Bilder från Bangkok

Nu kommer ett bildregn från Bangkok. Njut mina vänner!
















































































///Gana o Mange

20-22 mars

Oj vad tiden gick fort i Bangkok!! Vi hade verkligen ingen tid över för bloggen även om det är mycket vi vill berätta för er! Här kommer därför en resumé.

Resan upp till Bangkok gick riktigt bra. Klockan halv två var vi framme vid hotellet, Lebua at State Tower i sydöstra delen av stan.
Hotellet var ju som sagt 5stjärnigt och något ut över det vanliga. Faktiskt så mycket att det kommer få ett helt eget inlägg.

Efter incheckning och en snabb uppfräschning bestämde vi oss för att bocka av lite sightseeing. Vi spänkade in oss på palatset. Men efter en liten pratstund med madamen i receptionen fick vi veta att palatset hunnit stänga. Däremot gick det bra att se den liggande Buddhan och Skymningstemplet. Så vi begav oss ner mot floden enligt vår karta och hittade en flodbåt som tog oss rätt för ca 5 kronor vardera.
V började med Liggande Buddhan, en gigantisk stor Buddhastaty i guld som ligger ner inne i ett stort tempel. Däromkring en massa mindre tempel med mindre buddhor i. Men tillslut var vi trötta på buddhor och gick ner till floden igen. Där tog vi en båt för ungefär 50 öre var över floden till skymningstemplet, ett stort stentempel med tinnar och torn som man även kunde klättra upp i och få sig en bra överblick över stan och floden. Kan ju säga att trapporna var minst sagt branta!!

Påväg hem till hotellet passerade vi in på köpcentret Robinson för att komma över lite nagellacksremover. Något som var nästintill omöjligt, men tillslut hittade jag en svindyr som det fick bli då behovet var stort.

Dag 2 började med en mastodontfrukost i den sjukaste frukostbuffé vi varit med om. ALLT fanns!! Mätta och belåtna begav vi oss sedan till MBK, alla turisters shoppingmecka. Dock var det inte riktigt vad vi tänkt oss utan de sålde mest skit. Efter MBK gick vi över gatan och gick till Siam Discovery. På övervåningen där hittade vi ett nyöppnat Madame Toussauds. Riktigt häftigt!
Shoppingen var dock inget att hänga i julgranen.
På kvällen åt vi en bit mat en bit upp på floden och sen var nästa anhalt Khoa San Road. En helt galen turistgata som nog aldrig sover.
Hem tog vi en taxi med taxameter, något vi blivit tipsade om då de fasta priserna i stan är lurendrejeri.

Sista dagen for vi till Siam Center och Siam Paragon. Där blev det en del reafynd samt mycket skor. 2 par till Mange och 3 (!) par till mig. På Siam Paragon var det i princip bara jättemärken (Gucci, armani, guerlain, Prada etc) och till samma priser som hemma, så det var inget för oss. På bottenplanet låg dock Siam ocean world. En akvariepark. Värt ett besök! :)

På kvällen lyxade vi med middag på hotellet och äntligen lite vin (gott dessutom!). Efter maten var vi upp på taket och spanade in the Dome. 64 våningar upp och en stor uteterass och restaurang. MYCKET mäktigt!
Onsdag morgon var det bara att masa sig upp 05.00 för att ta oss till flygplatsen och 24 timmar senare, la vi oss heelt utmattade i vår underbart sköna säng i vår underbart fina lägenhet! Vilken resa! Vi är såå nöjda och belåtna och vi kommer helt klart återvända till Thailand. Älskade Thailand!

Tack för att ni följt med oss på resan, det har varit jätteroligt att läsa era kommentarer och det har triggat oss att lägga upp nya inlägg.
Som sagt, stanna gärna kvar i bloggen så får ni veta mer om hotellet, se fler bilder och shoppingfynden. :)

KRAM 
Hanna & Mange 

Back in business

Hej alla! (om ni är kvar)
Ledsen för dålig uppdatering i Bangkok. Vi hade verkligen fullspäckat schema, men var inte rädda, det kommer uppdatering om det också. Håll ut!

Idag var vi tillbaka på jobbet. För mig har det blivit en mjukstart med lite lagom många kunder samt en mailbox som hette duga att ta sig igenom.
Mange hade det däremot lite värre idag när han på sitt kontor möttes av detta:



Haha. Roliga arbetskamrater.

///Gana

17-19 mars

Så var tiden på Koh Chang till ända (igen!). Vädret i torsdags blev aldrig bättre. Tillslut gick vi hem på hotellet och bröt ihop/surade (gissa vem som gjorde vad!?) men det blev det ju verkligen inte bättre av. Vi begav oss därför ut i duggregnet igen. Där tröstade vi oss med att köpa en öppen biljett till snorklingstur fredag eller lördag, gjorde av med lite pengar på bikinis och linnen och hamnade tillslut på ett mycket mysigt ölställe där de hade ett biljardbord. Vår obligatoriska semesterturnering var därmed igång!
Efter några starköl för mycket, som visade sig vara mycket starkare än i Sverige, kände vi att vi spårat så pass så det nog var läge att sluta spela. Istället gick vi till hakets restaurangdel och åt middag. Efter maten hade det klarnat upp, eller ja, det var becksvart men uppehåll, och vi tog en sista öl på stranden.

Fredag morgon vaknade vi ännu en dag till en mulen himmel med regn i luften och bestämde oss för att skippa snorklingen och satsa på morgondagen. Efter frukosten, som var knapphändig pga ölfesten igår, gick vi upp på rummet och sov ett par timmar till. Vi vaknade med nya krafter kring lunch, tog tag i oss själva, åt och hyrde en moppe. Sen drog vi till vårt favoritställe - elefanterna! Där fick vi mata sötaste Namphet och hennes granne och den här gången vågade vi till o med röra vid dem!
Efter stoppet fortsatte vi färden söderut för att åka ännu längre på vägen vi började på häromdagen.
Vi körde o körde och vägen blev sämre o sämre. Tillslut kom vi till vägs ände - Grand Lagoon Resort. Där kostade det till och med pengar (!) för att få komma in och titta så då vände vi och for in på nästa avfartsväg.
Så kom vi till en riktig paradisstrand. Kritvit sand, en liten bar, knappt nå folk och blått vatten.
Dessutom kom solen äntligen tillbaka så vi slog oss ner i varsin solstol och bara njöt!
Väl hemma kikade vi på solnedgången från stranden som plötsligt hade kommit tillbaka och nu var större än någonsin innan vi gick ut och åt på vårt favoritställe som råkar vara en italienare, så det kan gå! Bra dag hur som helst!!

Idag gjorde vi oss åter beredda på snorkling och ställde klockan tidigt. Vädret var lite si och så men Hanna hade en god känsla och övertalade Mange att vi skulle åka.
Och hur häftigt var det inte!?
Ingen av oss är ju direkt några vana snorklare men efter 4 stopp med båten var vi riktigt förälskade båda två! Så många fina fiskar och vacker undervattensvärld.
Det enda riktigt jobbiga var en svensk pojke somvid ett av båtstoppen blev bränd av en manet på armen. Som han skrek!! Armen blev illröd och han fick stora märken efter bränntrådarna. Som tur var hade en annan svensk familj på plats en flaska vinäger som de hällde på och som lindrade lite. Kom ihåg alltså, ta med vinäger på semestern!!
Efter brännattacken var vi 2 ändå tvungna att simma ut till vår båt som låg ett tjugotal meter ut i viken, men det gick bra och det tror vi även det gick för den lilla pojken.
Efter en heldag på sjön var vi riktigt nöjda när vi kom hem och satte oss på en filt på stranden och tittade på den vackra solnedgången.

Nu blir det restaurang och sen en sista tur på "stan" innan det är dags att packa ihop våra pinaler. Imorgon bär det av till Bangkok. Där har vi bokat 5stjärnig svit för knappa tusenlappen per natt. Blir nog en riktig upplevelse med tanke på att boendet i Pattaya "bara" var 4stjärnigt.

Må gott alla därhemma! Vi njuter allt vi kan de sista dagarna!!
Kramar från Mange och Hanna


Hanna matar Namphet och passar på o klappa lite.


Nyduschad elefanthona.


Äntligen sol!! Och då njuter vi såhär!


Och så tar vi små bilder i våra öl-linnen :)


Och svalkar oss i havet.


Påväg hem såg vi en apa, när vi skulle fota honom kom det fram tio till och jagade oss.
Dom höll på att äta upp oss men som tur var var  moppen snabb!


Solnedgång hemma!


Hanna letar efter Nemo.


Så. Himla. Fint!


Mange Snorklovich


Koh Wai. Rena storstan!


Fiskarna i havet.


Underbara vackra Koh Chang!

15-16 mars

Dags igen! I tisdags vaknade vi upp till ett mulet Pattaya (enligt prognosen) men efter frukost la vi oss ändå vid poolen. Sen var det som om varje moln som passerade hotellet löstes upp och försvann i tomma intet. Vi hade klockrent väder och kunde sola o bada i massor.
Dock kände vi ganska snabbt att Pattaya var nog inget för oss. Det började när vi skulle äta lunch och det knappt fanns en enda restaurang att gå till, och den vi hittade var liten och sunkig och hade slut på all västerländsk mat på menyn. Vi kände att detta var ett typiskt ”bli-magsjuk-ställe” så vi gick därifrån. Det slutade med att vi beställde upp mat på rummet igen.

På eftermiddagen ville vi se mer av Pattaya så vi tog en taxi in till stan för cirka 8 kronor och strosade runt. Pattaya City var helt galet! Massor av bilar och folk, en lååång gata full med strippklubbar och go-goställen och shoppingen var bara skit.

Väl hemma pustade vi ut med ett dopp i poolen och konstaterade att vi inte ville ödsla våra sista semesterdagar här.
Det blev ett besök på internet där vi kollade alla möjliga alternativ. Phuket, Krabi, Koh Samui, Koh Samet och Koh Chang.
Efter familjeråd på rummet över en middag cup-noodles, chips och choklad (fanns som sagt inga kul restauranger) blev det trots allt att fara tillbaka de 25 milen till Koh chang. Kanske låter galet i era öron, men där visste vi vad vi fick, priset var helt ok och som sagt ville vi ha lite kvalité på sista dagarna.

Så onsdag morgon gick vi upp tidigt och blev hämtade av en minibuss på hotellet. Resan gick bättre än vanligt och vi var inte skräckslagna en enda gång. Båtbiljett, som inte ingick i vårt pris, fick vi ändå framme vid piren och sen blev det taxi till hotell Ban Pu där vi bodde 2 nätter förra veckan. Vi la oss vid poolen i direkt och som genom ett trollslag försvann alla moln och vi fick sol på oss. Efter semesterns bästa massage satt vi på balkongen innan det var dags för middag (på stranden, äntligen!!)

Påväg till middagen hittade vi boende för resten av dagarna som vi fick till ett bra pris (ca 400 kr natten) och efter maten stängde jag in mig på Cookies salon och fixade naglarna. Dom blev så himlans fina!!

Idag har vi vaknat till ett mulet Koh Chang, där regnet hänger i luften och temperaturen nog inte är jättelångt över 20 grader, vi behöver tjocktröja. Högvattnet har ätit upp hela den lilla strandremsan nedanför vårt hotell. Men vi väntar på att det ska klarna. Förr eller senare händer det nog. Till dess, kortspel på balkongen och sedan hotellbyte. Vi har det bra!

So long!!
Pussar och Kramar från oss!


Partygatan i Pattaya


Mera party


Den inte så tjusiga havsvyn i Pattaya


En fiskeodling längs vägen mot Koh Chang. Gaalet mycket fisk!!


Tjusiga naglar 1


tjusiga naglar 2

13-14 mars

Pjuh tiden går undan här i paradiset.
I lördags började vi på allvar fundera på vårt nästa steg på semestern, vart skulle vi fara här näst?

Vi har haft en hel del tankar om att flyga från Trat till Koh Samui och sedan bege oss ut på paradisön Koh Tao. Men när vi väl skulle komma till skott hade flygpriserna stigit så pass och var så krångliga att det inte längre var ett alternativ.

Istället surfade vi fram en helt ny plan. Bege oss till det forna turisthaket Pattaya, som gick ner sig för x antal år sedan pga mycket Sexturism men som är på väg tillbaka vad vi har läst oss till.
Så efter en lugn dag på stranden igår där vi slipade lite mer på strandtennis-skillsen och bättrade på brännan försåg vi oss med varsin thailändska för en timmes thaimassage (underbart!) för cirka 50kr och gick sen och hämtade tvätten som vi lämnat in på morgonen. 2 kg tvättat och struket, cirka 35 kronor. VÄRT!

Idag var det alltså dags för förflyttning. Och det vart minsann en upplevelse med förflyttning från paradis till helvete till himmelrike.
Vi började med att få vänta på taxi vid hotellet enligt den obligatoriska thailändska kvarten (cirka 25 min). Därefter vansinnesfärd i öppen taxibil med väskor på taket (som när vi kom hit) till hamnen och färjan.

Där kom vi över biljett med färja samt minibuss till Pattaya (25 mil bort) för cirka 75 kronor vardera, lät ju asbra och turen skulle ta 3½ timme inkl färjan.
Efter en timmes väntan vid färjelägret på fastlandet trängde vi ihop med diverse andra svettiga turister i en minibuss och påbörjade resan.

Som vanligt var det en vansinnesfärd där man hela tiden bara hoppades på att få komma fram levande och i ett stycke.
Problemet var bara att taxibilen saknade vänster backspegel, vilket i sin tur gjorde att chaufförens sikt var minimal åt ena hållet då han inte såg nånting bakåt heller pga av all packning.
Sedermera fick han för sig att åka in på VARENDA verkstad han hittade längs vägen för att försöka hitta en ny. Droppen var när vi stannade på någon slags inhemsk market och han bara försvann i en halvtimme fastän han lovat oss ett stopp på max 10 min.

Efter detta var alla rejält less då vi inte ens efter nästan 3 timmar kommit till det första stoppet som var piren till Koh Samet där några skulle av.
Efter många om och men närmade vi oss Pattaya men där körde han in på ett hotell dit ingen skulle och eftersom han inte pratade ett enda ord engelska hade vi inte en aning om ifall vi skulle komma fram alls.

Lyckligtvis var vårt hotell nästa på tur och äntligen var vi framme, efter cirka 6½ timmes färd. Pust!
Som hotell här har vi bokat två nätter på Furama Hotel och lyxat till det med en Executive Suite. Suiten visade sig ligga på 18 våningen (av 38 förvisso) och är en komplett 2rummare. Vi har kök, ”vardagsrum” med matsalsbord, platt-tv, skrivbord och soffa. Stort badrum med badkar, badrockar, tofflor och RIKTIG toalett!! Sovrum med gigantisk säng, skrivbord, platt-tv och upplyst garderob. Sist men inte minst en värdsastor balkong (Mange uppskattar 12x4 m) med utsikt ut över havet och med de 2 (!) poolerna nedanför. Vi var i himlen!
För att ytterligare lyxa lite tog vi varsin dusch och beställde upp mat på rummet som vi njöt av till solnedgången på balkongen. Hur ska vi nånsin kunna bo någon annanstans!?

Hoppas ni inte snöar bort därhemma. Fixa lite vår istället!!
Stor kram från oss!


Hanna provade Fish Spa. Små fiskar som käkar på fötterna, kittlade nå överjävulskt i början ;)


Mange har funnit Hanna en ny hatt på en thai market


Backspegeln som inte fanns. (och vi förstår precis hur han blivit av med den!)


Vi körde om middagen på motorvägen. Mums med avgasrökt fisk!


Välkommen till vår nya lya.


Master bedroom,


Och lilla utsikten.


11-12 mars

I fredags kände vi för att se lite mer av ön så vi hyrde en vespa för cirka 50 kronor per dygn. Vespa o vespa förresten. På vägarna här krävs lite hästkrafter och detta var nog mer en lätt mc. Fort gick den, men vi vågade inte kolla hur fort.
Vi  for vägen söderut och åkte förbi de andra stora stränderna här. Vårt slutmål fick bli fiskebyn Bang Bao där man byggt en hel marknad på pålar i vattnet. Det var mysigt och fint men ojoj så varmt.

Efter att ha strosat runt där nån timme drygt längtade vi efter lite fartvind för att svalka oss och började färden tillbaka. På hemvägen åkte vi ner på lite småvägar för att få se de andra stränderna, men vi konstaterade rätt fort att vi bor på den finaste.
Några av boendena vi passerade var riktiga backpackerkrypin med riktigt ”luftiga” boenden. Haha. Usch vilka djur som måste komma på besök inne i dom!

Vi åt lunch på en mysig liten restaurang vid en pyttestrand som vi inte minns namnet på och Hanna skulle bada för att kyla ner sig några hundra grader. Dock var inte vattnet ett dugg svalkande så det fick bli uteduschen istället.

Nästa stopp blev ett Elephant Camp där man var tvungen att mata elefanterna med frukt för att ta kort på dom. Och som dom sanna bloggare vi är kunde vi ju inte åka därifrån utan bilder.. =)

Vi fortsatte förbi vårt hotell sedan och åkte vi vidare upp upp upp för att fortsätta ner ner ner. Vi kom till en inhemsk liten marknad där det bara var thailändare och vi. Tyvärr sålde dom bara skit, vilket var synd. Vi hade nog kunnat fynda ordentligt annars.
Efter marknaden började våra rumpor protestera av den skumpiga dagsfärden så vi for tillbaka med moppen.

På kvällen blev det middag på stranden i solnedgången.

Igår var det dags att byta hotell. Vi låg vid poolen tills det var dags att checka ut och tog sedan våra ryggsäckar och gick längs stranden till nästa anhalt: Koh Chang Lagoon Resort.
Dock var dom världens segaste där så vi fick inte checka in förrän kl 15 fastän vi blivit lovade 13. Istället tillbringade vi tiden på varsin handduk på stranden, svettandes, badandes och njutandes. Vädret var helt klockrent!

När vi äntligen fått in väskorna på rummet gick vi en lång promenad då Mange hade spring i benen och behövde rastas. ;) Vi gick hela stranden norrut och boendena blev bara enklare och enklare. Tyvärr hade vi ju glömt kameran hemma såklart.. =(
Vi försökte även bli svalkade i vattenbrynet men på vissa ställen där vattnet stått still brändes det nästan!!

Väl hemma hade vi gjort oss rejält förtjänta av en timmes massage. (cirka 70 kronor)
Solnedgången njöt vi av från vår balkong med lite chips och en smirnoff ice, ungefär 20 meter från havet.
Livet är bra härligt!! Hoppas allt är bra med er hemma!

Kramar från Hanna o Mange












9-10 mars

Hej allihopa!

En uppdatering sen sist. Vädret i tisdags blev aldrig riktigt bra, men vi tog oss samman och gick hela stranden norrut. Eller strand o strand, ibland innebar det bergsklättring och ibland djungelpromenader där kikanerna (heter dom så?) lät så högt så vi nästan fick ont i öronen. Men fram kom vi och lite mer sus och dus fick vi då det var mycket mer folk och håll igång här uppe.

Hemma igen brakade helvetet loss igen med regn och åska på kvällen så på hotellets restaurang var det smockat. Jag var mest förundrad över hur folk kan vara så opåverkade av åskvädrena här. Dom är ju helt galna. Själv får jag knappt ner en bit. (hanna)

På onsdagen var det strålande sol så vi passade på att bättra på brännan. Det blev sol, bad i jättevågor, poolrelax och strandtennis för hela slanten. På kvällen tänkte vi äta lite längre bort på stranden, men så fort vi kom it började det blixtra och åska igen (!) så det fick bli hotellrestaurangen och sen fly tillbaka in på rummet. Jag är verkligen inte kaxig i sånt väder, som flera av er känner till… (hanna)
Tur att världens bästa kille förstår och tar hand om mig istället för att tycka att jag är världens största mes.

Torsdagen var ju vår resdag. Vädret var ganska mulet när vi blev hämtade på stranden av en speed boat och körda in till Ban Phe. Båtturen var minst sagt fartfylld. Även på sjön kör dom som dårar.

Väl i hamn verkade djungeltrumman gått om att vi behövde taxi till koh chang-piren för vi hann inte ens av båten förrän det kom en tjomme och erbjöd oss taxi. Men priset var helt ok (ca. 450 kronor för 20 mil) Så vi åkte iväg och kom fram helskinnade tack o lov, för den här killen körde liksom den andra aldrig under 120 km/h. Vi vill inte veta vad Thailand har för trafikdödlighet…

Framme vid piren betalade vi 70 baht var (cirka 15 kronor) för en båtresa med en bilfärja cirka 45 min. När vi klev av blev det taxi igen, den här gången på flaket på en bil med väskorna uppslängda på taket! Om de andra bilresorna var galna var det ingenting mot detta. Smal väg, ringlande upp och ner som en bergochdalbana, gasen i botten och sittandes på flaket. Vi var glada att vårt hotell låg bland de första vi passerade.

Hotellet är en oas av gröna växter och lummighet. Det ligger precis där den stora stranden White Sand Beach tar slut och saknar egen strand, men det går att bada ändå.

Vi började med lunch på världens varmaste ställe och höll nästan på o dö av värme så efter lunchen gick vi in på en skönhetssalong så jag fick manikyr bara för att få ta del av deras ac. Puh!
Sen gick vi på hotelljakt och fann oss ett hotell där vi nu ska bo mellan lördag och måndag. På kvällen var det äntligen fint väder så vi slog runt på en skiiitdyr restaurang (250 kr för middag för 2!!) där servicen var kass och sen gick vi längs stranden, tog en drink på ett ställe med eldlekande pojkar och sen blev det shopping innan vi slocknade i våra pensionärssängar (separata).

Sammanfattningsvis, vi har det underbart!! :)

På återhörande kära ni!
Kramar från oss!


På färjan.


Jiihaa!!

Vår fjällstuga.


Livet e bra gött!!




Här frågade jag Mange om vi skulle gå in men han ville inte...?

8 mars

Dagen igår spenderades på stranden. Vi köpte oss ett strandtennis-set och prutade för första gången, något ingen av oss är särskilt bekväm med. Dock fick vi ganska lätt ner priset från 200 baht till 150. Alltid något, men efteråt kändes det som vi kunde lyckats gå ner ännu mer. Lättlurade turister. :)

På eftermiddagen gick vi stranden söderut och kom till boenden som verkat blivit bortglömda av världen. Resorten har nog varit fina en gång i tiden men det har inte hänt så mycket sedan. Rätt nedgånget med andra ord.
På vägen tillbaka hittade vi en view point där man uppifrån höjden kunde se solen sjunka ner i havet, dock var vi lite tidigare, men det var fint ändå!





Efter det valde vi ”bilvägen” istället för skogsstigen tillbaks och på ett ställe där skogen var som tätast och lät som högst satt en skylt som pekade ut att ett hotell låg innanför. Tänk om vår taxi stannat vid ett sånt ställe häromdagen, då hade vi nog åkt hem igen!! =/


Väl tillbaka efter ett svalkande bad i poolen (havet svalkar knappt) bestämde vi oss för att ta en massage. Det fick bli fot/ben. Dock tyckte massagetjejerna att våra fötter även behövde grundrengöring med filning och sånt, något dom även tog betalt för. Så vår billiga behandling blev inte så billig tillslut, men vilka babyfötter vi fick!!

På rummet har vi under natten även haft besökare i form av två gekkoödlor. Imorse lyckades Mange jaga ut en av dem, men var den andra är vet vi inte. Tror ändå att de är helt ofarliga.

Idag vaknade vi till ett mulet Koh Samet och under förmiddagen har det kommit ett par rejäla regnskurar och åskan har mullrat på avstånd. Ännu syns ingen ljusning på himlen, men vi får hoppas att det blir bättre under dagen. Idag har vi tänkt ta oss till den stora stranden på ön för att se om det finns nåt kul o kika på.
2 nätter kvar på ön har vi och sen bär det av mot Koh Chang, där vi hittills har bokat två nätter. Sen får vi se vad vi hittar på.

Ta hand om er därhemma!!
Kram från Mange o Hanna


Framme!

Äntligen är vi framme!
Vår första anhalt på resan är Koh Samet.

Resan hit gick finfint. Flyget gick bättre än förväntat (inte lika segt som jag trott) men vi fick inte mycket sömn. Framme i Bangkok fick vi ny energi och allting flöt på supersmidigt och inom en timme hade vi fått visum, hämtat bagaget och fixat en taxi.

Taxichauffören körde som en brutal dåre. Han snittade 120 på 120-vägen, dock var han nere i 90 ett par gånger så ni kan ju förstå hur fort det gick...
Vi åkte bil i cirka 2 timmar och fick se mycket häftigt.
Alla här kör väldigt fina bilar, verkar som man har antingen en fin bil eller ingen bil alls. Totyota Hilux var det absolut vanligaste bilmärket, varannan bil var en sån.
Det sjukaste var dom som hade pickuper och körde på motorvägen, lika fort eller fortare (!) än vi och hade hela flaket fullt i folk!!! Och jag som var skraj INNE i en bil!

Väl framme vid Ban Phe Pier köpte vi en båtbiljett för cirka 25 kr var och åkte ut till Koh Samet.
I land där blev det taxi på vägar som inte ens förtjänar att heta vägar.
När vi kom fram var vi heeelt dyblöta i svett, trötta som aldrig förr och hungriga. Men hotellet visade sig vara jättefint och ligger i ett litet paradis. Så det var mödan värt!
Havet är ljummet och svalkar i princip inte alls, poolen lite kallare och luften klibbig och varm.
På eftermiddagen tog vi en promenad längs vår strand och konstaterade att vi bor på bästa stället längs stranden.
Middagen åt vi på hotellet och efter det gick vi in o la oss och såg en film som båda somnade till 14 gånger. När den tillslut var slut och klockan ändå var 9 tyckte vi det var ok att somna. Det tog ungefär en halv sekund, efter drygt 30 timmar utan riktigt sömn.
Idag vaknade vi till finväder igen. Att himlen inte är klarblå gör inget då det är jääättevarmt ändå.
Nu har vi intagit frukost vid havet och ska väl lite lugnt börja fila på brännan idag.
Ha det bra allihopa därhemma!
Puss o kram från oss!


Stranden är full av såna här minikrabbor som bygger små tunnlar i sanden.


Här bor vi under vår tid på koh samet, hotell Samed Cabana Beach


Utsikten vid frukost.

///Gana och Mange

Middag hos mami o papi

Nu har vi smaskat i oss sista måltiden INNAN VI ÅKER. (viktigt att poängtera detta)
Det blev bakpotatis och charkisar. Är nog inget vi kommer smaska de kommande veckorna. Gott var det iaf!
///Gana

Sista minutenpackning

Nu är det slutspurt härhemma. Sakerna i ska i våra ryggor.
Vi har fått tag i påsar att ha ryggsäckarna i, packpåsar till allt, reseapotek inhandlat och biljetterna utskrivna.

Det är under kontroll med andra ord.
På lördag går planet och när vi landar i Bangkok blir det taxi till vårt första stopp - Koh Samet.

Jag ska försöka blogga om jag kan, samt facebookuppdatera. Håll utkik!

Ha det underbart för det ska vi!

Pussokram

Ni får en kulig bild på min deffade karl sålänge! Haha :) (observera att ena armen är större än den andra, detta är dock en synvilla!)



///Gana

Svåra val

Hmm...vilken ska jag  välja....



MYCKET svåra beslut tas i detta nu på Strandvägen...

///gana

Kortvasan

I fredags var det dags för Kortvasan. Målet med hela min längdcirkus denna vinter.
Jag hade sällskap av min aldrig svikande tränare Lennart (ni minns?) och vi tog oss igenom banan Oxberg-Mora på 3h14min. Helt okej känner jag. Och herrejisses vad trött jag var i mål.
Kunde knappt stå på benen. Var en riktig urladdning.

Nu ett par dagar senare när jag har lite perspektiv på det hela kan jag nog (nog!) tänka mig att köra igen.
Här är iaf en bild som min kära kollega Niclas tog på mig längs spåret. Lite blek om nosen är jag allt, men ingenting mot när jag gick i mål. Enligt Mange skiftade det i grå/grönt då. :)



///Gana - 5dar från semester

RSS 2.0