Back on track

Under höstens all bakning har jag varje gång fascinerat förvånats över hur bra det går. Jag, köksmisslyckandet själv, har egentligen inte gjort bort mig en enda gång. (Kanske när jag gjorde lasagne utan ost som i princip flöt ut i älven...)

Men idag har jag visat mitt rätta jag. Skulle kasta mig över kakbaket inför helgens födelsedagskalas. Tänkte börja med att göra knäck-kakor idag och sen Lenis maryland imorrn.
Knäck-kakor var typ det första vi gjorde på hemkunskapen i åttan, och jag har gjort dem många gånger, men nu var det ett tag sen.
Beslöt mig iaf för att göra en dubbel sats, då det var så mycket margarin jag hade hemma, samt att det skulle ge lite fler kakor såklart.
I samma ögonblick som jag bestämde mig för detta var det någon (antagligen min kloka sida) som sa "När man dubblar en sats är det större risk att allt går åt pipan" inne i mitt huvud. Men med tanke på att receptet är busenkelt och innehåller typ 4 saker så ignorerade jag detta.
Gjorde allt enligt beskrivning men när första plåten bara varit inne i ugnen i halva sin gräddningstid såg jag med en stor suck vad som hänt. De som var med på hemskunskapen förstår följande: Jag hade fått Elias- och Andreas Rönn-resultat. Dvs, en enda stor kaka över hela plåten.
Fan, man skulle inte platta ut dom så mycket tänkte jag irriterat och försökte rädda någon liten kaka.
Snyggade till den ogräddade andra plåten och ställde in den.
Den skötte sig bättre men hade bara varit inne 2/3 av tiden när samma sak hände. I samma ögonblick som jag surt och besviket tog ut plåten insåg jag. Jag hade inte dubblat mjölmängden!!!

Faan vilken nybörjartabbe alltså! Så här hamnade mina kakor: (Och som ni ser liknar de mest havreflarn, fast utan havre då...)



När jag sen blev fullkomligt duschad av vattenkranen när jag diskade la jag ner köksaktiviteterna. Ska åka och jobba ett par timmar snart och sen får jag väl göra ett nytt försök, med mer mjöl, ikväll.

///ganan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0