Matchdag

Ikväll är det Match igen. Ni vet, Match, stort M.
Varje gång som Leksand har hemmamatch här är verkligen hela "stan" (kan jag kalla Leksand stan? nåja, samhället) involverat. Som inaktiv supporter i Stockholm går det ju lätt att undgå att typ DIF har hemmamatch på Hovet.
Inte här inte. Här får man veta vare sig man vill eller inte.

Varje hemmaMatchdag börjar snacket på morgonen med att alla butiker i Leksand hänger ut en flagga med LIF-märke och texten "Matchdag!". Därefter, går pratet på jobbet/i skolan. Vilka ska på Matchen, hur kommer det gå, vilka vardagliga aktiviteter har ställts in/fått stå åt sidan för dagens Match.
Efter jobbet skolan kanske man går och handlar. Väljer man Hemköp så har all kassapersonal  LIF-tröjor ovanpå de ordinarie matchkläderna.
Går man på konsum är kön till tipset ringlande lång. Alla ska ju vinna miljoner på resultatet.
ICA är så litet så där räcker snacket från övriga shoppare.
Ska man sen ta sig någonstans med bil kring klockan 19 är det aldrig en bra idé. Heller inte efter nio. Då ska nämligen ca 3000 bilar ta sig genom lilla centrum till eller från Ejendals.
Får man, gud bevars, för sig att gå på gymmet (seriöst! det är MATCH!) är det gå eller ta cykeln som gäller. Att hitta en parkering nånstans närmre än hemma är lika löjligt som att Obama fick fredspriset. (Så, nu fick jag det sagt också)

Ikväll är det iaf match. Mot Malmö. Tror jag. Jag ska inte se den, så man kanske borde råna banken eller nåt. Ingen är ju ändå där.

///Gana

Kommentarer
Postat av: mams

Fyndigt där!!

2009-10-14 @ 21:52:05
Postat av: Bettan

HAHAHAHAHAHAHA!

2009-10-15 @ 14:55:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0