Det gick en propp....

Här sitter jag i repan och gör just inget alls. Har varit VÄLDIGT lugnt på jobbet idag. Städat 2 rum, dammsugit lite, handlat frukost, uppdaterat gästinfoböckerna och tvättat. OCH...det viktigaste av allt!! Jag har BYTT EN PROPP!!

Alltså, var snälla och döm mig inte nu. Min pappa är elektriker. Det innebär, att allt elektriskt som går snett hemma (glödlampor som går sönder, proppar som smäller, skarvsladdar som ska dras och eluttag som ska flyttas) hamnar automatiskt på Pappas bord.
Detta, i sin tur, leder till att jag som hans skyddade dotter, aldrig gör dessa saker. Okej, jag HAR bytt glödlampor, det har jag. Men jag har aldrig bytt en propp.
På andra hotell jag jobbat har proppskåpet ofta bestått av små flärpar som man bara ska trycka upp igen om proppen går = fallet löst. Men här på hotellet har vi såna där riktiga proppar i porslin.



Så när lamporna slocknade begav jag mig till proppskåpet, öppnade det snitsigt och stod sen inför mitt första problem. Hur ser man vilken det är? Insåg att en av propparna hade tappat ut sin lilla röda plupp och spiral i "fönstret" på proppen, så jag antog att det var den.
Problem 2 uppenbarade sig då. Hur tar man ut den? Kan det göra ont, dvs kan man få en stöt? Ska jag slå av nånting först? Men det fanns ju ingen o fråga så det var bara att testa. Det gjorde inte ont.
Som tur var har vi nya proppar bredvid proppskåpet så jag tog ut en och kikade lite på den. Självklart var det nåt annat jäkla märke men sååå mycket var jag faktiskt med på fysiklektionerna att jag visste att Ampere-talet måste vara rätt. Så jag jämförde helt enkelt siffrorna och tyckte att det stämde bra.
Nu kom jag inte riktigt ihåg hur den gamla proppen suttit i den där lilla hylsan, men jag chansade och skruvade snabbt tillbaks den.
Bortsett från en liiiiten liiiiten blå blixt som skrämde mig ett par meter bakåt gick allt smidigt och smärtfritt. När jag kom tillbaks till linneförrådet möttes jag av ett rum som fullkomligt badade i ljus. Jag hade bytt min första propp!!

Nöjd, det är vad jag är!!!

///Gana

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Grattis! Bra jobbat! Leffe måste vara stolt :)

2010-02-03 @ 16:30:07
Postat av: mams

Mmm Mamman är så stolt! Men proppar min dotter, de brukar din mamma byta, för att inte tala om alla dj-a glödlampor. puss

2010-02-03 @ 20:21:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0