FÖR EN GÅNGS SKULL, kan tänka sig att befinna sig i samma stad! =)



Åh det ska bli såå kul!!
09.10 går tåget, sen är jag hemma i princip 12 timmar senare. Men vad gör väl det? Jag ska ju leka med mina busungar hela dagen!!!

Tack Bettan för världens bästa idé! :-)

///Gana

Vinter?

Imorse var hela Leksand vitt. Vitt vitt vitt vitt. Och det låg kvar också. När jag gick hem hade det mesta på asfalten smält och frusit. Resultat: Jag borde tagit skridskorna till jobbet.

Just nu är det 3 minus och fortfarande snö.
Dom här bilderna tog jag när jag kom hem från jobbet.





Det finns ett ganska stort problem med detta väderomslag. Mina vinterdäck befinner sig 27 mil härifrån i kulvertarna på Folksam typ... Detta var ej bra idag när jag och (lill)Hanna var i Insjön på lite shopping. Jag körde väl i ungefär 25 som medelhastighet. Inte så coolt.

///Gana

Supporters

På matchen i lördags (allsvensk ishockey mellan Leksand och Örebro) var det mycket folk och riktigt bra stämning. Tror dom sa att det var ca 6500 på läktarna.
Där var ju såklart även Leksandsklacken och en liten, men ändå ganska högljudd Örebroklack.

Jag tyckte till en början att båda klackarna skötte sig bra, det var små fina heja heja-ramsor i stil med "Jobba på, jobba på, jobba på, jobba pååå" och "Ö I K !!! Ö I K !!!" och "Vi älskar Leksand!!! Vi älskar Leksand" osv.

Men så hade Leksand ledningen och Örebroarna tyckte väl att den här går inte, nu blir vi lite sura och startar personangrepp! Det är kul!!
Så Örebroklacken startade ramsan: "Bonnjävlar! Håååll Käften" som de skanderade ett par gånger innan Leksandsklacken gav svar på tal.

Och det kan man ju säga att dom gjorde. Så till den milda grad att jag hoppas att hejaklacksledaren, som ju är anställd av Leksands IF, inte hade någonting med svaret att göra.
Leksandssupportrarna tog nämligen kraft och slog allt vad de kunde under bältet med sin ramsa: "Det är ni som är våldtäktsmän! Det är ni som är våldtäktsmän!"

Ja, sen var Örebroklacken tyst en stund, tillsammans med den delen av "oss vanliga" som stumma av förundran (läs chock) funderade på om vi verkligen hört rätt.

Ja jag säger då det. Dessa supporters. Dom slutar aldrig att förvåna. Men Leksand vann på straffar, mycket snygga sådana och familjefriden var räddad.

///Gana

färgglad shopping

packade upp dagens mathandling på diskbänken och insåg att allt jag köpt var gult!


juice, gul lök, satsumas, matl grädde. påskigt värre!

Söndag

Så var helgen förbi. Fort fort går det. I fredags var vi och åt kräftor med Manges systrar, den enes sambo och Manges pappa.

På lördagen var vi på ICA Maxi och sen hade jag fixat biljetter till LIF-Örebro så då var man tvungen o gå på Hockey. Men det var en bra match med mycket publik (mer om det senare) så det var helt okej.

Idag har vi städat, gått promenad runt limsjön, ätit pizza och sett film. Vi hyrde en film igårkväll, Remember Me, men vi såg den aldrig för det var ju Pretty Woman på tv!
Därför blev det söndagsfilmtajm istället, men det var det värt. Filmen var jättebra! Se den!


Det var en helt underbart fint höstdag idag!


Isen hade lagt sig på vattenhindren på golfbanan.


Nöden har ingen lag men vi hittade ett dass! haha.


Nu håller jag på o lägger ut en massa grejer på Tradera, Mange rensade ju garderoben förra helgen som ni minns. En IKEA-kasse till Tradera och en till återvinningen.

///Gana

Armband

Fick mitt nya armband i fredags. 79 kronor från mig till Bröstcancerfonden. =)


Tjusigt va?

///Gana

Men LÄGG AAAV!

Hallå. Det snöar. INTE okej.
Det är för tidigt och detta är inte fjällen. INTE okej.

Idag har jag haft ont i huvudet hela dagen. Otrevligt har det varit.
Ikväll ska vi till Manges syster och äta egenfiskade kräftor. Aldrig opassande med en liten kräftis!

Nu ska jag ha heelg! Åh så skönt!
Återkommer! =)

Trevlig kväll kära vänner!
///Gana

Gruvräddning

Shit alltså. Har suttit under dagen och följt räddningsaktionen för de chilenska gruvarbetarna.
Det är så häftigt att man kan få upp dem från 700 meters djup men fy tusan säger jag bara.

Att sitta fast I en grotta så långt under marken kan inte vara lätt, men förstå att åka inuti berget I den lilla lilla kapseln de annvänder!! Vilken panik! Vilken klaustrofobi!

Jag hade dött!
Dom har filmat både rakt ner I borrhålet, inifrån gruvan och ovan jord. Såg just när ännu en arbetare (Nr 12 tror jag det var) försvann upp I röret med kapseln.

Tänk er själva. Det blir bäcksvart (okej dom har en pannlampa), du kan knappt röra dig, du är alldeles ensam I nästan 20 min, du hör knarrande och gnisslandet av kapseln som sakta tar sig uppåt. Och du vet att åt alla håll är det bara berg berg berg och fastnar du nu, är du körd!

Men jag antar att man efter två månaders instängning bara gillar läget? Dom får ju iaf ett kärt återseende allihopa. Utom nummer 21 förstås, för hans fru har under tiden han suttit instäng kommit på att han bedragit henne. Hon stötte på älskarinnan vid gruvan som gick runt och sörjde, med samma man på sitt plakat som hon själv hade. Ödets ironi.

///Gana


Hösttecken

Hösten är här, med besked. Minusgrader på nätterna, nordliga stormvindar på dagarna, virvlande löv och ont  halsen!

Kände mig lite tjock i svalget igår redan men bestämde mig för att låtsas som det regnade och gick och tränade ändå. Vaknade så upp imorse och kände blä. Känns som om jag har en stor klump i vägen i halsen.
Kul, när ens huvudsakliga arbetsuppgift består i att prata i telefonen...

Har ändå gått helt okej idag, har inte ringt så mycket och på sen eftermiddagen satt vi i möte i nån timme också.

Ikväll blir det dock väldigt lugnt och skönt. Jag ska strax ta en lång varm dusch och sen blir det myskläder, middag och fotboll. :) Om man ska hitta nåt positivt så är det mysigare att vara förkyld på hösten än på våren iaf. Nu kan man burra in sig i varma tjocka kläder och stickade sjalar och dricka te och ha en massa tända ljus. Det är mysigt!

///Gana

Miljötänk 2

Har ju tidigare tagit upp miljötänket i samhället i samband med att vi fick årets telefonkatalog.
Nu kommer en ny grej.

Jag är ju sedan knappt ett år en sucker för Id smink. Det är fräscht, drygt och snyggt. Dock tog min foundation slut här för lite sen så jag hittade en sida på nätet som sålde dem för en hundring mindre än t.ex. Kicks.
Så jag klickade hem en ny snabbt och smidigt och efter två dagar trillar en sms-avisering in i telefonen.

1. En sms-avisering...för en foundation. Den borde ju få plats i brevlådan.
2. Gick till OKQ8 efter jobbet och hämtade mitt paket. Det såg ut såhär:



3. Jag packade upp mitt paket. Där i låg en följesedel, min foundation och lite skyddsplast. Men skyddsplasten låg liksom brevid burken så själva skyddet uteblev.
Såhär liten var iaf min lilla burk i förhållande till lådan.


Varför??
Hört talas om vadderade kuvert?

Aja, det var bara en fundering. Foundationen är förövrigt topp! :)
Så nu vet alla vad dom ska önska sig när tomten kommer. Ett Id startkit!

///Ganaaaa

aargghh

Åh jag blir så less på H&M. Här har dom en storkund som jag. (Vi har säkert beställt kläder för 2000kr den här hösten)
Men några plagg som jag beställde i början på aug har dom skjutit upp leverans datumet på hela tiden.
Från början var det sagt att de sista kläderna skulle komma v 41 alltså kommande vecka. Sen ändrades det till v42 och har så varit ett långt tag.
Men idag när jag går in o tittar så är det leveranstid v43 och 44. Blir så less.
Alltså, de kläder jag lagt till i väntan på de här andra som finns i lager, de får jag inte hem för att då måste jag betala en extra frakt. Suck!
Slutade idag med att vi tog bort de 3 plaggen med lång leverans. Så nu fick dom sälja för ca 300 kr mindre!
Får jag inte mina kläder nästa vecka så blir jag arg. Jättearg!! (som kunden häromdan ni vet)

///gANa

Min duktiga kille!

Idag har Mange verkligen lagt manken till. Han har tjatat hela veckan om att han skulle ha fixarlördag idag och organisera i vår klädkammare. Och jag måste verkligen säga att han gjorde det med bravur!

Såhär så eländet ut innan. Svårt att notera är även att pga att alla lakan o handdukar ligger i en förvaringsgrej som tar upp typ en halvmeter av klädstången så får knappt våra kläder plats. Jag har i genomsnitt 2 klänningar per galge.


Och voíla!
Golvet rent, lakan o handdukar i skåpet och massa plats för våra kläder!!



Så duktig!
Nu måste jag springa in i duschen för om en timme kommer Manges syster med familj och hämtar oss. Vi ska gå på champions of rock i Tegera Arena. Blir intressant, får se om jag fixar en hel rockkonsert...
Men Jessica Andersson ska ju vara med, då kanske det blir lite mer schlagrigt :P (hoppet är det sista som överger människan)

Ha en trevlig lördagkväll min vänner!!
///Gana

Fonduekväll!

Igårkväll var Micke, Nina och Hugo här och åt middag med oss. Vi hade fonduekväll. Mumma var det!
Vi fondueade fläskfilé, nötbitar, paprika och champinjoner. Till det hade vi klyftpotatis och tre sorters sås.



Till efterrätt hade jag gjort hallonmousse med blåbär och jordgubbar, samt riven choklad ovanpå.
Snabbt, enkelt, lätt och gott!



Trevligt som sjutton var det och gott. Men när vi hunnit till efterrätten var klockan så mycket så Hugo i princip somnade med skeden i munnen. =) hihi

Vuxenpoäng!?

Denna tidning föll ner i brevlådan igår, adresserad till mig.
Hur många vuxenpoäng ger den!?



///Gana


Hårda bud i Mellerud

Igår var min värsta dag nånsin på jobbet. Det började i tisdags när jag fick en jättearg kund på tråden. Alltså, det finns arga kunder, dom stöter man på lite titt som tätt. Ibland kan man hjälpa dom så dom blir glada, ibland har dom sig själva att skylla att saker gått o skogen så dom fortsätter vara arga.

Men. Det finns arga kunder (enl. ovan) och det finns jättearga kunder. En sån här jättearg kund har jag nog aldrig stött på hittills. Men jag försökte ta det som vanligt. Lyssna, vad är problemet, låta kunden skrika av sig etc.
Och nog skrek han. Som bara den. Jag lovade iaf att forska lite i hans fall och bad att få återkomma.
Under tisdagen hittade vi så ingen lösning utan jag ringde kunden (som inte svarade) och talade in på hans tfn-svar att jag skulle återkomma imorgon (torsdag).
När vi fått besked på morgonen på torsdagen, ringde jag upp kunden. Här var första problemet som jag ser det.

Jag ringde kunden.
Med facit i hand så skulle någon annan gjort det. Någon med mer lön och högre befattning, som har på sitt ansvar att ta i såna här fall.
Men jag ringde.
Och jag sa att tyvärr kan vi inte hjälpa kunden. Och den jättearga kunden blev ännu argare! Det hela kulminerade i att han skrek tills han slängde på luren i örat på mig.
Sen lämnade jag ärendet vidare.

Det var en riktig pärs vill jag lova. Usch, man ska ju inte ta åt sig av såna idioter, men ändå. Det är så svårt när de går till personliga angrepp. Som tur var spelade jag in nästan hela samtalet och nu är det som sagt inte mitt bord längre. Skönt!
Jag piggade upp mig med ett jättekul vattengympa pass med tanterna och vi skrattade så vi kiknade. Sen var det ju premiär av Grey's. Som jag längtat!!

Idag överraskades vi så med en hel del förändringar som kommer ske framöver i bolaget. Vi får se hur och om det kommer påverka mig. Men det löser sig.
Nu ska jag snart ha lite fika med Bettan o Lilly. mysigt! Mange är på hockey han.


Försökte ta en bild nyss. Älven var så fin i skymning med lite rök och alla fina höstlöv.
Men det blev inte så bra. Mycket ljusare och inte lika trollskt som på riktigt.

///Gana

Rosa Bandet

Oktober betyder rosa bandet.
I år ska jag uppmärksamma detta genom att bära detta fina armband där 50% av priset går till Bröstcancerfonden.
Det tycker jag ni ska göra också! Många bäckar små ni vet!!



Dessutom är det ju så fint! =)

Ny vecka, nya tag!

Så var det måndag igen. Det betyder ny träningsvecka.
Har sedan ett par veckor tillbaks kört igång med höstträningen. Går riktigt bra och jag har varit duktig och legat på 3 träningspass + 1 promenaddag per vecka.
Just nu ser mina träningsveckor ut såhär:

Måndag: Gymmet - kondition och lätt styrka
Tisdag: Lång promenad. Ofta med Lilly i barnvagnen =)
Onsdag: Vattengympa - styrka kondition uthållighet
Torsdag: Gymmet - Styrka med maskiner

Så nu har jag avverkat veckans första pass. Så skönt när man känner att det tagit ordentligt!
Dessutom står bullarna på jäsning (kanelbullens dag, remember?) och på tv'n är vårt vanliga måndagsnöje Biggest Looser i full gång.

See you!
///Gana

Höstmarknad

Idag var det Rättviks Marknad.
Vi hade med oss Klara dit och OJ vad hon hittade saker som kostade pengar. Vänner, barn är dyra, så ni vet!

Först behövde hon åka karuseller. O inte vilken liten ponnykarusell som helst inte. Nä hon skulle såklart upp i den läskigaste av alla som snurrade mest och fortast.
Jag och Mange totalvägrade att följa med, som dom ansvarstagande barnvakter vi är.

Men Klaran bangade inte utan åkte helt själv medan vi stod och kramade varandras händer och hoppades att hon skulle överleva. Vår taktik var "Äh, vi låter henne åka o blir hon åksjuk o kräks så har hon lärt sig en läxa"
men hon var tuff och lika kaxig när hon kom ut som när hon gick in.
Jag var mest lättad att hon inte fått panik o försökt ta sig ur den mitt under åket.

Sen behövde hon spela på lite värdelösa lotterier där det är omöjligt att vinna. Därefter fick hon en mössa med sitt namn tryckt i lila glitter på.
På det behövdes lite sockervadd och efter den var hon såklart törstig.
Mange blev hungrig och det var det fler som va. "En korv vore gott"

Sen var vi tvungna att åka hem innan lönen var helt borta.
Haha raringen.

Mysigt har det varit iaf, även om det är ganska skönt att dom inte är 7 när dom föds utan man hinner vänja sig lite..

///Gana

Krovgrillning och barnvakt

Idag har det varit en riktigt lugn och skön lördag.
Efter 11 timmars sömn och en lång och god frukost hämtade vi upp Micke, Nina och Hugo och åkte upp till Åsledstoppen. Där grillade vi korv och myste i ett par timmar.

Efter det åkte vi hem till Manges föräldrar och tog över vårdnaden på hans systerdotter Klara. När hon installerat sig hemma hos oss lockade jag hennes hår så hon var redo för dagens stora händelse - Pyjamasparty!



Nu har vi skjutsat dit henne och är hemma och tar det lugnt. Vi ska snart göra lite hemgjord pizza och sen blir det hyrfilm.

Vad gör ni ikväll?

///Gana


Kroatien i bilder!!

Klicka på bilderna så bör dom bli större! :)
      

     



        

  



     

       





Sammanfattningsvis. Vädret var kanon från att vi landade tills vi lyfte (regnet kom när planet började rulla hemåt), maten var god, sällskapet förträffligt och landet gudomligt vacket. Kroatien kan jag rekommendera!!

///Gana

Freeedag!!

Nu är det fredagsmys!!



Slutade kl 3 idag, för Mange var ledig. Sen har vi suttit på bygatan (restaurang i leksand) i några timmar och druckit lite öl/cider. Nu blir det middag. Fläskfilé och pommes.

Trevlig kväll!!

RSS 2.0