Saker man minns

På Kreta var vi med om en hel del underliga saker. Här kommer några saker som iaf vi kommer komma ihåg ett tag till.

Omaka Paret
Med på resan var ett par i vår ålder. Typiska etno-typer. Killen hade längre hår än sin tjej (som var långhårig) de var båda svart färgade och hade lite annorlunda klädstil. Jag döpte dem direkt till omaka paret. Inte för att de var omaka varann - tvärtom - utan för att det kändes som att var ett sånt par som åker på semester till Tyskland och inte Kreta. Jag är för övrigt inte ett dugg fördomsfull :P
Till råga på allt åkte de inte hem med oss, med andra ord skulle dom vara kvar i 2 veckor!! Världen är orättvis!

Ät lunch och köp 2 äckliga drinkar
Efter en lite sen lunch går jag fram till baren och säger på min inte alltför dåliga engelska: "Can we pay our lunch, please?" "Of course!" Svarar grek-bartendern och springer iväg. Han kommer tillbaka med 2 glas, blandar ihop någon slags drink (måste varit en 8a!) och svara "Six Euro, fifty please". Öööh okej?
Vi betalar för drinkarna och går in på restaurangen och får äntligen betala maten. Drinkarna (Obestämbar spritsort & apelsinjuice) smakar för övrigt skit. Vi sitter sedan vid ett bord och funderar på hur den, vanligtvis, så reko barkillen kan få ett enkelt "Can we pay our lunch please?" till "Can we have two disgusting cocktails and pay for them but leave the lunch bill?" 

Sexgalningen och hennes slav
Två dagar efter oss kommer två danskar till hotellet. Kvinnan är 55+ och mannen strax över 30. Jag börjar fantisera ihop att de med sitt mystiska beteende har en lite udda relation. Jag sätter genast myror i huvudet på Mange som inte kan släppa det för resten av veckan. På dagarna försvann de spårlöst in på rummet långa stunder och kom bara ut för att röka lite. Kvinnan var otroligt barsk i sin uppsyn och liknade mer en man. Lite creepy var det allt.

Grekisk kultur
På ett drinkställe kommer bartendern med notan. Jag tar fram mina pengar och betalar. Bartendern gapar av förvåning:
"She's paying!!?" "yes, its my turn" svarar jag.
Bartendern vänder sig mot Mange:
"Then you buy her gold tomorrow!"

Svart bälte i fjäsk
På restaurangen The Olive Tree (som Carro & Mange tipsat om) beställer vi mat och en flaska rosé. Vi pratar och har trevligt med kyparen. Efter varsitt glas vin kommer så en annan kypare ut med en exakt likadan flaska och börjar korka upp. Jag försöker hejda honom.
"No, my collegue said he's giving this to you"
"But we have barely started on the first one" protesterar jag.
"But you seems to be the type that can manage two bottles"
Hmm, tack? Gott var det iaf och nog dricksade vi för den där andra flaskan också.

Om det bara var därför
Sista eftermiddagen, som bjudit på en hel del regn, står vi och pratar med kyparen på hotellrestaurangen. Vi talar om att det är sista kvällen. Han blir alldeles bestört och utbrister:
"But why are you going home?! Is it because of the rain?"
Vi skrattar och säger, ja regn vill vi minsann inte ha så nu drar vi. Han försöker få oss att börja jobba på hans nya restaurang som de håller på o öppnar tvärs över gatan. Nog är det lockande, men inte blev vi kvar...

Problemgäster?
Vi beställer drinkar efter långt tänkande:
"2 Sex on the beach, thanks"
"Woow! Oh nooo!" Utbrister kyparen med spelad förfäran.

Betala & shotta tack!
Efter middagen i Chania ber vi om notan. In kommer, inte varsin shot Raki/Ouso som vanligt, utan en kvarting hemgjord Raki och två snapsglas. Efter två genomlidna shots var (smakar ju pest o pina!!) inser vi att vi lätt kan dricka 7 var till och ger upp.

Ett svar säger mer än tusen ord
Ute på piren står många grekgubbar och kastfiskar nånting. Inne i hamnen frågar vi därför en enveten inkastare vad det är de fiskar:
"Oh, we serve A LOT better fishes than the ones in here. Only Algerians and Tunisians fish inside here!!"
"ööh...okey.."
Bra att han förstod oss.

///Gana 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0