20-22 mars

Oj vad tiden gick fort i Bangkok!! Vi hade verkligen ingen tid över för bloggen även om det är mycket vi vill berätta för er! Här kommer därför en resumé.

Resan upp till Bangkok gick riktigt bra. Klockan halv två var vi framme vid hotellet, Lebua at State Tower i sydöstra delen av stan.
Hotellet var ju som sagt 5stjärnigt och något ut över det vanliga. Faktiskt så mycket att det kommer få ett helt eget inlägg.

Efter incheckning och en snabb uppfräschning bestämde vi oss för att bocka av lite sightseeing. Vi spänkade in oss på palatset. Men efter en liten pratstund med madamen i receptionen fick vi veta att palatset hunnit stänga. Däremot gick det bra att se den liggande Buddhan och Skymningstemplet. Så vi begav oss ner mot floden enligt vår karta och hittade en flodbåt som tog oss rätt för ca 5 kronor vardera.
V började med Liggande Buddhan, en gigantisk stor Buddhastaty i guld som ligger ner inne i ett stort tempel. Däromkring en massa mindre tempel med mindre buddhor i. Men tillslut var vi trötta på buddhor och gick ner till floden igen. Där tog vi en båt för ungefär 50 öre var över floden till skymningstemplet, ett stort stentempel med tinnar och torn som man även kunde klättra upp i och få sig en bra överblick över stan och floden. Kan ju säga att trapporna var minst sagt branta!!

Påväg hem till hotellet passerade vi in på köpcentret Robinson för att komma över lite nagellacksremover. Något som var nästintill omöjligt, men tillslut hittade jag en svindyr som det fick bli då behovet var stort.

Dag 2 började med en mastodontfrukost i den sjukaste frukostbuffé vi varit med om. ALLT fanns!! Mätta och belåtna begav vi oss sedan till MBK, alla turisters shoppingmecka. Dock var det inte riktigt vad vi tänkt oss utan de sålde mest skit. Efter MBK gick vi över gatan och gick till Siam Discovery. På övervåningen där hittade vi ett nyöppnat Madame Toussauds. Riktigt häftigt!
Shoppingen var dock inget att hänga i julgranen.
På kvällen åt vi en bit mat en bit upp på floden och sen var nästa anhalt Khoa San Road. En helt galen turistgata som nog aldrig sover.
Hem tog vi en taxi med taxameter, något vi blivit tipsade om då de fasta priserna i stan är lurendrejeri.

Sista dagen for vi till Siam Center och Siam Paragon. Där blev det en del reafynd samt mycket skor. 2 par till Mange och 3 (!) par till mig. På Siam Paragon var det i princip bara jättemärken (Gucci, armani, guerlain, Prada etc) och till samma priser som hemma, så det var inget för oss. På bottenplanet låg dock Siam ocean world. En akvariepark. Värt ett besök! :)

På kvällen lyxade vi med middag på hotellet och äntligen lite vin (gott dessutom!). Efter maten var vi upp på taket och spanade in the Dome. 64 våningar upp och en stor uteterass och restaurang. MYCKET mäktigt!
Onsdag morgon var det bara att masa sig upp 05.00 för att ta oss till flygplatsen och 24 timmar senare, la vi oss heelt utmattade i vår underbart sköna säng i vår underbart fina lägenhet! Vilken resa! Vi är såå nöjda och belåtna och vi kommer helt klart återvända till Thailand. Älskade Thailand!

Tack för att ni följt med oss på resan, det har varit jätteroligt att läsa era kommentarer och det har triggat oss att lägga upp nya inlägg.
Som sagt, stanna gärna kvar i bloggen så får ni veta mer om hotellet, se fler bilder och shoppingfynden. :)

KRAM 
Hanna & Mange 

Kommentarer
Postat av: Lotta

Kul att ni var på läckra baren. Vi käkade middag där en gång med fördrink i baren. Utsikten är verkligen kanon och lite läskigt är det ju att stå vid skranket och bara ha plexiglas som skydd för fall 64 våningar ner... I tempelområdet Wat Po där liggande buddan är får man bästa thaimassagen sägs det. Jag tog massage där -92 och man blev verkligen manglad.

2011-03-25 @ 07:49:31
Postat av: Tränarn

Skönt att ni är hemma igen så att träningen kan dra igång!

2011-03-25 @ 15:55:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0