Dåliga vuxna

En årskurs 6a ska välja lucia och alla tjejer som vill vara får anmäla sig. Därefter görs en öppen röstning med handuppräckning för att välja vilken 12åring som ska bli den lyckliga med ljus i håret.
En av flickorna, en helt vanlig ljushårig smal tjej, får inte en enda röst.

När hon kommer hem på eftermiddagen bryter hon ihop i mammas famn. Hon säger att hon är ful och äcklig och att ingen enda i hela världen tycker hon är fin.


Jag blir så arg av detta. Det har hänt. Mest arg blir jag på läraren i klassen. Här är hon, efter minst 4 års utbildning, föreställande kunnig på barns utveckling och pedagogik. Och vad gör hon?
En handuppräckning på den som, indirekt, är den populäraste, och den som är den minst populära 12åringa flickan i klassen.

12 år gamla. I början av sin känsligaste period i livet. Spåren sånt här kan sätta är en tokdålig självkänsla, känsla av ensamhet och mycket förnedring. Vill det sig illa kan det sätta spår i form av ätstörningar, psykiska problem och självskadebeteende.
Det finns så enkla sätt att undvika sånt här. Tjejer, och killar med för den delen, har det redan tillräckligt jobbigt i den här åldern. De ska "finna sig själva", brottas med ständigt dåligt självförtroende (hos många) och växa upp och börja ta ansvar.

Att inte en vuxen människa med ansvar för barnen kan inse detta, utan spär på allt.
Så arg jag blir!!

///Gany


Kommentarer
Postat av: mams

Du är så klok!!

2009-12-03 @ 09:16:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0