9-10 mars

Hej allihopa!

En uppdatering sen sist. Vädret i tisdags blev aldrig riktigt bra, men vi tog oss samman och gick hela stranden norrut. Eller strand o strand, ibland innebar det bergsklättring och ibland djungelpromenader där kikanerna (heter dom så?) lät så högt så vi nästan fick ont i öronen. Men fram kom vi och lite mer sus och dus fick vi då det var mycket mer folk och håll igång här uppe.

Hemma igen brakade helvetet loss igen med regn och åska på kvällen så på hotellets restaurang var det smockat. Jag var mest förundrad över hur folk kan vara så opåverkade av åskvädrena här. Dom är ju helt galna. Själv får jag knappt ner en bit. (hanna)

På onsdagen var det strålande sol så vi passade på att bättra på brännan. Det blev sol, bad i jättevågor, poolrelax och strandtennis för hela slanten. På kvällen tänkte vi äta lite längre bort på stranden, men så fort vi kom it började det blixtra och åska igen (!) så det fick bli hotellrestaurangen och sen fly tillbaka in på rummet. Jag är verkligen inte kaxig i sånt väder, som flera av er känner till… (hanna)
Tur att världens bästa kille förstår och tar hand om mig istället för att tycka att jag är världens största mes.

Torsdagen var ju vår resdag. Vädret var ganska mulet när vi blev hämtade på stranden av en speed boat och körda in till Ban Phe. Båtturen var minst sagt fartfylld. Även på sjön kör dom som dårar.

Väl i hamn verkade djungeltrumman gått om att vi behövde taxi till koh chang-piren för vi hann inte ens av båten förrän det kom en tjomme och erbjöd oss taxi. Men priset var helt ok (ca. 450 kronor för 20 mil) Så vi åkte iväg och kom fram helskinnade tack o lov, för den här killen körde liksom den andra aldrig under 120 km/h. Vi vill inte veta vad Thailand har för trafikdödlighet…

Framme vid piren betalade vi 70 baht var (cirka 15 kronor) för en båtresa med en bilfärja cirka 45 min. När vi klev av blev det taxi igen, den här gången på flaket på en bil med väskorna uppslängda på taket! Om de andra bilresorna var galna var det ingenting mot detta. Smal väg, ringlande upp och ner som en bergochdalbana, gasen i botten och sittandes på flaket. Vi var glada att vårt hotell låg bland de första vi passerade.

Hotellet är en oas av gröna växter och lummighet. Det ligger precis där den stora stranden White Sand Beach tar slut och saknar egen strand, men det går att bada ändå.

Vi började med lunch på världens varmaste ställe och höll nästan på o dö av värme så efter lunchen gick vi in på en skönhetssalong så jag fick manikyr bara för att få ta del av deras ac. Puh!
Sen gick vi på hotelljakt och fann oss ett hotell där vi nu ska bo mellan lördag och måndag. På kvällen var det äntligen fint väder så vi slog runt på en skiiitdyr restaurang (250 kr för middag för 2!!) där servicen var kass och sen gick vi längs stranden, tog en drink på ett ställe med eldlekande pojkar och sen blev det shopping innan vi slocknade i våra pensionärssängar (separata).

Sammanfattningsvis, vi har det underbart!! :)

På återhörande kära ni!
Kramar från oss!


På färjan.


Jiihaa!!

Vår fjällstuga.


Livet e bra gött!!




Här frågade jag Mange om vi skulle gå in men han ville inte...?

Kommentarer
Postat av: Ann-sofie Ljungqvist

Ha ha kolla om ni kan köpa med er den bilen hem... ;)Skit snygg....

2011-03-11 @ 10:30:57
Postat av: Mams

Mysigt ni verkar ha det. Här skiner i alla fall solen och snön rasar från taket :-).

2011-03-11 @ 13:57:20
Postat av: Sabbeey

Haha! Cosy corner!! Jag döör! :D :D :D



Ni verkar ha det guld i Thai, härligt!



Pöss

2011-03-21 @ 22:56:58
Postat av: Lotta

Cikador heter de... :-)och visst kan de föra ett himla oväsen! Nästa gång du kommer till Thailand måste du dricka Chang istället för Singha. En stor ät större än Singhan, den är även starkare och billigare, med andra ord en win win situation!

2011-03-23 @ 07:53:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0