Näe

Jag orkar inte skriva idag. Är trött o har vaskat hela dan. Det har snöat men än ligger den inte kvar på marken här nere. Bara på topparna. Inatt kanske...

Shopping

Idag var jag, Malin och Johan i Odda för att vi var lediga och Malin skulle till farbror doktorn (som var svensk och hetter Karolina) och kolla sina handleder. Vi åt på Peppes Pizza och sen vart det shopping på Cubus, Oddas enda ordentliga affär. Hittade förresten  ett Kari Traa underställ på Intersport som är "to die for!". Det ska jag köpa senare i Sverige.



T-shirt, Linne, örhängen, Mascara och vantar blev det.

Skadad


jaa! Stackars mig!
Imorse brände jag mig på ett ugnsgaller. Nu har ja värsta blåsan. Kan nog inte jobba mer på ett par veckor...  Tur att man har ledigt i 2 dar nu iaf. Jag är trött. Men ska ta en promenad iaf. Sånt slipper man inte.
Bäst att klä på sig bara, det är ju nästan vinter här! :)

Första snön!

Imorse när jag gick till jobbet var det kolsvart så man såg knappt huset, men när det ljusnade framåt 7, vad ser jag? Det har snöat på alla topparna runt omkring här!!
Och snön har legat kvar hela dan, det har vart snöblandat regn även här nere hos oss. Snart får man åka skidor! Jippi!!




Half way on vacation

Japp. Nyss beställde jag tågbiljett Oslo Sentral - Stockholm C måndag den 13 oktober kl 07.25.
Planerar att ta Haukeliekspressen kl. 01.30 på söndagnatten. Detta ger mig cirka 20 minuter i Oslo med det ska vara lugnt. Bussen ska vara punktlig och jag har cirka fem minuter gång buss - tåg.
Skönt att ha nåt att se fram emot. Åker alltså om 2 veckor och ett dygn. Måste nu bara få 100% klartecken, men det ska som sagt inte vara några problem.

Nu blir det SATC och sen sova sött.
Natti!

Hungriga singlar...

Kom just hem från jobbet, tio timmars uppassning. Inte illa. Om det var jag själv som stod för uppassningen alltså...
Var, av ngn underlig anledning ensam att ta hand om 100 frukostgäster imorse. Som tur var fick jag guldhjälp av Rickard och senare också Calle så jag klarade av allt. För jisses vad dom åt!!
Jag och Rickard kokade cirka 500 koppar kaffe (!), stekte minst 50 bröd och bar ut tre stora fat med ost. Allt tog typ slut. Men det är intressant att se norrmän göra mackor till skillnad mot svenskar. En norrman kräver i snitt en halv limpa själv, eftersom skivorna är cirka 2 cm tjocka och ungefär fem stycken.
Sen är det brunost, chevre, rökt skinka, pressad skinka, sill, snöfrisk, marmelad o massa annat på mackorna. Nugatti! Just det!
Till det tar man gärna ett par våfflor, en tallrik yoghurt, frukt, grönsaker o ägg (kokade förresten 80 ägg idag, hur många kokade ni).
Singlarna på fjellet skulle sedan ut på en liten guidad tur med Oskar.
När de kom tillbaka fram på eftermiddagen började det drickas direkt. Det är i mina ögon inte helt underligt att dessa människor är singlar.... Dom dricker som jag vet inte vad (klockan 20 i 3 hade jag serverat säkert tio starköl, en flaska vin och en karaff) och är inte världens trevligaste eller mest brighta.
Känns skönt att inte behöva jobba kväll iaf. Det är nästan bästa passet att jobba frukost. Visst börjar man snortidigt, men man är inte jättetrött när klockan ringer och dagen går fort. Vid lunch har man ju jobbat 5½ timme redan.
Nu ska jag ta en dusch, slappa lite och äta min lefsa som jag snodde till mig. :)
Vädret är riktigt höstigt idag, regn åt alla håll, massa blåst och kallt så det blir nog film och sova tidigt för imorrn är det frulle igen!

Ha de!

Slappardag

Sov länge imorse och gick upp o åt frukost. Solen lyste till en början men nu är det Norgegrått igen. Eftersom tv-rummet för ovanlighetens skull var oockuperat la jag mig där och tittade på Brokeback Mountain. Hade ju ännu inte lyckats se den fast jag velat sen den kom på bio.
Man blev allt lite tagen av den och medryckt i den sorgliga sinnesstämningen. Ska hursomhelst jobba om 45 minuter nu så då får man väl rycka upp sig lite.
Idag kom cheferna tillbaks från sin lilla tripp till Stavanger där de varit på nåt slags möte/kurs. Ska ta tag i Felicia och fråga om min ledighet i oktober är möjlig. Isåfall är jag ledig 13-24e så då blir det tripp till Sthlm och Hemsedal.
Här har vi "Singel på fjellet" i helgen så det blir till o passa upp på massa 35-40 plussare som letar kärlek. Intressant är väl bara förnamnet.
Ha en bra kväll!

///GanA


Spar!

Kom just hem från en tripp till Haukeligrend med Calle, Erik och Nils. Vi var på Spar o småhandlade lite.
Inhandlade detta:

Pannband, Vindruvor, skavsårsplåster, choklad och mera popcorn!

Annars har det varit lika fint väder idag. Lite blåst på eftermiddan dock men ja hitta en plats i lä så ja fick sola lite mer. Var uppe vid kvart i nio och åt frukost med flicksen. Jättegott och jättetjocka blev vi =) haha.
Sov 2 timmar till efter frukost och sen blev det en springtur o styrketräning.
Nu är det snart middag, börjar bli riktigt hungrig så det är tur! Ikväll är det Brynäs - Timrå o jag o Calle bänkar oss såklart vid TV'n :)

Må så gott alla barn!

     

Börjar bli höst nu såg man på björkarna vi passerade på vägen.



Tjejmys hos Malin

Ikväll hade vi tjejmys på Malins rum. Hon bjöd på vin, ost och kex o vi hade jättemysigt. Perfekt avslutning på denna varma

sköna dag. Nu blir det snart hotellfrukost :)


 

Vi drack ett Zinfandel men inte just denna.
           
mums! 
Ost och kex mumsi!

Sommar, sommar, sommar

Alltså, helt sjukt!

När jag kom för tre veckor sen möttes jag av grått kallt väder och undrade varför jag inte tagit med mig ännu mera varma gosestrumpor o sånt.
Nu har vi haft fint väder, med några dagars undantag, i 2 veckor och idag är det verkligen SOMMAR!

Sov till 11 idag och sen blev det lugn o skön frukost. Tvingade med mig Rickard på en liten topptur på berget bakom. Vi gick i shorts och t-shirt. Det fläktade lite på toppen men vinden var varm.
När vi kom ner igen satt vi ute och jag tog ut pilatesbollen o en yogamatta o körde lite styrka utomhus.
Sen har jag legat o läst och solat. Helt galet varmt.
Och nu, fastän klockan är nästan halv 6 är det fortfarande så pass varmt att man kan ha shorts o sport-bh på sig ute. Solen steker. Fick till o med lite färg. :)

Ikväll blir det kanske bastu nere vid sjön. We'll see.
Ha det bra!

Nej mina vänner...

... Nu blir det ut och gå i det här....



...och sen in och leka lite med det här...


Stupid Americans!

Åh, varför är det så att har man gäster som är dryga, sätter egna regler, beter sig allmänt illa men samtidigt vill vara din bästa kompis alltid amerikaner!?
Ikväll kom det två amerikanska gubbar typ kl 9. Dom skulle ha is (när jag tömt ismaskinen för kvällen 4 minuter tidigare), värmt rundstykke (alltså, tänk er en halv fralla med sallad, ost och skinka. Vill ni ha den micrad? Usch.) och låna min öppnare mest hela tiden.
Till på köpet sätter dom sig i restaurangen och dricker medhavd non alcoholic öl. Jag påpekar att dom inte får dricka medhavd dryck förutom på sina rum, men dom bara skiter blankt i det och ber mig hämta "Eric" (amerikanskt uttal här) som jobbar i repan. Hämtar honom och han säger samma sak till dem, men då gör dom så att de köper en non alcoholic öl av oss och har då en från oss och två från dem själva. ÅÅåååh Idioter!!!!
Halv elva gick dom hem iaf och elva stängde jag. Det var skönt det.

2 dagar ledigt nu. :)
Natti natti!

Hej pucko!

Jag gjorde just nåt mycket dumt. Tänkte att ja väl inte behövde ha kvar alla miljoner bilder sparade i bildbanken på bloggen. Så jag tog bort dem. Varenda en.
Nu syns inga bilder i bloggen. Bra jobbat Hanna!
Har iaf inte tid att åtgärda problemet nu. Får bli imorrn eller torsdag när jag är ledig. Filåt...


Får jag presentera...

...Lill-Hanna!

Lill-Hanna är en gul anka och kan vara den sötaste i sitt slag. Hon är min o Kirres barn som vi ger all kärlek vi har till. Lill-Hanna har bott i Hemsedal hos honom sedan hon kom till världen i augusti. Men nu ska hon få vara här i Haukeliseter med mig några veckor. :)

Visst är hon söt? :)


Till topps!

Igår var det helt fantastiskt väder, liksom i lördags, men då jobba ja o min kära så då hann vi bara med en liten paddeltur. Men så igår, efter lite sovmorgon tog vi på vandringskläderna för att bestiga köttkakan som jag berättat om förut.
Det var helt amazingly fint väder och jättevarmt i solen. Vi började med att paddla ca 40 minuter längst in i ett hörn av sjön här. Därifrån gick vi sedan upp på baksidan av köttkaketoppen. Sista biten var det rena rama bergklättringen men OJ vad fint det var där uppe.
Vi satt där i solen o åt SportLunsj och göttade oss i säkert en timme. Sen gick vi ner och paddlade hem igen.
Gissa om Hanna var trött efteråt. Lyckligtvis hade vi bokat in oss på trerättersmiddag som avnjöts innan det var dags för avslutningkalas för Helle o Henke som tyvärr åkte på 6 månaders semester idag. Lyckos dom men himla trist för oss.

Idag var ungefär hela Haukeliseter + Kirre helt knäckta av nån cider vi fick av piloterna från Fonnaflyg igår. Ja o Kirre har allvarligt funderat på om dom inte råkat ta flygbränsle istället.... Hur som helst, inge mer av den cidern nånsin.

Jobbade kväll idag och det var hela 14 trerätters. Men det var trots allt lite körigt ett tag eftersom det kom 2 oplanerade gäster mitt när alla andra ville äta. Tur att Hanna är så snäll och serviceminded att hon ändå trollade fram en middag åt det paret. (Med lite hjälp från vår ryss/estniske kock Vladimir iofs)
Sen gav jag paret ytterligare två handdukar som de tydligen behövde, men sen var man den gubbens favorit iaf :)

Nu blir det sova! Har simmat runt o torkat upp vatten i badrummet en stund eftersom det tydligen blivit stopp i avloppet i duschen och ingen duktig idiot kommit på tanken att torka upp vattnet i alla fall. Avloppsrensningen skjöt jag på. Varför ska jag?

Puss på er! Glöm inte kommentera till mig :)

Dit upp skulle vi   Pigga o glada och taggade till tänderna!   Sjön var blank som en spegel   Vi hittade snö   och fjällbäckar   och vi klättrade och klättrade   Men upp kom vi!   Lilla Haukeliseter

Kolla vad jag har fått!



Kolla vad världens sötaste snuttar har köpt till mig :) Bra med folk i ordentliga samhällen!

Nu blir det popcorn o film med min gos. :)

gos

Rydda...

...Betyder som Thomas säger städa, rensa undan. I vårt fall här handlar det oftast om att duka av eller ställa i ordning efter en konferens. Våra cafégäster uppmanas att själva "rydda efter sig" då de ätit klart. Till det har vi en "inryddningsvogn" där man ställer glas, tallrikar, bestick och slänger servetter och matrester.

Halvtidsvila

Det är rätt drygt att jobba pool. Man har 7,5 timme som man ska jobba, men man vet inte riktigt med vad eller när på förhand.
Idag visste jag att jag skulle rydda efter ett gammalt konferensgäng från igår o få i ordning för ett nytt idag. Det skulle vara klart kl 14. Men deras ledare skulle komma 11 och installera dator och sånt. Alltså - det kan inte se ut som fan när han kommer.
Började med andra ord halv 11.
Gick fort som tusan att städa efter dom andra då de knappt rört fikabordet.
Sen fortsatte jag med att hjälpa till med disk, stå i kassan, bära ut mat och göra yoghurt (vi smaksätter själva yoghurten och har tre sorter; Rabarba og Lime, Eple og Kanel & Blåbaer og vanilj).
Sen fick jag gå hem några timmar. Har alltså jobbat 3½ och börjar igen klockan 18 för ytterligare 4 timmar. Blir säkert bra.
Det är jättefint väder nu så jag ska nog klä på mig lite, ta med en bok och sätta mig nere vid bryggan o gosa. :)

///Gany

Förtydligande

Jag har alltså inte en vecka kvar. Det var mer ett exempel på hur det blir ibland när man är ute o far. :)
Jag slutar jobba 30e november, så det är en stund kvar!
Peace mina vänner!

japp...

.... och ni som vart i Hemsedal har alltså besökt en stad i jämförelse med Haukeliseter. Tack Elin! :)

Idag har jag och Calle jobbat världens snabbaste trerätterspass trots 30 gäster.
Alla utom en grupp på tio pers hade ätit och vi hade fått bort disken kl halv 8. kl 8 kom sista gänget och kl 11 stängde jag o Johanna för kvällen. En halvtimme innan arbetsdagen slutade! Helt fantastiskt!
Så nu har man till o med TID att umgås lite med folk innan sängen kallar. Har varit såå trött idag.
Min dag enligt planerna var:
- gå upp ät frukost hyffsat tidigt (alltså ca 9.00)
- Bestig berget bakom HS
- Träna
- Duscha och ät lunch
- Sov en stund
- Gå till jobbet

Min dag BLEV såhär:
- Sova länge och bli väckt av brandalarm
- Äta frukost
- Se på Terminator 2 med Calle & Otto
- Äta lunch
- Bestiga berg och träna
- Duscha
- Gå till jobbet.

Jag missade med andra ord min sova middagtid. Inte bra för jag var trött som ett as istället. Skärpa mig!

Jag skulle helt klart behöva....

...Ett par såna här




För såhär såg mina fötter ut idag efter min "topptur" och innan jag hittade vandringsleden och gick lite på måfå. :)


Om det skulle brinna

Imorse väcktes jag av brandalarmet tjugo över tio. Det går igång ca en gång i veckan här så visst är man lite van redan.
Men läget är ändå lite speciellt här. Eftersom vi ligger så off så skulle det ta brandkåren mellan 45 minuter och en timme att komma hit om det verkligen skulle börja brinna. Det är med andra ord vi själva som kan rädda/släcka. När brandkåren väl skulle komma hit vid en brand, skulle stället brunnit ner redan.
Alltså, så fort brandalarmet går måste all personal klä på sig hyfsat varmt och snabbt bege sig till receptionen där brandtavlan finns. (Är det natt så är det farstun i personalboendet som gäller)
Därifrån delgeras sedan folk ut till olika uppgifter. Köket tar hand om släckning, Serveringen ska rädda/upplysa folk och repan ska delegera etc eftersom de har mest koll.

Imorse var det alltså bara att flyga upp ur sängen till det underbara brandljudet (det går genom märg och ben!) och trots att det till 99% chans var ett falskalarm var det bara att fort försöka hitta lite kläder och slänga på sig och sen ut och bort till repan.
Halvvägs dit fick vi veta att det var falskalarm och att det brutit ut i köket efter att Nils råkat bränna nåt. Så då var det bara att gå tillbaka och äta lite frulle.

Så knasigt det är ibland.

Att ta tag i ett liv

En sak som jag har märkt när man är ute och flänger såhär är att det är väldigt lätt att skjuta upp saker, alternativt inte låtsas om dem. Det kan gälla boka tandläkartid, gå till optikern, söka jobb till vintern/sommarn, ringa upp folk som ringt mm.
Vet inte riktigt varför det blir såhär men antagligen är det för att allt känns så fjärran. Samtidigt går ju tiden jättefort och rätt vad det är, är man hemma en vecka och behöver gå till optiker, tandläkare, bank och allt vad det är och då är det ju smidigt om man bokat in detta.
Samma sak med jobb. Rätt vad det är har jag bara en vecka kvar av min anställning och då är det ju bra att veta vart man ska ta vägen sen.
Idag har jag i alla fall tagit tag lite i livet och mailat Stefan i Ramis (igen! Han är ju inte den snabbaste) samt skickat mail till personer som sökt mig och som jag glömt bort.
Känner mig lite duktig iaf.

Strax är det lunch och sen tror jag att jag ska bestiga berget bakom Haukeliseter innan jag börjar jobba halv 4.
///Gany 

liten förklaring...

Vet inte om alla mina läsare (Elin mfl) förstår vilket litet ställe mitt ute i ingenstans det här är.
- För att ta exemplet med radio. När jag och Otto var på roadtrip häromdan skulle vi ha radio i bilen. Vi fick in NRK P1 Och närmre Odda även Radio Hardanger. Inget hippare :P

- Jag bad Elin köpa handkräm och skicka med Kirre på fredag. Enbart pga att det enda vi har här är schampo (inget balsam), tandkräm (äcklig norsk, glöm colgate), deo och lypsyl som säljs i receptionen. Den mat och det godis vi har tillgång till är det som köps in åt oss och våra gäster (inget att säga till om). Vill man alltså ha nåt särskilt (juice, popcorn, vindruvor etc) blir det till att bunkra när man väl får göra nån liten utflykt som till Odda häromdan. :)

- Vid dåligt väder är det film som gäller. Film film film film. Norge har dessvärre ofta dåligt väder. Det blir mycket film.

- En gäst uttryckte sig såhär: "Först är det bara skog och fjäll, sen kör man långt o kommer till några hus, sen kör man långt igen och DÅ kommer man till er." Förstklassig beskrivning.

Hoppas ni som inte förstått än gör det nu :) Det är ett under att vi har internet och telefon (fråga mig inte hur det gick till)
:D Trevlig kväll! Nu ska jag på serveringsmöte.

///Gana

Ghostbuster

Vi har en jätterolig dammsugare här. Dels har vi såna där vanliga bautastora runda som väger hundra kilo och som har en sladd som räcker till kina.
Men sen har vi en jätterolig som man har på ryggen som en ryggsäck. Det ser så himla kul ut när nån kommer gående med den på sig. Som att det är en raket och man ska flyga iväg.
Man ser ut som en ghostbuster! Ska försöka komma ihåg o ta en bild sen.

Dagens citat

Sportkommentatorer är ju världens bästa på metaforer...

"Och här kommer han, galopperande som en älg i soluppgången"

/Kommentator på norska Canal+Sport, i matchen Inter - Catania.

Kanottur

Det KAN vara fint väder här!
Idag på eftermiddan var det som om nån tryckte på en knapp och vips försvann vartenda moln från den grå himlen! Det blev jättevarmt och jättefint och mysigt!
Jag, Jamila och Otto lånade varsin kajak och paddlade runt lite på sjön. Det var jättefint och mysigt. Vattnet är så sjukt klart också! På vissa ställen i sjön är det mellan 25-40 meter djupt, och man ser botten!!
På middagen kunde vi till och med sitta ute och äta.
Nu blir det nog film och popcorn (som ja köpte igår i Odda, mums!)

Ha en trevlig lördagkväll!

Fint väder!












Vackra Norge

      Smala krokiga vägar

   Otto har lärt sig vilka som bor på gräddhyllan   Odda

Ottos glass var lite ledsen   Otto har lärt sig vilka som bor på   



   Pizza i Norge är inte billigt!  

Glaciären Folgefonna      vattenfall

      Och in i tunnlarna igen...

Utflykt del 2

Igår var det återigen kris med brödet. Jag, som var ledig erbjöd mig ändå att köra till Odda (ca 7 mil västerut) och hämta brödet. Otto, som var den enda som ville/orkade/kunde följa med hängde på.
Det är sjukt mycket tunnlar genom bergen här och vi den första som ligger ca tio minuter bort, håller man på med vattentätning så den är avstängd. Istället får man åka den gamla vägen över berget. Den är dock så pass smal att det aldrig skulle gå att möta t.ex en buss eller lastbild på den. Så då får man köra i kolonn varje hel timme åt vardera hållet.
På ditvägen passade vi precis kolonnen och kunde bara köra igenom.
Sen fortsatte färden i det helt sagolikt vackra landskapet. Jag satt och ojade och åhade mig hela tiden över allt fint, men otto, som har åkt där mycket sa typ "ja det är väl kanske fint".
Kanske!?
De va helt amazing.
Vi mötte gubben med varorna strax utanför Odda och när vi lastat över allting från hans lilla lastbil till vår VW Caddy bestämde vi att köra ner hela vägen till Odda för att titta där.
Och guuud va sött det var. Fanns ungefär 4 affärer, 2 mataffärer, massa söta hus, Vinmonopolet (systemet) och mitt i allt rann nån slags fjord in mellan bergen.
Vi köpte lite smått o gott att äta o dricka (typ müsli, är så sjukt trött på Kelloggs Cornflakes!) och sen körde vi tillbaka. Självklart tänkte vi inte på kolonnen utan blev stående mitt på fjället i 35 minuter. Från de 15 grader och sol som det varit i Odda var det ca 3 grader och snorblåst o mulet där vi stod, så det blev till att sitta i bilen och lyssna på NRK Radio P1 (inte bästa kanalen)
Väl hemma fick vi iaf äta 3rätters (vi anställda får äta 3rätters och hotellfrukost 2 ggr i månaden) och jisses vad gott det var! Dagens meny var Löksoppa, Kylling & Palsternackspuré, Aftereightparfait med bärsås :) Yummie!

Dagens citat

Otto flyger på Lillklimpen i soffan för o brottas men flyger lika fort därifrån och utbrister:
 
"uääh! Du luktar köttkakor!"

Lillklimpen är kock och köttkakor är en av våra populärare rätter från cafémenyn. Det är som lite större köttbullar och serveras med potatis, brunsås och tyttebaer (lingon).

Utflykt

Blev ett litet äventyr på kvällningen. Vi hade nästan inget bröd till frukosten imorgon så jag och Otto åkte ner till Haukeligrend (ca 30 min) och fick två lådor av Spar-butiken där. Fick se trafiken på E134 o jisses vilka vägar det är. Dom svänger HELA tiden, är jättesmala, ibland med stup åt ena hållet (typ alperna) och med massa tung trafik.
Även fast klockan var över nio så var det riktigt mycket bilar.
Väl hemma blev det en kopp te och lite kex och snart blir det nog några SATC-avsnitt. Så skönt att inte veta att man ska upp 6 imorrn. :)
Natti natti


Fri!

Nu har jag jobbat klart mina tvåhundra dagar på rad. Kom hem vid fyra o la mig i sängen. Slog på Bridget Jones Diary och somnade efter typ en kvart och sov i 2 timmar. Såå skönt! :)
När ja vaknade tog jag en dusch och sen var det Fellesvask. Det är städning av personalhuset och vi har det varje måndag och torsdag. Nu har jag två lediga dagar och det ska bli så skönt!
Hoppas på lite fint väder så man kommer ut!


monsterdag

Åh skjut mig vad jag är trött! Har idag jobbat tio timmar o en kvart. Har väl sammanlagt suttit ner i en kvart. Är så himlans trött i fötterna så ja önskar att ja inte behöver stå på dem på resten av kvällen! (Ska försöka få igenom det)
Lyckades äntligen gå o lägga mig tidigt igår, redan kvart i tio. Men fransyskorna (med julen) skulle åka buss från Haukeliseter kl 7.00 och skulle således ha frukost 6.30 (det är då vi brukar börja fixa med den).
Började alltså jobba kvart i sex. Var inte så trött då men sen kom en buss med panchisar kl 12 o då blev de full fart igen o massa massa massa disk. Hann inte med allt ja skulle så ja stannade en halvtimme efter att ja slutat också för att inte lämna Jens i skiten.
Nu tror jag att jag ska måla naglarna o se på Sex and the city eller nåt. Bara en dag kvar till lite ledigt nu iaf! :)

///ganaa

Duktiga Helle!

Såhär fint blev det i Nansenhuset... God Jul!








Julstök

Ja många roliga norgehistorier har man ju hört, men här ska ni få en helt sann en.
Igår kväll var en av dom mest udda septemberkvällar jag varit med om. I personalboendet på Haukeliseter strömmade julmusik ut ur en stereo, pepparkakshus, marsipangrisar, glögg, apelsiner med nejlikor och paket stod som spön i backen!
Vi hade riktigt julmys allihop!
Varför det?
Jo, några franska journalister kom hit idag och de skulle få uppleva en äkta norsk jul. Därav allt julstök. Helle har varit den som ansvarat för att allt nödvändigt finns när fransyskorna kommer och hon har verkligen lyckats få till allt.
Mat har vi inte behövt bry oss om, för det kom 2 kockar idag som skulle laga den. Men allt annat, som igår efter jobbet när ja o Helle stod o slog in glasskartonger i julpapper, eller imorse när vi klädde en sjukt stor gran, det har vi gjort.
Helle och Nils har även bakat två jättefina pepparkakshus, fullständiga avbilder av två byggnader på Haukeliseter.
Riktigt mysigt hade vi!

Nils gör pepparkakshus-delar  Helle och Jamila bakar pepparkakor  Oskar gör en marsipangris  Otto äter flatbröd

Eller...är jag i Skåne?



Idag efter jobbet satt ja i köket och var social med Johan, Otto, Helle och Rickard. Jag och Otto (kollegan, inte nallen) hittade en jätterolig hemsida som vi satt o lekte jättelänge på.
Jobbade frukostpass idag med Helle. Hon är så söt. Hon är en av våra två norska anställda, resten är svenskar. Det sjuka är att det är verkligen skåne-invasion här. Tre kockar, två servering och en chef är från skåne. Det är i princip halva personalstaben som är från skåne med andra ord. Och jag som verkligen inte tycker om skånska....Ibland är det faktiskt svårare att förstå vad Jens säger (som är från Eslöv) än vad det är att höra vad Helle säger (som pratar norska jättefort o med roliga ord).
Intressant...

Små söta

Gud va gulliga ni är!
Blir så glad när ni skriver små kommentarer. :)
Keep on reading! Ja ska försöka hålla måttet!
Puss på er!

Ge er till känna!

Vilka är ni som läser i bloggen? Kommentera lite mera så jag vet. Är himla kul o se vilka som faktiskt kikar.

Kaos i köket

Oj oj oj!
Från att igår ha haft 8 rum på två personer hade vi idag cirka 40 rum. Lyckligtvis är inte alla "hotellrum", utan i vissa finns egen spisplatta och man ska ha egna lakan osv så de rummen går ganska fort.
Jobbade med Henke och Jens och vi var så pass duktiga att vi klarade alla rum och andra ytor till klockan 5. Ingen övertid alltså! :)
Har varit ganska skönt att städa idag för det blev kaos i köket nu på sena eftermiddagen. Det kom plötsligt jättemycket folk som ville äta o efter några missar så var det full röra.
Nu är det snart middag iaf och sen SKA ja verkligen sova tidigt idag. Är så trött och nu har jag 4 dar på rad när jag börjar 7.00 o ska fixa frukost och jobba 9 timmar. Blir hårt! :)

Ha de fint!
///Gany

Vask

Idag hade jag opplaering av vask med Henke. Det var bara 8 rum o vaske så det gick väldigt smidigt. Var trött som ett as när jag gick upp vid 8. Somnade inte förrän strax före halv tre så det blev inte så mycket sömn.
Slutade iaf jobbet en timme tidigare o sen har vi bara slappat vi få som är lediga ikväll. :)
Va inne på o basta o bada badtunna ikväll men jag tror det blir dusch o sova istället. Ska jobba vask imorrn med och då är i princip alla rum bokade.
Nu blir det iaf fotboll! Ska gå o köpa lite godis också :)

Trevlig kväll allihop!

Körigt

Jobbade ju kväll idag o fredag som det är var det en himla fart i restaurangen. 62 trerättersgäster hade vi, plus ett antal drop-in som åt från cafémenyn så en hel del att göra var det. Jobbade över 40 minuter o sen hem o varva ner framför en läskig film (seven) som folk låg o kolla på.
Imorrn börjar jag i alla fall 9 och ska ha vask (städ alltså). Ska bli skönt o jobba 9-5 i helgen :)
Nu släcker ja lampan!
Natti!

Äventyr




Tog mig i kragen på eftermiddan och gick ut o powerwalkade bort till dammen. Där hittade ja en liten knöl som jag besteg o så satt jag där i solen och mös och dingla med benen över kanten.
Kändes skönt att komma ut lite och ändå va ifred med min ipod. :) tur att det finns musik! :)
Nu blir det en dusch och sen jobb. Mycket folk ikväll eftersom det är fredag. Det är också min första "riktiga" kväll, dvs när jag inte är under upplärning. Går nog bra. Trevlig kväll!

/Gana

PS. Ni vet väl att ni får fram en bildtext om ni för musen över bilden? Och att det går att klicka på de små bilderna för att få dem större?

Klätterkurs?  dingel dingel  hej    Blomma på fjället  Okej! Jag ska akta mig!

Inte min dag

Nä, inte idag.
Sov längre än jag tänkt, vilket jag kanske (antagligen) behövde. När jag gick upp var vädret sämre än lovat o jag känner mig rätt nere. Inte av någon speciell anledning utan bara lite ledsen.
Åt frukost (macka och mjölk o flingor). Följde lite diskussioner som pågick under tystnad och gick sen för att borsta tänderna och sånt. Lyckades tappa bort min andra lins denna vecka, trots att jag stod framför spegeln i mitt rum och alltså inte kan ha tappat den särskilt långt. Hittade den hursomhelst inte, så nu får ja fan skärpa mig annars är linserna slut innan september.
Ska väl kanske försöka ta mig ut o gå en sväng sen. Brukar hjälpa på deppdagar. Börjar jobba halv 4 iaf.

/Gany

Promenix

Efter lunch idag regnade det ju som sagt, så det blev Fight Club för hela slanten. Efter det var man så seg så lite luft var enda räddningen. Lyckligtvis var det uppehåll så jag, Johanna och Jasmine tog en promenad bort till kraftverksdammen. Rätt bra springsträcka men lite kort för min smak.. ska se om ja inte kan förlänga den lite, annars får det blir tempolöpning, det är nästan roligare. När vi kom hem lekte vi lite i gymmet. Blev väl ingen superseriös träning direkt. Några övningar på pilatesbollen o sen klockan med en fotboll samt lite boxning.
Men vår plötsliga motion gjorde en iaf superhungrig till middagen, och det gjorde inget för som vanligt var det supergott. Vi har fått lite allt möjligt o äta; pastasallader, soppa, kyckling, fjellburgare, järpar och idag var det något slags kallskuret kött och klyftpotatis. Mycket gott!
Efter middan blev ja utmanad i pingis av Johan o fy tusan vad kul de va! Har inte spelat pingis sen ja o Anton hade turneringar vid glasbordet hemma tror jag!
Sen skulle alla leka ngn slags "välkomstlek" med mig och Rickard (en kille som varit här typ 2 veckor). Den heter Psykologen och gick ut på att alla som bor här har ngn slags konstig åkomma som får dem att vara och bete sig på ett visst sätt. Det är då upp till mig och Rickard att ställa en massa frågor (agera psykologer) och klura ut vad åkomman är. Vi höll på jättelänge men tillslut ringde min telefon o när jag kom tillbaka hade Rickard klurat ut. Återkommer med vad åkomman var, för det fick ja aldrig veta.
Då hade de nämligen börjat med en ny lek "maffia" som vi lekt tidigare på kvällen också. Den går till så att alla sitter i en ring och blundar. "Lekledaren" går runt och nuddar 2 personer på huvudet som är "maffian", en person som är "polis" och 2 personer som är "läkare". Därefter får maffian, medan alla andra blundar peka på en person som de "dödar". Sedan är det polisens tur att, medan alla inkl maffian blundar, komma på vem/vilka som är maffian med en tyst gissning. Lekledaren säger sedan med tumme upp eller ner om gissningen är rätt och alla blundar igen. Då får läkarna chansen att "skydda" varsin person mot maffian.
Lyckas läkarna träffa rätt person (den maffian dödat) händer ingenting, i annat fall är den "dödade" ute ur leken. Sen kommer det intressanta. Alla får titta och ska diskutera, utan att avslöja vad man är (maffia, polis el läkare) komma fram till vem man tror är maffia och med handuppräckning rösta ut den personen.
Spelet fortsätter tills båda maffiosarna är utslagna eller tills dess att de är de enda som är kvar.
Tog HUR lång tid som helst några ggr tack vare att folk bluffar och är så smarta. Inte riktigt min grej det där med taktiker och sånt. Schack har ju till exempel heller aldrig varit min starka sida.

Här kommer bilder från promenaden idag!
Natti natti

Lilla Haukeliseter från långt håll   Kraftstationen      Johanna & Jasmin

Norskt nr

Idag kom mitt norska sim-kort från Tele2 och mitt nummer är +4741385597. Jag kommer ha 2 telefoner med bägge nr'ena igång så det går att nå mig på bägge, men jag ringer och sms'ar billigare till Sverige från mitt norska. För er därhemma blir det lite dyrare att skicka/ringa mitt norska.
puss på er!


Köttkakan

Idag skulle jag, johanna och johan ta oss en tur upp på berget på andra sidan sjön och bestiga toppen "köttkakan" (typ större köttbulle på norska, berget ser ut som en sån, därav namnet). Men när vi vaknade möttes vi av totaldåligt väder. Det regnar non-stop och själva köttkakan syntes inte ens.
Nu har det iofs klarnat upp lite men det regnar fortfarande så det blir nog ingen bergsbestigning idag. Ska dock försöka ta mig ut. Det finns mycket vandringsleder här, men inga mindre vägar eller så. Det är bara Europavägen och den är ganska hårt trafikerad så springträning får bli på lederna (men det är ju bra underlag o jobbigt som fan så det funkar nog).
Sen har vi även ett litet gym i personalboendet och där finns t.ex. min favorit pilatesbollen, så vi ska nog kunna bli kompisar.
Är dock fortf ganska förkyld så jag väntar lite med träningen.
Nej, nu går ja bort och kollar vad det är för lunch idag.

/Gana

Jobbet

Ny dag på fjället.
Vädret verkar inte alls kunna bestämma sig idag. Ena stunden sol, andra ösregn. Har precis avslutat frukosten, dygnet blir ju lite vridet när man jobbar kväll.
Ja började klockan 15.30 igår och skulle egentligen slutat 23.30, men det var mycket folk och eftersom jag skulle läras upp av Jens var vi ju tvungna att göra i princip allt båda två samtidigt, vilket inte blev så effektivt.
Kvart i ett var vi iaf inne på personalboendet, o då kan man ju inte sova direkt utan vi satt uppe med några andra ett tag. Kom väl i säng vid 2 cirka.
Så när jag gick upp idag kunde jag välja på frukost eller lunch. Vi betalar ju för alla måltider och boende och det funkar så att frukost fixar man själv av massa grejer som finns i köket i personalhuset. Lunch serveras av frukostpersonalen 12-13 varje dag och middag fixar kockarna 17.30-18.30. Himla bra faktiskt! :)
Imorgon är jag iaf ledig så då har jag tid att gå ut en sväng och också att packa upp, allt är ett enda kaos på mitt rum just nu.
Idag är Norska Miljö och Hälsa här och kikar. Så igår var det superstädning av köket och en himla massa undanplock. Hoppas dom blir nöjda iaf.
Ha en fin dag allihopa!

/Gana

Om Norge

Tänkte här ge er en lite annorlunda faktaruta som jag själv kommit fram till av mina 1½ dygn i detta land:

- Norges motsvarighet till typ Coop heter Kiwi
- IKEA i Oslo har öppet 9-23 (!) på vardagar
- Tunneln vid väg E134 mot Kongsberg är avstängd pga reparation
- HerrGårMan skyltarna har lite olika utseenden, en är ganska rund, en är smalare och mer i rörelse
- ICA Maxi  i Drammen har bara öppet till kl 20 på helger (haha, Sverige är bättre)
- Norrmännen är galna i en värdsaäcklig rätt som heter Römmegröt, det är en gröt av typ Creme Fraiche/Gräddfil som man har russin, saft, kanel, socker, skinka, bröd och grejer till. Bläää!!
- TineMjölk är inte mjölk utan snarare fil. TineMelk däremot, är mjölk
- Den norska alkohollagen säger att man bara får servera starksprit i 2or eller 4or. Inga 6or som i Sverige alltså.


Framme

Efter hundra års resa var jag äntligen framme i Haukeliseter. Busschauffören körde som en tok så det var lite svårt att sova på slutet. 04.20 (cirka) var jag tillslut framme.
Oskar (chefen) hade sagt att jag skulle till ett brunt hus för alla andra var svarta (eller var det ett svart hus för alla andra var bruna)... Hur som helst var det jättemörkt så det var helt omöjligt att se om husen var svarta eller bruna.
Som tur va gick de av 2 andra tjejer och en av dem jobbar lyckligtvis här. De hjälpte mig till rätt hus och sen hade Oskar lagt en trådrulle som jag skulle följa till mitt rum.
Där hade jag ett mycket trevligt välkomstkort och en bäddad säng. Dog i den typ direkt.
Bor själv, i ett rum med 2 våningssängar. Sjukt smala sängar men det går bra. Hela personalboendet är nybyggt och det märks, det är väldigt fräscht o nice!
Imorse väcktes jag av Oskar som undrade om jag hade lust med lite frukost, men jag valde att sova o duscha lite eftersom det bara var en timme kvar till lunch.
Träffade typ alla kollegor under dagen och alla är trevliga och snälla. Fick en rundvandring och sen blev de lite filmkoll eftersom det regnade.
Haukeliseter består av sammanlagt 4 byggnader och allt tillhör oss, varav ett hus är personalbostad.
Vid halv 4 började jag jobba och kom inte därifrån förrän vid halv 1. Därav ingen uppdatering av bloggen.
Nu är det dock dags för lite sömn. Hoppas att vi får bättre väder imorrn så man kan komma ut lite. Idag har det varit massa dimma så det är lite svårt att se, men jag tror det är fantastiskt vackert här när det är klart väder. Tredje bilden är utsikten från mitt fönster.
Ta hand om er!

/gany

     


Då far vi!

Jahapps!
Tog nu mitt förnuft till fånga och skapade en blogg efter lite påtryckningar från omvärlden. Jag ska under hösten befinna mig i Norge - Haukeliseter och servera o ha de gött. Hoppas jag.
Efter en fantastiskt rolig helg i orsa körde ja hem till Sthlm o packade som en blixt ihop allting. Åh faan va grejer... Har försökt rensa, men efter att jag ändrat mig i frågan om att ha skidor med mig och beslutat att jag vill det blev det bra mycket tyngre (och otympligare!) än jag tänkt mig.
Alltså, Stort skidfodral, Stor ryggsäck (jag kan tänkas försvinna bakom den), samt liten ryggsäck (blir på magen). Som tur va har ja ju världens bästa vän som skjutsade mig till tåget o hjälpte mig bära. Utmaningen blir Oslo Sentral där ja ju måste klara mig själv till bussen. Men det går nog bra :)
Sitter nu på tåget och är nästan i Hallsberg. Har datorn och min älskade rosa "dongel" som kan rädda resan till norska gränsen. Sen blir det tokdyrt o surfa så då får väl ipoden som rädda resan.
Kommer inte vara framme förrän tidigt imorrn bitti.
Resan började ju bra, tåget va i tid, men nu för en stund sen hade vi visst fel på loket o va tvungna att stanna. Verkade gått bra iaf.

/Gana

Utsikt över Drammen. Norge bjöd på mycket mörker.
Utsikt över Drammen från bussen. Mycket fint i natten.

RSS 2.0